maanantai 17. kesäkuuta 2013

Rahkaäijä reenaa

Rahkaäijän kengänvaihtoharjoituksista tulikin totisinta totta, kun pienen yllytyksen jälkeen isäntä päätti lähteä mittelemään kestävyydestä Voimarinteen teräsmieskisoihin, jotka järjestetään heinäkuussa. Nyt meidänkin taloudessa siis reenataan riatlonille! (Jos muuten olet uudempi lukija, täältä löytyy Rahkaäijästä tarkempi esittely.)  Ensin Rahkaäijä suunnitteli ottavansa osaa sprinttimatkalle, jossa on 300 metrin uinti, 20 kilometrin pyöräily ja viiden kilsan juoksu. Yleensä sprintissä on 750 kilometrin (edit. joo-o, ehkä ihan asiallista lyhentää uintimatkaa...:D) uinti, mutta matkaa oli saksittu, ehkä ensinkertalaisten kynnystä laskemaan.

Omaan vaatimattomaan tyylinsä herra kuitenkin pian päätti, että 300 metrin uinnin takia ei jaksa laittaa edes speedoja jalkaan. Kun kerran uidaan, niin uidaan sitten kunnolla! Seuraavaksi pidempi tarjolla ollut matka on perusmatka (1500 m uinti, 40 km pyöräily ja 10 km juoksu), joten Rahkaäijä päätti, että perusmatka otetaan tavoitteeksi.
Avovesikauden avaus lauantaina. Huonot uimalasit kuitenkin sabotoi treenin.
Kyllä Rahkaäijä perusmatkastakin selviää, ei epäilystäkään, mutta aika onkin aivan toinen seikka. Mutta sillä kai ei edes ole niin väliä. 40 kilometriä pyörän päällä ei ole mikään ongelma ja kymmenen kilometriä ukko juoksee vaikka väkisin. Uinti onkin ainoa lajeista, mitä triathlonistimme ajatteli edes harjoitella.
Kesäpäivä Kaukajärvellä

Pitkähihainen ja -lahkeinen puku olis kuulemma ollut kiva.
Vesi on entiselle uppopallon Suomen mestarille tuttu elementti, mutta pidemmän matkan kauhomisesta taitaa olla jo hetki kulunut. Tänään käytiin vähän Kaukajärven uimastadionilla kokeilemassa. Tai siis Rahkaäijä ui ja mää kattelin. En todellakaan mee sinne 18-asteiseen veteen vapaaehtoisesti hengaileen. :D
Kylmää kuulemma oli ja liikaa vauhtia, mutta ui se ainakin 500 metriä! Seuraavalla kerralla uhosi menevänsä uimahalliin.
Valmentaja kärsii kesänuhasta. Eilen illalla olo oli yhtä teräksinen kuin aina ennenkin, mutta yön aikana jostakin hyökkäsi käsittämätön räkätauti, josta olen ihan tosi vihainen!
Uinnin lisäksi Rahkaäijä luottaa tutusti kuntosaliharjoittelun voimaan. Salia neljä kertaa viikossa ja tosi paljon ruokaa, sillä kuulemma pärjätään. Ja hei, onhan tässä melkein kolme viikkoa aikaa treenata!
Riatlonistin ruokaympyrä on kaksiosainen, ensin kana ja riisi (ja ketsuppi!?!???) ja sitten salaatti. Ja tuoppi light-kolaa!
Rahkaäijä on semmonen mies, että se ei paljoa jää haaveilemaan, vaan toimii saman tien, kun saa loistavan idean. Joku muu olisikin saattanut tähdätä vasta johonkin loppukesän tapahtumaan tai jopa ensi vuodelle, mutta ei Rahkaäijä! Jännityksellä jäämme odottamaan miten riatloni-reenit sujuu, pysykää kanavalla!

Rahkalaskuri: 283

7 kommenttia:

 1. Hihii, tossa 750 kilometrin uintisprintissä ois kyllä tosiaan pikkuisen kynnystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli kyllä ihan vedet silmissä naurettua, 750km :'D hihiii, kiva blogi, täälä seuraillaan! Onnea rahkaäijälle koitokseen:)

   Poista
  2. :------DDDDDDD kaks ihmistä lukee tekstin ennen julkasua eikä huomaa tommosta! Mä en edes halua tietää paljonko täysmatkan uinti olis tällä logiikalla. :D

   Poista
 2. Tsemppii vaan riatlonistille. =)

  VastaaPoista
 3. Äijät on just tollasia. Ne pystyy vetään jonkun puolimaratoninkin muutaman viikon harjoittelulla. Itse osallistun tänä kesänä kuntotriathloniin johon osallistumista on suunniteltu kaverin kanssa vuoden.. melkosta jännäilyä. Pitäis ottaa oppia tällaisesta äijäenergiasta ja uskaltaa heittäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, sä sen sanoit! Kunpa sais annoksen sellasta äijäuhoo, minkä voimalla pystyis mihin suoritukseen vaan. :D Ihan älyttömästi tsemppiä teidän koitokseen, hyvin suunniteltu on jo puoliksi uitu.;)

   Poista