lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kisaviimeistelyt käynnissä!

Elämme jännittäviä aikoja. Huomenna on Leoko kissanäyttelydebyytti, joka on TUROKin näyttelyssä Turussa ja täällä on viime hetken valmistelut menossa. Tänä viikonloppuna on nähty varmasti myös toisenlaisia kisaviimeistelyjä, mutta näillä toimenpiteillä on varmistettu Leokon näyttelykunto.

1. Suihku
Leo-bengali on aivan suvereeni suihkussa kävijä ja seisoo aivan vapaaehtoisesti suihkun alla häntä heiluen. Toisin on Leokon kanssa. Kun jostain tulee päälle pisarakin vettä, juostaan täyttä laukkaa karkuun. Karkaamisen mahdollisuutta ei valitettavasti tänään suotu, koska kylpyhuoneen ovi meni tiukasti kiinni, eikä ulospääsyä ollut. Ei muuta kuin koppi kissasta ja suihku päälle. Pari kertaa Leoko säntäsi karkuun, mutta kokonaan kastuttuaan lannistui ja alistui pesulle. Ajattelin, että pesusta tulee hirveä taistelu ja suihkun aikana käytetään niin kynsiä kuin hampaitakin, mutta kumpikaan osapuoli ei sortunut väkivaltaan. Lopulta Leoko painautui pesijäänsä eli mua vasten, eikä olisi pyyhekuivauksen jälkeen malttanut ollenkaan lähteä sylistä. Paitsi silloin kun Rahkaäijä haki yläkerrasta herkkutikkuja palkinnoksi.
Ms. & Mrs. Suihkunraikas. Piisami ja viidennen peräkkäisen kuumepäivän elävä kuollut.
Koko pesun ajan myös Leo oli mukana suihkussa ja lopulta sekin oli läpimärkä. Naureskeltiin, että Leo oli Leokon pesutukihenkilö. Tukihenkilö oli mukana myös kuivaamissessiossa ja molemmat nuolivat Leokon turkkia kuivaksi. Leo harvoin nuolee itsensä kuivaksi, koska märkä turkki ei bengaleita paljon hetkauta!
Kyl mä autan sua, yhdessä me tää kuivataan!
Ihan sitten unen näit, jos luulit, että toiste menisin suihkuun!
Uitettujen kissojen vertaistukiryhmä
2. Harjaaminen
Kun herra on pesty, karvaa tuntuu lähtevän ihan mukavasti. Koko ilta ohi kulkiessa sipaistaan pari kertaa, että lähtee irtokarvat meneen. Onneks imuroitiin äsken, niin saa taas kohta imuroida uudestaan.
Leoko ei edes huomaa harjausta, koska sillä on uusi kissanminttulelu. Kovis-Rahkaäijä on ruvennut pehmoilemaan ja ostaa kissoille toisinaan pieniä leluja, kun kiva osuu kohdalle. Tai siis aina molemmat saavat omansa, ettei tule riitaa. :D
Leo se vasta sekaisin onkin uudesta lelusta!
3. Kynsien leikkuu
Ihan Leokon lempipuuhaa! Eli ei todellakaan. Mulla on sellanen taktiikka, että pidän aina kissojen kynsisaksia kotikollareiden taskussa, niin voin sillain suurempaa numeroa tekemättä napsia kynnet pois, kun kissa sattuu hollille. Nytkään Leoko ei siis tarvinut suurta manikyyria, pientä päiden tasausta vain.
Tässä istun, enkä muuta voi.
Mutta ilmeeni kyllä kertoo mielipiteen.
4. Elämästä nautiskelu
Nyt kun kaikki pakolliset ikävyydet on tehty, voi ottaa rennosti ja keskittyä henkiseen valmistautumiseen. Ensin mainitun Leoko ainakin osaa!
Ulkopuolella roikkuva jalka lisää henkistä vahvuutta. 
Ruokavaliosta Leokon ei ole tarvinnut huolehtia, koska herra syö ympäri vuoden terveellisesti eli monipuolisesti lihaa ja lisättyä kalkkia ja vitamiineja. Rahkaa on kuitenkin sen verran syöty, mitä joskus on saatu purkin kannesta lipaistua. Myöskään kisavärille ei ole tarvetta, koska pirteä punainen turkki on aina hyvä ja hurmaava valinta. Moni on varmasti tässä kevään mittaan kärvistellyt aamuairoopisten ja kovien salitreenien kanssa, mutta Leokon ylväs kunto on peräisin tehokkaista HIIT-treeneistä. Ne voivat olla kestoltaan lelun noutamiseen kuluvasta kymmenestä sekunnista aina vartin sekoiluhepuleihin asti. Leo on ollut erinoimainen treenikumppani HIIT-harjoituksiin! Pullisteluja ei ole juurikaan tarvinnut treenata, Rahkamuija on kylläkin vähän harjoitellut, että miten kattia pidetään näyttelyasennossa. Kisapöksyjäkään ei ole ollut tarpeen hankkia, tuomarin eteen mennään ihan au naturel.
Vielä pitää pakata kaikki tarpeellinen mukaan ja huomenna on aamulla edessä ajomatka Turkuun. Toivon, että suihkunraikas kissa ei esimerkiksi oksenna, ripuloi ja pissaa koppaansa. :D
Pano(d)raamakuva korkeuksista. 
Mulla meni eilen ihan hermo sängyssä makoiluun ja vaadin, että lähdetään jonnekin kahville. Rahkaäijä sai huippuidean ja käytiinkin juomassa kahvit ja limsat Hervannan näkötornissa. Sieltä on aivan upeat maisemat ja kahvilan vanha mies oli tosi sympaattinen. Tää  pienenpieni reissu piristi tosi paljon. Oman osansa piristyksestä toi myös iso suklaamuffinsi, jonka söin tuolla korkeuksissa.
Kuka bongaa Näsinneulan?
Heippa ja hupaisaa viikonlopun jatkoa!

6 kommenttia:

  1. Mä jo vähän ehdin odotellakin pesukertomusta :D Tervetuloa Turkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesu oli kieltämättä aika unohtumaton kokemus. :D Turussa oli hauskaa!

      Poista
  2. Mikä ihana mussukka Leoko, kun ei edes kynttä näyttänyt vaikka pakotettiin suihkun alle! Puremista mä en edes epäillyt, koska jos meidän hieman epävakaa Mirkkukaan ei pure kauneudenhoidon yhteydessä, niin ei kyllä tuo mammanpoikakaan siihen rupeaisi :)
    Ja ihana Leo kun huomasi toisen tarvitsevan kuivausapua. Meillä ei varmasti edes koira auttaisi jos oma turkki (lyhytkin vielä) on vähääkään märkä, julmettu pakkomielteinen lupsutus kuuluu vähintään tunnin ajan että koiraparka pystyy ottamaan rennosti :)

    Onnea kisoihin! Vaikken mä mikään asiantuntija olekaan, niin kyllä mä ihmettelen jos sieltä ei minkään väristä tai kokoista ruusuketta lähden mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leoko ei varmaan koskaan ole edes sähissyt ihmiselle, se on niin superkiltti. Mutta Leosta ei aina voi sanoa samaa. :D

      Se on kyllä jännä homma, kuinka turkki on pakko saada kuivaksi. Ei sitä tällain ihmisen nahalla voi oikein ymmärtää! Sen kun kuivaa pyyhkeeseen.

      Kyllä me ruusuke saatiin, hieno vihreä-vaaleanpunainen väriltään. :)

      Poista
  3. Toi "tässä istun enkä muuta voi"- kuva on otettu niiiin oikealla hetkellä ja kuvateksti sopii kuin nappi silmään xD

    Tsemppiä kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei todellakaan voinut tehdä muuta kuin istua, niin napakasti pidin siitä kiinni!

      Kiitos näin jälkikäteen, hyvin meni. :)

      Poista