sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Uusi vihreä poikaystävä

Mun ensimmäinen mielipide läskipyöristä oli, että ne on vähän humpuukia. Mun mielipiteet on toisinaan onneksi vaihtuvaa sorttia, ja kun ensimmäisen kerran testasin Rahkaäijän uutta läskipyörää viime syksynä, teki mieli omia se itselle. Viime keväänä käytiin kokeilemassa SUP-läskiä ja siitä tykkäsin tosi paljon, ainoa vika oli se, että se ei ollut vihreä. Sitten joskus alkukesästä kuulin juttua, että XXL:ään tulee myyntiin läskejä ja niistä edukkain malli on VIHREÄ!  Aika monta kertaa meinasin pistää pyörän tilaukseen, mutta paras maantie- ja alamäkikausi vähän hillitsi läskeilyhimoja. Voin tässä nyt varmaan paljastaa, että pistin XXL:lle jopa sähköpostia, että voitaisko pyörästä tehdä jonkinlaista blogidiiliä. Kukaan ei koskaan suvainnut edes vastata sieltä, joten en saanut sponsoripyörää. Taas kerran Rahkaäijä oli viisain ja kehotti olemaan hätiköimättä, koska kohta vihreitä unelmia pyörisi fillaritorilla myynnissä, kun joku ei pidäkään läskistään. No niinhän siinä sitten kävi, että bongasin vihreän läskin käytettynä Turusta ja mikä parasta, siihen oli vaihdettu kehnot alkuperäisrenkaat kevyempiin ja paremmin rullaaviin. Elikkä erittäin kannatta diili! Onneksi maltoin odottaa.
Boooom, siinä se nyt on! Kaikkien niiden extrana otettujen ilta- ja viikonlopputyövuorojen kaunis hedelmä. 
Mää oikeesti RAKASTAN tota pyörää! Se on vaan niin upea ja hauska ja hyvännäköinen. Ihan niin kuin puhuisin jostakin uudesta poikaystävästä. Rahkaäijä voisi varmaan siirtyä pariksi viikoksi työhuoneeseen nukkumaan, jotta saisin tuon komistuksen yöksikin viereeni.
Rakas, mennäänkö naimisiin?
Tänään aamusella ehdin polkaista jo tunnin neitsytlenkin ja ensimmäinen kerta oli aivan ihanaa! Minkä kyydin sainkaan! Pyörässä on 3,8 tuumaa leveät renkaat, eli kapeammat kuin esimerkiksi Rahkaäijän fatbikessa ja eron kyllä huomaa silmällä. Ja myös ajaessa, kapeammat renkaat tekee pyörästä aika tavalla ketterämmän. Pyörän runkoon kuitenkin mahtuu leveämmätkin nakit, joten ne voi vaihtaa halutessaan.
4,8 vastaan 3,8. 
Isoveli ja pikkuveli. White-pyöriä molemmat!
Nyt mulla on sellainen olo, että en koskaan enää halua ajaa millään muulla pyörällä ja tästä lähtien työmatkatkin on yhtä suurta leppoisaa läskirullailua. Ennen kaikkea kuitenkin odotan talvea, jolloin paksupyörä on ihan parhaimmillaan. Tänään koitinkin jo vähän provosoida kahvipöydässä työkavereita sillä mielikuvalla, kuinka he hytisevät pakkasaamuna lumihangessa ja odottavat myöhästeleviä busseja ja mää poljen nietosten läpi läskillä samalla iloisesti lauleskellen, Ai että!
Miten niin White, täähän on Green!
Harrastukset on niitä asioita, jotka arvostan tosi korkealle tässä elämässä. Jonkun mielestä ei ole mitään järkeä omistaa viittä polkupyörää, mutta tämä on mun harrastus tai voisiko jo sanoa, että elämäntapa. Pyöräily on elämässä läsnä joka päivä, ainakin siinä muodossa, että kun menee alakertaan, huomaa jälleen kerran, että takkahuoneessamme on kymmenen polkupyörää. Olen onnellisimmillaan kun poljen ihanalla pyörällä Rahkaäijän kanssa mukavaa lenkkiä, silloin elämä todellakin hymyilee! Ensi viikolla menen vihdoin ensiapukurssille, minkä jälkeen pyöräilynohjaajakoulutukseni tulee valmiiksi. Jos joskus voin saada osan elannosta jostakin pyöräilyyn liittyvästä, olen tehnyt oikeita asioita.
Olispa toi järvi jo jäässä, niin mää ja mun vihreä poikkis päästäis vähän yhdessä kurvaileen jäälle!
Tämän syksyn pyöräilyt on siis hyvin vihreitä ja paksurenkaisia. Elän nyt aikamoista alkuhuumaa tämän hurmaavan kaverin kanssa, mutta uskon, että meidän suhde kestää kaikki kivikot ja alamäet. Joskus ehkä yhdessä joudutaan vähän rämpimään hangessakin, mutta siitä tulee vain hauskaa!

P.S. Olenko muuten koskaan kertonut mikä oli lempibändini yläasteaikaan? No tietenkin Green day! Höhööhööhöhöhö! Olipa hauska juttu!

11 kommenttia:

 1. Tais olla Green Day ennuste tulevaan :D valoisaa tulevaisuutta sinulle ja vihreälle rakkaallesi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, nykyään kaikki päiväni ovat vihreitä! :D

   Poista
 2. Onnea uuden pyörän johdosta! Tupet ja satulan voisi tuunata vihreiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja ohjaustanko kanssa, niin sitten on riittävän vihreä!

   Poista
 3. Melkein on juttu kuin omasta elämästä. Kerrostalokaksiossa 4 pyörää + kickbike. Töihin ja yleensäkin jokapaikkaan liikun pyörällä, säällä kuin säällä. Itse tosin hankin Whiten keskimmäisen läskin http://downshiftaaminen.blogspot.fi/2015/09/laskipyorien-uusi-kuningas-white-3-fat.html

  Kiinnostaisi vähän, mitä maksoit tuosta pyörästä ja mitkä renkaat ovat alla? Kuvio tuo mieleen Surly Naten ja tuumakokokin täsmää. Vanhassa läskissäni ollut juuri nämä ja olen tykännyt. Pito älyttömän hyvä. Ainut huono puoli on renkaan kapeus, se hankaloittaa vähän esimerkiksi hankikannoilla polkemista. Voi kun saisi nämä renkaat leveämpänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli ennen kaksiossa kuus pyörää, mutta onneksi on nykyään isompi kämppä niin pyörien määrä voi olla lähes rajaton! Ja sama homma, pyörällä mahdollisimman paljon ajoa ympäri vuoden.

   Maksoin tuosta 700 euroa, eikä oltu ajettu paljon mittään! Edessä on tosiaan Surly Nate ja tuntuu kyllä kivasti rullaavan, mutta piti myös kivisellä ja juurakkoisella polulla. Talvella sitten näkee onko kuinka tarvetta leveämmälle renkaalle. Mun tuurilla tänä talvena ei tule senttiäkään lunta. :D

   Poista
 4. Mua kiinnostaa, mikä ton kaverin nimi on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en yhtään tiedä! Meillä on ehkä vähän vielä tutustuminen kesken, niin en osaa päättää! Onko hyviä ehdotuksia?

   Poista
 5. Pyöräily ja pyörät on hyvä intohimon kohde. Itsellä tuo intohimo on kestänyt reilut kolmekymmentä vuotta ja pahenee vain ajan saatossa. Aikaisemmin ajelin melkeinpä pelkästään maanteitä vaan nyt tuo maastopyöräily on vienyt minut aivan täysin mukanaan. Se pyörii ajatuksissa kaiken aikaa =D
  Läskipyörä on myös haaveissani. Sillä olisi kiva ajella talvella lumiseen aikaan duunimatkat sekä metsäajelut. Ikävämpää on kun läskipyörän talvigumekset maksaa maltaita =(
  Onnea uuden kulkupelin johdosta. Metsänpeikko Rölli, sehän olisi osuva nimi. Tai Shrek kun se on vihreä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, joo! Pyörät ja pyöräily on aivan parasta! Maastopyöräily on kyllä aivan superkoukuttavaa ja aina siitä löytää uutta ihanuutta, kun menee uusille poluille tai kokeilee erilaista pyörää.
   Aivan totta, että talviläskirenkaat on aika suolasen hintaisia. Mutta mää uskon että hyvillä renkailla pääsee melkein koko talven, vaikka ei olisi nastojakaan.
   HEI SÄ KEKSIT SEN! Sehän on ilmiselvästi Shrek, vähän tuhti ja vihreä! Aivan loistavaa, kiitos! :) :) :)

   Poista
 6. Mua nauratti ääneen XXL:ssä käydessäni, kun kävelin tollasen unelmien poikamiehen ohi ja huomasin, että täällä fillaritkin jo *ttuilee kun mä vaan maleksin aurinkoisella säällä sisällä shoppailemassa. Vilkaisin vihreää ja siinä luki "valkoinen läski". Joojoo, tiedetään, ei tartte aukoo...

  VastaaPoista