sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Murmeliviikon mutasunnuntai

Tällä viikolla luulin useammankin kerran, että olen joutunut tahtomattani mukaan Päiväni murmelina -elokuvaan, jossa kaikki asiat toistuu päivästä toiseen samoina. Aamulla seittemältä ylös, töihin, töistä salille, salilta Prismaan, sitten kotiin laittamaan ruokaa ja nukkumaan ja aamulla kaikki alkaa taas alusta. Mutta varmaan kellojen siirto mursi murmelikirouksen ja tänään kaikki olikin toisin. Ei töitä, eikä salia, Prisman sijasta Citymarketiin ja syötiin vain toisten kokkaamia ruokia.
Aivan. Kuin. Olisin. Nähnyt. Tämän. Kohdan. Joskus. Ennenkin.
Aamu kului sängyssä makoillessa ja Thug life -videoita katsellessa. Jo kuitenkin ennen puolta päivää päästiin liikkeelle ja lähdettiin muutaman tunnin läskilenkille. Toki anopin ruokapöydän kautta! Keli oli mitä parhain kunnon läskimöyrinnälle, kun koko ajan satoi vettä.
Toivon, että kaikkien muiden hyvien ominaisuuksien lisäksi läskipyörää voi käyttää kellukkeena, jos tulee vähän syvempi lätäkkö. 
Vedenpitävät vaatteet niskaan, niin ei pieni tihkusade tehnyt mitään. Poljettiin Linnainmaalta Katajajärven laavulle suurimmaksi osaksi polkuja pitkin, mutta sitten Rahkaäijän toinen poljin hajosi, niin oikaistiin vähän myös metsäautoteitä pitkin. Melkein kaikkeen mekin aina varaudutaan pyörälenkeillä, mutta ylimäärästä poljinta ei just nyt sattunut mukaan!
Tämmösille kokeneille eränkävijöille nuotion sytyttäminen ei temppu eikä mikään, vaikka taivaalta satais pieniä mummoja!
Tässä kuvassa on tasan yksi väri ja se on nimeltään muta. 
En millän keksinyt nimeä paksupyörälleni, mutta eräs lukija sen mulle tarjoili kuin kultalautasella. Se on Shrek! Aivan ilmiselvästi, vihreä ja tuhti!
Tämä oli ensimmäinen kunnon pidempi maastolenkki läskipyörälläni ja oli se erilaista! Aiemmin olen ajanut maastossa vaan täysjoustolla ja takajäykällä maasturilla, ja tämä oli tavallaan vähän niiden välistä. Renkaissa oli vähän ehkä liikaa ilmaa näihin olosuhteisiin (=limaisille juurille ja kiville) ja ainakin kolme kertaa melkein kaaduin. Mutta tykkäsin tosi paljon ajaa maastossa fatbikella, ihan huippua!
Nyt tosi tarkkana sitten! 
Alkulenkistä ehkä vähän säästelin, enkä ajanut ihan joka lätäköstä ja kurakosta läpi, mutta loppulenkistä oikein keräilin niitä. Ei Rahkaäijäkään huonosti pärjännyt lätäkköpisteiden keräämisessä! Mutaan uponnut pyörä, ainakin viisi lisäpistettä!
"Soittelen täältä Itä-Tampereen perämetsistä, saisko hinausautoa paikalle, jäi traktori jumiin mutaan."
Ainakin kerran syksyyn pitää kunnon mutapyöräily tehdä ja tämä oli juuri sitä mitä haettiin. Kotipihaan päästessä pestiin niin pyörätkin kuin kuskitkin puutarhaletkulla. Sisälle päästessä ensimmäinen asia oli saunan sytyttäminen ja siellä olikin aika mukava lämmittää lenkille viilenneitä kinkkuja. Eräs, joka on taas myös keksinyt saunan ihanuuden, on Leoko. Pentuna se oli kova saunomaan, mutta sittemmin se on vain käynyt pyörähtämässä löylyissä. Nyt Leoko on kuitenkin huomannut, että kun me ollaan poistuttu saunasta, lauteet on aivan mainio paikka mennä köllimään. Sieltä sen on löytänyt useampana iltana tällä viikolla.
"Laitatko sitä ovee vähän kiinni, kun lämpö karkaa!"
Muutenkin välillä tuntuu, että Leksoista kannattaisi ottaa vähän mallia siihen, kuinka rentoudutaan.
Haista hikisukka! Eikun tassu!
"Montako söpöyspistettä saan tästä?" Ainakin tuhat!
"En millään jaksain enää pitää silmiä auki."
"Hei, voitteko olla vähän hiljempaa!? Toiset yrittää nukkua!"
Heippa ja hyvää ensi viikkoa, toivottavasti se ei ole erityisen murmelimainen tällä kertaa!

13 kommenttia:

  1. Mä vaan mökötin sisällä kiukkuisena koko eilisen päivän kun aurinkoa ei näkynyt. Mietin kyllä että piristäisikö pyöräily, mutta totesin jo koiralenkillä että olen ihan liian äkäinen minkäänlaiseen liikuntaan. Meinaan jos omat elukatkaan ei saa sua iloiseksi niin sitten on tosi paha päivä :) Mutta hyvä että tuo pilvisyys ei kaikkiin vaikuta samalla tavalla.

    Meilläkin tuli kissaparka huolissaan naukumaan tänään ihan sängyn viereen asti, kun ilmeisesti herätyskello soitti sen mielestä tuntia liian myöhään kun kelloja siirrettiin. Yleensä sen löytää jotakuinkiin tuon viimeisen kuvan näköisenä joltain sohvalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää pelkään että elämä menee ihan hukkaan, jos jään märehtiin syksyn pimeyttä ja kurjuutta, niin siks pitää puuhailla kaikkee hauskaa!

      Oho, nukkuuko teidän kissa tosiaan aamulla? Täällä meinaan lähtee hirvee ralli päälle viimestään kuudelta ja sillon on parew heittää kaikki kissat ulos makuuhuoneesta. :D Mutta meilläkin Leoko kyllä tietää mitä herätyskello meinaa, nimittäin ruokaa!

      Poista
    2. Usko pois että mäkään en tavallisesti jää jumiin tuollaiseen tunteeseen, mutta nyt se ei vaan lähteny vaikka miten yritti räpiköidä muihin tunnelmiin. Ei tuollaista jumitusta onneksi ihan jokainen pilvinen päivä tule, muuten olisi odotettavissa aika ankeat pari kuukautta kun tulee oikeasti pimeetä :)

      Juuri tuosta syystä kisu saa märkäruokansa vasta iltapäivällä. Kauhea määkynä alkaa samantien kun tulen kotiin, vaikka kyllä se pikkuhiljaa alkaa oppimaan että hiljaa olemalla saa enemmän juttuja kun huutamalla. Kyllähän meillä oli tämä massiivinen yönaukuna keissi, mutta kyllä on vanhakin kissa oppinut että omistajille kannattaa tulla avautumaan vasta kun herätyskello on kilahtanut jos jotain asiaa ylipäätään on :)

      Poista
  2. Heeh, kissakuvia <3

    Pitäiskö olla telkkarissa semmonen "taviksesta pyöräilijäksi" -sarja. Pitäis. Tyyliin mitänäitä nyt on huippumallihaussa, vuosia nuoremmaksi ja kaikkii näitä joita en tietenkään katso. Koska mä ainakin voisin ilmoittaa itseni, siis pyöräohjelmaan.

    Ja oikeestihan tulin nyt tänne oikein kirjallisesti pohtimaan, mitä mun kannattais tehdä mun rakkaalle Helkama Ainolle aka Musta äänetön paholainen. Renkaat vois kyllä ehkä pumppaa kunnolla täyteen, mutta onko sen ja mun pyöräuran tulevaisuus ihan vaan mummoajelussa, voiko/kannattaako sitä pimppaa (tsih, ei sillee, vaan niiku pimp my ride, tsih), vai onko mun next level uusi lisäpyöräkaveri?

    Mitä Rahkayhteisö sanoo?

    /Ellukkamellukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja Rahkamuija voisi juontaa sen! Ja vierailevan tähtenä muun muassa Mikko Peltsi Peltola! Ehdotan heti Ylelle!

      Ellu hei, nyt kuule katsotaan totuutta silmiin ja todetaan yhdessä, että Ainolla voit käydä vaikka kaupassa mutta nyt on pyöräpäivityksen aika! Koska pyörien ostaminen on ihanaa! Toivotan rohkeutta pyöräostoksiin!

      Poista
  3. Olipas mukava postaus - monestakin syystä =D Minä niin tykkään maastopyöräilystä! Kiva jos nyt useammin kirjoittelisit maastoilujuttuja kun sulla on tuo Shrek, lempeä ja muhkea jätti alla. Ei sunnuntaita paremmin voisi viettää kuin savikkoa könyten. Meikäläisellä oli ihan sama harrastus viime sunnuntaina ja meitsi veti vielä lipat tuollaiseen savikkoon mihin Rahkaäijän pyörä oli vajonnut. Voin sanoa, että riemukasta oli - ainakin muiden mielestä =D Vaatteet ja pyörä meni pesuun lenkin jälkeen ja voin sanoa, että pyörä ei ole ollut koskaan noin rapainen kuin nyt. Vaan hauskaa oli silti. Poljettiin kimppalenkillä reilu 30km juurakkoisia ja kivisiä polkuja. Sai olla kieli keskellä suuta kun oli märkää. Voin vain kuvitella miten liukkaat nuo pitkospuut olivat mitä ajoitte kun tuolla meidän lenkillä pienet sillan pätkätkin olivat huisin liukkaat.
    Sitten oli kiva kun kisut olivat päässeet myös pääosaan tähän postaukseen. On niin liikkistä katsella noita raukeita kissojen ruhoja lepäilemässä siellä täällä pitkin huushollia.
    Oikein mukavaa syksyn jatkoa ja yritetään iloita syksystä vaikka se välillä vaikeata tuntuu olevan kun pimeys alkaa vallata päivän valoa ihan liian nopsaan. Mutta ulkoilu jos mikä pitää mielen virkeänä syksyisinkin.
    t. Virpi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi! Maastopyöräily saa ihan uusia ulottuvuuksia kunnon rapakeleillä. Tai ainakin kuski ja pyörä saa uuden värin. :D Kyllä mää lunta odotan, että pääsis Shrekillä kaahaan hankeen. Ihan varmaan ei tuu koko talvena ny lunta!

      Mää voisin pistää noita höppänäkissoja vaikka joka postaukseen, mutta sitten kaikilla menis kyllä hermo. :D Melkein joka päivä tulee joku kuva niistä otettua.

      Sitä samaa, vietetään oikein hyvä syksy itse kukin ja nautitaan niistä tunneista, jotka on valoisia ja aurinkoisia!

      Poista
  4. Kissat kivoja ja pyöräilykin. Täällä alkaa päivittäiset ajomatkat lyhentyä kummasti kun on pimeää ja kylmää, kesällä tuli kilometrejä osittain paljonkin päiväperhosia etsiessä ja laskiessa sekä kuvatessa, nyt vain pimeää kura sinänsä ei kyllä haittaa yhtään, ihan normitielläkin maastopyörällä (ilman lokasuojia) ajaessa on takki kurainen ylös asti ja kypärän välistä lentää hiekkaa vielä hiuksiin asti ja kyllä ne päivätkin täälläkin on uusintoja edellispäivistä, onneksi lauantaina tulee muutos samanlaisiin päiviin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, koko ajan käy valoisa ajoaika vähemmäksi! Mutta onneksi olet ehtinyt ajaa varsin paljon tänä vuonna. :)
      Määkin odotan lauantaita, kiva päivä tulossa!

      Poista
    2. Eilisen jälkeen pyöräilylukemat 13517,177km.
      Nyt alkamassa kolmen ja puolen viikon pyöräilytauko :-O
      Kohta kyyti pihalle ja sitten linja-autolle ja kohti lentokenttää aamulla koneen vaihto Delhissä ja jatko Katmanduun ja siellä yö, sitten lento Luklaan ja sieltä kävelemään...

      Poista
  5. Murmelipäivät on kyllä hyvin tuttuja täälläkin. Joka aamu kahvikoneella töissä on yks bon voyage -ilmiö. Aina märkä tukka, aina samaa kahvia, vastaanottoon tulee kuljetusfirman tyyppi, aina kuuluu maattia vastassa istuville työkavereille bien, bien ja mullekin todo bien. Mutta eilen rikoin kaavaa ja sanoinkin, että muuten menee ok, mutta selästä venähti lihas eikä käänny pää ja poistettu viisurikin jomoo. Yllättäen työkaverillekaan ei sitten kuulunut vain hyvää, kun vauva on pitkäaikaisvalvottanut. Sitten mä olinkin jo tosi tyytyväinen mun kolotuksista, koska krooninen unenpuute on paljon enemmän hanurista.

    Meni vähän aiheesta ohi fiuu, mutta mä tulin niin hyvälle mielelle teidän kissoista ja mudasta, että luin tän kaksi kertaa putkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli niin hauska kommentti jotenkin, gracias!
      Pidän tästä hyvin suomalaisesta ajatuksesta, että mukavaa kuulla kun jollain menee vielä huonommin. :D
      Jee, mahtavaa kuulla että me oltiin tuplakivoja. Hurraa!

      Poista
    2. Suomalainen suhteuttaa aina, kuuluu mainoslausekin. :)

      Poista