perjantai 25. syyskuuta 2015

Kattidraamaa

Pari viikkoa sitten Leoko sai taas päähänsä tyttöjuttuja ja tällä kertaa kiima koetteli meidän kaikkien hermoja aika huolellisesti. Kolli huusi yötä päivää, ei syönyt kunnolla, merkkaili pitkin seiniä ja Leo oli aivan hermona, kun kaveri oli niin omituinen. Eräänä iltana kun siivosin nurkista kolmet merkkailukuset, niin tuli jotenkin mitta täyteen. Tällä hetkellä Leokolle ei myöskään ole sopivaa morsianta valmiina, joten päätös piti tehdä. Pallit lähtee! Ihan viimeiseen asti mietin, että jos kissa taas kohta rauhoittuisi ja jaksettaisiin odottaa sopivaa narttua. Mutta ei, joku roti siihen kuinka paljon sekopäinen kolli voi haitata arkielämää.
Jaa mää vai, kenenkäs elämää mää nyt haittaisin?
Eilen Leokolle oli sitten kastraatio varattuna ja melkein itketti, kun oltiin lähdössä. Harmitti, etten näkisi ikinä Leokon pentuja ja huoletti myös, kuinka sekaisin poika olisi leikkauksen jälkeen. Leoko palautti mut tehokkaasti maan pinnalle, kun se merkkasi kuljetusboxin heti eteisessä. Kiitti hei, nyt on todellakin aika lähteä sinne eläinlääkärille.
Enks mää pääse mukaan?
Vein Leokon Nekalaan Vet4cat-klinikalle, joka on nimensä mukaan vain kissoille. Eläinlääkäriin meno on tarpeeksi stressaavaa ilman aulassa räksyttäviä koiriakin ja haluan muutenkin suosio tämmösiä juttuja, jotka on vaan kissoille. Musti ja Mirri -kaupoissakin aina ärsyttää, kun koirille on vaikka mitä lelua, ruokaa ja virikettä monta hyllymetriä, ja sitten kissojen asioille joku pieni nurkkaus. Käytin Leokon rokotuksella Vet4catissa aiemmin syksyllä ja olin tyytyväinen palveluun ja hintoihin, niin valinta ei muutenkaan ollut vaikea.
Hei, täällä ei oo yhtään hauskaa!
Ajattelin, että Leoko voisi leikkauksen jälkeen mennä lepäämään pesuhuoneeseen ja lämmitin saunankin, että kylppärissä olisi lämmin ja tein Leokolle oikein supermukavan pesän lattialle, jossa se saisi rauhassa huilata. Kun menin hakemaan Leokoa kotiin, sillä olikin jo ihan täysi vauhti päällä. Se melkein tuntui huutavan eläinlääkärin häkistä, että nyt äkkiä kotio täältä, kyllästyttää!! Ei siis sanakaan siitä, että Leoko oli käpertynyt tekemääni pesään nukkumaan. Laitoin sen kuitenkin pesuhuoneeseen, kun jalat ei ihan vielä kantanut, mutta silti se karkasi oven raosta yläkertaan keittiöön etsimään ruokaa. Suvujatkamiskyvyn ne ehkä onnistui viemään, mutta ei tosiaankaan ruokahalua!
Mä oon ihan hyvässä kunnossa jo!
Tänään Leoko on ollut jo ihan pösilö oma itsensä, ja ilmeisesti pahimmat hormonihöyryt on alkanut jo laantua, koska merkkejä kollisekoilusta ei ole enää näkynyt. Paitsi että kissa tietty haisee oudolta eläinlääkärireissun jälkeen ja sekös Leoa ahdistaa!
Miks toit tommosen haisevan inhotuksen kotiin?
Aamulla täällä oli ihan kolmas maailmansota meneillään, kun Leo murisi kaikille, sekä Leokolle että ihmiselle, ja Leoko uskolliseen tyyliinsä ei välitä siitä, vaan haluaa hieroa kaveruutta, mikä tietysti johtaa äänekkäisiin tappeluihin. Kun toinen on ollut eilen leikkauksessa, ei hirveät reviiritappelut ole kauhean toivottava juttu. Mää oon ihan ressissä tästä kissadraamasta ja odotan vaan. että Leoko alkaisi pian taas tuoksua omalta itseltään ja tältä kodilta, että Leo voisi lopettaa rähinät. Leo on ollut aiemminkin samanlainen riitapukari ja kun tultiin keväällä näyttelystä Leokon kanssa, seurasi myös päivän kestänyt murina ja sähinä.
Jos tuut tänne, niin saat pataan ihan heti!
Hei kaveri, mikä sulla oikein on? Mehän ollaan vanhoja kamuja. 
Tällä hetkellä on menossa ilmeisesti kylmän sodan vaihe, koska Leoko nukkuu vakiopaikallaan kiipeilypuun päällä ja Leo tuijottaa sitä sinnikkäästi muutaman metrin päästä keittiön pöydältä. Mutta tällä kertaa ihan hiljaa, koska jatkuva matala murina on lakannut ainakin vähäksi aikaa. Toivottavasti tää kissasota pian loppuu, tai mää haen turvapaikkaa jostain vedoten siihen, että saan kohta hermoromahduksen. :D
Tähän on hyvä tulla piiloon, tässä on turvassa kaikilta murinoilta ja sähinöiltä.

4 kommenttia:

 1. Mä oon miettiny monta kertaa, että miten kissankasvattajat pysyvät oikein järjissään? Omaavat varmaan jotain henkisiä supervoimia.

  Toivottavasti Leo jotenkin saa palikkansa kasaan juniorin kanssa. Kai se pallien poisto vaikuttaa myös toisen hajuun kun ei puske enää testosteronia joka huokosesta. Mut ehkä sä voisit lähteä evakkoon vedoten akuuttiin stressireaktioon ja jättää Rahkaäijän yksinhuoltajaksi :)

  Mä aloin oikein miettiä tuota meidän lähi M&M valikoimaa, niin mun mielestä siellä on kyllä ihan tasa-arvoinen tuo tarjonta. Kissoille ei noihin tarvikkeisiin vaan luultavasti saa kauheasti variaatioita, kun ovat vähän enemmän sellaisia itseaktivoituvia olentoja. Lisäksi koirien vaatteet ja lelut vievät vielä niin paljon tilaa, että tuotteiden näkyvyys on sen vuoksikin taattu. Meidän lähiputiikissa ei ainakaan esim. raapimapuita ole laitettu nurkkaan pyytelemään anteeksi vaan ne on selkeästi esillä myymälän keskellä. Taitaa olla kauppiaasta kiinni tuo esillelaitto ja panostus. Mutta nyt kun otit puheeksi niin ehkä noihin valjaisiin ja hihnoihin voisi vähän kissojenkin kohdalla panostaa. Voisi ulkoilutuskin lisääntyä kun omistajat hurahtaisivat shoppailemaan valjaita kaikissa kuoseissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, varsinkin jos pitää kollia kotona, saa olla tosi hyvät hermot. Nykyään on tietty kaikkea kikkailua mahdollista tehdä, Leokollekin mietittiin implanttia, joka on ikään kuin kemiallinen kastraatio, minkä voi purkaa.

   Juuri mietin, että muuttukohan nyt jotenkin kissojen keskinäinen järjestys, kun Leoko ei enää ole arvojärjestyksessä ylempänä, kuten oli leikkaamattomana. Mutta veikkaan, ettei se ainakaan Leon jalkoihin jää. :D

   Meidän lähi-M&M-myymälässä on joku koiraparturi samassa, niin siellä on vissiin panostettu koirajuttuihin ihan huolella, koska varmaan 4/5 myymälästä on koiratavaraa. Tämmöset hullut kissanaiset kyllä ostaisi vaikka mitä kissakamaa, jos sitä olisi tarjolla!

   Poista
 2. Feliway-haihdutinta/suihketta vois ehkä kokeilla, jos jännitteet jatkuvat?

  Mutta kyllä meilläkin kaikki kissat käyttäytyivät omituisesti, kun joku (silloisesta neljän laumasta) tuli lääkäristä. Sitten niitä lääkärikäyntejä alkoi olla niin tiheään ja kaikilla, että siitä tuli rutiinia, ja kotiin jääneet ottivat lääkärissä käyneen tyynesti vastaan 'sup -tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää epäilen, että uudistunut Feliway on jotain huijausta, koska sillä ei ollut mitään vaikutusta kiimahommiin, eikä tähänkään. Nyt tilanne on kuitenkin huomattavasti jo rauhoittunut. :)

   Ens kerralla kun Leoko menee jonnekin, otan Leon mukaan, että siihen tarttuu samat hajut, niin ei tarvitse rähistä. Jos kaksi rähisevää kissaa on jo paha, niin voin kuvitella, että neljän kanssa hermot on aivan riekaleina!

   Poista