tiistai 18. kesäkuuta 2013

Rahkamuija ♥ Rahkaäijä eli kuinka meistä tuli me

Mä oon just niitä ihmisiä, jotka aamulla tuijottaa peilistä kuumeisia silmiään ja nyökyttelee "joo, ihan terve oon, voin mennä töihin". Karu totuus valkenee vasta siinä vaiheessa, kun kaupan kassalla eväitä maksaessa on pakko nojata kortinlukijaan hetken, ettei kaadu, kun on niin huono olo. Eilinen kevytnuha on vaihtunut järeään kesäflunssaan. Mutta ei se mitään, kerrankin on aikaa lukea blogeja, eikä jauhelihaakaan tartte maustaa, kun sitä ei kuitenkaan maista.

Joskus edellisen kerran kun olin kipeänä, pyysin postausideoita ja nyt kävinkin vilkaisemassa, olisiko siellä ollut mulle jotain jutun juurta. Ja taisihan siellä olla! Joku lukijoista pyysi kertomaan, että miten me ollaan tavattu Rahkaäijän kanssa ja miten meistä tuli rahkapariskunta. Ensin ajattelin, että kuuluukohan sellainen blogiin lainkaan, mutta toisaalta tykkään ite lukea muiden blogeista henkilökohtasempiakin juttuja, joten ajattelin, että antaa nyt mennä tämän kerran!  Kaikkihan kuitenkin rakastaa sitä, että saa tietää lisää mehukkaita yksityiskohtia bloggaajan yksityiselämästä.;)
Syksy 2010, setämies ja sen uus tyttöystävä. Ainakin Rahkaäijä on tainnut nauttia jotain juhlajuomaa!
Mä ja Rahkaäijä tavattiin erinäisten sattumusten (nämä sattumukset liittyy erääseen internetin treffipalveluun ja siellä käytyyn hyvin lyhyeen viestinvaihtoon) kautta ensimmäistä kertaa 2010 elokuussa Hervannassa ja käytiin juoksemassa Suolijärvi ympäri. Jepjep, vieraan miehen kanssa metsään juoksemaan! Tähän lenkkiin liittyy hauskoja muistoja, joista ollaan paljon puhuttu jälkeenpäin. Mulla oli siinä vaiheessa vielä vika syksy lukiota jäljellä ja Rahkaäijä oli kuulemma vähän jäätynyt, kun kuuli että lähtee jonkun pikkutytön kanssa lenkille. Mä luulin, että Rahkaäijä on sellanen epäsosiaalinen teekkari, joka on ihan liian älykäs mulle. Olin kevyesti väärässä! Mä olin menossa vielä meidän lenkin jälkeen thainyrkkeilytreeihin, joten tästä Rahkaäijä päätteli, että olen vähintään joku lajin ammattilanen, joka käy kolme kertaa vuodessa Thaimaassa treenaamassa. Rahkaäijäkin oli kevyesti väärässä!
Rahkamuijan ylppärit syksyllä 2010
Tän ensimmäisen lenkin jälkeen suunniteltiin uutta tapaamista, mutta se meinasi kariutua siihen, että Rahkaäijä antoi mulle väärän puhelinnumeron ihan vahingossa. Siitä kuitenkin selvittiin ja kohta seuraavalla viikolla paistettiin kuhaa poikamiesboksissa. Silloin pääsin yli mun epäluuloista, ainakin Rahkaäijä osasi naurattaa mua, koska kikatin hysteerisesti koko illan ja vähän pelkäsin, että mies pitää mua ihan tyhjäpäänä.
Uusi koti ja sen nimikyltti talvella 2011. Nykyään täällä asuu enää Lauri ja Ann, kun i on hukkunut.
Kolmansilla treffeillä lähdettiin vähän metsään samoilemaan ja paistamaan muistaakseni maissia (olin vielä silloin kasvissyöjä) ja makkaraa. Olin aivan käsittämättömän pöyristynyt, kun Rahkaäijä lähti retkelle farkuissa ja lenkkareissa. a) Farkut ei ole mitkään vaellusvaatteet b) Farkut + lenkkarit on juntein yhdistelmä koskaan. Pääsin kuitenkin tästäkin ongelmasta yli ja jo seuraavalla viikolla käytännössä asuin Rahkaäijän yksiössä. Ensin kysyin joka päivä, että voinko jäädä yöksi ja jossakin vaiheessa huomasin, etten ole enää pitkään aikaan kysynyt sitä.
Kolilla keväällä 2011. Rahkaäijä on näköjään taas valinnut farkut vaellushousuiksi...
Lokakuussa meillä oli jo yhteinen taloustili ja laitettiin kaksiohakemusta eteenpäin, hommat eteni siis ihan todella nopeasti. Mutta ilmeisen nopeasti molemmille oli selvää, että tää taitaa olla tässä, mitä turhia jarruttelemaan. En muista missä vaiheessa ja kenen toimesta ajatus naimisiin menosta tuli, mutta helmikuussa 2011 vaihdettiin kihlasormukset tasan samassa paikassa missä tavattiin (mulla oli noin kuus kerrosta vaatetta päällä, mutta oli silti kylmä, pakkasta taisi olla -20 astetta) ja sen jälkeen alettiin pyörittelemään ajatusta häistä. Pian keksinkin, että meidän häät vietetään 10.11. 2012 Tampereella Haulitehtaalla (upea paikka, kannattaa tutustua!) Rahkaäijä ei ollut järjettömän innoissaan suunnittelemassa isoja häitä, mutta oli kuitenkin suunnittelussa mukana kun ajatteli, että se on mulle tärkeetä.
Syyskuussa 2012 Aamulehdessä oli yksi erityisen hieno hääkuva.
Mitä lähemmäs häät tulivat, sitä vähemmän niiden järjestäminen kiinnosti. Hirveä työmäärä ja rahanmeno yhden päivän takia. Pian keksittiin ajatus häämatkasta Kaliforniaan ja sen jälkeen priorisointi oli helppoa. Sillä rahalla mikä uppoaa yhteen päivää, matkustaa kolmeksi viikoksi Kaliforniaan. Käytännön syistä hääpäiväkin aikaistua pari kuukautta ja maistraattiin marssittiin viime elokuussa. Toimitus oli niin nopea, että tahdon ehti sanomaan, muttei juuri muuta. Seuraavana päivänä lähisuku oli kutsuttu syömään ja häät olivat sillä selvät. Olisin ehkä kuollut stressiin, jos olisi pitänyt järjestää isommat pirskeet, 40 ihmisen muonittamisessakin oli yllättävän iso homma.
Muscle Beach, tammikuu 2013
Jos pitäisi valita vain yksi sana, joka kuvaa mennyttä vajaata kolmea vuotta, se olisi munelämänparastaaikaa. En tiedä onko edes laillista, kuinka helposti elämä on soljunut yhdessä eteenpäin. En valehtele, kun sanon, että kertaakaan ei ole käynyt mielessäkään, että nyt menee lusikat jakoon.  Molemmat on tajunnut, että nyt on meinaan kasassa semmonen tiimi, ettei tätä voita mikään! Olen muutamankin kerran kuullut, väitteen että me ollaan ihan samanlaisia enkä lähde sitä kokonaan kiistämään. Erojakin toki löytyy sopivissa määrin, toinen on tulisieluinen meuhkaaja, toisella on pidemmät hermot.
Mä en suostu uskomaan, että avioliitto tai parisuhde on jotain ydinfysiikkaa, josta kukaan ei voi selvitä. Se on vaan ihan pieniä juttuja, sitä että Rahkaäijä tekee mulle pudding-annoksen valmiiksi ja mä paritan sen pyykistä tulleet sukat kaappiin. Silläkin pärjää jo aika pitkälle!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 284

36 kommenttia:

  1. Huikea hääkuva! Teistä olisi saanut mainion jakson suosikkiohjelmaani Satuhäihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä yritti muutamakin ihminen yllyttää Satuhäihin, mutta ei sitten haettu.:D Se on aivan huikea ohjelma!

      Poista
  2. AWWW. Mä niin tykkäsin tästä!

    Ja olen samoilla linjoilla; avioliitto (tai parisuhde) on justiinsa niitä pieniä juttuja. Eilen bongasin lipaston päällä olevaan pölykerrokseen piirretyn sydämen ja olin pakahtua onnesta. :D Tottakai otin sen myös merkkinä, että SIIVOTAKKI VOIS JOSKUS. Ja niinhän mä tietty tein, kun toinen pyytää. :'D Mutta sydämen jätin putsaamatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AWW, arvasin että Heidi tykkää. :D
      Onhan tollanen sydän nyt paaaljon kivempi vihje pölysestä lipastosta, kun jääkaapin ovessa joku lappu, jossa lukee "SIIVOO AKKA!" :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Eltsi!

      Onneks ei lähdetty ajamaan eilen, olisin ehkä pökertynyt heti alkumatkasta. :D

      Poista
  4. Hihii, mikä hääkuva! Mahtava!
    Ihana tarina :)

    VastaaPoista
  5. Ihana kirjotus :) Olette symppiksiä kyllä. Eka aattelin, et eiiiih, jotain parisuhdelässyä (olin just nähnyt tämän: http://www.nelonen.fi/ohjelmat/kuninkaalliset-haat/928492-onko-tassa-haiden-historian-rakastunein-pari ja toleranssi kaikkeen itsekorostamiseen ja ällöön oli aika tapissa) mutta tää oli aivan ihana ja lämmin postaus. Rohkee veto perua perinteiset hääsuunnitelmat lennossa ja korjata suuntaa oman näköiseksi. You rock :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi video oikeesti, en kestä!!!! Toi meni jo kevyesti överiks.:DD Mikä noita ihmisiä vaivaa?
      Kiitos! En ole hetkeäkään katunut hääsuunnitelmien muuttamista, tehtiin ihan oikea päätös.:)

      Poista
  6. Ehkä siistein hääkuva IKINÄ! Ja muutenkin tällaisten rakkaustarinoiden lukeminen on vaan niin ihanaa. Näihin ei kyllästy ikinä <3 Ei se parisuhde tosiaan mitään ydinfysiikkaa ole. Toisen huomioiminen ja pienet arkiset jutut riittää, eikä aina tarvii sitä kuuta taivaalta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva herätti ainakin huomiota niiden kesäisten poseerauskuvien joukossa.:D
      Mä en ainakaan edes haluais kuuta taivaalta, mutta jos joskus saisin edes kasan kuuhiekkaa, niin sekin riittäis.;)

      Poista
  7. No työ! <3

    Ja kuten oon jo aiemminkin kommentoinut, niin toi on hienoin koskaan näkemäni hääkuva! Just teidän näköinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No myö myö!:D Vieläkin ihmettelen, että miten sattukin tulemaan moinen neroleimaus hääkuvan kanssa.:)

      Poista
  8. Olipa ihana tarina :) Ja mun mielestä jo noista ekoista treffeistä näkee, että te ootte tarkoitetut toisillenne :D Kuinka moni menee ekoilla treffeillä lenkille, kysyn vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli meillä vaihtoehtona myös rullaluistelu, mutta Laurin luistimet oli sillon rikki, niin päädyttiin juoksulenkille.;)

      Poista
  9. Tuituiii! Ei vois enää hienompi laavstoori olla :D Ja hääkuva on paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuitui vaan ittelles!:D Myös sellanen penkkauskuva olis aika hyvä, toinen nostaa ja toinen varmistaa!

      Poista
  10. Melkein kuin olisi omaa suhdekuvausta lukenu :D Meillä kans taustalla internetin deittipalvelu jonka kautta päädyttiin viime vuonna maistraattiin (oli siinä tosin 7 vuotta kyljessä nysväämistä välissä). On se silloin helppoa, kun löytää vierelleen jonkun, joka jakaa saman ajatusmaailman.

    Te vaikutatte just sellaselta ällösöpöltä parilta..ja tämä siis hyvällä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se internetin ihmeellinen maailma on vaan huikea, kun avittaa sopivia ihmisiä yhteen! Ja juuri niin, se on uskomaton onni, kun löytää just eikä melkeen oikean puoliskon!
      Pyhpah, ei olla yhtään ällösöpöjä.;)

      Poista
  11. Kiva lukea tämmöstäkin välillä :)

    Eka tossa hääkuvassa katoin, että onpa jännittyny ilme Rahkaäijällä. Sitten kelasin alaspäin kunnes tuli painot esiin ja purskahdin spontaaniin nauruun: Paras näkemäni hääkuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahahah, munkin oli pakko kattoa miltä toi kuva näyttää jos näkee vaan naamat, kieltämättä näyttäis siltä et olis jotenkin kiree tunnelma.:D Kiitos!

      Poista
  12. Aivan ihana tarina ja mahtava hääkuva! Niinkuin joku olikin jo ylempänä ehtinyt mainita, niin mielelläni olisin myös katsonut teistä jakson satuhäissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Laura! Satuhäät olisi muuten voinut olla jännä kokemus, mutta en varsinaisesti kadehdi sitä haukkumisen määrää netissä aina uuden jakson jälkeen. :D

      Poista
  13. Te ootte niin söpöjä. Ihana juttu kun joillakin homma toimii! =)

    VastaaPoista
  14. Vastaukset
    1. Kiitos! Toteutus oli yllättävän hankalaa hienoissa vaatteissa.:D

      Poista
  15. Awws, ihanan söpö löövstoori <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mutta koskaan en ole lukenut vielä yhtäkään löövstooria, joka ei olis ollut söpö! :D

      Poista
  16. mitenköhän löydän tän nyt vasta. mahtava stoori ja tosiaan just jotenkin teidänlaisenne. ja että venice beachillä tullut käytyä? awwwww!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Jep, Venice oli niiin helmi! Eläkkeellä muutan sinne ja ostan kausikortin ulkosalille.

      Poista