maanantai 9. tammikuuta 2017

Kissojen saarella

Terveisiä täältä Luoteis-Afrikan saaristosta eli Kanariansaarilta. Tarkempi lokaatio on Lanzarote ja Puerto Del Carmen. Perjantaina päivällä päästiin tänne ja nyt en muista edes kovasti pinnistelmällä, että miltä se pakkanen tuntuu. Varmaan vähän ikävältä. Täällä sen sijaan kelit on kohdallaan ja palmut huojuu tuulessa. Pölinät sikseen, tässä tulee vähän tunnelmia kuvien muodossa!
Meidän kirkko.. eikun siis talo.
Näyttää kivalta, mutta uima-altaan vesi on hyvällä tuurilla 12-asteista.
Päivällä lämpötila on 19-21 astetta ja illalla ja yöllä viidentoista kieppeillä. Tarkenee!
Oltiin kyllä niin loman tarpeessa, mutta kummasti jo pari päivää aurinkoa ja jatkuvia päiväunia elvyttää.
Ekan illan auringonlasku.
Voisin ostaa täältä talon ja maalata sen punaiseksi. Saisin varmaan välittömästi maastakarkoituksen yhteiskuntarauhan rikkomisesta.
En pääse millään irti siitä, että Rahkaäijä muistuttaa jotenkin Aku Ankkaa tässä kuvassa. Tuolla jossain meren takana toisella rannalla on Marokko. 
Juoksin tuon hatun perässä jatkuvasti. Uiminen uimarannoilla on ollut koko viikonlopun kielletty tai ainakaan sitä ei suositella, kun on niin kova tuuli.

Ollaan kokkailtu ruokaa jonkin verran itse kämpällä ja tarvikkeet on totta kai haettu paikallisesta Lidlistä. Paikalliset ravintolat sen sijaan ei vielä on varsinaisesti vakuuttanut. Täällä on joku kunnon raflakartelli, koska kaikissa on samat ruuat samaan hintaan. Tuon Jo Nesbon kirjan muuten löysin tän meidän majatalon kirjahyllystä. Siellä oli pari kirjaa suunnilleen kaikilla eurooppalaisilla kielillä.

Ja nyt niihin kissoihin. Täällä on aivan älytön määrä kissoja kulkemassa siellä sun täällä. Tämä ihan pikkuinen kaveri (näytti ehkä 15 viikkoa vanhalta), tuli eilen morjestamaan meitä, kun syötiin satamassa.
Sitten se toi siskon ja veljenkin paikalle, kun heitin sille yhden kinkun palan.
Kissat pötkötteli siellä täällä auringon lämmittämillä laavakivillä.
Kissat on vähän arkoja, mutta tulee kyllä hakemaan omansa, jos on jotakin syötävää tarjolla.
Kissoja on kaikenlaisia, mustia, valkoisia, naamiolla, raidoilla, pilkuilla. Ihan kaikenlaisia kissoja. Haluaisin tuoda kaikki matkalaukussa kotiin.
Tänään ostin Lidlistä kissojen herkkutikkuja ja toin niitä kavereille satamaan. Tilanne oli suorastaan jo uhkaava, kun yli kymmenen kissaa pyörii ympärillä ja odottaa herkkuja. Vaikka kissoja rakastankin, olen tyytynyt vain katselemaan näitä katteja ja rapsutan kotona sitten omia kissoja.
Pimeää tulee joskus seitsemän aikaan ja illalla vasta kaupunki herää eloon, kun turistit lähtee syömään ja juomaan ravintoloihin. Uskomatonta kyllä, lentokentän jälkeen ollaan kuultu suomen kieltä vain kerran, lähinnä tässä kaupungissa tuntuu olevan britti- ja saksalaisturisteja.
Tänään ajeltiin Timafayan kansallispuistoon ja joku pimeä voima pakottaa meidät aina kiipeämään korkeimman näköisen mäen päälle. Meni hiekkaa kenkään.
Timanfayan alueella on silmänkantamattomiin laavakivitasankoja, jotka näyttää tosi rajulla kädellä kynnetyiltä savipelloilta.

Uskomatonta kyllä, ison hiekkakasan päällä kasvoi näin vehreitä puskia, alhaalla sen sijaan ei kasvanut mitään.
Poikettiin myös Mirador Del Rion näköalapaikalla, josta näkyi pieni La Graciosan saari. Siitä kun lähtisi uimaan jonnekin eteenpäin, pääsisi Kanadaan, kun tarpeeksi jaksaisi kauhoa.
Reissun suuri silmänkääntötemppu oli laavakiviluolassa, jossa erittäin kuiva ja tylsä opas varoitti menemästä liian lähelle tätä erittäin syvää pudotusta. Sen jälkeen hän pyysi jotain naista heittämään kiven kuilun pohjalle, ja molskahdus paljasti meille, että kyseessä onkin vesilammikko, jonka heijastus näyttää todella syvältä kuilulta. Uskomaton juttu.
Tänään käytiin juoksemassa rantabuleverdilla ja suunniteltiin uimareissua mereen sen jälkeen, mutta jänistettiin kuitenkin. Täältä ei kuitenkaan lähdetä ilman meriuintireissua, se on päätetty. Tässä on onneksi vielä reilusti päiviä jäljellä.
Tähän päättyy kuvauutiset täältä kissojen ja laavakivien maasta tällä erää. Huomenissa on suunnitelmana vuokrata jostakin läskipyörät ja ehkä myös mennä salille, koska tähän mennessä joulu, lauantai ja sunnuntai on estänyt meidän salivierailut.
Terveisiä sinne pakkaseen, muista laittaa pitkät kalsarit huomennakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti