torstai 26. helmikuuta 2015

Keskiviikon kohokohdat (+naisten voimanostokurssi!)

Eilisessä päivässäni oli neljä kohokohtaa:
1. Huikea maastavetotreeni
2. Merida-viiri
3. Bussin ylinopeussakot
4. Jäätelö

Jotta jännitys säilyy, käyn TOP4-listan läpi aloittaen jumbosijalta. Jäätelö tarkoittaa kirjaimellisesti jäätelöä, koska ostin sellaisen Hervannan Duon Minetti-jätskibaarista, kun poikettiin Herwoodissa asioilla. Jäätelön maku oli stracciatella (tai stratsiatellan kuten se meillä täällä Tampereella kirjoitetaan), kaipasin enemmän suutuntumaa ja makua, mutta ihan 8+ -arvosanan arvoinen kokemus. Minetin rocky road -jätskin voittanutta ei ole!
Jäätölöö tumput kädessä! Tuli vähän Duoa ja Hervantaa ikävä.
Ja sitten siirrytäänkin listalla kohtaan numero kolme! Tämä tapahtui jo ennen jäätelöä. Oltiin ajamassa autolla Hervantaan ja käännyttiin juuri kotikadultamme isommalle tielle, kun nähtiin puskassa poliisiauto, joka tutkasi ja kuvasi kaahaajia. Poliisit on samassa paikassa kytiksellä usein, joten Rahkaväki tietää ajaa hyvin siististi (kuten aina!) siinä kohtaa. Nähtiin kun poliisia lähestyi kaupungin bussi numero 13 aikamoista vauhtia (ei ole mitään uutta, että bussit kaahaa täällä) ja alettiin kuorossa kannustaa sakkoja bussille. Ja kappas vaan, kamera välähti! Revettiin hillittömään nauruun ja tuuletuksiin, kun nähtiin kaahaajabussin saavan ansionsa mukaan. Naurettiin tälle melkein koko matka Hervantaan asti. Nyt kaikki miettii, että mikähän tässä nyt oli niin mainion hupaisaa, niin en kyllä yhtään tiedä. Mutta kauheesti meitä ainakin huvitti!
Näin kaikki tapahtui!
Melkein jo luulin, että bussiepisodi oli parasta, mitä keskiviikko voi tarjota, mutta voi kuinka väärässä olinkaan. Hervannan kauppareissun jälkeen poikettiin käymään Kaukajärvellä Nippelissä, joka on meidän luottopyöräkauppa. Ihan helposti Tampereen paras pyöräliike! Heitettiin kauppias-Kaitsulle parit Ratareisi-mainokset ja päästiin samalla vähän fiilisteleen kevään uutuuspyöriä. Nippeli on vuosia myynyt Meridan pyöriä (mekin ollaan monta sellaista ostettu), niin nurkissa liehuu useita Meridan viirejä. Heitin vitsiä, että mekin tarvitaan pyörähuoneeseen yksi sellainen, että olis kunnon pro-meininki. Tähän kauppias-Kaitsu tokaisi, että joo saat tommosen, vie mukanas! Ja niinpä me lähdettiin Merida-viiri kainalossa kotiin. Tää oli niin hauska juttu, nyt meidän alakerta alkaa jo erehdyttävästi muistuttaa pyöräkauppaa kaikkine pyörineen, romppeineen ja mainosviireineen.
Hei, siinä on vihreetä!
Eikä tässäkään siis kaikki, vielä on jäljellä keskiviikon absoluuttinen parhauskohta! Eilen oli maastavetotreeni, johon psyykkasin koko päivän. Jäätelökin oli siis osa suurta valmistautumista. Tiesin, että viimeisessä sarjassa on 112,5 kiloa romua tangossa ja 5/3/1-ohjelman edellisellä kierroksella tein samalla painolla tiukat neljä toistoa. Päätin, että tällä kertaa otan viisi vaikka väkisin. Koko päivän hoin, että viisi tulee, viisi tulee, enkä yhtään antanut sijaa ajatuksille, että mitäs jos ei tulekaan tai jos eka veto onkin jo ihan surkea. Sellaset ajatukset ei takaa huippusuorituksia. Tässä taannoin mavesarjani pilasi se, että kuuntelin polvista kuuluvaa iljettävää rutinaa, joka on siis ihan vaaratonta, mutta törkeän kuuloista. Siksi otinkin viimeiseen sarjaan Rahkaäijän puhelimen ja laitoin Spotifysta tulemaan jotain kaameaa meteliä, että kuulen vain sen. (Videosta voisi muuten päätellä, että Rahkamuija kommunikoi vaan örisemällä ja kiljumalla ja Rahkaäijän jokaisessa lauseessa on v-sana.:D Pitää paikkansa, jos ollaan salilla!)
Keskityin vain ja ainoastaan vetoon ihan täysiä, enkä olisi varmaan huomannut vaikka kaikki salin miehet olisivat hilluneet edessäni alasti, koska kaikki ajatukset oli sarjassa. Psyykkaus, keskittyminen ja musiikki tekivät lopusta helppoa ja nostin 112,5 kiloa peräti seitsemän kertaa. Aika rock, ellen sanoisi! Seitsemän on aika paljon enemmän kuin edelliskerran neljä toistoa. Ihan super!
Hyvän maven jälkeen on helppo hymyillä. (Heti sarjan jälkeen ei hymyillyttänyt, vaan oksetti.)
Kaikki käytettävissä olleet paukut menivät maastavetoon ja sen psyykkaukseen, mutta tein kuitenkin vielä muutaman pidemmän sarjan vetoa kevyillä painoilla ja etukyykkyä. Harjoiteltiin me Rahkaäijän kanssa vähän myös tandemkyykkyä! Ilmeissä on sitä jotakin.
Tekniikkaa täytyy vielä hioa, jos meinaa lastata lisää painoja.
Ja sitten otsikon toiseen aiheeseen! Viime keväänä Rahkamuija ja Tampereen voimanostajat järkkäsi kahtena lauantaina voimanostokurssin naisille (tässä raportti ekasta kerrasta) ja sen jälkeen multa on monta kertaa kysytty, että olisko tänäkin vuonna. No olishan se! Eli lauantaina 25.4 kello 14 kolisee Nekalassa HH Gymillä (Ahlmanintie 56 on osoite) ja mukaan otetaan maksimissaan 10 emäntää. Tässä on onneksi vielä kaksi kuukautta aikaa pistää senttejä säästöpossuun, koska hinta on huikeat 20 euroa (sisältää salin kertamaksun). Kurssi kestää 3-4 tuntia ja sen aikana käydään läpi kaikki voimanostoliikkeet eli kyykky, penkki ja maastaveto. Jos et ole koskaan tehnyt mitään noista, mutta haluaisit oppia tekniikat turvallisesti, niin tässä on siihen erittäin hyvä mahdollisuus. Myös enemmän treenannut saa kurssista paljon irti, koska tekniikka ei varmaan koskaan voi olla täydellinen! Eli olitpa kokenut tai kokematon nostaja, olet tervetullut kurssille. Ainoa ehto on se, että olet nainen ja haluat oppia. Nyt varmaan tasa-arvovaltuutettu ottaa yhteyttä, mutta tää on vaan naisihmisille, sori! Sentään kurssin vetäjistä löytyy salskeita miehiä!

Ilmoittauminen tapahtuu nykyaikaisesti sähköpostilla eli viestiä osoitteeseen matti.rajaniemi2@gmail.com ja Tampereen voimanostajien sihteeriherra Matti kertoo mihin tilinumeroon vaivalla säästetyt sentit voi sitten työnnellä. Saa toimia!

4 kommenttia:

 1. Go Anni! Mieletön psyykkaus, mave-anni!! Toivoo RetuReetta

  VastaaPoista
 2. Todella kova top-lista ja ihan järjetön mavesarja! Seiska! Eskaloituuko tämä ykkösmaksimiin toivotulla tavalla? 135 kiloa ykkösmaksimi http://www.exrx.net/Calculators/OneRepMax.html tämän mukaan :o :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös ollut! Mä kans heti tsekkasin puhelimen 5/3/1-sovelluksella paljon toi tekis ja lupaili jotain 138 kilon ykköstä. Näin varmaan ainakin hetkeen vielä vaan päiväunia moisesta, koska sarjakestävyys on mavessa mulla paljon kovempi kun maksimivoima. Siihen yritän vaikuttaa mm. tolla, että pysäytyn tangon kunnolla alas, enkä alota toista pompulla lattiasta, kuten joskus ennen.

   Poista