perjantai 21. huhtikuuta 2017

Orlando lifestyle

Florida-jutut jatkuu! Oli pakko tulla pihalle uima-altaalle kirjottelemaan, koska meidän hotellihuoneistossa puhaltaa ilmastointi niin kylmällä, että sinne jäätyy. Rahkaäijä ei meinaan halua hikoilla. :D Voin sanoa, että tänne ulos ei jäädy. Kello on seitsemän illalla ja mittarissa edelleen jotain +28 astetta. Postauksessa sekalaisia kuvia viime päiviltä.
Aamupalaksi Fagea ja mansikoita ja appelsiinia. Varmaan ainoa terveellinen ateria täällä. :D
Tiistaina tosiaan lähdettiin aamulla ajamaan Miamista pohjoiseen. Lähdettiin jo ennen auringonnousua, koska haluttiin olla hyvissä ajoin Kennedy Space Centerillä Atlas 5 -raketin laukaisua ajatellen. Pääsi kuitenkin unohtumaan, että tämä on Yhdysvallat, missä on jatkuvasti helvetilliset liikenneruuhkat ihan kaikkialla ja hyvissä ajoin ei ollut tarpeeksi ajoissa. Liikenne tökkäsi totaalisesti kuusi kilometriä ennen KSC:ta, koska kaikki muutkin halusivat tulla katsomaan rakettia. Ehdotin Rahkaäijälle, että tämä voisi kävellä avaruuskeskukselle ja mä ajaisin loppumatkan ruuhkassa, kun etenemisestä ei tullut mitään. Saatiin tästä erittäin mehevä huuto aikaiseksi, kun oli vähän hermo molemmilla kireällä ja mun idea oli kuulemma huono. Lopulta Rahkaäijä itse keksi, että voisi juosta avaruuskeskukselle, koska autolla ei pääse perille ja mä siirryin ajamaan Mustangia, toinen kerta elämässäni kun ajoin automaattivaihteisella autolla.
Turistit.
Lopputulema oli siis se, että Rahkaäijä katsoi raketin lähdön avaruuskeskukselta ja mä autosta ja loppu hyvin, kaikki hyvin. 😀
Raketin laukaisusta johtuen KSC:lla oli noin kolme miljoonaa muutakin ihmistä ja päivä oli yhtä jonottamista. Itse asiassa tää Amerikka on yhtä suurta jonottamista ja ruuhkaa ylipäätään. Kun tulee Suomesta, missä on kourallinen ihmisiä ja kolme autoa jonossa on ruuhka, tämä ihmisten ja autojen määrä on aika shokki. Mutta ei siitä kannata ressiä ottaa, pitää vaan ottaa sellainen asenne, että nyt on vähän porukkaa, mutta oma vuoro tulee kyllä.
Motarilla välillä liikenne seisoo, mutta vielä ei olla jääty pahasti jumiin. Los Angelesin ruuhkat oli paljon pahemmat.
Tiistaina majoituttiin siis Sky Laken alueelle Orlandoon huoneistohotelliin ja tämä on tosi kiva ja siisti paikka. Ja paljon ruokakauppoja lähellä! Miamin hotelli oli hyvällä paikalla, mutta muuten se oli aika mielenkiintoinen. Lattiat oli niin likaiset, että jalkapohjat tulivat ihan mustiksi ja seinät oli ihan kartonkia. Ja silti se oli kallein hotelli, jossa olen koskaan majoittunut. Miami Beach nääs!
Aurinko laskee kahdeksan aikaan illalla ja nousee seitsemän aikaan aamulla.
Huomattiin muuten sellainen seikka, että amerikkalaiset itse dissaa aika paljon Floridaa. Tehtiin yksi video reissusta Beyond the Press -kanavalle ja sinne tuli monia kommentteja, että kurjaa kun menitte Floridaan, se on ihan surkea paikka. Siis mitä?!? Täällähän on aivan ihanaa, lämmintä ja kaunista ja ihmiset on mukavia. Veikkaan, että tässä on kyseessä sama ilmiö, kun suomalaiset dissaa Kanariansaaria ja silti kaikki käy siellä. Muutenkin Jenkkien omat jutut on vähän värittyneitä, jonkin verran on tullut myös kommentteja, että älkää vaan menkö sinne ja sinne alueelle ja älkää ajako avoautolla katto auki tai jengiläiset tulee ja ryöstää teidät. Toki ei ihan kaikkialle kannata mennä, mutta vähän on lapinlisää ja ennakkoluuloja näissä jutuissa. Toki täällä on kaikenlaista porukkaa, esimerkiksi liikennevaloissa saatetaan tulla kerjäämään punaisissa seisovilta autoilta. Mutta ei nekään tyypit mitenkään uhkaavia ole, korkeintaan nälkäisiä ja kaljanhimoisia.
Avioerot alle satasella, montako laitetaan?
Eilen me käytiin Gatorlandissa eli alligaattoripuistossa katsomassa gaattoreita. Meidän piti mennä Rahkamuijan lukijan järjestämälle alligaattorikajakkiretkelle, mutta se peruuntui, kun raketin laukaisu olikin samana päivänä. Nähtiinpä sitten alligaattoreita ainakin puistossa! Siellä oli myös monenmoista lintua ja yksi käärmekin nähtiin luonnossa. Meidän hotellin ulkoseinillä muuten kiipeilee gekkoja!
Alligaattoritaaperoita!
Flamingoja!
Eilisen illan ohjelma oli kotoisasti treeni paikallisella salilla. Salin nimi on Power Strenght Gym ja se oli aivan kunnon punttisali! Juoksumattoa ja muuta härpäkettä löytyi kyllä, mutta kerrankin kyykky- ja penkkipaikoista ei ollu pulaa. Ulkomailla on aina mielenkiintoista katsella muiden treenejä ja tuolla salilla näkyikin varsin timmiä muijaa ja kookasta äijää ja ihan kunnon treeniasennetta. Moni näytti treenailevan PT:n kanssa, mutta en tainnut nähdä yhtään voimanostajan oloista kaveria. Ainakaan niillä lukuisilla kyykkypaikoilla ei ollut ruuhkaa. Otettiin salille viikkopassi, joten käydään siellä toistamiseen luultavasti huomenna tai lauantaina.
Lääniä riittää! Täällä oli varmasti laite joka lihakselle.
Eilisen reenin jäljiltä pukkasi jalat vähän kipeäksi ja sekös oli mukavaa, koska tänään talsittiin peräti kahdeksan tunnin edestä Disney Worldissa! Odotin päivää innolla ja odotus kyllä palkittiin, ihana paikka! Ihana, mutta aivan törkeän kallis. Pelkästään pääsyliput puistoon kahdelta maksoi 244 dollaria. Siis oikeesti, ei mitään järkeä! Vähän alkoi naurattaa, kun jotkut on tänä keväänä valittanut, että Särkänniemen ranneke maksaa neljäkymppiä. Särkässä on myös se etu, että mihinkään laitteeseen ei tarvitse jonottaa yli puoltatoista tuntia, mikä oli tänään ihan normisetti pariin kohteeseen.
Taas jonotetaan. Tota mun oikealla puolella olevaa poikaa kiinnostaa.
Päätä huimaavasta hinnasta huolimatta olen vahvasti sitä mieltä, että rahalle saa Disney Worldissa vastinetta. Kaikki jutut siellä on niin viimeistä päälle hienoja ja huoliteltuja, että ei voi kun nauttia tunnelmasta. Me olimme siis Magic Kingdomissa, joka on se perinteinen puisto linnoineen ja satuhahmoineen. Puistoaikaa ei kannata käyttää karuselleihin sun muihin vehkeisiin, joita löytyy muistakin huvipuistosta, vaan jonottamisen arvoisia on kaikkia ridet eli ajelut. Veneajelua, teemavuoristorataa, kummitustaloajelua ja muita Disney-ajeluita, jotka on niin upeasti tehty, että niitä vain ahmii silmillään!
Jarkuvasti joku paraati tai äksöni menossa.
It´s a small world! Oikein Disneylandin klassikkoveneajelu.
Kävin heittään ylävitoset Akun kans.
Käytiin Kalifornian Disneylandissa neljä vuotta sitten ja se oli hyvin samanlainen kuin tämä Orlandon Magic Kingdom, myös monet laitteet olivat samoja tai ainakin melko samantyylisiä. En tiedä olenko vain innoissani, mutta tykkäsin tästä Magic Kingdomista jopa vielä enemmän. Seuraava Disney-puisto listalla onkin sitten Pariisi, johon toivottavasti pääsen pian.
Reissun paras päivä!
Vielä muutamia juttuja, joita olen huomannut Floridassa. Tuntuu, että täällä on jotenkin matalampi kynnys jutella vieraille ihmisille (no yllätys, ei Suomessa puhuta vieraille!) ja etenkin antaa kehuja. Kuulin tänään Disney Worldissa ainakin kuudelta ihmiseltä, että "I love your dress!". Jos Suomessa jollakin vastaantulijalla on kiva mekko, harvoin tulee sitä sanottua mekon omistajalla. Myös mun tatskoja on muutamat kommentoinut, ihan positiiviseen sävyyn siis. Mutta huomaan, että ne saa muutenkin paljon katseita, eikä kaikki niin hyviä. Täällä ei juuri näe naisilla tatskoja ja miehilläkin leimaa on lähinnä latinoilla ja tummaihoisilla. Meitä myös tuijotetaan muutenkin paljon, koska hölötetään keskenämme jotain outoa kieltä. Ai niin, tänään Disneylandissa joku jäbä tuli heittelemään meidän kanssa yläfemmoja, koska Hydraulic Press Channel. Hän oli aivan ensimmäinen joka meidät bongasi täällä ja se oli ihan hauskaa! Meillä on viikonloppuna meet&greetit Orlandossa ja New Yorkissa, ilmoitettiin vaan, että Hydraulic Press Channel on täällä ja täällä tähän kellon aikaan, tule morjestaan. Melko varmana pitäisin, että Orlandoon tulee ainakin yksi ihminen ja NYCiin kaksi. :D
Jenkkilippu liehuu kaikkialla. Naureskeltiin, että täällä tunnistaa autokaupan siitä, että siellä liehuu aina suurin jenkkilippu. Etenkin jos kaupassa myydään japanilaisia ja eurooppalaisia autoja.
Ollaan molemmat ihan hajalla päivän Disney-koitoksista ja vaan maataan sängyssä. Mulla on ekaa kertaa huppari päällä Floridassa, sen ilmastoinnin takia. Huomenna on luvassa tosi lämmin päivä ja suunniteltiin vähän vesipuistokäyntiä tai sitten ajellaan itärannikolle mereen uimaan. Let's see!

2 kommenttia:

  1. ÄÄÄ mä en kestääää, haluuun kans!!! International Drivella on toinen Power Strenght Gym, joka on kuulemma enemmän voimanostopainotteinen sali. Kyllä meikäläinen sai varustekyykyt ja penkit tehtyä hyvin tuollakin missä tekin olitte. Pukkarissa säikähdin vähän kun tuli tosiaan melko karpaasin oloinen nainen vastaan. :D Kivaa lomaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siä toisella PSG:lla me ei käytykään, muuten kyllä International Drivella. :D

      Poista