keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Ameriikanmeren dieetti

Olet varmasti kuullut joskus Välimeren dieetistä? Oliiviöljyä, oliiveja ja liian pitkiä päiväunia keskellä työpäivää. No entäs sitten Itämeren dieetti? Silakkaa, puolukoita ja kulmikkaita kirosanoja hiihtoladulla. Nyt kuulkaas lähdetään vähän näitä pienempiä lätäköitä edemmäs kalaan, koska laihdutustieteen suurdosentti R. Ahkamuija kertoo juuri sinulle uusimmasta dieetistään ja aivan ilmaiseksi. (Edellinen vallankumouksellinen dieetti on nähtävissä täällä, mutta sen noudattaminen maksaa 85 euroa päivässä. Käteisellä.)
Koska vain todellinen valetohtori toisi julkisuuteen dieetin, jota ei ole testattu tai se ei tehoa, tämä tehokuuri on testattu eräällä hyväuskoisella hölm... koehenkilöllä viime vuoden loppupuolella. Tämä koehenkilö on blogin lukijoille hyvin tuttu Rahkaäijä, joka suostui vallankumouksellisen dieetin koehenkilöksi sillä verukkeella, että saa ostaa herkkuja yhteisistä ruokarahoistamme. Tieteessä ei kuitenkaan lasketa pennejä, joten tämä uhraus maksaa varmasti itsensä takaisin, kun uudet asiakkaat kääntyvät laihdutusinsinööri R. Ahkamuijan puoleen.
Nimettömänä on helppo huudella netissä, että eri kuvakulma, mutta ero on kiistaton!

Mistä on siis kyse?
Kaikki laihdutuksen raja-aidat kaatavan tehokuurin nimi on Ameriikanmeren dieetti. Dieetti perustuu ajatukselle, että tarpeeksi pienellä kalorimäärällä varmasti laihtuu, söi mitä hyvänsä. Miksi kieltäytyä elämän nautinnoista saadakseen pienemmän uuman? Miksei voi saada molempia? Ameriikanmeren dieetillä voit saada!
Nyt tulee kohupaljastus: Pirkan ja Rainbow´n kinkku-ananaspitsat ovat täsmälleen sama lätty eri paketissa. Tässä onkin kiintoisa aihe yliarkkiatri R. Ahkamuijan seuraavan väitöskirjaan.

Painonpudotuslisensiaatti R. Ahkamuija on tehnyt kattavan haastattelututkimuksen siitä, mitä ihmiset söisivät viimeisellä ateriallaan, jos maailma tuhoutuisi kahden tunnin päästä. 97,3 prosenttia vastaajista toivoi voivansa vetää vielä kerran överit kinkkupitsalla ja jäätelöllä. Koska hyvinvointiasiantuntija R. Ahkamuija on aina pienen ihmisen puolella, lähti hän yhdessä maailman johtavien laihdutusasiantuntijoiden kanssa muokkamaan dieettiä haastattelututkimuksen tuloksen pohjalta. Näin syntyi Ameriikanmeren dieetti, jonka runko koostuu pakastepitsasta ja puolesta litrasta kevytjäätelöä.
Hyvin valmisteltu dieetti on jo puoliksi laihdutettu!

Annetaan koehenkilön itse kertoa koskettava tarinansa:

"Tässä on nyt tullut bulkattua keväästä asti, että olisi vähän varaa karistella pehmeimpiä pois. Ensi vuonna aion myös kisata 83-kiloisten sarjassa voimanostossa. Lähtötilanne oli siis se, että painoin 92,7 kiloa, eli kymmen kiloa on matkaa tavoitteeseen. Luotan dosentti R. Ahkamuijaan täysin, joten lähdin mukaan dieettiin odottavaisin mielin ja kuola suupielistä valuen, olihan luvassa pitsaa! Ennen dieetille ryhtymistä kaloreita oli ruokavaliossa 4500 ja superammattilaisten laatimassa dieetissä 3000 kaloria, eli pudotusta oli luvassa. Ameriikan herkkujan lisäksi ruokavalioni koostui muun muassa rahkasta, tuoreesta ananaksesta, bataatista, kanasta, pakastevihanneksista, ruisleivästä ja kananmunista. Perussettiä.
Laihdutus ei tuntunut lainkaan rankalta, koska jätskin seassa oli jotain luteen kakan kokoisia palasia "suklaata"! (Lidlissä oli bataatti tarjouksessa.)
Dieetti lähti hyvin käyntiin. Olin laihtunut edellisestä päivästä jo 300 grammaa, vaikka laihdutuskuuria ei oltu vielä edes aloitettu. Ekan pitsan söin pyörälenkin jälkeen, toinenkin olisi maistunut! Pitsasta ja jäätelöstä tulee varmasti tuhdisti rasvaa, niin dieetin aikana pyritään sitä muuten välttelemään. Pähkinöitä söin jonkun verran, että tuli hyvääkin rasvaa.
Seuraavana ja sitäkin seuraavana päivänä ja joka päivä senkin jälkeen pitsa maistui todella hyvältä. Mutta se jäätelö. Puoli litraa jäätelöä on varsin massiivinen kasa lapioida naamariin päivittäin ja viimeiset päivät teki tiukkaa, varsinkaan kun dieettiin ei jostain syystä kuuluneet Ben&Jerry-mäsäykset, joissa on pään kokoisia paloja kermakakkua, vaan jätskit oli vetisiä kevytjäätelöitä tai maitojäätelöitä. 
Aivan kuin tarjoiluehdotuskuvassa, vain palmut puuttuvat! Havajin pitsa sopii erinomaisesti dieetille, koska onhan Havaiji osa Amerikkaa!
Viikon laihiksen aikana paino lähti hyvin laskuun ja lopullinen paino oli lähes kaksi kiloa vähemmän, kuin ennen dieettiä. Tämä dieetti siis todellakin toimii! Suosittelen R. Ahkamuijan dieettejä ihan jokaiselle, hän taatusti osaa asiansa, putosihan minunkin painoni!"
Rahkaäijän painon kehitys 7 päivän dieetin aikana. 

Koehenkilömme onkin oivallinen erimerkki Ameriikanmeren dieetin voimasta. Läheltä dieettiä seuranneena R. Ahkamuija huomasi, että laihduttaja pysyi todella iloisena ja hyvinvoivana koko urakan ajan, eikä laihdutuskuureilta tutulle väsymykselle, saamattomuudelle tai kiukkuisuudelle jäänyt sijaa.
Jos jollakin lukijalla on vaikka räjähtänyt raketti korvaan tai on muuten hidasälyinen ja on vaikea lukea tällaista monimutkaista tieteellistä tekstiä, kerrataan vielä kerran dieetin pääperiaatteet.

1. Pakastepitsa päivässä. Majoneesin laittaminen pitsan päälle kielletty. Myöskään lisäsalamia ei sallita.
2. Puoli litraa jäätelöä päivässä. Mutta vain puoli litraa. Anna sen toisen puolikkaan odottaa huomista pakastimessa, ettei joka päivä tarvitse juosta jäätelöostoksilla.
3. Muuten paljon vihanneksia, ja rasvaa ja hiilihydraatteja hyvin vähäisesti.
4. Nauti elämästä ja hoikkenevasta olemuksestasi!
Tässä vielä Rahkaäijän muutos motivoimaan kaikkia. Kuin eri mies!
Koska Suomessa ollaan vielä vähän pihalla suuren maailman läskinsulatustuulista, kannattaa kotiin hankkia puusauna tai takka, jotta voit polttaa kaikki pitsalaatikot siellä, ettei kateellisten naapureiden pahat puheet pilaa hyvää dieettipössistäsi. Voit myös vaihtoehtoisesti rakentaa laatikoista barbeille kesämökin.

Hyviä laihdutushetkiä toivottaa kaikkien tieteiden erikoismaisteri R. Ahkamuija. 

Disklaimeri: R. Ahkamuija ei vastaa mahdollisesta kakkostyypin diabeteksesta tai sydän- ja verisuonitaudeista, vaikka näiden riski onkin hyvin vähäinen (esiintyy harvemmin kuin joka toisella tutkitulla). Rahkaäijä jatkaa laihdutusurakkaansa perinteisimmin keinoin, koska kyllästyi jäätelöön ja pelkää pakastepitsojen verisuonia tukkivaa vaikutusta.

2 kommenttia:

  1. Vittuku just rupesin nutraa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätää, voit kyllä vetää pitsan ja jäätelön hienoksi blenderillä, niin voit jatkaa nutrausta!

      Poista