maanantai 4. marraskuuta 2013

Lepopäivän politiikkaa

Eilen tein paluun HH Gymille, heti ovesta sisään tullessa tuli mieleen viime kesä. Päivät painettiin duunia ja illat podattiin. Se oli ihanaa aikaa se! TTY:n sali on koko syksyn ollut iltaisin niin ruuhkainen, että salin vaihto oli lopulta helppo päätös, etenkin kun kesäsaliamme olikin jo aika ikävä.
Mulla oli treffit Lee Priestin kanssa.
Mutta tänään ei podata vaan, levätään. Juttelin viime viikolla puhelimessa fysioterapeutin kanssa polvestani ja fyssari oli huolissaan, että pidänkö lainkaan lepopäiviä. No totta kai pidän ja ihan joka viikko, mutta eikö joku sitten pidä? Jäin kelailemaan enemmänkin tätä lepopäiväasiaa.

Mulla on ollu nyrkkisääntönä, että joka viikossa pitää olla vähintään yksi lepopäivä. Kesällä saattoi harvoin käydä niin, ettei viikkoon mahtunut yhtään lepoa, kun pyöräilyinnostus oli parhaimmillaan, mutta yleensä yritän tämmätä lepäilyt vähintään viikon välein. Joku voi siellä nyt mietiskellä, että toi akka on joku neuroottiinen urheiluhullu, niin haluaisin korostaa, että sporttailuakin on niin monenlaista. Treenin intensiteetti vaihtelee ja monesti pyörälenkit on ihan lähinnä maisemien katselua ja kevyttä rullailua, ei juuri kävelyä raskaampaa.
Pidän lepopäivän silloin kun siltä tuntuu, joka viikko ei ole siis vakiona sunnuntain pyhälepoa. Systeemi on toiminut ainakin mulla hyvin, treenittömän päivän voi pitää omien aikataulujen mukaan (eli silloin, kun ehtii levätä vain yöllä) ja itseään on pakko kuunnella, kolottaako ja väsyttääkö? Olisiko taukopäivän paikka? Varsinkin nyt, kun salitreenien kanssa on menty 2 treeniä, 1 välipäivä -systeemillä, viimeistään neljän salin jälkeen tekee mieli vähän huilata.
Lepopäivä tarkoittaa sitä, että en treenaa salilla, pyöräile tai juokse (ihan niinku muutenkaan juoksisin nykyisin...), venytellä saatan, mutta vähän liian usein se "unohtuu". Hyi minua, soo soo! Olisikin ehkä parempi nimetä se venyttelypäiväksi, jotta edes joskus tulisi venyteltyä. Tein aiemmin syksyllä pyhän lupauksen, että venyttelen vähintään neljä kertaa viikossa, mutta se on nyt jäänyt vähän haaveeksi, nolo myöntää. Pilatesrullan kanssa sentään olen vähän tehnyt lähempää tuttavuutta. Ehkä aloitan uuden venyttelyelämän vuoden vaihteessa?
Ja mikä parasta, kun aikaa ei kulu salille lähtöön, itse treeniin ja siitä palautumiseen, illassa onkin yhtäkkiä pari tuntia lisää. Eikä "ylimääräistä" aikaa ole ainakaan mulla koskaan liikaa, saattaa saada vaikka jotakin hyödyllistä aikaan!

Mikä on sun lepopäiväpolitiikka? Kerro!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 525

16 kommenttia:

 1. Mulle tulee niin vetelä olo jos en liiku, että tosi harvoin on päiviä etten tekis yhtään mitään liikunnaksi tai edes hyötyliikunnaksi laskettavaa. Mulle lepopäivä tarkottaa sitä, että käyn kävelemässä tai hot joogassa ja jos kotipuolessa olen käymässä, niin sitten jotain pihahommia tai kalastusta/mettästystä isän kans. Ihan sama kunhan ulos pääsee. Parasta jos siihen voi liittää makkaranpaiston. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilu on justiinsa hyvää lepopäivän puuhaa, määkin lasken sen kyllä ihan lepopäiväks, jos käydään kävelyllä. En kyllä ihan kauheesti pidä kävelystä, mutta se tekee kärsimättömälle luonteelle hyvää tehdä jotain rauhallista. :D
   Kun vielä asuin kotona, mulla oli keväisin aina katiskat järvessä ja sitä on kyllä vähän ikävä! Paitsi kerran katiskaan oli takertunut sorsan poikanen ja harmittaa vieläkin!

   Poista
 2. Mulla tulee lepopäivä aina sillon kun viikolla pitää mennä kattoon kiekkoo hallille eli aika hyvin yks päivä viikkoon. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän sykkeet nousee pahemman kerran, kun pitää jännitää niin kovasti. ;)

   Poista
 3. Tuota, oletko sä Ikeassa töissä, vai onko siellä joku sun kaksoisolentosi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän mää hortoilen, kyseessä ei siis ole mikään klooni-Rahkamuija. :) Saa tullaa moikkaan, jos toisenkin kerran bongaat!

   Poista
 4. Lepopäiväasiaa, tärkeää asiaa =) Jos joka viikko pitää lepopäivän sellasena päivänä kun ei ehdi levätä muuta kuin yöllä, niin palautuminen ei kyllä oo ihan optimaalisella tasolla? Haha en kyllä todella ole paras henkilö saarnaamaan tästä aiheesta mutta tuli vaan mieleen. Munki täytyis venytellä ja rullailla. Puuh tylsääää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä pointti, aloin ihan muistelemaan, että millasiin päiviin lepopäivät on osunut. Tulin siihen tulokseen, että ainakin kolme neljästä on ihan kunnollisia lepopäiviä, mutta asiaan on tosiaan syytä kiinnittää huomiota. :)
   Rullailustakin on mennyt vähän uutuuden viehätys, ei jaksais millään!

   Poista
 5. Mun lepopäiväpolitiikkani on nykyään se, että lepään sillon kun koen sille tarvetta. Ja se tarve tuntuu olevan pari kertaa viikossa. Jaksaapahan sitten treenata kovempaa, kun lepää paljon ;) ..kun vaan osais nauttia niistä lepopäivistä, eikä koko ajan miettis, että "jotain pitäis kyllä tehdä" (niinku venyttelyä esimerkiksi :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä politiikka! Jos en ajais fillarilla, mulla lepopäiviä olis kaikki ne, jolloin en ole salilla. :D liikunnan pitäis olla vähän vähemmän mukavaa, jotta malttais olla enemmän paikallaan. Venyttelyssä ei ole yhtään samaa ongelmaa. ;)

   Poista
 6. Kannattaa laittaa joku laadukas ohjelma telkkariin ja alkaa rullailemaan. Suosittelen esimerkiksi TV Viiden Maatilan prinsessaa.

  Kävin tänään Tiimarissa, se tarina ei taidakaan olla vielä ihan loppu :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kattelen kaikkee paljon älyllisempää, kuten JIMin ja Foxin huutokauppaohjelmia ja jos MTV saattuu näkyyn, niin Teen Momia. Myös Kuppilat kuntoon kelpaa.

   Kai ne jouluun asti vetää. Mää oon jo parin viikon poissaolon jälkeen ihan pihalla mitä siellä tapahtuu, toivottavasti kävis jotenkin hyvin. :)

   Poista
 7. Lepopäivähommat on tärkeitä hommia. Pyrin pitämään yhdestä kahteen lepopäivää viikossa ja sitten vielä 3–6 viikon välein kevyen viikon. Just eilen tajusin, että alkais olla keventelyn aika, ja päätin pitää tänään lepopäivän (mutta se johtuu kyl yhtä paljon siitä, ettei huvittanut mennä tonne kaatosateeseen että olis päässyt salille), ens viikolla vois sitten kevennellä koko viikon. Venyttelyssä ja rullailussa oon kunnostautunut ihan hyvin, vaikka ei mun edes hirveesti tarviis venytellä, kun liikkuvuus on aika kova jo valmiiks. Mutku se on mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa noiden voimaliikkeiden suhteen salilla palauttava viikko joka neljäs viikko ja se on tuntunut toimivan ihan hyvin.
   Tuntuu, että tuo jatkuva vesisade tosiaankin helpottaa päätöstä pitää lepopäivän ja pysyä kotona, mutta kesällä sitten taas valitan, kun ulkona on liian kuuma. :D
   Vau, mää ihailen tollasia venyttelykunnostautujia!

   Poista
 8. mulla on takareidet niin kivijäykät ettei ne sano mitään pilatesrullasta, ainoastaan viemäriputki toimii niihin. toisaalta voi johtua siitäkin ettei niiden päälle saa yhtä paljon painoa mitä etureisien.. ne kyllä reagoi pehmeäänkin rullaan ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen rullaillut takareisiä paljon enemmän, niin ne alkaa jotenkin jo nöyrtymään, mutta etureisiä rullatessa tulee melkein vedet silmistä. Entisellä salilla pyöri viemäriputken pätkä ja sitä joskus koitin ja se on tosiaan hyvin armoton, käy varmasti kivisempiinkin koipiin.

   Poista