keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Asioita, joita ei olisi ilman Rahkamuija-blogia

Se on kuulkaas sellanen juttu, että Rahkamuija-blogi täyttää tänään tasan kolme (3) vuotta! 
Meidän perheen synttäriposeeraus. Rahkaäijä yrittää selkeesti kuikuilla mun kavioiden väliin!
Toukokuusta lähtien tähtäsin siihen, että kolmivuotispäivänä voin kirjottaa 500. postauksen. Ei ollut kovin helppoo osua tähän! Meinasi mennä ihan pieleen, kun eilen oli koossa vasta 498 bloggausta, mutta onneksi sain Rahkaäijän huijattua vierailevaksi kirjoittajaksi. Synttärien kunniaksi päätin listata asioita, joita ei olisi ilman blogiani, niin yhteiskunnallisella kuin henkilökohtaisella tasolla. Äkkiä voisi arvata, että hupsu nettipäiväkirja ei paljon liikauta universumin järjestystä, mutta kun tarkemmin funtsii, ehkä sittenkin. Ei sitä tiedä vaikka Pluto olisi vielä planeetta, Yhdysvaltojen presidenttinä häärisi itse Arska ja Kreikan valtionvelat olisi maksettu, jos Rahkamuija ei olisi olemassa. Okei okei, nyt oli vähän liioittelin, Arskahan ei voi päästä presidentiksi, koska ei ole syntynyt Jenkeissä.

1. Anni 24 vuotta Tampereelta olisi vain ihan tavallinen Anni ilman Rahkamuija-lisänimeä. Samoin Rahkaäijä olisi ihan vaan Lauri. Anni ja Lauri, ei yhtään Rahkamuija ja Rahkaäijä.
2. Tuntisin todella monta ihmistä vähemmän. Mulla olisi ainakin 32 Facebook-kaveria vähemmän ja monta kaveria ja pari ystävääkin olisi jäänyt saamatta.
Vuohensilta ja Tikka. Piirsin tämän eräälle Tikalle, johon olen tutustunut blogin kautta. Tai itse asiassa meillä on jo paljon pidempi yhteinen tausta, koska ollaan asuttu samassa soluasunnossa. Ei kylläkään samaan aikaan, ehdin muuttaa pois juuri kuukautta ennen kuin neiti Tikka muutti asuntoon. Oli varsin hauskaa, kun tajuttiin tämä yhteensattuma.
3. Olisin käyttänyt blogin kirjoittamiseen kuluneet noin 750 tuntia (500x1,5h, joka on alakanttiin arvioitu keskimääräinen aika yhden postauksen tekemiseen) johonkin aivan muuhun. 750 tuntia tekee muuten pyöreesti 31 päivää. Kuukaudessa varmaan tekis maailmanympärysmatkan? Tai jos olisin reenannut koko tuon ajan hauista, aurinko olisi jo pimentynyt, kun mun hauis olisi niin megalomaaninen.

4. Ratareisi-tapahtumaa ei olisi olemassa ja sen sijaan vaikka kuinka moni olisi saattanut hukkua juhannuksena. Että ihmishenkiähän tässä on pelastettu!
5. Rahvelo-pyörää ei olisi olemassa. Olisi ehkä vain joku tylsä Cervelo. Ei kun hetkinen, eihän mulla olisi sellaseen pelimerkkejä. Varmaan jollain Yosemitella polkisin maantien laitaa.
6. Rahkaäijä tuskin olisi kilpaillut triathlonissa tai kokeillu Ameriikanmeren dieettiä.
7. Multakin olisi moni älyttömyys jäänyt tekemättä. En esimerkiksi tietäisi sovellunko moottoripyöräpoliisiksi tai voittaisinko Vesa Keskisen kaverin maastavedossa. Myös Extreme Run viime keväänä olisi jäänyt juoksematta. Myöskään leuatusta ei olisi lanseerattu!
Noiltakin turisteilta olisi jäänyt leuatus näkemättä Las Vegasissa. Oli varmasti tuon miehen loman kohokohta!
8. Monia asioita olisi jäänyt saamatta, kuten yhteensä kakssataa Iltalehden kuvauspalkkioita (meiltä kysyttiin, miksi me syödään rahkaa), 15 euron edestä rahkoja ja juustoja Arlalta, TEHO Sportin huppari ja pipo ja runsaasti urheilujuomaa. Ei voi tietää vaikka Iltiksen pari hunttia olisi ollut ratkaisevassa asemassa, kun jossain kuussa ollaan raavittu viimeisiä senttejä vuokraan. Eli ilman blogia olisimme takuulla asunnottomia ja nukkuisimme Hervannassa puiston penkin alla.
Kisu ry:n kalenterista vuoden 2015 tammikuu.
9. Rahkaäijän vaimo ei olisi kalenterityttö ja kaikki tyttökisut eivät olisi kuolanneet tämän vuoden tammikuussa Leokon perään. Lisäksi FitBody-lehti olisi joutunut keksimään jonkun turhan täytejutun siihen kohtaan, missä meikä poseerasi. (Lehteä muuten säilytetään meillä vessan laatikossa. Älä kysy miksi, en tiedä.)
FitBody joulukuu 2013.
10. Leoko ja Leo eivät olis maankuuluja blogikissoja, joille sataa rakkauskirjeitä nartuilta ympäri maailman. Epäilen, että blogilla saattaa olla myös joku hämärä yhteys Leoko-kissan nimeen. Kai sekin oli sellainen päähänpisto, joka "olis kyllä tosi hauska juttu blogissa".
11. Kanssaihmiset olivat voineet tehdä huikeita innovaatioita sinä aikana, mikä on mennyt kommenttien kirjoittamiseen. (Lukemisesta nyt puhumattakaan!) Voi olla, että esimerkiksi parantava lääke AIDSiin on jäänyt kehittämättä, koska joku onkin päättänyt lähettää Rahkamuijalle kommentin lääketieellisen tutkimuksen sijaan. Kommentteja on muuten tullut yli 3000 kappaletta ja jos yhden kommentin kirjoittamiseen on mennyt minuutti, blogin kommenttiboksin äärellä on vietetty yhteensä yli kaksi vuorokautta.
12. Maailma olisi paljon harmaampi, tylsempi ja Paint-kuvattomampi paikka. Tai no ainakin Paint-kuvattomampi!

Kuten kaikki huomaamme, eräs sunnuntai-päivä kolme vuotta sitten muutti maailmaa pysyvästi, eikä tästä ole paluuta! Tahdon nöyrästi pyöräilykypärä kourassa kiittää ihan jokaista lukijaa ja kommentin tai sähköpostin lähettäjää ja muutenkin kaikkia hyviä tyyppejä! En malta odottaa mitä kaikkea ollaan saatu aikaan siihen mennessä, kun kasassa on tuhat postausta! Kiitos!

22 kommenttia:

 1. Onnea synttäreiden johdosta!

  En kyllä yhtään muista miten päädyin tätä blogia lukemaan, mutta muistan sen, että silloin kun ensimmäisen sattumanvaraisen blogitekstin lukaisin niin taisinpa päntätä saman tien kahmalokaupalla monta muuta tekstia samaan putkeen näyttöpäätteen äärellä hörähdellen ja ääneen hymyillen.

  Sellasen vaikutuksen oot myös tehnyt tähän maailmaan, että oon vähän alkanut kiinnostua abessinialaisista, kun tätä ennen haaveissa oli rotukissoista lähinnä bengalit. Kämpästä löytyy reilun vuoden ikäinen maatiaisneiti Vilmi (joka laittaa teitin pojille kurnuttavat terveiset!), jolle oon aatellu kaveriksi jompaa kumpaa rotua vielä joku päivä.

  Oon varmaan kommentoinu näin ennenkin mutta pienet kehut lienee aina paikallaan: sulla on mielenkiintoa ylläpitävä kirjoitustyyli ja oon iloinen, että oon löytäny blogin missä ei postailla päivittäin mitään OOTD-kuvia ja viimeisimpia meikkiostoksia. Osaat kertoa arkipäiväisistä jutuista hauskalla tavalla ja sulla on selkeesti jalat maassa ja pälliä pääkopassa! Onnea vielä merkkipäivän kunniaksi ja jatka samalla tyylillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää muistelisin, että oot kommentoinut joskus jo kauan sitten jotain, eli hetken ainakin oot lukenut!

   Vau ja jes, abykuume tartutettu! Mä olen kahden abyn kanssa ollut tekemisissä enemmäkin tässä elämässä ja se on kyllä ihan mun rotu. Sitä niiden rakkauden ja hellyyden kaipuuta ei oikein voi välittää tällain kirjotetusti, mutta joku joskus kirjoitti, että aby ei ole sylikissa vaan naamakissa, kun aina pitää tunkea mahdollisimman lähelle. Kannattaa muuten Facebookissa seurata abessinialaiset-ryhmää (samoin kuin Suomen bengalikissat ry:n ryhmää), aivan ihania kuvia tulee joka päivä!

   Jos pitäis meikkejä ja asuja postailla, niin olis varmaan aika hiljaista tässä blogissa. :D Ei ole ihan mun tyyliä ja parasta jälkeä tulee kun on vaan oma itsensä! Kiitos paljon ja kiva kun luet!

   Poista
 2. Huh huh, mulla näköjään lähestyy 700 bloggauksen rajapyykki joten olen melkoinen spämmääjä teikäläiseen verrattuna :D En uskalla edes laskea tohon skeidan jauhamiseen käytettyä aikaa.

  Onnea kolmivuotiaalle! Otetaan kisa kumpi jaksaa tätä touhua pidempään, seniorifitnessblogimaailma here we come!

  P.S. Montakohan sataa noista kolmestatuhannesta kommentista on lähtenyt täältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oot kyllä ollut aika spämmääjä, saat kyllä tuhat kasaan ennen mua! Voidaan sitten joskus 2030-luvulla miettiä, että sillon ennen oli blogitkin parempia ja lukijat ystävällisempiä. :D

   Kuvitellaan, että oot kommentoinut keskimäärin joka kolmanteen postaukseen, niin ihan sievoinen prosenttiosuus siitä tulee! Hyvä Mika! Meidän äitikin aina puhuu, että se Mika taas kommentoi sitä ja tätä, oot julkkiskommentaattori!

   Poista
 3. No hei jumonkeukka, ONNEA! Miksi tästä ei ole järjestetty esi-juhlia, juhlamatkaa, risteilyä ja jälki-partya? Olisin osallistunut ainakin kaikkiin :D

  Onnittelun lomassa mein miehen suvussa on aina tapana jonkun pitää puhe. Näissä puheissa yleensä kerrotaan sankarista ylistyssanoja, tai jos puheenpitäjänä on joku vähän hassu, niin sitten hassuja asioita. Kuten vaikka miten joku oli jossain jotenkin ja sitten se puhe jo rönsyileekin ihan jonnekin muualle.

  -

  Puhe Rahkamuijablogista, kuvatkoon se vaikka nyt tätä hienoa 3v. kehitysvaihetta:

  Kun kotona on 3-vuotias lapsi, vanhemmat (= lukijat) saavat osakseen iloa, vauhtia, uteliaita kysymyksiä, puheen pulputusta. 3-vuotias haluaa olla iso ja pärjäävä ja onkin varsin taitava monissa asioissa (kuten pyöräilyissä ja kyykyissä).

  3-vuotiaan elämää voi leimata uhmakausi. Uhmakaudella on tärkeä merkitys lapsen harjoitellessa oman tahdon ilmaisua ja säätelyä (mennäkö salille vai ei). Toisilla lapsilla uhma on 3-vuotispäivän kieppeillä jo taantumassa ja voi lakata äkillisestikin. Kehitys voi olla myös aaltomaista: lyhyehköä yhteistyökyvyn ja -halun vaihetta seuraa uusi uhmavaihe. Useimmilla uhmaikä laantuu viimeistään 4–5-vuotiaana. (Että ei huolta.)

  

3-vuotiaalla on jo selkeä tietoisuus omasta minästään. Hän yleensä käyttääkin itsestään sanaa minä ja ilmoittaa usein: ”Minä haluan!” (lisää vihreitä asioita.) Lapsi myös ymmärtää aiempaa selkeämmin olevansa tyttö tai poika (?). 

Lapsi haluaa harjoitella omatoimisuutta ja toivoo, että hänen osaamisensa ja oikeat tekonsa huomataan ja niistä kiitetään. (Kiitos blogista!)

  Rohkaisu, kiitos ja kehuminen tukevat lapsen itsetunnon kehittymistä; hänestä on ihanaa tuottaa vanhemmilleen (= lukijoilleen!) iloa.

 Arjen iloa tuottavat: hauskat jutut ja tilannekomiikka, halaaminen, rakkaudentunnustukset, reippaus, yöllä tyyny kainalossa viereen mönkiminen, lumesta riemuitseminen. Iloiset ilmeet, hyvin mennyt päiväkotipäivä (työ- tai pyöräpäivä).

  --

  Että kiitos kun pidät blogia. Jos mulla on huono päivä, tuun silti blogiin kyläilemään, vaikka ei mitään uutta oliskaan julkastu. Hyvä mieli siitä silti tulee.

  Saatoin ehkä lainata puheessani MLL Vanhempainetin tekstiä. Ehkä.

  ONNEA,
  T. Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöyrimmät kiitokset tästä puheesta, se oli hieno! Vau! Oikein kahteen kertaan luin ja mietin kolmivuotiastani! :) :)

   Rahkamuijan juhlaristeily olis voinut kyllä olla tyylikäs! Aina nuorempana äitienpäivänä vein äitin risteilylle eli soutuveneellä kattoon katiskoja, niin Rahkamuija-risteily olis ollut varmaan samanlainen. Ensi vuonna voisin järjestää juhlamatkan, eli polkupyörällä jonnekin ja takaisin ja kaikki polkee ihan ite. :D Pistän harkintaan!

   Kiitos Elina, ihanaa kun jaksat roikkua Rahkamuijan matkassa!

   Poista
 4. Voi kun mä olisin aikoinaan saanut edes euron jokaiselta joka kysyi miks mä syön rahkaa! Nyt ne samat tyypit kysyy miks mä syön niin paljon kananmunia...hmm, pitäiskö ottaa yhteyttä Iltikseen? :D

  Kyllä ei olisi meikäläinenkään voittanut hienoa kisukalenteria ilman tätä blogia. Lisäksi jos nauru pidentää ikää, niin tästä blogista seuranneista hihityksistä ja tirskunnoista kertyy jo hyvin lisäaikaa :)

  Onnea kolmivuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti yhteys Iltikseen, ne vois tehdä vaikka koko aukeaman jutun kananmunista ja sen hyödyistä. :D Ai niin, sää sait kalenterin, se oli hienoa! Blogin tähän mennessä ainoa arvonta oli kyllä tyylikäs, kun kissat oikein arpoi!
   Kiitti!

   Poista
 5. Onnea kolmivuotiselle blogikaudelle. Olen vuoden verran seurannut blogiasi. Minulla oli sama tilanne kuin tänne aiemmin kirjoittaneella, että kaikki aikaisemmin kirjoitetut blogit piti lukea siltä istumalta. Niin oli hersyvän hauskaa tekstiä ja hyviä kuvia. Meillä on sinun kanssasi myös yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Eli ykkösenä on pyöräily, sekä maasto- että maantiepyöräily. Hyvänä kakkosena on vuosia jatkunut salielämä. Ja parhaana kolmosena on kissat! Jees. Pikkuriikkisen harmittaa kun en pääse täältä kaukaa sun kanssas maastopyöräilemään, olisin ehdottomasti jarrumestarin paikalla jonon hännillä =D
  Useita bloggarivuosia toivon sulle, niin saadaan nauttia näistä hauskoista netin antimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmevuotias kiittää onnitteluista! Hurjaa, että joku on lukenut niitä ihan ekojakin postauksia nyt myöhemmin. :D Sulla on hyvät kiinnostuksen kohteet, aivan ehdottomasti! En kyllä tiedä mistä kirjottelisin, jos en pyöräilis ja kävis salilla tai olis kissoja, varmaan aika köyhät jutut olisi. :D Jos joskus on kulkua tänne päin, niin voin sitten esitellä Tampereen maastopyörän päältä katsottuna!

   Poista
 6. Onnia kauhiasti!
  Minusta tämä on paras blogi, ku tässä esiintyy oikeita ihmisiä eikä mitään blingblingkiiltokuvafitnesspirkkoja ja -perttejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Essi! Hyvin sanottu, ei kukaan kovin kauaa jaksa lukea mitään kiiltokuvien blogia. Tai jotkut jaksaa, mutta mää en.

   Poista
 7. Paljon onnea blogille!

  Mä eksyin blogiin leuatuslinkin kautta. Se oli sitten menoa kertaheitolla. Oot tosi hauska ja teillä on tosi hauskoja tempauksia. Mieleen ovat jääneet eritoten moottoripyöräpoliisin testit ja maapähkinävoin syöntikilpailu. Viimeaikaisista suurimman vaikutuksen on tehnyt se Keskisen mave-haaste ja emakkokyykky. Niin ja toki Ratareisikin on jotain tajuttoman upeaa. Mikään ei ole niin hienoa kuin ihminen, joka saa päähänsä jotain ihan pähkähullua ja vielä toteuttaa sen! Siksi tää blogi onkin niin viihdyttävä. :)

  Paljon onnea tuleville vuosille! Keksikää lisää pöhköyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogisti ja blogi kiittävät!
   Mää luulen, että leuatus oli hyvin uraaurtava postaus ja moni muukin eksyi sillon tänne! Onneks on tää blogi, koska mihin ihmeeseen raportoisin kaikista pöljäilyistä ilman blogia? Toivottavasti tulee taas pian mieleen jotain aika pähkähullua!

   Poista
 8. Onnea uhmaikäiselle! Mitähän se teini-ikä tuokaan tullessaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teinit keksii aina kaikkee hurjaa, joten jään jännityksellä odottaan. :D

   Poista
 9. Höh, miten mulla on menny tää postaus aivan ohi! Oikein paljon onnea blogille!! Luin juuri asuntomessupostauksen ja sen jälkeen tämän ja ihailen kuin osaat kirjottaa asioista hauskasti ja pilke silmäkulmassa :) terkuin Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tällanen suuruus vaan voi mennä ohi! ;) Kiitos paljon Reetta!

   Poista
 10. Blogille suurensuuret, raudalla ja rahkalla höystetyt onnittelut! Jee! 13. kohdaksi näin lukijan näkökulmasta lisäisin, että ilman blogianne maapallolla olisi huomattavasti vähemmän naurua...uskoakseni myös siulla/teillä siellä blogin takanakin on ollut suht hauskaa ainakin tiettyjä postauksia kirjoittaessanne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, Rahkamuija kumartaa nöyrästi! Voin kyllä reilusti sanoa, että tavallaan liityt melko tiiviisti blogin syntyyn, koska sinä kesänä luin sun blogia ja Lets go Minniä ja mietin, että kai määkin jos noikin. :D Mää luulen, että monet postaukset on naurattanut itseä paljon enemmän kuin muita. :D

   Poista
 11. Synttärionnittelut loistavalle blogille! Suosikkini, blogimaailman salmiakki kaiken hattaran ja blogiyhteistyön kautta saadun vaahtokarkin seassa. Ihanan yllätyksellinen, ja ikinä ei tiedä löytääkö täältä hyvää asiaa reenaamisesta, jotain aivan kahjoa paint-meininkiä vai molempia. Jokainen postaus saa hymyilemään ja jotkut nauramaan ääneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kirpeä ja tiukan makuinen salmiakki onkin parasta karkkia! Mää en sen kummemmin koskaan funtsi, että sopiikohan tämä tai tämä juttu blogiin, vaan teen justiinsa sellaisia postauksia mitkä sattuu hyvältä tuntumaan. Kiitos paljon ja kiva kun luet!

   Poista