perjantai 16. tammikuuta 2015

Potkukelkka naisen tiellä pitää!

Pahoin pelkään, että olen saanut täältä uudesta kodistamme jonkun viruksen. Nimittäin vanhusviruksen. Se ilmenee niin, että kotoa ei halua lähteä mihinkään, sauna on lämmitettävä joka ilta ja tulee ihmeellisiä mielitekoja. Joulun aikaan, kun tuli vihdoin lunta, aloin haaveilemaan potkukelkasta. Kuinka kiva sillä olisi potkutella pitkin kylänraittia tai käydä vaikka hakemassa sillä appelsiineja kaupasta, niin kuin siinä vanhassa Jaffa-appelsiini-mainoksessa. Jahvat tulloo! Pois alta!
Häh, teettääkö vanhusvirus myös sitä, että näkee kaiken kahtena?
Tänään mun potkukelkkakaipaus kävi liian suureksi ja lähdin kiertelemään kauppoja oman potkuttimen toivossa. Kelkat oli kuitenkin myyty loppuun tai tarjolla oli vain lasten kokoja tai ne oli ihan liian kalliita. Prismassa näin limenvihreän potkukelkan, ja sieluni silmin jo näin, kunka auto jää Prisman parkkiin ja meikä potkii vihreällä upeudella kotiin. Haaveet vihreästä kelkasta kuitenkin kariutui katkerasti siinä vaiheessa, kun selvisi, että hinta oli 115 euroa. Kotimainen laatutuote tietysti maksaa, mutta ihan niin kovasti en halunnut vihreää potkukelkkaa. Sitten syttyi ledilamppu päässäni ja keksin, että jonkun on pakko haluta eroon käytetystä potkukelkasta. Tori.fi auki ja tadaa, ihan lähellä joku myi peräti kahta potkukelkkaa ja vielä melkoisella pilkkahinnalla. Tästä noin 20 minuutin päästä olin kahden punaisen potkukelkan omistaja!
Hyvin potkii!
Ettei nyt vaan sattuis mitään? Rahkaäijä jo kertaalleen kompuroi kelkansa kanssa. Paljon ei kuulemma sattunut.
Mulla on sellainen kutina potkuttelujalassa, että tästä lähtien meidän kaikki iltakävelyt muuttuukin potkukelkkalenkeiksi, jos vain kelit sen suo. Nyt on varsin pehmoinen keli potkutteluun, eli toivomme pieniä pakkasia ja pysyvää runsaslumisuutta. Onhan noi nyt niin siistejä! Olen ihan superiloinen, kun sain vihdoin potkukelkan!
Kattokaa, mullon ketkupolkka!
Pylly taakse, nenä eteen ja menoksi!
Jotta potkujalassa olisi poweria, pitää välillä myös syödä. Meillä on nyt ainakin kuukauden ollut bataattikausi ja mulle jo töissäkin irvaillaan, että taas se syö bataattiranskalaisia. Mutta koska kaikki hyvä loppuu aikanaan, meidän pohjaton bataattilaarikin alkaa olemaan jo melko tyhjä. Se ei taida olla kovin huono juttu, koska nyt tuntuu siltä, että olen syönyt ainakin vuoden tarpeiksi bataattia. Näin käy aina, joku ruoka jää niin sanotusti päälle. Ensin sitä syödään viikkotolkulla ja sitten tulee stoppi, syötäisiinkö jotain muuta kiitos!
Päivän pääväri on oranssi. Lohta, bataattia ja porkkanaa.
Seuraava lempiruoka tai lähinnä hiilihydraattipitoinen lisäke onkin etsinnässä. Ja mieluiten sellainen nopea ja hyvänmakuinen. Riisi ja makaroni on jo myös vähän nähty tai paremminkin syöty. Ylimenokauden ruokana on nyt keitetty täysjyvänuudelia, mutta siinä on se vika, että kuuden hengen annoksen sisältävä pakkaus menee meillä yhdellä aterialla. Toisinaan käy mielessä, että miksi kahden tällaisen suursyömärin on pitänyt mennä kimppaan, koska ruokaa menee välillä ihan järjettömiä määriä. :D Hyviä ruokaehdotuksia otetaan siis vastaan!
Leo taitaa vähän kaivata mikroaaltojen hellivää vaikutusta. 
Kun olin ottamassa yllä olevasta ruoka-annoksesta kuvaa, keittiön puolelta kuului epäillyttäviä ääniä. Leo oli taas vaihteeksi mennyt mikroon, jonne se varmasti kävisi myös päiväunille, jos vaan saisi. Ei tässä vielä mitään, mutta viime viikolla Rahkaäijä oli laittanut jääkaapin oven kiinni ja sieltä oli alkanut välittömästi kuulua suurta elämöintiä. Leokohan se siellä! En tiedä miten on edes mahdollista jättää kissa vahingossa jääkaappiin, mutta näin tarina kertoo. Pakastimeen sentään on onneksi kissan aika vaikea päästä, mutta jotenkin uskoisin senkin päivän vielä näkeväni.

Oikein potkuisaa viikonloppua! (Mitähän toi edes tarkottaa...)

12 kommenttia:

 1. Voihan toi potkukelkkailu olla aika vanhanaikaista ja vanhusmaista, mutta on se lapsekastakin. Täällä päin muutamat alakoululaiset ainakin semmosella kouluun potkuttelee. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsellinenkin sopii mulle oikein hyvin, sitä olen vielä enemmän ku vanhus. :D

   Poista
 2. Hitto, me oltais saatu potkukelkka ja se ois mahtava laite mutta sitähän on ihan mahdoton kuljettaa henkilöautolla.. Pitäis olla hyvät kelit niin potkuttelisin sillä kotiin vaikka toiselta puolelta maakuntaa. Eikös jossain pienemmillä paikkakunnilla jätetä pyörätiestä toinen reuna hiekoittamatta jotta mummut pääsee kirkonkylälle potkukelkoilla? Ei taida koskea Messukylää tosin :/

  http://www.multia.fi/potkut/ Sitten vaan ilmoittautumaan kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai ne saa jotenkin kasaan, että mahtuu autoon? Tai sitten potkutin katolle. :D
   Täällä kylvetään hiekkaa ihan koko tien leveydeltä ja sekös vasta onkin tyhmää. Mutta tätä meidän katua harvemmin hiekoitetaan, potkin sitä edes takaisin!

   Mun täytyy vielä vähän harjotella!

   Poista
 3. Mä melkein maalaisin toisen potkukelkan limenvihreäksi, niin erottaisitte omanne yhdellä vilkaisulla. Ja olisihan semmoinen nyt aika hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä niiin oikeessa! Toi punanen on vähän jo sillain menneen joulun värejä, vihree tois mukavasti ajatukset kevättä kohti!

   Poista
 4. Muistathan sitten, että kissaa ei saa lämmittää mikroaaltouunissa. Vaikka se pyytäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, olisit nyt heti sanonut! Leo viettää meillä aina koko yön mikrossa sulatuksella, niin se on sellanen mukavan lämmin ja pörrönen sit aamulla! Se toivois täydellä teholla paahtoa, mutta siihen en ala, kun kuluis liikaa sähköä!

   Poista
 5. Minkä tähden kaksi potkukelkkaa? Nyt on tuoli ihan tyhjänpanttina siinä edessä kun kukaan ei istu siinä :D Mut joo onhan noi hivenen kalliita nuo tuolittomat versiot.. Lisäksi täällä Porissa suli lumetkin taas vaihteeksi, kyllä se harmittaisi jos olisi tollasen kahdensadan eken version ostanut eikä pääsisikään potkuttelemaan :)

  Mä oon alkanu semi-vegeilemään ja tehny papuja ja linssejä, yleensä sekoitettuna johonkin tomaattipohjaiseen. Toi http://gogreen.fi/reseptit/Paaruokaa/intialainen-linssikeitto/ oli kauheen hyvää ja täyttävää, vaikka mausteet oli lähinnä vaan jotain sinnepäin ja inkiväärikin unohtui :)

  Joskus kun ei vielä oltu totuttu kissaan talossa, tuli se teljettyä pariinkin otteeseen eri vaatekaappeihin. Ihmettelin pitkän aikaa mistä kolina kuuluu, kun kissa koitti raivata peilikaapin ovea tieltään, tapojensa vastaisesti vielä ihan hiljaa. Nyt aina tulee kurkattua kaappeihin ja pesukoneeseen ennenkuin ovet suljetaan :) Tai jos on epävarma olo, niin sitten kysytään koiralta että missä kisu, se löytää sen aina :D

  Oikein paljon potkuja sinnekin! (Lähdetään vaikka siitä että kyseessä on jokin positiivinen toivotus)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei molemmille omat! Aluks kyllä piti ostaa vaan yks, mutta sain nuo kimpassa halvalla molemmat. :D Ei täälläkään enää ole kauheen hehkeet kelkkakelit, mutta uskon vielä talven tuloon.
   Rahkaäijä on tooosi epäileväinen kaikkea kohtaan, missä on mitään linssijuttuja, joten saisin syödä tuon yksinäni, kuulostaa hyvältä!

   Mä kans aina huutelen säännöllisesti kissat kasaan ihan vaan varmistaakseni, ettei kumpikaan ole missään jumissa. Kauheeta olis jos, kissa jäis vaikka pesukoneeseen! Leoo se ei varmaan haittais, nauttis vaan, mutta vois mennä vähän vettä nenäänkin!

   Poista
 6. Onnea uusille kelkoille! :) Olisin melkein lyönyt vetoa että hankit sporttimallin Kicksparkin. Meillä sellaisia on kaksi, ovat kyllä aivan lyömättömän kivoja kapistuksia ja käyvät todellakin kuntoilusta :)

  Suosittelen muuten ostamaan muovijalakset, niitä myydään nimellä hankijalakset. Silloin kulkee vähän pehmeämmässäkin lumessa eikä pienet hiekanmurutkaan laita heittämään sarvien yli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku mää meen tämmösellä kunnon perinteisellä tyylillä, ei mitään uuden ajan hömpötyksiä. ;) En ollut koskaan kuullutkaan noista kicksparkeista, nyt aloin jo himoitseen sellastakin!

   Noi hankijalakset on mainio idea, eikä näyttänyt ihan sikakalliita olevan mitä nopeesti vilkasin. Noilla hankijalaksilla menis varmaan kesällä märällä nurmikollakin. :D

   Poista