perjantai 9. tammikuuta 2015

Appelsiinihuijaus

Sehän on tänään perjantai, eli viikon virallinen punkkipennerrus eli penkkipunnerruspäivä! Tänään mun ei tarvinut pennertaa punkkia lainkaan yksin, koska olin sopinut salitreffit kaverini Jennin kanssa. Jos joku harhautuu tulemaan mun kanssa salille, se tarkoittaa sitä, että joutuu toimimaan Rahkamuijan virallisena kuvaajana treenin ajan. Mitkään selitykset huonoista kuvaajan taidoista tai vapisevista käsistä tai sokeasta silmästä tai kuurosta korvasta ei mene läpi, vaan kamera käteen ja räpsimään! Treeniin lomassa Jennikin sai siis ottaa tänään pari salikuvaa. Rahkaäijäkin on ihan kiva kuvaaja, mutta sillä taitaa olla hapenotossa jotain ongelmia, koska huokailee huomattavan kuuluvasti aina kun pitäisi ottaa kuvia.
Siinä sitä punnerretaan penkkiä (tai lähinnä tankoa), kovin oli muka painavaa tänään. 
Tänään treeni oli tällainen:
Penkki 5x32,4 kg/ 40/45/50, 2x55kg
Leuanveto 8,6,5,4
Kulmasoutu 3x10 40 kg
Ojantajapumppaus taljassa 3xmonta (ehkä kaheksan tai kymmenen?) 50 kg
Takaolkapäät taljassa 3x10, paino kevyin mahdollinen
Pystypunnerrus tangolla 3x6
Hauiskääntö tangolla 3x6 (huomattavaa heilumista havaittavissa)
Veuan leto eli leuan veto. Veuan Leto vois olla vaikka Jared Leton vaimo. 
Pidän joka treenistä kirjaa, mutta lähinnä pääliikkeiden painot ja sarja tulee pistettyä ylös. Yleensä siellä siis lukee kyykyn ja penkin jälkeen "kaikenlaista turhaa pumppailua". Kaikki muu on turhaa paitsi voimanosto. (Yritin sata kertaa kirjoittaa tuohon, että vaimonosto. Vaimon ostokaan ei ole turhaa.)
Ei voi olla enää mitenkään terveellistä tollanen kaulasuonen pullottaminen, räjähtää pian!
Pystypunnerrus. Enää ei punnerrata penkillä. Kerrankin sellanen kuva, jossa mun selkä näyttää niin leveeltä, että on pakko poistua salin ovesta sivuttain ja laittaa Rahkaäijä takakonttiin autossa, että mahdutaan jotenkuten kyytiin.
Joku oli ilmeisesti tehnyt jotain kvantitatiivista tutkimusta aiheesta Rahkamuijan salitulokset ja kuuklettanut mun penkin, kyykyn ja jalkaprässin tuloksia. Toivottavasti ne löytyi jo, mutta jos ei vielä tärpännyt, niin tällä hetkellä kisakyykky on 85 kg, kisapenkki 55 kg ja salipena 60 kg ja jalkaprässin voi mun puolesta kantaan jonnekin Rautasoinin metallinkeräyslavalle.
Tiättekste niitä metsuriseksuaaleja, mää oon semmonen! Mutta hoksasin kylläkin, että kaikkien lumberseksuaalien esi-isällä eli Kalevalan Väinämöisellä on samanlainen pipa.
Ja sitten otsikon kohuaiheeseen. En pistänyt tänään salilla ihan täysin kroppaa likoon, koska mulla oli vielä edessä kova koitos. Meinaan viiden kilon appelsiinisäkin kantaminen kotiin!
Kaamoksen lisäksi tällainen huijaus karkoittaa asiakkaat. Tykkäänkin paljon enemmän siitä toisesta kirjainkaupasta ja Lidlistä.
Olin haaveillut jättimäisestä appelsiinisäkistä koko päivän ja mielessäni jo kuorinut, pilkkonut, puristanut mehuksi ja syönyt viisi kiloa appelsiineja moneen kertaan. Mutta mitä mua odottaa siellä hedelmäosastolla? No appelsiinit, mutta mihin jäi ne säkit? Hirveetä silmään pissaamista mainostaa jotain appelsiinisäkkejä ja sitten siellä onkin vaan laatikoissa paljon halpaa appelsiinia. Kuulepas K-kaupan Väiski, älä lupaile mitään säkkejä, jos on vaan kämäsiä, tavallisia muovipusseja tarjolla! Ja sitä paitsi sen sijaan, että olisin ostanut viisi kiloa, ostin vaan kolme, koska muovipussiin ei mahtunut enempää. Väiski menetti nyt 80 senttiä! Ja antakaa kun mää arvaan, niin nää appelsiinit on vielä ihan puisevia ja kuivia, mutta ne ei siltikään kelpaa edes saunan lämmitykseen.
Leo tuli tutkiin ostoksia, mutta lähti pois kun ei ollut mitään lihaisaa. 
Vaikka olisi vaan pitänyt mielenosoituksellisesti lähteä pois, ostettiin silti vähän muutakin. Munia, tomaattia, maitoa, banskua, rahkaa, bataattia (huonompia ja kalliimpiakin ku Lidlissä!) ja sitten neljä ihanaa suklaavanukasta. Rahkaäijän mukaan niiden täytyy olla tosi hyviä ja terveellisiä, koska ne on merkiltään Ehrmannia. Hyviä ne olikin! Tällaset väliostokset, "oikeeta ruokaa" taas ens kerralla.

Mä tarvisin nyt vähän vertaistukee, että menikö joku muukin tähän appelsiinisäkkivipuun? Entä mikä kauppa on paras? Tykkäätkö parrakkaista miehistä? Tai Väinämöisestä? Tai miten muuten elämässä menee? Kerro!

Makoisaa viikonloppua!

21 kommenttia:

  1. Meilläkin kissa ryntää tarkastamaan ostokset, mutta mielenkiinnon kohteena on tyhjenevät muovipussit jotka heitetään lattialle ja joihin on kiva sukellella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kans tyhjät muovipussit kiinnostaa ja kaksin kissat leikkii jotain piiloleikkiä pussin kanssa. Hassuja eläimiä!

      Poista
  2. Mun mielestä parrakkaat miehet on yleensä aika jees, erityisesti joulupukki on kiva. Väinämöisestä en erityisemmin syty koska muistaakseni se yritti Kalevalassa varastaa Ainon ja mielestäni tämmöinen naisenryöstö on vastenmielistä. Prisma on ehdottomasti paras kauppa! Elämässä menee oikeenkin hyvin, kiitos kysymäst:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulupukissa on sellasta vanhan miehen karismaa, samoin kuin Sean Conneryssa. :D Ja luulen, että se Väinämöinen partoineen on jotain sukua pukille!
      Prisma on kyllä hyvä, mut menee aikaa kun pitää tsekata tavaraostastotkin läpi!
      Hienoa kuulla, toivottavasti elosi jatkuu samaan malliin!

      Poista
  3. Mä oikein sanoin kotona että "oho, siellä olis Cittarissa viiden kilon säkki appelsiineja tarjouksessa!" mainoksen nähtyäni, ja vielä pohdin heti perään että tuleekohan edes syötyä jos ovatkin pahoja (eli justiin niitä puisia ja mauttomia!). Mutta käytännössä oonkin nyt helpottunut tämän luettuani, ettei niitä olekaan pakko ostaa heti viittä kiloa sikaa säkissä vaan ihan oman maun ja kantokyvyn mukaan. Että ota tästä nyt sitten lohdutuksen sanaa kun ollaan eri veneessä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin se lehtimainos oli niin massiivinen, että ei voinut olla huomaamatta! Joskus tollaset halvat appelsiinit on niin hirveetä kuraa, ehkä pesäpallon pelaamiseen sopis. Mää heiluttelen sulle sun veneeseen täältä mun veneestä, aika huonot soutukelit meillä! :D

      Poista
  4. Samis. Kunnon hämmennys appelsiinilaarilla siis. Ehrmannien ostoa pohdin kans, mut en ostanut ja nyt kaduttaa. Appelsiinin kuorin äsken itelleni, että pääsen tänne vielä kommentoimaan sen laatua. Ihan hyvä oli. :D Ja tuohon avokadotarjoukseen haksahdin kanssa (halvempia kuin lidlissä).
    T. Innokas ruokashoppailija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyrmistystäni ei voi sanoin kuvata. Me arvottiin kans noita vanukkaita varsin pitkään, mutta päätettiin että ne on niin pienet purkit, että tulee syötyä vaikka olis huonoa. Avokadoja en ostanut, koska mulla on just niitä Lidlin kaadoja kypsymässä. :D
      Ja munkin mielestä oli hyviä aplareita!

      Poista
  5. Hei mää näin lähicitymarketissa semmosen valmiin appelsiinisäkkikasan. En nyt osaa kuitenkaan sanoa paljonko yksi säkki painoi, ehkä tarkastan asian tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi! Meidänkin sittarissa oli sellasia pieniä säkkejä, mutta jos teidän sittarissa on isoja, niin se on niin lähellä, että melkein haen sieltä!

      Poista
  6. Paras kauppa on se, joka on lähimpänä (500 m), eli Prisma. Lidlissä kävisin mielelläni koska sielä on kaikenlaista eksoottista, mutta matkaa on 4 km. Sittariin taitaa olla 5 km. Autollahan sitä vois huruuttaa, mutta kuljen mielummin pyörällä ja reppuun mahtuu lopulta aika vähän ostoksia.
    Parrakkat miehet on parasta. Ihmisiä, joilla ei ole partaa, sanotaan naisiksi!
    Muuten menee mukavasti. Saliasioissa eniten iloa on aiheuttanu se, että keksin lopulta millä saan rintatreenin menemään rinnalle enkä etuolkapäille. Seuraavaksi pitäs saaha sama jalostettua käsipainopenkkiin ja ehkä lopulta tavalliseen penkkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun piti oikein tarkistaa paljonko on kävelymatkaa kaikkiin, Prismaan ja Lidliin kilometri ja Cittariin kaks.
      Me painitaan ton ihan saman ongelman kans, että reppuun mahtuu liian vähän, niin Rahkaäijä on jo pitkään suunnitellut, että tekisi kolmipyöräisen kauppapyörän, johon sais kunnon isot korit. Se olis luksusta!
      No nyt me puhutaan asiaa tässä parta-asiassa! Parrat meinaan päräyttää! Mä tykkään huolella kaikista metsurimiehistä, parran pitää olla just semmonen kunnollinen.

      Loistava edistyminen, tollaset salioivallukset on parasta!

      Poista
  7. Pitäiskö sun vähän rajoittaa tuota voimistelua, kun näyttää tuo karvankasvu leviävän kilpaa selän kanssa? :D

    En tiedä mikä mua nykyään vetää enemmän Koohon kuin Ässään (Lidu on vähän mutkan takana), mut siellä mä oon aika usein shoppaillu tän opiskeluajan. Ehkä se vaikuttaa, kun ei tarvi enää väkisin kassan takana työkseen hehkuttaa että Koolla on väliä ja kaikenmaailman pallotarjoukset on vaan pelkkää Plussaa :)

    En voi sanoa tykkääväni parrakkaista miehistä, mutta tästä huolimatta mies on alkanut sellaista kasvattamaan. Nyt ajattelin jättää nalkutuksen pois ja suhtautua tähän karvankasvatukseen sillee projekti-/tutkimusluontoisesti ja jäädä seuraamaan millainen reuhka sieltä mahtaa syntyä :)

    Appelsiineista en tykkää, joten en joutunu vedätyksen uhriksi. Mutta nyt tälleen jälkikäteen ajateltuna mietin, että ei ne aplarit tule sieltä tukussa säkeittäin vaan lootissa. Ja jos osastonhoitaja ei kerkee niitä muiden hommien seassa säkittämään, niin ei sitten varmaan ketään.

    Ei tässä varmaan muuta kuin että joululoma olis saanut jatkua vielä mun puolesta vaikka hiihtolomaan saakka ja sit olisin voinu tulla takasin kouluun hyvin levänneenä. Mut kai se tästä pikkuhiljaa kevät ja valmistuminen koittaa, niin sitten voi alkaa murehtimaan työhönpääsystä. Jännän äärellä mennään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin ajaa parran ennen salia. ;)
      Mun mielestä Koossa on sellasta viikonlopun hulluttelutunnelmaa, koska lapsena käytiin viikonloppusin Cittarissa, arkisin jossain muualla, en muista missä!

      Parrasta nalkuttaminen on ehdottomasti kieletty! Odota vaan pieni hetki, niin sääkin pääset sisään tähän partajuttuun ja parrakas miehesi alkaa näyttämään paremmalta kuin ilman partaa. :D

      Et tykkää appelsiineista? Kaikkihan tykkää appelsiineista! Entä appelsiinimehu? Se voi olla, että on pukannut vähän kiirettä, niin säkittäminen on jäänyt. Harmi!

      Mää olen samaa mieltä, että joululoman vois pidentää heti vaikka juhannukseen, koska nyt ei nappaa yhtään! Mutta sulla onkin siis opiskelupullat varsin hyvin uunissa, joten tsemppiä vaan vikaan rutistukseen. Ja kyllä niitä töitä varmasti löytyy. :)

      Poista
    2. Joo siis ei siinä appelsiinin maussa mitään vikaa ole, mutta syödessä tupaa jäämään sitä valkosta hahtuvaa (mitä lie nimeltään? Kuitua?) hampaidenvälit täyteen, jonka jälkeen tarttee hammaslankaa. Puhumattakaan jos mä saan suuhuni appelsiininsiemenen, niin makuelämys on mennyttä. Tää siemenjuttu pätee mulla ihan kaikkiin sitrushedelmiin :)

      Poista
  8. Postauksen innoittamana päätin lähteä lumipyryyn tarpomaan tarkistaakseni Mikkeli cittarit appelsiinitilanteen. Ja säkkejähän sielä oli! Lava kaupalla! Raahasin yhden niistä kotiin, ja nyt empiiristen tutkimusten perusteella voin todeta niiden olevan vieläpä hyviä! Kassalla huomasin että yksi pussissa oli pilaantunut, mutten siinä vaiheessa jaksanut enää lähteä vaihtamaan. Jäljelle jääneissäkin on ihan liiaksi jo syötävää. Lauantai-illan vitamiiniöverit, kelpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan epistä, kun kaikkien muiden Cittareissa on säkkiaplaria! :( :(
      Toi on tosi paha pommi, jos joukossa on yks huono. Se äkkiä saastuttaa muutkin! Mun sitruspuristin on hukassa, joten mullakin alkaa nyt kunnon syöntitalkoot!

      Poista
  9. Mielemmin parrattomia naisia kuin parallisia miehiä kiitos :-)

    Elämässä menee kai aika hyvin.

    Seuraavaksi alkamassa vuoden ehkä raskain kuukausi helmikuu. PV:llä on helmikuussa yleensä kansanhiihto tapahtuma, yhden suorituksen saa tunnin hiihdosta tai 10km suorituksesta, tuollainen täytyisi saada joka päivälle kun on ennenkin onnistunut ja mieluusti pari kilometriä enemmin kuin edellisenä hyvänä 2012 vuonna.

    Kilometrikisan talvikisa ajetaan 15.1-15.3 ja siinäkin tahtoo kilometrejä paljon, tammikuun tavoite onkin joka päivä vähintään 20km pyöräilyä.
    Nyt alkuvuoden kilometrit hiihdossa/pyöräilyssä ovat 59km/263,64km.
    Ensi kuussakin pitäisi vielä ehtiä kuntosalillakin välillä käymään joten väsymystä voi tulla, mutta ei välipäiviä kiitos
    -Näin täällä-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, siellähän on kunnon urheilua luvassa! Aika hyvät nuo kilometrimäärät jo, tässä kuussahan on pyöräilykilometrejä jo melkein sadan Ratareisi-kierroksen verran. Tää keli on vain hankala talviurheiluun, kun koko ajan on kovat pakkaset tai plussakeliä, harvoin siitä väliltä. Kunnolla ruokaa naamariin ja pitkiä yöunia, niin ei pääse väsymys nappaamaan. :)

      Poista
  10. Eipä ollut appelsiinisäkkejä, ei. Eli suuren luokan huijaus houkutella ihmisiä kauppaan olemattomilla sisäänvetotuotteilla. Nyt kyl harmittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, en siis ole ainoa pettynyt! Jos ei ole säkkejä tarjolla, voisko vaan mainostaa, että appelsiinit 40 senttiä kilo?

      Poista