torstai 14. marraskuuta 2013

Yllätystreffit keilahallissa

Viime aikoina on melkein päässyt unohtumaan, kuka oikein nukkuukaan öisin vieressä, kun aamulla heitetään yläfemmat eteisessä lähtiessä ja illalla tavataan jälleen iltapalalla. Kyllä vähemmästäkin alkaa muisti pätkimään.
Tänään ei ollut luvassa kellon ympäri kestävää eroa, joten alkuperäisenä suunnitelmana oli lähteä pyöräilemään yhdessä. Kesken päivää sain kuitenkin Rahkaäijältä Whatsappia, että ketään ei kiinnosta tällä viikolla firman keilavuoro ja yhden pelaajan paikka olisi auki. Kerrankin mäkin pääsisin siis keilaamaan, kun koskaan mua ei huolita mukaan. Pyöräily vaihtuikin lennosta keilailutreffeihin!
Lisää kuvateksti ihan itte, joku hauska ja nokkela, joka liittyy eksymiseen.
Ennen täyskaatoja oli aikaa käydä kävelyllä. Se oli varmaan sellaista muodikasta paur volkkinkia, kuorossa voihkittiin eilisen treenin turmelemia koipilihoja. Ei lainkaan huono idea jättää pyöräily väliin! Matkan varrella kentällä oli jotain lapsukaisia potkimassa palloa ja luulin, että ne tarvitsee cheerleaderia tekeen muutaman tempun. Mutta en ilmeisesti ollut maagisesti oppinut kärrynpyörää vuosien aikana. :( Ala-asteella kävin liikuntakerhossa ja siellä yksi tädeistä pakotti tekeen kärrynpyöriä, mutta en mää osannut. Olin kauhee jättiläislapsi, fysiikan lait ei salli sellasen olla jalat taivasta kohti. Se on luonnotonta nih.


Ulkona oli tosi kylmä ja oli ihanaa päästä keilahallin lämpöön. Rahkaäijä on niin pro keilaaja, että sillä on omat keilauspopot, mutta mä pulitin kahden euron kenkävuokran. Halli oli täynnä vanhoja kääpiä, jotka viskoi jatkuvasti täyskaatoja, mutta mä menin vähän keventämään tunnelmaa jatkuvalla rännitykselläni. Valkkaan yleensä pallon ihan vaan värin perusteella, Rahkaäijä hifistelee ja kattoo niitä numeroita siinä pallon kyljessä. Tänään pallo mätsäsi kuteisiin superhyvin!
Luin vasta kahden kierroksen jälkeen hallin seinältä, että 9 paunan pallo on lapsille. 

Oltiin siis Kaupin keilahallissa, siellä ei paljon nuoriso visko boltsia, se on enemmän sellainen varttuneemman keilausväen mesta. Meidän vieressä oli menossa joku keilauksen yksityisopetus, tarkkaan käytiin läpi askellukset, kyynerpään asennot, sormien sijainnit ja silmien muljautukset. Mä otan keilauksen hyvin rennolla otteella, enkä stressaa, jos keilat ei satu olemaan pallon kulkureitillä. Rahkaäijä sen sijaan hioo lähes joka viikko kierreheittoon, joka seilaa laidasta toiseen, mutta myös kaataa keilat mennessään.
Ja tuosta! Ensin boltsi menee oikeaan laitaan ja vasta radan lopussa kurvaa keskelle.
Ykkönen on aina voittajan numero.
Neljä kierrosta viskottiin ja vaikka aikaa olisi vielä ollut, piti lähteä, koska iski pahemman luokan nälkäkiukku. Oltiin vähän puhuttu, että jatketaan treffejä jossakin ruokapaikassa. Taas kävi kuitenkin perinteiset ja ravintolasta ei päästy minkäänlaiseen yhteisymmärrykseen. Aina sama, päätetään mennä syömään, mutta ei tiedetä minne ja ajetaan ympäri kaupunkia autolla ja raivotaan, kun missään ei ole kunnon seisovaa pöytää (=tarpeeksi ruokaa Rahkaäijälle) ja lopulta mennään S-Markettiin ostamaan jotain ruokavehkeitä. Lohi pelasti tänään tilanteen ja melko pian kotona nälkäkiukku talttui lohi-pesto-vuohenjuusto-pastalla. Puolen vuoden hyvät rasvat.
100 grammaa on varmaan täysin suositusten mukainen määrä vuohenjuustoa päivässä?
Treffit oli hyvät ja nyt muistan taas aviomieheni nimen, koska se luki keilaradan näytössä. Pitäisi varmaankin harrastaa useammin! Huomenna mä sen sijaan harrastan jotain sellasta, mitä en ole koskaan ennen tehnyt. Menen nimittäin cross training -tunnille! Voi juku, toivottavasti selviän hengissä.

Rahkalaskuri vuoden alusta: 538

P.S. Maanantaina Team TEHO Sportilla oli treenit, mutta meistä ei kumpikaan päässyt paikalle. Treenien tunnelmaa voi kuitenkin käydä haistelemassa Jaanaban blogista.

P.S.S. Paljon etukäteen kohuttu Fitbody-lehden vuoden viimeinen numero, jossa Rahkamuijakin seikkailee, löytyy lehtipisteistä 17. joulukuuta.

P.S.S.S. Eilisessä postauksessa julistamaani Suureen lukijakyselyyn on tullut aivan sikana vastauksia ja tämän päivän parasta viihdykettä onkin ollut käydä kurkkimassa huippuja vastauksia! Kiitos kaikille vastanneille, kysely ei ole hetkeen sulkeutumassa, ellei maailmanloppu koita, mutta teen vaikka ensi viikolla yhteenvetoa lukijoiden yhteiskunnallisista asenteista.

14 kommenttia:

 1. Lohipestopasta kuuluu mun suosikkiruokiin. Mutta. Ilman vuohenjuustoa. Oon kyllä heti ostamassa tota lehtee noin kuukauden päästä. Jännää. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi mielessä, kun paistoin vuohenjuustoa pannulla, että Jaana ei muuten söis tätä pastaa. :D
   No totta tosiaan, eihän siihen ole kuin kuukausi!

   Poista
 2. Mitä, mäkin käytän aina sitä palloa, minkä kyljessä on 9! :D Sitä isommat on niin painavia, että siitä heittämisestä ei tuu mitään.

  Ps. Sama homma tuon syömisen kanssa täälläkin. Joka kerta. Siksipä nykyään ollaankin alettu päättää jo kotona etukäteen, mihin mennään syömään (jos mennään) ja mikäli yhteisymmärrystä ei löydy, niin kauppaan käy tiemme :D Säästyy turhalta kränäämiseltä ja vänäämiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin eilen isompaakin, mutta se lipes käsistä pahemman kerran. Ja ysiin mahtuu sormet juuri sopivasti!

   Ja se kuuluu juttuun, että kauppareissun jälkeen nyökytellään, että joo, kylläpäs nyt säästettiin rahaa ja tuli varmasti parempaa kun ravintolassa. :D

   Poista
 3. No mitä helv.. Mulla oli viimeksi pallo missä oli muistaakseni numbero kahdeksan :D Onkohan se sit jo taaperoiden pallo..hhmm.. Mutta onko sillä sitten niin väliä, jos on kivaa!? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelisin, että kymppiin asti oli lasten palloja ja sitten alkoi naisten kokoset pallot. :D Ja ei sillä varmasti ole väliä, kunhan keilaa kaatuu, niin kaikki on hyvin!

   Poista
 4. En oo ihan varma, ootko vahingossa unohtanu ekaan kuvaan tekstin "Lisää kuvateksti", vai onko se vaan nerokas luottamuksenosoitus lukijoille siitä, että jokaisella on lupa keksiä siihen itse kuvateksti. Veikkaan jälkimmäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on sellanen uus lukijan voimaannuttamisen väline, muotia nykyään! Lisäsin siihen vielä lisäohjeita, että jokainen varmasti ymmärtää oman tehtävänsä. ;D

   Poista
 5. Ihan mahtava piristys tälle päivälle!
  t. toinen entinen jättiläislapsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkaäijääkin mun kärrynpyöräyritelmät piristi myös kovasti, nauroi ihan katketakseen mun kompuroinnille.
   Mutta ihanaa, että mulla on kohtalotoveri! Ei meinaan paljon naurattanu sillon 11-vuotiaana, kun muut oli ketteriä kääpiöitä ja mää jo melkein aikuisen pitunen jättiläinen.

   Poista
 6. Ei varmaan tule yllätyksenä, mut tää(kin) pariskunta taistelee aina ravintolaa valitessaan. Mies, joka kotona mättää suuhunsa aivan kaiken, alkaa yleensä ravintolaan suunnatessa nirsoilla eikä mikään kelpaa. Ja mulle taas kelpais kaikki, kun vaan saisin sen maksajan paikalle ;'D Eli kotiruokailuun täälläkin useimmiten päädytään.

  t. jättiläislapsi/-aikuinen +180 cm, joka OSAA tehdä kärrynpyörän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on IHAN sama homma! Rahkaäijä syö kotona kaiken, mitä jääkaapista irtoo (melkein ne hyllytkin) mutta ravintolan listalta ei sitten mikään käy. :D Ja mulle kävis ihan kaikki, kun vaan pääsis ulos syömään. ;)

   No hei vähän epistä, määkin haluan osata!! :D

   Poista
 7. Voisitko laittaa reseptia pastasta? Nayttaa ihan alyttoman hyvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin toki!
   Lohi pieneksi siivuiksi ja pannulle paistuun, ja sinne sekaan pestoa. Kun lohi on kypsää, vuohenjuuston voi paistaa samoissa liemissä (voi laittaa "raakanakin" pastan sekaan) ja sitten lohi ja vuohenjuusto keitetyn pastan sekaan. Mä heittelin vielä päälle vähän jotain siemeniä. Pestoa voi myös vielä lisätä, jos tahtoo.
   Tosi helppoa ja lohesta tulee takuuvarmasti hyvää!

   Poista