maanantai 11. toukokuuta 2015

Kymppi plus!

Ainakin meillä päin paistaa viekoitteleva ilta-aurinko, joka suorastaan vaatii nousemaan pyörän selkään ja kruisailemaan auringonlaskuun asti. Mutta minkäs pyörän tänään valkkais?
Joku esitti joskus toiveen, että voisin esitellä kaikki meidän polkupyörät blogissa. Tänään ulkoilutettiinkin koko jengi takapihalle ja napsittiin kaikista kuvat.
Tässä tulee Rahkaperheen kaikki polkupyörät!
Mikä: Merida eli Mervi, jäykkäperäinen maastopyörä.
Kuski: Rahkamuija
Erityistä: Pyöräperheen Grand old lady, ostettu vuonna 2011 ja on seuraavana vaihdettavien pyörien listalla. Loistava työmatkatempotykki!

Nimi: Merida eli Matti II, jäykkäperäinen maastopyörä.
Kuski: Molemmat
Erityistä: Matti ensimmäinen oli samanlainen kuin ylläoleva Mervi, mutta varastettiin Mikontalon pyörävarastosta. Matti II ostettiin varastetun tilalle. Ei erityisen kovalla ajolla, paitsi silloin kuin Rahkamuija lainaa tätä.

Mikä: SUP:in maantiepyörä tuning-herkuilla.
Kuski: Rahkaäijä
Erityistä: Rahkaäijän ensimmäinen maantiepyörä, jota on parin vuoden aikana tuunattu korkeilla vanteilla, triathlon-satulatolpalla ja aika-ajotangoilla. Kesällä kovassa käytössä.

Mikä: Maailman ainoa Rahvelo.
Kuski: Rahkamuija
Erityistä: Tässä pyörässä ei ole mitään tavallista! Käytettynä ostettu hiilikuitu-pyörä, joka sai uuden elämän plastidipin ja teippausten ansiosta. Rahkamuijan toinen maantiepyörä. Tänä kesänä tulee nielemään paljon kilometrejä, paitsi just nyt pinna katki.

Mikä: Radon-täysjoustomaasturi eli Rauski.
Kuski: Rahkamuija
Erityistä: Rahkamuijan silmäterä, joka saapui Saksasta luoksemme juuri sopivasti keväthangille 2013. Ajossa ympäri vuoden. Kaipaisi just nyt iskariremonttia!

Mikä: Santa Cruz Nomad -täysjoustomaasturi eli Santa.
Kuski: Rahkaäijä
Erityistä: Ei päässyt ulos muiden kanssa, koska keula ja takaiskari on lähdössä huoltoon. Rungosta katkenneen Mondraker-maasturin seuraaja, jonka ostoa harkittiin pitkään ja huolella.

Mikä: White-läskipyörä eli Läski-Lumikki.
Kuski: Molemmat (Vaikkakin virallisesti Rahkaäijän)
Erityistä: Ostettu käytettynä syksyllä 2014. Huippumukava pyörä, joka kaipaisi lajitoverinsa seuraa.

Mikä: Poni eli Kesäponi eli Tempoponi eli Kuormaponi. Nimi vaihtelee!
Kuski: Molemmat (Rahkamuijan pyörä)
Erityistä: Tällä hetkellä yksi ajetuimpia pyöriä, kun peräkärry saapui täydentämään kokonaisuutta. Nyt ei tarvitse enää lähteä autolla kauppaan! Tänään peräkärryssä tuli kotiin muun muassa neljä kiloa kissanruokaa ja kymmenen hiekkaa.

Mikä: Jamis-sinkula eli Muotipyörä.
Kuski: Rahkaäijä
Erityistä: Kauppapyörä, jolla ajellaan nurkissa. Varastettiin kerran ja oli löytymisen jälkeen osina pitkään, mutta sai tänä keväänä uuden alun.

Mikä: BMX-pyörä
Kuski: Rahkaäijä (Mutta vähän varmaan myös Rahkamuija)
Erityistä: Pyöräperheen uusi tulokas, joka vielä vasta hakee paikkaansa joukossa.

Ja päälle vielä pieni bonus!
Mikä: Potkulauta
Kuski: Molemmat
Erityistä: Hankittu Rahkaäijän varikkokulkuvälineeksi. Nyttemmin toimittaa pihapotkulaudan virkaa, tällä on hyvä hakea postia!

Perhepotretti! Santa mökötti sisällä, kaikki muut kuvassa. 
Pyöriä on tosiaan siis kymmenen plus potkulauta, eli kulkupeliä riittää. Kaikilla ei ajeta joka viikko ja suosikkipyörät vaihtelee vuodenajan ja tarpeen mukaan, mutta kaikki pyörät ovat kuitenkin säännöllisessä ajossa. Koska aina saa haaveilla, joukkoon sopisi oikein hyvin toinen läskipyörä, cyclo cross -pyörä mulle ja kunnon alamäkipyörät molemmille. Jos vaikka tän viikon Eurojackpotista irtoisi vähän pyörärahaa?

7 kommenttia:

 1. Onkos Juhannuksen ajoneuvot Jopo kärryjen kanssa ja BMX pyörä.
  Peräkärryllisellä pyörällä ei taida vielä olla Alastarolla rataennätystä sama taitaa olla myös BMX pyörällä.

  Täällä ajokelpoisia pyöriä vain kolme ja kaksi ihan romua jotka voisi siirtää metallinkeräykseen, läskipyörää tuli kyllä vähän katseltua keväällä, mutta ei vielä ostettua :-)

  40 päivää Juhannukseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkaäijä hieman suunnitteli, että ottaa peräkärryn ja vetää sitä maantiepyöränsä perässä ja kyydissä on joku poppikone. :D Saas nähdä!

   Meidänkin listasta jäi pois yksi mummopyörä, joka jäi entisen talon pihaan odottaan jotain romulavaa. :D Ensi vuonna on varmasti vielä laajemmat läskipyörämarkkinat, niin silloin on hyvä iskeä.

   Voi kun se on lähellä jo, mahtavaa!

   Poista
 2. Voi ahdistus. :D
  Minäpä vaihdoin autotallisen pyöriä yhteen ainoaan. :) Tällä yhdellä sitkuttelen kaikki ajoni. Huolimäärä pieneni, aikaa säästyy ja rahaakin.

  Tai no, on se työmatkafillari erikseen tietty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei onneks yhtään ahdista. :D
   Ei huono diili tuokaan ja autotallillisella pyöriä saa varmasti yhden oikein hyvän! Mun mielestä pitää vaan olla vähän valinnanvaraa, kun tykkää niin monenlaisesta pyöräilystä.

   Poista
 3. Kun rahkaperheellä on niin laaja kokemus erilaisista tsykkeleistä, on pakko kysyä se itsestäänselvä ja pyöristä kovin vähän tajuamattoman kysymys:

  Miten noiden vauhdit suhteutuu toisiinsa sellaisella perusasvaltilla, jos kaikilla ajaa suunnilleen samalla reippausfiiliksellä? Eli montako sataa kilometriä tunnissa Rahvelo kulkee enemmän kuin vaikkapa Poni, ja paljonko läski jää jälkeen?

  PS. Poni oli ehkä suosikkini, jos näitä saa äänestää jossain.

  VastaaPoista
 4. Hei, olisi mielenkiintoista kuulla tuon läskin ajokokemuksia tarkemmin. Itsellä runsaasti maastopyörä sekä maantie taustaa ja läski kiinnostaisi, mutta en tonnin sijoitusta ole vielä oikein osannut perustella itselleni. Onkö pyörä toivoton esim talven työmatka-ajossa ja missä kaikessa ovat pyörän heikkoudet. Pyöräilyssä tuntuvat pätevän ikuisen unelman yhtälöt. Aina himottavat ne pyörät joita ei omista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro! Parissa postauksessa olen kirjottanut vähän enemmän läskistä:
   http://rahkamuija.blogspot.fi/2015/02/sup-x-fatbike-kettera-appelsiini.html
   http://rahkamuija.blogspot.fi/2014/10/pitaa-olla-pikkasen-plaski.html

   Näinhän se on, että pyörärepertuaarista puuttuu aina vähintään sen yksi!

   Poista