torstai 5. tammikuuta 2017

Kuin lapsi karkkitehtaalla

Tänä aamuna tuntui, kun olisi herännyt jouluaattoon. Eilen oli viimeinen työpäivä ja tänään aamulla lähdettiin ajelemaan kohti Helsinkia. Lento etelän lämpöön on vasta huomenna, mutta otettiin jo pieni varaslähtö. Ja olisko siihen parempaa tapaa, kun visiitti karkkitehtaalla?
Kuvat on Fazerin vierailukeskuksesta.

Tehtiin Fazerin kanssa YouTube-video loppuvuodesta ja kuvauksissa oli puhetta, että olisi siistiä käydä heidän tehtaallaan. Niinpä sovittiin tälle päivälle audienssi Fazerin päämajaan Vantaalle.
Navigaattorit ei ollut ihan ajantasalla ja pyörittiin ympyrää hyvän aikaa, ennen kuin päästiin perille. Mää onneksi pidän aina huolen, että ollaan ajoissa ja nytkin kurvattiin paikalle etuajassa eksymisestä huolimatta. Fazerin tehdaskompleksi on huikeen kokonen ja siellä on muun muassa päiväkoti työntekijöiden lapsille. Tämä oli taas hyvä muistutus, että kannattaa ostaa sitä Fazerin purkkaa, eikä Jenkkiä, niin pysyy työpaikat Suomessa.

Meille oli järkätty opastettu kierros itse ytimeen eli karkkitehtaalle. Vantaalla tehdään kaikki suklaat eli Fazerin Sinistä pukkasi kirjaimellisesti kuin liukuhihnalta. Tehdasta esitteli meille itse tehtaanjohtaja, jonka pestiä ei käy kateeksi, sen verran monimutkaiselta touhulta suklaan tekeminen näytti. Ei puhettakaan siitä, että mummot istuu nurkassa ja valaa käsin suklaalevyjä muotteihin, vaan isot koneet käy yötä päivää. Nyt joulun jälkeen monet linjat oli kuitenkin seisahduksissa siivousten ja koulutusten takia. Pitäähän suklaantekijänkin joskus levätä.

Jotta pääsi tuotannon puolelle, piti vetää päälle valkoiset vaatteet, turvakengät, hanskat ja hattu ja koruista oli luovuttava. Myöskään kamera ei ollut tervetullut tehtaaseen. Tehtaaseen pääsee vain todella harvat vieraat ja oli kieltämättä iso kunnia, kun päästiin pääkallopaikoille.

Tehdaskierroksen jälkeen saatiin vielä opastettu kierros Fazerin uudessa vierailukeskuksessa, jota voin kyllä lämpimästi kaikille suositella. Oli tosi hieno ja mielenkiintoinen paikka ja siellä sai kameraa räpsytellä mielinmäärin. Esillä oli Fazerin historiaa ja eri tuotteita ja lopuks sai syödä karkkia niin paljon kun ehti ja kehtasi.

Äsken käytiin vähän kylpemässä Flamingossa ja nyt saattaa tehtaan tuliaiset maistua. Okei, on meillä vähän skumppaakin. Tätä lomaa on niin odotettu ja kaivattu! Adios!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa lomaa, ootte sen ansainnut! Mitäköhän ne olis Fazerilla tuumannut, jos olis haukannut ton pupun perästä palasen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pupun korjaaja oli juuri hommissa, että se olisi ehkä huokaissut aika syvään ja liimannut lisää Mignonia pupun pyllyyn. :D

      Poista