maanantai 10. huhtikuuta 2017

On vain yksi voittaja!

Suomi heräsi tänä harmaana maanantaina sellaiseen maahan, jossa kissavaltuustoon valittiin ylivoimaisella äänisaaliilla Kissaliberaali-puolueen ehdokas Leoko abessinialainen. Leoko sai äänistä yli 70 prosenttia, joten voimme todellakin puhua aikamoisesta murskavoitosta. Kun on kaikenmaailman jytkyä, veret seisauttavaa vaalivoittoa ja vihervyöryä, tätä voittoa voisi nimittään vaikka löylyksi (Leoko+vyöry).
Voittajan tervehdys kansalle.
Ääniä annettiin yhteensä 48 kappaletta ja Leoko sai 34 ääntä ja Leo 14. Jossakin vaiheessa äänestystä Leokon kannastus oli lähempänä 80 prosenttia, mutta vaalipäivän lähestyessä PerusKissojen ehdokkaan Leon äänestäjät kokosivat joukkojaan ja kirivät eroa hieman umpeen.
Äänestyslomakkeessa oli vapaaehtoinen kohta perusteluille ja tällaisia perusteluita äänestyksessä annettiin:
Liberaalit (ja ruoka) voittoon!
 
Sopivan änkyrä ehdokas
 
Piti valita kahdesta puolueesta se itseä lähempänä oleva
 
Leo Bengalin kanta RARUun oli ratkaiseva tekijä.
 
Kissavaltion kansoitus sai ääneni kallistumaan leokon puoleen!
 
Leoko oli liian liberaali, Leolla oli paremmin tassut lattiassa. Seuraaviin kissavaaleihin on ehdottomasti saatava kolmas ehdokas! Kenties seuraaviin vaaleihin osallistuu myös Purrraattipuolueen ehdokas :D
 
Ruoka, vapaa liikkuvuus ja moni muu kohta samoja kuin Leokolla
 
Tällä ehdokkaalla on jalat tukevasti maan pinnalla. Olen melkein kaikessa samaa mieltä!
 
Läheisyys on lopulta tärkeintä, vaikka viidettä kertaa yöllä kissaa naaman päältä poistaessa se voi joskus unohtua.
 
Ihastuin ehdokkaan henkiseen kypsyyteen ja terveeseen epäileväisyyteen. Kissavaltuusto tarvitsee kypsän ja arvovaltaisen päättäjän. Toinen ehdokas edusti enemmänkin nuorisolaista mullekaikkiheti -henkisyyttä, jota itse alati vanhenevana naaraana pidän vähintäänkin arveluttavana.
 
Valinta perustui täysin ulkonäköseikkoihin
 
Kuten aina vaaleissa, oman ehdokkaan löytäminen riippuu monista seikoista ja tässäkin huomaa, että oma ehdokas on päätetty niin ulkonäön kuin puhtaasti asiakysymystenkin perusteella.
Leo vaati äänten uusintalaskentaa ja syytti vaalipaneelia johdattelevista kysymyksistä. Häviäjillä on aina selitykset valmiina!
Nyt levätään hetki (tai siis noin 20 tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden) ja toivutaan vaaleista ja sitten alkaa kova työ kissavaltuustossa. Leoko aikoo heti ensimmäisenä aloittaa työnsä vapaasta liikkuvuudesta ja itse asiassa kulku ulkohäkkiin onkin auki juuri nyt. Ihmekös, kun vetää vähän varpaisiin. Tämä vaalikausi näyttää mitä liberaali-Leoko saa aikaiseksi. Seuraavaksi tähtäimessä onkin kissapresidentinvaali ensi vuonna ja Leoko värvää jo kampanjajoukkoja kovalla tahdilla. Leo Bengali ei sen sijaan ole varma ehdokkuudestaan, hän sai kuulemma aivan tarpeekseen demokratiasta tällä erää. Toivottavasti rauha pysyy kissavaltakunnassa, ettei kissavaltuusto heti hajoa!

4 kommenttia:

 1. Tuuletukset! Kerrankin olen mukana voittajan vaalivankkureissa. Pressavaaleja odotellaan täällä jo innolla, siis kissavaaleja. Pää pystyyn Leo! Valtuustossa olo murentaa kannatusta ja sinulla on opposition haastajan mahikset seuraavissa mittelöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leoko kiittää äänestä! Samaa mieltä, Leokolla voi nousta valta päähän valtuustossa ja Leo korjaa potin pressan vaaleissa!

   Poista
 2. Löyly oli arvattavissa, mutta ei tartte enempää valittaa kun kuitenkin äänestin :D Olen varma että Leokon tuleva vastuullinen ja vaativa tehtävä tuo juuri tuota kaipaamaani henkistä kypsyyttä. Tai sitten kissavaltion valtaa anarkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans ennakoin Löylyä, vaikka olinkin puolueeton tässä kisassa. Uskon myös, että Leoko voi ottaa johtajan roolia tässä ja kasvaa monta kissan vuotta henkisesti. :D

   Poista