torstai 29. tammikuuta 2015

Meidän salin vakiokävijät

Moni epäilemättä muistaa Kuntosalin vakiokävijät -postauksen parin vuoden takaa. (Ja jos muisti pätkii, niin se on tuossa sivupalkissa suosituimmissa postauksissa.) Nyt olen kuitenkin vähän syventänyt sosiologista otettani ja viime aikoina keskittänyt tutkimukseni ihmisryhmistä yksittäisiin ihmisiin. Kuinka onkaan kutkuttavaa, kun viikosta toiseen pääsee seurailemaan samojen kanssatreenaajien touhuja! Se on selvästi lähestyvän tentin merkki, että Paint on ahkerasti auki ja taiteilijan luomisvoima on kiihkeimmillään! Otin siis rutkasti taiteilijan vapauksia ja laitoin salimme parhaat hahmot elämään Paintin avulla. Jos joku luulee tästä itsensä tunnistavansa, se on ihan omaa vainoharhaisuutta. Vaikka hahmot eivät kuvaakaan tiettyjä henkilöitä (eipä!), yksityisyyden suojan vuoksi käytän kaikista lempinimeä. Reklamaatiot liian isosta nenästä tai liian laihoista jaloista voi tulla antamaan henkilökohtaisesti.

"Matti"
Matti tekee AINA kyykkyä tai penkkiä ketjujen kanssa. Sen kuulee siis jo ulos asti, kun Matti on reenaamassa ja ketjut kolisee. Salin kahlekuningas!


"Aamupapat"
Aamupapat tulee salille varmaan heti kuudelta ja lähtee vasta puolenpäivän aikaan, kun vaimo soittaa syömään. Järviradio raikaa ja penkkitanko liikkuu. Ihan kuin silloin 40 vuotta sitten! Joskus aamupapoilla on myös tosi härskit jutut, ei vois vanhoista miehistä uskoakaan!
"Satakolkyt"
Tämä kaveri on kulkenut meillä nimellä satakolkyt siitä lähtien, kun joskus leuhkia painavansa 128 kiloa. Nykyisestä painosta ei tietoa. Satakolkyt on aina salilla suunnilleen neljä tuntia, mutta se on hyväksyttävää jos liikuttaa niin isoja rautoja. Yksi ehdoton lempihahmoni meidän salilla!

"Katsomo"
Katsomo on kahden henkilön duo (arvaisin, että isä ja poika), joka istuu voimanostohuoneen laidalla penkillä ja katselevat ja vähän myös kannustavat, kun muut reenaa. Katsomo on aina tehnyt jo omat reeninsä.

"Päästä varpaisiin"
Tästä kaverista en oikeasti tiedä juuri mitään muuta kuin, että se treenaa aina kiertäjäkalvomisia, takaolkapäitä ja venyttelee vimmatusti. Nimi juontaa tatuoinneista, joita on melkein päästä varpaisiin. Aika pihvi.
"Salinomistaja"
Esiintyy aamupappojen kanssa samaan aikaan. Lempinimensä mukaan omistaa salin ja pitää siitä erittäin hyvää huolta. Jäätävä penkki, mutta salikisoissa joutui korottamaan maastavedon aloituspainoa ennen ekaa nostoa, ettei olisi joutunut aloittamaan samalla kun mää.
"Rahkaäijä"
Kyykkää joka reenissä ja pölöttää taukoamatta kaikki sarjatauot ja muut joutuu kuuntelemaan juttuja loputtomista läskipyörälenkeistä, halusivatpa he tai ei. Kovaääninen, Rahkaäijän paikallaolon kuulee myös salin toiselle laidalle.
"Tangonomistaja"
Omistaa oman maastavetotangon salilla. Ei jauha turhia, vaan keskittyy reeniin. Joskus vetää maasta niin tunteella, että veri vaan roiskuu nenästä.


"Valmentaja"
Lähinnä valmentaa muiden reeniä. Joskus on myös nähty penkkaavan. Sitä voimanosto-ohjelmaa, joka valmentajan taskusta puuttuu, ei tarvita. Eli kaikki löytyy!


Koskaan ei siis tiedä, minkä nurkan takana Paint-taiteilija tarkkailee sinua ja ottaa vaikuitteita uusiin mestariteoksiin. Tarkkaile selustaasi!

17 kommenttia:

 1. Jotenkin osa näyttää tutulta...

  Teemu

  VastaaPoista
 2. Huippu tuo rahkaäijän t-paidan teksti☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on oikeesti sellanen hihaton, jossa lukee "my wife is awesome!" :)

   Poista
 3. Kaikki muut tunnistettu paitsi "satakolkyt" jäi vähän epäselväks... Pakko tää on selvittää vielä. ;-)

  VastaaPoista
 4. Mitä on lankun pitäminen? Otherwise ymmärsin kaiken ja hymyilin ääneen. Keep it up!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ku tehdään lankkupenkkiä, niin jonkun täytyy yleensä pitää sitä lankkua rinnalla. Siinä satakolkyt on kuulemma paras. :)
   Kiitti, mäkin aina hymyilen ääneen yksin ollessani!

   Poista
 5. Ee hele, nauroin vedet silmissä :D Saisko sua vierailevaksi taiteilijaksi tänne, voisit tehdä meidän salin vakihahmoista taideteokset myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisin vaikka loppuelämäni kiertää Suomen ympäri saleja ja treenata aina yhden viikon samalla salilla ja tehdä kollaasin salin parhaista veijareista. :D

   Poista
 6. Veikkaan että pienemmillä ja persoonallisemmilla äijjä-saleilla näitä persoonia on enemmän, isommilla saleilla persoonatkin hukkuu sinne massaan. Loistavia luonnehdintoja kyllä, itsestäni saisi varmaan aika hyvän paint-karikatyyrin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, luulen kans, että jostain perus-Elixialta tää olis vähän vaikee tehä. :D Jos ikinä sut kohtaan livenä, niin lupaan sen jälkene tehdä paint-Mikan!

   Poista
 7. sairaan hyvä, meidänkin salilla olis pari omaa persoonaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ne hauskat persoonat tuo just hyvän lisämausteen salilla käymiseen. :D

   Poista
 8. Hahah, tää oli kyllä loisto! :D Aina Tampereelle eksyessä käyn Nääshallin salilla ja sieltä vois kyllä löytää ihan samoja tyyppejä. Ainakin aamupapat, Päästä varpaisiin ja Ketjukyykkäilijä vaikuttaa tutuilta, vaikka liekö ees sama sali kyseessä vai onko nää jotain universaaleja salityyppejä, joita löytyy sieltä täältä? :D Mulla on kyllä ikuiset sympatiat salipappoja kohtaan, ne on ollu mulle aina hirveen ystävällisiä ja kannustavia :'''')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki meidän salin tyypit vois kyllä ihan hyvin käydä Näsärillä reenaamassa, että ei tiedä vaikka olisit samat kohdannu. :D
   Salipapat on ihan parhaita! Aina hyvä ja kannustava meininki. :)

   Poista