lauantai 7. helmikuuta 2015

Lauantai: viis kautta viis!

Eilen pistin töissä järjestykseen koko maailman (tai ainakin kaikki maailman lautaset) ja illalla vähän väsytti, niin ilmoitin Rahkaäijälle, että mun herättäminen aamulla on raivon uhalla kielletty. Kuitenkin puoli kymmeneltä Rahkaäijä toi taktisesti Leokon herättämään mut. Aamupusuja jakavalle Leokolle ei vaan voi olla kovin myrtsi!
"No niin, nyt kun kerran pääsit ylös sängystä, voisi olla aamupalan aika. Meinaan mun aamupalan. Sen jälkeen voinkin syödä myös sun aamupalan."
Aamukoomasta toivuttua kaahattiin salille. Tällä viikolla on ollut kevyt viikko, niin motivaatio salitreeneihin on ollut vahvasti pakkasen puolella. Melkein mielummin jäisin kotiin kaivamaan nenää, kun kyykkäämään minipainoilla. Tänää oli sellainen semikevyt treeni, ettei seuraava oikea rautajumppa shokeeraa liian pahasti.
"Aamusali" ja kello on 11.20.
Rahkaäijä vähän kyykkää. Ehdin sanoa, että tanko jäi nyt vähän huonosti ja sitten kolisi. Onneksi ei ollut lapsia eikä naisia alla ja kaikenlaisilta henkilövahingoilta vältyttiin. 
Kyykyn jälkeen Rahkaäijä teki prässiä ja koska mää oon tällainen matkijalintu, niin halusin myös prässätä. Varmasti puoleentoista vuoteen en ole ollut minkäänlaisen prässin kanssa tekemisissä ja välit oli kieltämättä aika etäiset pitkän tauon jälkeen. Rahkaäijä opasti oikean tekniikan löytämisessä, mutta unohti mainita, että sarjan aikana pitää myös hengittää ja unohdin sen kokonaan. Pukkas sitten pientä hedaria sarjojen jälkeen!
En tiedä synnytyksestä mitään, mutta tästä asennosta varmaan lähtis hyvin!
Rahkaäijä sen sijaan muistuttaa pientä somaa pääsiäistipua ass to the crass -prässityylillään!
Kaikki oli lähtenyt paitoineen ja muine romppeineen varustepenkin SM-kisoihin, niin salilla oli lauantai-aamuksi varsin hiljaista. Itsehän pistin tässä pennit riviit viime viikolla ja ostin voimanostolisenssin. Lisenssin kanssa samassa allekirjoitetaan antidoping-sopimus ja nykyään heti alkuun lyödään kolmen kuukauden kisakarenssi, ihan vaan siltä varalta, että rahkan seassa olisikin jotain muutakin kuin mustikoita! Halusin lisenssin siksi, että saan seuraavissa salikisoissa "ihan oikean" tuloksen. Meillä on Rahkaäijän kanssa salainen tavoite, että molemmat pääsisivät SM-tulosrajan yli ja ehkä ensi vuoden SM-kisoihinkin. Shhh, mutta tää oli tosi salainen juttu, ei kerrota kenellekään!
Hymymuija ja yrmymuija, molemmat oli tänään salilla!
Salin jälkeen päästiin anopin ruokapöytään, johon oli katettu paistettua lohta ja aurajuustoperunoita, mmm! Silloin kun on hirveä nälkä, ei ole mitään parempaa, kun istua valmiiseen pöytään ja syödä kunnolla. Ja mikä parasta, ei tarvitse itse tiskata. Jos joku Rahkamuijan fani on kova asentaan tiskikoneita, voisi tulla pistämään meidänkin masiinan paikalleen ja käyttöön.
En oikein välitä parsakaalista, mutta juuri ennen kuvanottoa Rahkaäijä heitti ne lautaselle kasan päällimmäiseksi, että tulee "vitnessuskottavuutta".
Päivällisvierailun jälkeen lähdettiin käymään kaupungissa, koska äijällä oli asioita Fitnesstukkuun. Me ei käydä keskustassa oikeastaan juuri koskaan, koska a) pysäköinti on tehty vaikeaksi, koska ikinä ei ole kolikoita mukana ja kaikkiin automaatteihin ei käy kortti b) meillä ei ole juuri koskaan sinne mitään asia c) Tampereen keskusta on nykyisin kaikenmaailman hampuusien valtaama, eikä yleisfiilis ole miellyttävä. Okei, kuulostaan ihan joltain 86-vuotiaalta, mutta etenkin ilta-aikaan pysyn mielummin keskustasta pois, koska mulla on parempaakin tekemistä, kun katella kännisiä ääliöitä.
Käytiin kauppahallissa ja katossa meitä morjesteli pässi. Seuraavalta kojulta oli jostain syystä pakko ostaa savuvuohenjuustoa. 
Olen tällä viikolla syönyt kaksi Ruuneperkin torttua, mutta jos joku mulle leipasisi tollaisen kolmen kilon jöötin, niin olisin ikionnellinen!
20 minuutin kaupunkihurvitteluiden jälkeen oltiin valmiita lähtemään kotiin siivoamaan ja saatiin vielä Rahkamuijan kummityttö melkein-yllätysvierailulle. Ja Leksat näytti taas parhaat puolensa ja hurmasi ihan kaikki! Ja koska on lauantai, sauna on jo lämpiämässä. Vielä kun lotossa pukkais seittemän oikeen, niin tää lauantai olis ihan viis kautta viis!

12 kommenttia:

 1. Löysinpäs tämän blogin hyvään aikaan, heti tuli uusi postaus. Mainiota luettavaa, jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggeri meinas, että tää kommentti on roskaposti, mutta pelastin sen takaisin kunniallisten kommenttien joukkoon. :D

   Loistava ajoitus meiltä molemmilta! Kiitos paljon, hölmöt jutut jatkukoon!

   Poista
 2. Jes, toivottavasti jossain kisoissa törmäillään sitte! :) ps. tuutteko kattomaan varuste sm-kisoja kuukauden päästä? Nehän on Tampereella myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti törmäillään, mutta sillain varovasti ettei satu. :D
   Täytyy kattoa miten aikataulut osuu yksiin sen kanssa!

   Poista
 3. Näyttää kyllä sen verran ahdistavalta tuo teidän salin jalkaprässi, että ymmärrän jos et halua sen kanssa kaveria olla. Takapuolen tuki näyttää vähintäänkin olemattomalta ja niskatuki näyttää painavan leuan ikävästi kohti rintaa. Useampaa prässiä kokeilleena en voi olla joka kerta ihmettelemättä, että miten voidaan samasta laitteesta tehdä niin monta huonoa variaatiota?

  Tuossa alimmassa kuvassa näytti ensin että olisit takonut ikkunan säröille tortunhimossa, mutta hokasin että ne taisikin olla jouluvalot :D Mun saldo jäi tänä vuonna kolmeen torttuun, en tiedä mikä mahtais olla mun kyllästymisrajani, vai onko sellaista ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta salilta löytyy vielä sellanen vähän tavallisempikin prässi. Tossa millä tein, on tuhat eri säätömahdollisuutta, joten aika hakeminen, että löytää hyvän asennon. Ja mä en löydä koskaan. Tuossa oli sentään se hyvä puoli, ettei käynyt polvien päälle!

   Mä katoin ihan samaa, kun latasin kuvaa koneelle ja ehdin jo ajatella, että miten en sitä siellä huomannut. :D Mä tykkään noista tortuista tosi paljon, joku vaan säväyttää! Eli mulla tuskin tulis rajaa ikinä vastaan!

   Poista
 4. Onko Leossa havaittavissa mitään veljeskateutta kun selkeästi Leoko on teidän lellikki? Koirat ainakin osaavat olla tosi kateellisia toisilleen. Jos toiselle sanotaan puolikin sanaa enemmän tai että saa jokusen rapsutuksen enemmän niin johan ollaan heti väliin kiilaamassa. Kisu ei piittaa tuon taivallista kun rapsutuksia jaellaan. Se tulee sitten vasta noutamaan omat rapsuttelunsa kun siltä itsestä tuntuu. Toinen koirista jos kuulee, että nyt sille toiselle jutellaan niin se tulee vaikka toisesta päästä taloa osingoille. Vaikka sikiunesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leoko ja Leo on niin erilaisia luonteeltaan, että kateutta ei taida olla. Leokon huomionkipeys ja läheisyydenkaipuu on aivan posketonta, kun taas Leo on tullut vapaaehtoisesti mun syliin ehkä kolme kertaa. Leo kylläkin tykkää puuhailla mun kans kaikkea, se istuu aina vieressä kun tiskaan ja tulee auttamaan saunan lämmityksessä. Kiva näin, että on kaksi erilaista kissaa, jotka tykkää eri jutuista.
   Mutta jos ruuasta puhutaan, ei vain toiselle pysty antaan salaa mitään herkkuja, kumpikin kärppänä paikalla. :)

   Poista
 5. Moro! Mistäs oot ottanut ton viis kautta viis jutun? Ootko katellu niilo22:sen videoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro! En mä tiä, mun mielestä se on varmaan aika yleinen sanonta? :D Mutta en valitettavasti yhtään tunne Niilo22:n videoita!

   Poista
 6. Ai mää hajosin tota synnytysasentoa, näen oikein kuinka siitä penska sinkoaa. Pitäisköhän taysin ottaa synnärille noita prässejä kans?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähn harkitsin, että olisin Paintilla piirtänyt pään jo näkyyn, mutta se olis ollut jo vähän rivoo. :D Voishan sitä ehdottaa Taysiin ja Rahkaäijä vois mennä valmentajaks huutaan viereen aina kun uutta mukulaa pukkaa maailmaan!

   Poista