keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Penkkiä ja bemäxiä!

Mullon nyt kesäloma! Tää loma kuuluu sellasissa merkeissä, että teen kaikkia typeriä tenttejä, jotka olisi pitänyt tehdä jo ekana opiskeluvuonna, mutta silloin laiskotti. Aika pahasti laiskottaa vieläkin, mutta ei auta, koska päätin nykäistä yhteiskuntatieteiden kandin tutkinnon ulos vielä tässä kevätlukukauden aikana. Kauheesti tässä ei ole enää aikaa räkiä kattoon, että tenttiä vaan toisensa perään!
Ihan kokonaan en lomapäiviä ajatellut koulujutskiin uhrata, iltasin menee kirjat kiinni ja salin ovi auki. Autotallisali on siinä mallissa, että siellä voi aivan hyvin kyykätä, penkata ja vetää maasta.
Kysyttäispä tentissä jotain vaikka tästä julkaisusta! Lippiksen käyttäminen salilla on superjunttia, mutta autotallisalilla se on sallittua. 
Äänentoistajärjestelmä on tällä hetkellä vielä hieman puutteellinen, mutta kaikki käy, kunhan Lamb of God soi!
Sen lisäksi, että salillamme saa käyttää lippistä, vale-crocsit on täysin hyväksyttävät treenikengät. Suomileijona-paidat sentään on tiukasti pannassa!
 Meillä onkin kahtena iltana ollut oikein mukavat parisuhdetreenit Rautis Gymillä. Nimi Rautis Gym on johdettu salin sijainnista ja kertoo kaiken olennaisen, rautaa nostetaan! Eilisillan esityslistalla oli penkkipunnerrusta ja pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan kunnolla tuota penkkiä. On se vähän eri kuin HH Gymin kisapenkit, mutta mitään suurempia puutteita en siitä löytänyt. Ainakin tanko liikkui ihan entiseen malliin!
Salin ilmastointi toimii oikein mainiosti!
Naisten sarjan saliennätykset heti ensimmäisessä reenissä, aikamoista!
Kuvassa vasemman alalaidan korissa on kaikki meidän reenijuomat, Sinolit sun muut.  Oikeesti ne odottaa vielä jonnekin ongelmajätteeseen päätymistä, samoin kuin moni muukin tavara tuolla.
Vielä on muun muassa leaunvetotanko laittamatta, joten sovellettiin vähän ja käytiin vetämässä leuat nosturissa, johon viriteltiin rusettitanko kiinni. Hoplaa!

Viime kesänä Messukylän naapuriin Viluselle rakennettiin BMX-rata ja skeittiparkki. Siitä lähtien Rahkaäijä on nähnyt märkiä päiväunia omasta BMX-pyörästä ja vihdoin tilasi sellaisen pari viikkoa sitten Chain Reactionin alesta. Pitkä toimitusaika kävi hermoille ilmeisen paljon (Rahkaäijä uhosi, että olisi kävellen hakenut pyörän Briteistä nopeammin) ja eilen oli vihdoin ilon ja onnen päivä, kun bemäksi oli saapunut postiin. Äkkiä kasaan ja radalle!
Siinä se on, Rahkaäijän BMX-pyörä!
Vilusen kaltaisessa paikassa ei varmaan edes saa ottaa kuvia ilman maailmaa vääristävää kalansilmälinssiä, mutta mulla ei ole sellaista. :(  Mutta lohdutukseksi kannattaa laittaa Youtubesta soimaan jotain kunnon skeittipunkkia, vaikka NOXFia ja Millencolinia, niin pääsee kunnolla tunnelmaan! Tunnelman takaamiseksi kannattaa myös juosta täysiä vaikka seinään päin, että saa autenttisen kokemuksen siitä, miltä kunnon koheltaminen tuntuu. Noh noh, liioittelinkohan nyt vähän?
Hieno äijä, varasti mut polkimet pyöräänsä!
Oho, ohjaustanko olikin vähän löysällä!
Vilusen äksön-puistosta on tullut todellinen isojen ja pienten poikien leikkikenttä ja olinkin varmaan ainoa nainen mäen päällä eilen illalla. Tai saattoi siellä olla muutama huolestunut äiti, jotka olivat jatkuvassa valmiudessa kiikuttamaan jälkikasvunsa ensiapuun, jos tulee törmäys maapallon kanssa.
Ikähaarukka näytti olevan varsin suuri, ei sen niin väliä, onko 5-vuotias vai 25-vuotias.
Pikkumiehet noiden potkulautojen kanssa oli aivan hulluja. Korostan, hulluja! Ei mitään itsesuojeluvaistoa.
Rahkaäijä höyläsi BMX-rataa muutaman kerran ja kokeilin määkin vähän miltä bemäksi-pyörä tuntuu. Aivan hillittömän raskasta hommaa, huhhuh! Jotain sukua se tuntui olevan alamäkiajolle, joten ihan mukiinmenevää puuhaa. Kyllä mä toistekin lainaan Rahkaäijän pyörää. Mutta teen sen joskus keskellä yötä, niin että kaikki vaahtosammuttimet on nukkumassa, eikä voi nauraa mulle.
Vauhti huimaa päätä!
Ja kohta toi hädin tuskin kävellä osaava kääpiö ohittaa mut.
Oli mahtavaa nähdä kuinka juniorit vietti aikaa ulkona liikunnan parissa. Välineelläkään ei tuntunut olevan niin merkitystä, skeittiparkilla temppuiltiin niin pyörällä, skeittilaudalla kun potkulaudallakin. Ei sen liikunnan aina tartte olla niin ihmeellistä, kunhan on hauskaa. Mutta kuten sanoin, mäen päällä oli lähinnä poikia ja jäinkin miettimään, että mikä olisi tuollaiseen puistoon sellainen virike, että se saisit tytötkin liikkeelle yhtä sankoin joukoin?
Yritin ottaa Näsinneulasta ja Torni-hotellista kuvaa, niin toi skedejäbä tuli kuvaan hääräämään. Linssilude.
Rahkaäijä ja sen hurjat temput. :D
Hurjista tempuista ja päätä huimaavasta vauhdista huolimatta molempien luut ovat yhä ehjiä. Voipi olla, että musta tulee täksi kesäksi BMX-leski. Siis ihan siinä merkityksessä, että Rahkaäijä viettää kaikki iltansa Viluselle pelleillen muiden junnujen kanssa. ;)

4 kommenttia:

 1. Hyviä havaintoja! Oon itekin miettinyt monesti mikä saisi tytöt liikkeelle puistoissa. Onko kyse siitä että nää temppuilut ei vaan kiinnosta suurinta osaa tyttöjä vai siitä, ettei nähdä ees mahdollisina harrastaa perinteisesti "poikien juttuina" miellettyjä asioita? Tai ehkä yleistetysti tyttöjen sosiaaliset kuviot vaatii jotain yksityisempiä paikkoja, missä saa olla rauhassa keskenään? Kerro jos keksit vastauksen! Ite yllä kolusin skedeparkkeja ja oisin ollut aivan kiluissani bmx-radasta ja ajellut sitä jollain tavan Helkamalla illat pitkät. Enkä varmasti oo ainoa ;) piru muuten toi bmx onkin raskasta, kävin iteki kokeilee pari viikkoo sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että monilla pojilla tollanen temppuilu on ihan verissä, aina pitää vähän koheltaa. Varmaan tytötkin tekis, jos vähän rohkasis. Ainakin itelle olis ollut vaikeeta mennä lapsena tommoseen paikkaan, kun noi pojat oli niin suvereenin taitavia.
   Olis kyllä aivan mahtavaa keksiä joku juttu, miten sais tytöt tai vaikka kaikki lapset liikkuun ja innostuun jostain. Kerron heti kun keksin. :D
   Yllätti kyllä, kuinka paljon tuo vaati reittä ja keskikroppaa!

   Poista
 2. Itse kolmen ala-asteikäisen tytön äitinä voin kertoa tehneeni havainnon, että se tyttöjenkin "rullalautailu" alkaa yleistyä. Cruiserit on in tänä kesänä! Ehkäpä kun tytöt niillä oppii kulkemaan alkaa myös noi puistotemppuilut kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon kans kiinnittänyt huomiota, että myös tytöt potkuttelee tuolla kylillä, mutta skeittiparkissa ei vielä näkynyt. Mun piti ihan kattoa googlesta kuva, että millanen on cruiseri. :D Just hyvä, toivottavasti toi innostaa temppuileen!

   Poista