tiistai 4. huhtikuuta 2017

Kissavaalit 2017! Anna äänesi!

Tällä viikolla äänestyskopeissa kuhisee ympäri maan, kun äänestäjät miettivät pitikö siihen numero seitsemään piirtää se väliviiva vai ei, ja kuka olikaan ehdolla numerolla yksi.
Vaalijännitys on käsinkosketeltavaa myös täällä meillä, koska samaan aikaan kuntavaalien kanssa on meneillään vuotuiset kissavaalit. Ehdokkaina ovat Leoko ja Leo ja molemmat havittelevat jatkopaikkaa kissavaltuustossa. Tämä vaali ratkaistaan tietysti äänestämällä ja juuri sinulla on äänioikeus, mutta esitellään ensin meidän ehdokkaat.

Numerolla 3 valtuustoon pyrkii Kissaliberaalisen puolueen ehdokas Leoko Abessinialainen. Hän kohta 3-vuotias leikattu uroskissa, jolle tärkeitä arvoja ovat läheisyys ja täysi ruokakippo.
Vaalien toinen ennakkosuosikki on Leo Bengali, jonka äänestysnumero on 4, onhan kyseessä lähes neljävuotias kissaherra! Leolle tärkeitä asioita on oma rauha ja puhdas hiekkalaatikko.
Jottei tärkeää äänestyspäätöstä tarvitsisi tehdä vain kuvien perusteella, järjestimme ehdokkaille vaalitentin, jossa kärkiehdokkaat pääsivät naukaisemaan mielipiteensä päivän polttaviin kysymyksiin.

Väite 1: Kissoilla on oltava vapaa liikkuvuus ulkohäkkiin
Leoko, Kissaliberaalit (KL): Ehdottomasti samaa mieltä, ulkohäkistä saa hyviä virikkeitä ja palvelijat raitista ilmaa, kun häkin kulkuluukku on auki yötä päivää.
Leo, PerusKissat (Perki): Liikkuvuutta tulee rajoittaa ja kulkuluukulle on saatava rajatarkastukset, sillä joskus salakuljettajien mukana häkistä pyrkii sisälle sammakoita ja päästäisiä, ja näistä sisäänmuuttajista eli simuista on vain haittaa.

Väite 2: Kissoilla tulee aina olla seisova pöytä ja jatkuva ruokatarjoilu. 
Leoko, KL: Vain, jos tarjolla on jatkuvasti broilerinsydämiä. Kuivat naksut ei käy.
Leo, Perki: Kannatan perusruokaa, eli jokaiselle kissalle kolme ruokaa päivässä riippumatta nälästä.

Väite 3: Rapsutus- ja ruokapalvelurakenteen uudistus (RARU) tulee toteutumaan ensi vaalikaudella. 
Leoko, KL: Tämä on hyvä asia, koska kaikkien kissojen tulee saada vapaasti valita nukkuma- ja ruokailupaikat.
Leo, Perki: Uudistus on pysäytettävä, sillä emme voi taata, että perusrapsutusten taso tulee pysymään hyvänä ja vanhat ja sokeat kissat eivät pysty itse valitsemaan rapsutuksentuottajiaan. 

Väite 4:  Hiekkalaatikoita on oltava sekä ylä- että alakerrassa
Leoko, KL: Alakerran hiekkalaatikon ylläpitoon menee liikaa resursseja. Kaikki hiekkalaatikot on keskitettävä yläkertaan, jotta ylläpito helpottuu ja siivouksen taso paranee. Tällä hetkellä yläkerran hiekkalaatikot maksavat alakerran hiekkalaatikon siivouksen!
Leo, Perki: Hiekkalaatikkopalvelut on säilytettävä entisellään, on kohtuutonta vaatia lähtemään alakerrasta ylös hiekkikselle.

Väite 5: Takapihan puolustusmäärärahoja on nostettava.
Leoko, KL: Kissat ovat turvassa tuplaikkunoiden takana sisällä, eikä näin ollen ulkona liikkuvista muista kissoista tai linnuista ole haittaa. Puolutusmäärärahat voidaan siis siirtää ruokabudjettiin.
Leo, Perki: Takapihalla uhitteleva fasaani on arvaamaton ja ehdotankin, että yhteistyössä NATO:n kanssa eliminoimme tämän vihollisen.

Väite 6: Jokaisen kissan pitäisi maksaa YouTube-veroa.
Leoko, KL: On kohtuullista, että kissoja vaaditaan esiintymään erilaisilla videoilla, koska YouTube-tuloilla rahoitetaan koko kissavaltion ylläpito.
Leo, Perki: Itse en katsele lainkaan YouTube-videoita, joten en halua maksaa veroja.

Väite 7: Rahkamuijan pitäisi ottaa kolmas ja erirotuinen kissa.
Leoko, KL: Ehdottomasti kyllä, kissoja ei ole koskaan liikaa. Olen itsekin puoliksi somalikissa, joten kannatan kaikenlaisia kissoja. Uusi kissa tulee ottaa kodittomien kissojen talosta.
Leo, Perki: Ehdottomasti ei, sillä kissavaltion tasapaino ei kestä enää yhtään uutta tulijaa. Kustannukset nousevat, mutta kantaako tulija oman vastuunsa? Jos on pakko ottaa uusi kissa, tulee sen olla näyttelykelpoinen bengali.

Väite 8: Kissoilla on oltava mielipiteen ja ilmaisun vapaus. 
Leoko, KL: Tämä on perusperiaate, josta ei voi tinkiä. Yölliset mielenosoitukset makuuhuoneen ovea raapimalla on jokaisen kissan perusoikeus.
Leo, Perki: Kannatan ilmaisun vapautta, mutta mielestäni ihmisellä on oikeus heittää yöllinen mellakoitsija sängystä pois. Jatkuvat mielenosoitukset vaarantavat kissavaltion rauhan.

Väite 9:  Kissanminttu pitää saada ruokakauppoihin myyntiin.
Leoko, KL: Mielestäni kissanmintun myynti ja käyttö tulee vapauttaa, sillä kissanminttu poistaa monia murheita ja se saa laiskankin kissan aktiiviseksi. Muutenkin kissanlelujen valvonta tulee poistaa, sillä esimerkiksi tamponit ovat äärimmäisen hauskoja paiskoa ympäri olohuoneen lattiaa!
Leo, Perki: Kissanmintun vapaalla myynnillä voisi olla kohtalokkaat seuraukset, sillä kissanmintun holtion käyttö voi johtaa kovempiin aineisiin. Pentukissoja tuleekin kannustaa leikkimään esimerkiksi pingispalloilla ja leluhiirillä, jotta leikki pysyy raittiina.

Väite 10: Vaalikamppailu on ollut reilua ja rehellistä. 
Leoko, KL: Tämä ei pidä paikkaansa, sillä eräs nimeltämainitsematon PerusKissa-ehdokas on nähty kaatavan keittiön roskiksen ja repivän sanomalehtiä. Mielestäni tämä ehdokas tulisi sulkea ulos vaalista.
Leo, Perki: Jokainen kantaa itse vastuunsa rehellisestä kampanjasta ja äänestäjät kyllä huomaavat kaikenlaiset mustamaalausyritykset!

Tässä oli ehdokkaidemme mielipiteet ja valinta ei tule varmasti olemaan helppo! Koska Suomessa on käytössä suljettu lippuäänestys, ei kenenkään tarvitse huudella äänestyspäätöstään kommenttiboksiin, vaan sitä varten vaalilautakunta laati äänestyslomakkeen, joka aukeaa TÄSTÄ. Äänestystä varten ei tarvitse todistaa henkilöllisyyttään, kansalaisuuttaan tai ikäänsä, vaan kaikki voivat äänestää. Äänestäminen ei vaadi sähköistä rekisteröitymistä tai luottokorttitietoja, joten äänestäminen on helppoa ja nopeaa.
Ehdokkaat vastaamassa vaalipaneelin väittämiin.
Käy antamassa äänesi, sillä se voi ratkaista kissavaalien voittajan! Äänestysaikaa on sunnuntaihin asti, jonka jälkeen laskemme äänet ja julistamme vaalien voittajan.
Mukavaa vaaliviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Julkisesti ilmoitan, että ääni menee Leokolle. Ei ole rotukysymys. Eka ja toka kohta ratkaisivat. Jokaisella kollilla pitäisi olla vapaa liikkuvuus, mäkin yritän aina lämpimällä karata. Ei todellakaan mitään perusruokaa, vaan mereneläviä massuun.

  Ihminen sai vaalikoneesta tiedon, että Panda olisi sille hyvä valinta. Kas kun ei mursu.Täytetään vielä lomake.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä nämä äänestysjutut pitää päättää asioiden perusteella, ei rodun!
   Mää en oo oikein tehny vaalikoneita, vedin ihan freestylenä!

   Poista
 2. Kerrankin mielenkiintoinen vaalikampanjointi. Jaksoin lukea alusta loppuun =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä näinä aikoina harvinaista, onneksi kissoille oli ytimekkäitä mielipiteitä!

   Poista
 3. Itsekin paljastan vaalisalaisuuteni vapaaehtoisesti. En voinut olla äänestämättä Leoa kohta 8:n jälkeen, koska meidän taloudessa kissakonflikteja on eniten aiheuttanut nimenomaan yölliset äänekkäät mielenilmaisut. Joskus tämä on pahimmillaan aiheuttanut pitkäaikaisemman sodan, missä ihmiskunnan edustaja on lapsellisesti herätellyt kissaa päiväsaikaan naukumalla äänekkäästi kuonon edessä :D Nykyään on päästy rauhanneuvotteluissa etenemään sen verran, että kissakunnan edustajan on toteltava ihmisnaaraan yksisanaista karjaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tärkeä asiakysymys! Kissavaltio ajautuu kaaokseen, jos palvelijat ei saa nukkua kunnolla. Silloin kenelläkään ei ole kivaa.

   Poista