maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kotikuntosali nostokuntoon!

Meillä kävi pääsiäsmunajahdissa kyllä kaikkein paras tuuri, koska perjantaina meidän pihaan ilmestyi varsin roteva pääsiäspupu, joka muni meille 240 kilon edestä levypainoja! Pitäkää suklaamunanne, tää vasta on jotain!
4x25 kg, 4x15 kg ja 4x20 kg. Ostettiin krosvittipainoja, kun halvalla sai!
Maaliskuu alkupuolella tehtiin reilummanpuoleinen investointi ja kärrättiin Vantaan suunnalta kokonainen kotikuntosalin sisältö meidän autotalliin. Kasassa oli roinaa jos jonkinlaista ja tarpeettomia on lahjoitettu ympäriinsä ja jäljellä on vain ne, mitkä löytävät paikkansa meidän tulevalta punttisalilta. Pääsiäisen saliprojekti aloitettiin eilen sillä, että inventoitiin kaikki, mitä meillä on jo. Lista näytti seuraavalta.
Painoja on kolmenlaisia. Teräspainoja, joissa on 50 millin reikä (se tavallinen levypaino), mustat krosvittipainot ja teräspainoja, joissa on joku minireikä. Minireikäpainoista tehdään käsipainoja. 

Alkuperäinen ajatus oli sijoittaa sali talon alakertaan, mutta muun muassa melusyistä päädyttiin siihen, että autotalli on huomattavasti fiksumpi paikka. Siellä ei voi treenata ympäri vuoden (tai tulis kirjaimellisesti jäätäviä kyykkytuloksia), mutta mä en olekaan valmis hylkäämään armasta HH Gymiä kokonaan, joten tällainen oma osavuosisali on mainio ratkaisu. Ettei kuitenkaan ihan liian helpolla olisi päästy, autotalli oli alkuun melkein lattiasta kattoon täynnä tavaraa. Tyhjennysprojekti jatkui eilen ja tänään ja sieltähän löytyi vaikka mitä aarteita!
Saisiko olla Valion viiliä? Tää oli varmaan sitä aikaa, kun rahkaa ei ollut vielä keksitty. 
Voi voi lapsukaiset, maistuisiko voikeksit?
Onneksi pihapiiristä löytyy trukki, lavoja ja pumppukärryt, niin kaikkien tavaroiden siirtely oli paljon inhimmillisempää. Muun muassa talja painaa ihan jonkin verran ja sitä olisi ollut vähän ankeeta siirrellä käsin jatkuvasti. 
Tänään tehtiin yhden peräkärryn kokoinen kaatopaikkakuorma (kyytiin pääsi muun muassa lukuisat homeiset Baden-Baden-tuolin pehmusteet) ja homma saatiin jo siihen malliin, että oli ensimmäisen "reenin" paikka. Reeni sisälsi yhden sarjan maastavetoa 50 kilolla, mutta sehän on kuitenkin saliennätys! 
Nyt tarkkana! Aika paha, jos mokaa salin ensimmäisen sarjan. Se tois varmasti huonoa onnea!
Ihan vielä ei kuitenkaan vietetä salin avajaisia. Toisella seinällä on vielä noin miljoona tonnia romurautaa, joka lähtee romulavalle ja seinät ja katto saa vielä tyylikkään ja ajattoman valkoisen maalipinnan. Lisäksi lattiaan tulee kumimatto ja seinille peilejä ja päheitä julisteita. Kalusto vaatii vielä ainakin yhden Leokon harjoitustangon ja jykevän kyykkyhäkin. Ja tietysti ulos raahataan joku sohvanraato, jolla voi vetää happea jatkuvien sarjaenkkojen jälkeen. 
Sali pohja tulee näyttämään luultavasti tältä. Kyykkyhäkki on takaseinän päässä ja mavelava oven vieressä. Tilaa on sen verran niukasti, että tanssiaskeleet ja lämmittelyloikat otetaan sitten ulkona. 
Usko tai älä, mutta tästä tulee vielä pesunkestävä kuntosali!
Sitten kun meillä on oma sali, siellä ei koskaan soi Loop tai Järviradio, vaan jotain kunnon pauketta! Ja kesällä miehet bodaa ilman paitaa ja naiset vaan bikineissä. Ja kickbackin ja reidenloitontajan tekeminen on jyrkästi kiellettyä. Ja kyykkyä saa tehdä ainoastaan kisasyvyyteen. Ja mankkua saa murustaa ympäri salia! Ja uusia sääntöjä tulee sitä mukaan, kun salinomistajat niitä keksii. Ja ai niin, jokaisen treenin jälkeen lämpiää sauna! Nih!

6 kommenttia:

 1. Olin tosi innoissani tästä jutusta ja olin jo ilmoittamassa että voin tulla salin avajaisiin tervehtimään fanejani ja vetämään paikalle suuret väenpaljoudet kunnes luin viimeisen kappaleen. Olen rakentanut massiivisen fyysisen preesensini kickbackilla enkä voi hyväksyä kuntosalia jossa se on kielletty. Itse asiassa tästä suivaantuneena rakennan asuntoomme treenitilan jossa on yksi penkki, yksi käsipaino ja kyltti jossa lukee että vain kickback on sallittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori Mika, säännöt on sääntöjä! Ja sitä paitsi meidän piha ja katu ei millään riittäis kaikille niille sadoille autoille, jos sää tulisit vetonaulaksi. Yleisöryntäys olisi liian massiivinen!

   Poista
 2. Hienosti olette saaneet salihommaa etenemään. Olin lomalla ja luin hieman jälkikäteen näitä sinun kirjoituksiasi ja huomasin, että painit saman ongelman kanssa kuin minä. Eli pyöräily, se on vaan niin jättekivaa, mutta toisaalta meneekö sitten hurja jalkatreeni salilla ihan ketuille kun pyöräilee paljon. Vaan pyöräilyä en minäkään jätä. Jotenkin ne vaan on sovitettava yhteen, vaikka kuinka tekisin salilla turhaa työtä jos jatkan pyöräilyä niin no can do.
  Ostin vielä kaiken lisäksi uuden pyörän. Siitä sun koeajoläskin väristä innostuneena hommasin oranssin maastopyörän. Maastopyörä on vaan niin räväkkä vehje täällä huonokuntoisilla teillä liikkumiseen. Ei tarvi varoa railoja eikä rotvallin reunoja. Aikaisemmassa maasturissani on 26 tuumaiset renkaat ja nykyisessä 29" Vaan kyllä kulkee tasaiseen ja kevyesti. Me like!
  Tosin ratareiteen taidan saapua kuitenkin fitness pyörällä. Siellä taitaa kuitenkin olla sen verran hyvä ajopohja, että sillä pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa sali saadaan kuosiin!
   Niin, tää pyöräily vs. sali on sellanen ikuisuusongelma, mutta yritän olla tekemättä siitä ongelmaa! Ja sitä paitsi uskottelen aina itelleni, että mun kyykkyenkka olis jo ainakin 120 kg, jos en ajais pyörällä. :D
   Oijoi, oranssi maastopyörä! Ei voi olla kuin upea! Eikä huku kovin helposti metsään, jos unohtaa sen mättäälle.

   Alastaron rata on kun vauvan peppu, eli maastopyörän saa jättää sillon kotiin. :)

   Poista
 3. Huh mä olen kyllä niin kateellinen!! Nyt kun on rosfitpainot niin voitte harjoitella olympianostojakin vastapainoksi, oi hauskuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin siistiä, että oon melkein kateellinen itelleni! Mä odotan, että voimanostosta tulee olympialaji, niin sit voin ruveta tekeen olympianostoja. :D

   Poista