maanantai 23. tammikuuta 2017

Epäsuositut mielipiteet

Viime aikoina on ollut kovassa nosteessa tällaiset epäsuositut mielipiteet postaukset, joissa tuodaan ilmi ajatuksia ja asioita, jotka ei kaikkien mielestä ole kovin hyvässä huudossa. Tästä lähtee mun epäsuosittujen mielipiteiden kimara!

1. Blogien epäsuositut mielipiteet ei oikeasti ole epäsuosittuja.
Suurin osa näistä postauksista on täynnä latteuksia, jotka oikeasti ei edes ole epäsuosittuja. Esimerkiksi mielipiteet "Starbucks on yliarvostettu" tai "Kalliit merkkilaukut on järjettömiä" eivät nyt varsinaisesti ole kovin epäsuosittuja, koska noin joka toinen kadunkulkija on asiasta samaa mieltä. Oikeasti epäsuosittuja mielipiteitä voisi olla vaikka seuraavat: "Kaikki maahanmuuttajat pitäisi karkoittaa" tai "Vanhukset on oksettavia" tai "Imetys pitäisi kieltää julkisella paikalla". Ymmärrät varmaan eron. Mutta onhan se nyt aivan selvää, että kukaan järkevä ihminen ei kirjoita näin radikaaleja mielipiteitään blogiinsa tai seurauksena on kuorma-autollinen vihaista palautetta ja ikuinen boikotti. Jatkan tätä latteuksien linjaa, mutta koitan olla edes vähän särmikkäämpi.


2. Maantiepyöräilijät on vähän koppavaa sakkia.
Sellaiset true-maantiepyöräilijät, joilla on pyörä ja sponsoritrikoot samaan sävyyn, eivät pahemmin morjestele lenkillä vastaan tullessa. Muutenkin meno on vähän nokkavaa. Triathlonistit taas on ihan eri sakkia, mutta ei siinä paljoa voi pipa päätä kiristää, jos meinaa uida neljä kilometriä putkeen. Samanlainen jako muuten on vähän maastopyörämaailmassa. Etujousitetuilla xc-pyörillä kihnuttavat kaverit on vähän takakireitä, mutta täpäri- ja läskikuskit on lepposia!
Kuvituksena kissoja, koska se on suosittu (ja ainoa oikea) mielipide, että kissat on parhaita. Leo on juuri alkamassa syömään taas yhtä laskua.
3. Suomessa ollaan katkeria köyhille.
Asia, jota vuodesta toiseen jaksan hämmästellä. Suomalainen asenneilmapiiri köyhyyttä kohtaan on käsittämättömän kova. Ei löydy sellaista köyhää, josta ei Suomen kansa löydä jotain vikaa. Jos ei ole liikaa lapsia tai laiskuutta työnhaussa, niin sitten on ainakin liian iso asunto tai televisio tai omistaa auton ja silloin ei voi olla yhtään köyhä. Oikeastaan kukaan ei voi olla köyhä, jos ei asu veneen alla ja syö pahvia elääkseen. Se on niin helppo lyödä lyötyä.


4. "Hurahtajat" on epäillyttäviä.
Suhtaudun varauksella ihmisiin, jotka innostuu vuoronperään kaikista mahdollisista ihmedieeteistä ja muotiruokavalioista. Milloin putoo Fitlinet ja Juiceplussat ja milloin gluteeniton ruokavalio pelastaa ja ensi viikolla paleo on kova sana ja sitten ollaan vegaaneja pari viikkoa, mutta sitten Jutan uusi ruokavalio käskeekin syömään jauhelihaa, niin sitten on aika aatteen väistyä ja Putte-possulta pitää lähteä henki. Mutta hedelmäsokeri on aina paha. Paitsi jos sitä on niissä Juiceplussan mehuissa. Hurahtaminen ei tee kenestäkään huonoa ihmistä, mutta kevyesti silti epäilen tällaisen ihmisen arvostelu- ja harkintakykyä ja medialukutaitoa.

5. Vesimeloni on pahaa!
En vaan pidä. Vetistä ja sellainen ikävä koostumus.
Leokon lempinukkumapaikka (meidän sängyn jälkeen) on kylppärin penkillä. Ihan ihme paikka, mutta takana hohkaa patteri.

6. En kannata ratikkaa!
Okei, seuraavan kerran, kun astun ovesta ulos, niin puoli Tamperetta odottaa mua erilaisten astaloiden kanssa pihalla ja palaa halusta hakata mut, mutta silti kirjoitan tämän. Mä en olisi rakentanut ratikkaa, jos olisin sen päättänyt. Mielestäni se on kallis, hidas, kankea ja palvelee vaan osaa tamperelaisista. Sanon tämän, vaikka ratikkapysäkki tulee (ilmeisesti) melkein kohdalle. Mua nyt jo raivostuttaa, kun kävelytie lähikauppaan eli Prismaan on suljettu, vaikka tienpätkällä ei ole tapahtunut mitään neljään viikkoon. Mä en halua edes tietää millainen muuttuva labyrintti keskustasta ja muusta ratikkareitistä tulee pyöräilijöille seuraavaksi viideksi vuodeksi. Ratikka on kuulemma nykyaikaa, mutta mun mielestä nykyaikaa olisi panostaa vaikka pyöräilyolosuhteisiin ja pyöräilymyönteiseen liikennesuunniteluun. Just sayin´.

7. Rakastan sushi-inkivääriä!
Se limainen inkivääri, jota tarjoillaan sushin kera. Aaaahh, niin hyvää! Voisin ostaa sitä purkillisen kotiin ja napsia silloin tällöin.


8. Introvertteily ja erikoisherkkäily menee jo vähän yli.
Jos blogeja on uskominen, ainakin kaikki bloggaajat on erityisiä lumihiutaleita, jotka kokee maailman kauniimpana ja herkemmin kuin kukaan muu. Ihmisiä on erilaisia ja välillä tulee mieleen, että mikä pakko on diagnosoida jokainen johonkin lokeroon ja varsinkin tehdä siitä erittäin iso numero. Muodikkaista introvertti-vouhotuksista saa myös sen käsityksen, että ekstrovertit on jotain puupökkelöitä, jotka ei tunne mitään ja eikä välitä muista ihmisistä, kun korostetaan kuinka vain introvertin tunnemaailma voi olla niin uskomattoman rikas ja herkkä ja he lukevat muita ihmisiä kuin avointa kirjaa. Tässä ei tarvitse varmaan edes mainita sitä erään tv-ohjelman perhettä, jossa kaikki oli niin uskomattoman introvertteja ja herkkiä ja koskettavia, että edes kouluun ei voinut mennä. Voisin toki itsekin ottaa kaikki irti tästä trendistä ja kirjoittaa postauksen siitä, kuinka mieheni on varmasti erityisherkkä, koska hän ei kestä sitä, jos jauhan purkkaa samassa huoneessa. Tai sitten vaan mässytän vähän liian äänekkäästi.
Yks päivä Leoko tuli söpöstelemään mun olkapäälle ja oli pakko ottaa kuva.

9. En halua käyttää rahaa sisustamiseen.
Ymmärrän täysin elämäntapasisustajia ja kodinlaittajia ja muita kotoilijoita, mutta mä en ole sellainen, enkä halua käyttää rahojani sisustukseen. Meillä on joku Rahkaäijän vaarin 40 vuotta vanha sohva, joka ei ole erityisen mukava tai kaunis, mutta mulle ei tulisi mieleenkään käyttää mitään tonnia uuteen sohvaan. En edes ikinä istu sohvalla. Paitsi nyt. Jos jostain saan käytetyn ilmaiseksi, niin ehkä sitten. Myöskään maaninen keittiön remontointi ei putoa mulle. Pystyn kuitenkin myymään huonekaluja erittäin sujuvasti niitä haluaville. Vaikka ei itse ikinä ostaisi tonnin sohvaa, on tyydyttävää saada joku muu ostamaan sellainen.

10. Robin on hyvä artisti!
En tiedä, tykkääkö kukaan muu yli 15-vuotias Robinista, mutta mä tykkään. Ehkä vielä musiikkia enemmän fiilistelen jäbän menestystä ja hyvä asennetta. Toivon, että joskus vaikka työkuvioiden kautta voin tavata nuoren miehen ja vaihtaa pari sanaa.

Siinä oli kymmenen mielipidettä, joista kaikki ei varmaankaan ollut samaa mieltä, sehän oli jutun juoni. Jos olit kaikista kymmenestä samaa mieltä, käsken Rahkaäijän kirjoittamaan seuraavan osan ja silloin ollaan jo todella epäsuosittujen mielipiteiden äärellä, sillä Rahkaaäijän kylmän realistinen maailmankuva ei jätä ketään kylmäksi. :D
Kannattaa muistaa, että yleensä tällaiset epäsuositut mielipiteet on melko vähän läsnä arkielämässä. Esimerkiksi meillä kotona ei puhuta koskaan politiikkaa, koska edustamme varsin eri laitoja, mutta silti avioliitto on onnistunut aivan hyvin jo vuosien ajan. "Väärä" mielipide ei tee kenestäkään läpeensä pahaa ihmistä. Kerran myytiin moottoripyörä jätkälle, joka kulki maihareissa ja pilottitakissa ja olkkarin seinällä oli valtava natsilippu. Miehen erikoinen maailmankatsomus ei kuitenkaan muuttanut sitä faktaa, että hän oli oikeasti varsin mukava ja kaupat sujui hyvin. Joskus kannattaa yrittää nähdä muutakin kuin se väärä mielipide. Kumpikaan ei todennäköisesti muuta omaa mielipidettään, mutta siitä huolimatta toinen voi olla ihan kiva. Tai ainakin edes siedettävä.

Olitko jostakin samaa mieltä? Entä alkoiko jokin kohta ärsyttää? Kerro kommenteissa!

28 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä ainakin siitä että Robin on hyvä artisti! Ja olen 21v ;D diggaan monia sen kappaleita ja hänellä on asenne kohdallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, asiaa! Luen aina kaikki Robin-haastattelut yms. koska mulla on siitä tosi kiva kuva. :)

   Poista
 2. Erityisherkät... Täysin samaa mieltä. Eikö voitais olla vaan sellaisia kuin ollaan? Joku on tommonen ja mä oon tämmönen ja end of story.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Jotkut vaan tykkää tosi paljon tehdä itsestään spesiaalin.

   Poista
 3. Siis vesimeloni! Parasta ikinä hellekesässä! Viime kesänä taisin syödä seitsemän vesimelonia ihan ite.

  Joo Robin on huippu!

  Introvertit voi kiesus. ne lukuisat linkit mitä naamakirjassa jaetaan "näin kohtaat introvertin" "näin olet introverti kaveri". voitaisko sopia, että jos tarvin jotain erityisiä ohjeita, miten olla sun kaveri, niin ei olla kavereita, jooko...

  Kissat on parhautta. ja sisustukseen voi käyttää rahaa, jos sisustaa kissoja varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen kylmä ja vetinen vesimeloni, hrrrr!
   Ymmärrän, että on semmosia ohjeita, että "tee näin kun kohtaat karhun metsässä", mutta en ihan ymmärrä samaa introverttien kohdalla. Kaikki jää yleensä henkiin kohtaamisen jälkeen. Vai jääkö, voisko joku introvertti kommentoida?

   Tosta oon kyllä samaa mieltä, että ostaisin mielummin tonnin raapimapuun kuin tonnin sohvan. :D

   Poista
 4. Diagnosoinneista ja lokeroinneista tuli muuten mieleen, että Rahkaäijä ehkä kärsii misofoniasta, jos purkanjauhaminen raastaa hermoja ihan tosissaan.
  Se on ihan oikea juttu, kun tietyt äänet, useimmiten ihmisen syömiseen liittyvät, aiheuttaa eläimellisen pakene tai taistele -reaktion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joo siis Rahkaäijällä on niin tää!!! Saanko nyt jotain spesiaalipisteitä? Mutta oikeesti sitä ärsyttää aina mun purkan syöminen ja joskus myös mun hengittäminen(?).

   Poista
  2. Sit väittäisin että mun diagnoosi osui oikeaan! Saanko mä jotain pisteitä?

   Olin niin helpottunut kun löysin nimen tälle ja että se on ihan oikea juttu, kun luulin vaan olevani just sellanen ärsyttävä superherkkis tiettyjen äänien suhteen ja koitin vaan sietää ne sietämättömät äänet reagoimatta. Mua saattaa kans ärsyttää nukkuvan ihmisen hengitys, ja suunnilleen kamalinta mitä tiedän on, jos leffateatterissa mun takana joku syö popcornia.
   Ei oo siis kyse siitä, että en vaan tykkäis jostain äänestä tai että jotkut äänet olis ällöjä, vaan tietyt äänet iskee johonkin primitiivihermoon, joka saa totaalisesti fiksoitumaan siihen ääneen ja koko kroppa jännittyy ja vaan odotan, että se ääni loppuis, että voin taas rentoutua.
   Kynnet liitutaululla on ihan kakkupala johonkin suu auki maiskuttamiseen verrattuna!

   Poista
  3. Joo, sää saat pisteet tästä diagnosoinnista!
   Voisin vähän haastatella Rahkaäijää, että tekeekö sen mieli esim. kuristaa mut kun syön purkkaa. Luultavasti tekee. :D
   Se on oikeesti hankalaa kun en yhtään hoksaa, että syön purkkaa häiritsevästi ja toinen on ihan hermoromahduksen partaalla!

   Poista
 5. Virkistävää, kun joku sanoo suoraan ääneen hiukan eriävät mielipiteensä. Olis mielenkiintoista kuulla rahkaäijän mielipiteet, vaikka en olekaan näistä yo. kymmenestä täysin samaa mieltä. Kohdat 4 ja 5: olen eri mieltä, kohta 10: asenne kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yleensä laiftail-blogit ja mielipideblogit on ihan erikseen!
   Harkitsen vielä vakavasti ennen kuin päästän Rahkaäijää näppäimistön ääreen. :D

   Poista
 6. Erityisherkkä-termi tulee jo korvista. Se on muotitermi tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on juuri sitä. Ihan tavallisetkin piirteet ja reagointitavat menee erityisherkkyyden piikkiin.

   Poista
 7. Samaa mieltä muuten, mutta pyöräilijöistä ja sushi-inkivääristä en tiedä mitään. Ja niin: vesimeloni on PARASTA paitsi jos sattuu olemaan pahamakuinen ja kuiva vesimeloni. Huvittavinta ehkä, että olen ratikastakin samaa mieltä, vaikken ole edes käynyt koskaan Tampereella (Särkänniemeä ei lasketa). Robin on ihkuin tällaisenkin tuplasti ja ylikin 15-v. mielestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sushi-inkivääriä kannattaa maistaa!
   No niin,tämä todistaa vaan sitä, että ratikka on niin turha, että ulkopaikkakuntalaisetkin ymmärtää sen turhuuden.
   Robin onkin yllätyssuosittu! Kukaan ei ehkä vaan kehtaa kauheesti huudella sitä. Tai mä ainakin luulin olevani yksin tän mielipiteen kanssa. :D

   Poista
 8. Ainoa kohahdus mulla tapahtui vesimelonia käsittelevässä kohdassa. En voi vaan ymmärtää, mutta aion silti jatkaa blogin seuraamista ;D

  Nauruun taas ratkesin kun mainitsit introverttien itsehehkutuksen. Tulee mieleen parikin bloggaajaa joiden lähes runomittoja hipova tyyli kuvata sisäänpäin lämpiävää luonnettaan saa aikaan lievää kakomista :D Itsekin kallistun ainakin suurimmaksi osaksi tähän porukkaan ja kyllähän sitä aikoinaan vähän innostui kun tajusi "mikä mua vaivaa". Kaiken kaikkiaan toisten ihmisten luonnekuvaukset ovat hauskaa luettavaa, myös ekstroverttien, ja ne auttavat ymmärtämään ihmisiä sekä mahdollisesti samaistumaan. Ekstroverteiltä vaan harvoin saa kovin syvällisiä itseanalyyseja. Ehkä introvertit juuri siksi ovat hanakoita kuvailemaan itseään seikkaperäisemmin juuri tuon (liian) suuren itsetarkkailun takia? :)

  Ratikasta en osaa sanoa kun ei tule omalle nurkalle, mutta mun mielestä siellä teidän päässä on sangen toimiva bussiliikenne ja kaiken lisäksi vielä melko edullinen verrattuna tänne Porin suuntaan. Voin nyt vaan ottaa osaa noihin tietöiden aiheuttamiin rajoituksiin, se on kyllä hanurista!

  Robinilla on mahtava asenne ja hän osaa laulaa mielestäni todella hyvin, mutta olen aikoinaan hurahtanut jo Tuiskuun :) En vaan oikein pysty samaistumaan suurimpaan osaan Robinin tuotantoa, mutta kuten sanottu, ihmisessä ei todellakaan ole vika.

  Ja sit mäkin haluan oikeesti provosoitua joten Rahkaäijän mielipiteet kuultavaksi myös ehdottomasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos armollisuudesta, olisi ikävää päättää pitkäaikainen bloggaaja-lukija-suhde tällaiseen pikkuasiaan. :D

   Jep, tiedän mistä bloggaajista puhut. Siis oikeesti, melodramaattisuus on vahvasti läsnä niissä postauksissa. Mäkin kyllä tykkään lukea hyvin kirjoitettua ja pointikasta itseanalyysia, mutta tää erityisherkkä/introvertti-homma on mennyt yli jo ajat sitten. Toivoisin, että joku ekstrovertti kirjoittaisi itsestään tällaisen yliampuvan kuvauksen. :D

   Joo ehkä se Robinin teinirakkaudesta kertovat kappaleet ei niin puhuttelu, mutta jos haluaa saada hyvän fiiliksen, niin Robinilla on paljon hyviä biisejä siihen.

   Tää blogi suljettaisiin varmaan syyttäjän toimesta sen jälkeen kun Rahkaäijä pääsisi tänne runoilemaan. :D Mutta provosoituminen olisi ainakin taattu!

   Poista
 9. Odotin että voimanostajat ovat tyhmiä lihapäitä ja tubettajat oikeaa työtä vieroksuvia laiskureita. ... ei sillä että itse olisin tuota mieltä :D

  Hei etteks teki ollu muinoin painonnostajien kanssa yhdistetyssä valmentajakoulutuksessa? Oli kyllä pirun siistiä, mulla oli just viime viikonloppuna se toinen lähijakso ja tutkinto on periaatteessa handussa... oikeasti puuttuu vielä yks videointitehtävä. Voimanostajat oli mukavaa porukkaa joskin kyllä selvästi eri maata kuin meikäläiset. Ei sillä että viittaisin tuohon kommenttini alkuun :D

  Robin on todella kova. Top 5 biisit: 1. Neon 2. Pystyt mihin vaan 3. Erilaiset 4. Eeppinen 5. Kesärenkaat. Bubbling under lista ois yhtä pitkä ku Robbarin diskografia!

  t. erityis-outrovertti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on Mika pitkästä aikaa! Juuri kuule pohdittiin pari viikkoa takaperin, että lukeekohan se Mika enää ollenkaan Rahkamuijaa. :D

   Jepa, vuosi sitten oltiin Vierumäellä. Ja kyllä, huomasin että v-nostajat ja p-nostajat on ihan eri porukkaa. :D Ainakin v-nostajat on huomattavasti kankeampia ja isompia kun notkeat painonnostajat!

   Tässä tulee mun Robbari-lista: 1. Boom kah 2. Parasta just nyt 3. Luupilla mun korvissa 4. Sua varten 5. Frontside Ollie
   Okei, toi viimenen oli vähän jokeri. :D

   Poista
 10. Introvertti-kohdalle iso plussa!! Mä koen olevani snadisti introvertti, mutta eihän sitä voi missään sanoa kun leimautuu noihin sisäisen rikkautensa löytäneisiin lumihiutaleisiin.

  Vesimeloni ON pahaa!!!!!! Ihanaa, että löysin jonkun muun, joka on samaa mieltä. (Niin on kirsikatkin, mutta en ole vielä löytänyt toista, joka ei niistä tykkäis)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se onkin vähän hankalaa, kun kaikki jotka pohtivat omaa temperamentiaan, leimautuu samaan porukkaan kun lumihiutaleet.

   Joo siis kovin harvassa on ne, jotka ei pidä vesimelonista! Hmm, tiedän monia, jotka ei pidä esanssikirsikasta (mä rakastan sitä!) mutta nekin yleensä pitää tavallisista kirsikoista.

   Poista
 11. Tuntuu siltä, että joka toinen ellei useampi julistaa tuota introverttiyttä ja erityisherkkyyttä. Itsekin luulin aiemmin olevani introvertti, mutta tarkemmin ajatellen taidan lähinnä olla ekstrovertti insinööri, joka ei vaan aina jaksa sellaista ylimääräistä small talkia ja kissanristiäisiä puolituttujen kanssa, joten usein houkuttelevampi vaihtoehto on viettää aikaa ihan keskenäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että se on suomalaisella luonteenpiirteellä aika yleistä, ettei jaksa tyhjänjauhamista tai kissanristiäisiä. Tällä luokittelulla varmaan suurin osa suomalaisista olisi introvertteja. :D

   Poista
 12. Miksikäs natsi ei olisi mukava valkoisille ihmisille, eihän ne vihaa muuta kuin juutalaisia ja neekereitä, silti tuntuu tyhmältä puhua väärästä lainausmerkeissä, jos tyypin maailmankatsomukseen kuuluu vääränväristen ihmisten tuhoaminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi "väärä" viittasi ylipäätään mielipiteisiin, jotka voivat olla jonkun mielestä vääriä. Esim. noin puolet Rahkaäijän mielipiteistä on mun mielestä vääriä. Enkä myös ota kantaa osallistuiko tämä tyyppi kenenkään tuhoamiseen, toivottavasti ei.

   Poista
 13. Ihminen haluaa kertoa, että Robin on yleisesti tunnettu tyttärien, äitien ja mummien suurena suosikkina. Sitten meidän "kummipoika" kavereineen 11 vee piti kanssa paljon Robinista. Ihminen ei niin paljoa perusta herran musiikista, mutta siinä on kuulemma todella miellyttävän oloinen nuori mies. Olisi selvää juontaja-ainesta. Ja kun samassa kaupungissa asutaan, niin emäntä on myös törmännyt Robiniin useamman kerran. Parikymmnentä vuotta lisää niin oon kuulemma komea mies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa, mää en tiennykään! Mää luulin että mummojen suuriksi suosikeiksi voi tulla vain jos on Vain elämää -sarjassa, mutta nythän Robin on!
   Voi että, määkin haluisin törmätä Robiniin vahingossa!

   Poista