perjantai 20. tammikuuta 2017

Työntäyteinen torstai

Herätyskello ei soi kovin usein meidän taloudessa, mutta eilen se soi ja aivan liian aikaisin. En pidä minkäänlaisesta aamuhössötyksestä, joten sovin Rahkaäijän kanssa jo edellisenä iltana, että mua ei saa sitten hoputtaa aamulla,ehdin kyllä, vaikka aamun aikataulu on vähän tiukka. Sovittiin, että lähdetään 8.15, mutta kattilat(?!) ja grillipihdit(??) oli hukassa, niin päästiin starttaamaan vasta 8.23. Ehdittiin kuitenkin parahiksi katsomaan auringonnousu.
Sieltä se aurinko nousee, yhtä varmasti kuin eilen ja huomennakin.
Kuvataan iso osa Beyond the Press -kanavan videoista maalla mun mummulassa, ettei naapurit täällä kaupungissa hermostu. Sinne suunnattiin eilenkin, kun oli kuvauksia luvassa. Kun odotettiin auringon nousemista ja valoisaa, Rahkaäijä irrotti Näsijärven jäästä pari isoa könttiä jäätä kuvauksia varten.
 
Maalla kuvauksissa iso apu on mun iskä, joka auttaa meitä aina jos tarvitaan. Eilen miehet kampesivat yhdessä jääpalat pois järvestä.
Jääoperaation jälkeen tehtiin nopeasti yksi oma video (joka epäonnistui, koska ei meidän idea toiminutkaan käytännössä) ja sen aikana "ranchille" saapui myös meidän vieraat. Päivän agendana oli tehdä videoita sekä meidän kanavalle, että Duudsonien englanninkieliselle The Dudesons -kanavalle. Ollaan aiemminkin tehty Duudsonien kanssa yhteistyötä ja niiden kanssa homma toimii.
Yksi tärkeimpiä juttuja on suunnitella video ennakkoon hyvin, jotta kuvaukset sujuu jouhevasti.
Tämä video tehtiin maalla sen takia, että siinä käytettiin ilmatykkiä ja samurai-miekkaa. Se on aika varma, että naapureiden lisäksi kuvauksista kiinnostuu myös poliisi, jos aletaan omakotialueella ampumaan tykillä hedelmiä ja huitomaan samurai-miekalla.
Duudsoni-Jarppi miekan ja puukon kanssa. Itse en alkaisi haastamaan riitaa tän pohjalaisen kanssa.
Siellä missä tapahtuu, on myös mummulan kissa Nelli. Epäilen hieman, että Nelli on vähän huomion perään, koska sen pitää aina tunkea mukaan, kun kamera pyörähtää päälle.
Kun miekkakuvaukset oli saatu purkkiin, lähdettiin lämmittelemään mummun luokse. Meidän mummu on perinteikäs maalaistalon emäntä, jolle on suuri kunnia-asia, että jokaiselle tilalle eksyvälle keitetään kahvit. Oli tulija sitten kylän vakiojuoppo tai tv-stara, niin mummu kutsuu kahville. Siellä keittiön pöyreän pöydän ääressä jokainen vieras on tasa-vertainen, aivan yhtä odotettu ja arvokas. Kun tehtiin reilu kuukausi sitten Fazerin mainoskuvauksia mummulassa, kuvausporukka oli lähes liikutuksen vallassa, kun pääsivät monen tunnin pakkasessa seisoskelun jälkeen mummun herkkuja notkuvaan pöytään.
Lihapullia, karjanlanpiirakoita, leipää, juustoa, leikkeleitä, pipareita, omenapiirakkaa. Tästä pöydästä ei kukaan lähde nälkäisenä.
Kahvittelun jälkeen otettiin nopea siirtymä Tampereelle, jossa jatkettiin hommia. Aika usein homma menee niin, että tällaisissa kahden kanavan yhteistöissä tehdään molempien kanavalle sisältöä, tällä kertaa kaksi videota meille ja kaksi Duudsonien kanavalle.
Trukkiin viritetty moottorisaha. Niin mikä oli?
Kun joku porukka käy meillä kuvaamassa, meille on tärkeetä, että on kuvauksissa on hyvä ja hauska tunnelma ja hommat hoituu reippaasti. Halutaan olla sellaisia tyyppejä, joiden kanssa on kiva ja helppo tehdä töitä.
Unohtakaa se Kokkisota, tää Rahkaäijän ja Jarpin smoothiekisa oli paljon kiinnostavampi!
Kun kaikkien varpaat oli varmasti jäätynyt riittävän monta kertaa, siirryttiin sisälle prässin luokse kuvailemaan materiaalia. Duudsoneilla on yleensä mukana ainakin kuvaaja ja ohjaaja/yleishenkilö, kun taas me tehdään juttuja aika paljon pienemmillä resursseilla ja kalustolla. Oli kyllä kivaa, että oli kerrankin kuvaaja erikseen, niin pystyi itse keskittymään varsinaiseen sisältöön.
Duudsoneista paikalla oli Jarppi, joka on aikamoinen sähkösaapas. Se ei ole juurikaan hiljaa, ainakaan kun kamera pyörii. :D
Yhdeksän tunnin session jälkeen kaikki tarpeellinen oli nauhalla ja Duudsonien porukka lähti takaisin Helsinkiin. Me jäätiin vielä hetkeksi siivoamaan konepajaa ja pihaa. Vielä tänäänkin pihasta kyllä löytyi jotain ananaksen kappaleita, ei niitä illalla pimeässä huomannut kaikkia kerätä pois.
Kotona tein smoothien ja luin Kodin kuvalehteä, jonka mummu antoi mukaan. KK on varmaan mun lempilehti ja osin sen takia mummu sitä tilaakin, että saa antaa mulle kaikki lehdet, jotka on jo lukenut.
Kaikkineen työntouhua riitti kellon ympäri ja kotona litkin smoothieta ja yritin ymmärtää mitä lehdessä luki, aivot nimittäin kävi melkoisen hitaalla pitkän päivän jälkeen. Illala poikettiin vielä Postissa hakemassa pari pakettia ja nopeasti kaupassa, josta Rahkaäijä osti lähinnä täytettä uuteen toimistojääkaappiinsa, joka saapui postipaketilla.
Falloutia pelanneet ymmärtää tän jutun. Ja mä, koska tämä niin seikkaperäisesti mulle selostettiin.
Kauppareissun jälkeen vielä saunottiin ja hömpöttelin vähän kissojen kanssa. Kodin Kuvalehdessä muuten luki, että lemmikkien kanssa leikkiminen ja niille juttelu edistää onnellisuutta. Ostan tämän väitteen täysin.
Tyypillinen tilanne meillä. Kissoille on annettu ruokaa, niin Leoko hyökkää heti saaliin kimppuun ja Leo kursailee hetken, mutta syö lopulta sekä oman ruokansa että kaverin jämät.
Päivän päätteeksi oli tyytyväinen olo, kuvaukset meni hyvin ja saatiin paljon aikaan ja pääsin käymään myös kotopuolessa samalla. Unta ei tarvinut juurikaan houkutella, pitkä ja toiminnantäyteinen päivä takasi kunnon nuijanukutuksen.
Se oli sellainen torstai. Duudson-porukan lähdettyä mietin, että voisi sitä helpompiakin töitä olla, mutta tämän hauskemmaksi ei voi duuni juuri muuttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti