torstai 2. huhtikuuta 2015

Kesäponi!

Aprillipäivä on kyllä ihmisen parasta aikaa! Koko alkuvuoden hykertelin aprillipäivän lähestymistä ja mietiskelin sopivaa aprillipilaa blogiin. Kissat oli mukavan viaton ja hauska aihe! Mulla ja Rahkaäijällä oli varsin hauskaa, kun muokattiin Leokolle ja sen sisarukseen pentukuvaan pilkkuja ja Leolle varsin massiivinen raskauspötsi. Parhaat hirnumiset kuitenkin sain, kun kaverit laittoivat eilen viestiä, että hetken aikaa uskoin. Jes, onnistuin!

Kuravedet ja sillit on kuitenkin taaksejäänyttä elämää ja voimme jatkaa vakavampien aiheiden parissa. Viime syksynä ostin Tampereen parhaasta pyöräkaupasta Nippelistä Poni-pyörän kauppareissuja ja muita höntsäilymatkoja varten. Muissa pyörissä on lukkopolkimet kiinni, niin on kiva, että on yksi pyörä, jota voi ajaa vaikka rantaläpsyt jalassa. Viime kuukaudet Poni on ollut talviunilla, mutta nyt oli korkea aika ottaa se taas ajoon. Jatkuva taisteluni tylsyyttä ja tavallisuutta vastaan ei kuitenkaan hyväksy ihan tavallista Ponia ja niinpä Poni muuttui tänään Kesäponiksi!
Mikä ihana kevätpäivä! Ei tarvitse kuin yhdet tumput ja takin alle vain kaksi pitkähihaista! 
Tein vähän hankintoja Ikeasta ja Kesäponi sai ohjaustankoon kukkaruukun ja muovisen hortensian ja tarakalla tavarat pysyy kyydissä puisessa laatikossa, jonka maalasin vihreäksi.
Lapiokin löytyy, sillä on näppärää kaivaa vaikkapa lunta pyörätieltä Juhannuksen tienoilla.
Hortensian värin valinta oli haastava, voittajaksi kuitenkin selviytyi klassinen ja naisellinen punainen, valkoisen ja sinisen jäädessä tappiolle. 
Oikeasti Ponin kutsumanimi ei ole Poni, eikä edes Kesäponi, vaan Tempoponi! Nimi juontaa siitä, että Ponilla on mukava napsia hitaiden työmatkapyöräilijäiden päänahkoja kaupunkiin mennessä Kalevankankaan ylämäessä. Poni on salamannopea tempopyörä! Katso nyt tuota virtaviivaisuutta, poliisit suorastaan parveilevat sen ympärilla haluten antaa jättimäiset ylinopeussakot pelkästään nopeutta kielivän ulkonäön perusteella. Edes lisäpaino laatikosta ja kukkaruukusta eivät hidasta sitä.
Pääsiäisen tunnelmiin sopii loistavasti ohjaustangon kullankeltaiset koristesilkkinauhat. Aitoa itämaista silkkia, vain Tiimarista!
Katujen kiistaton kaunotar!
Kesäponi ei ihan vielä ole kuitenkaan täydellinen. Runko suorastaan huutaa jotakin koristetta, vaikkapa vihreitä timantteja tai muuta krumeluuria. Vakavassa harkinnassa on aurinkokennolla toimiva led-valosarja, joka valaisisi hämärämmänkin kesäillan ajelut.
Enää on vain yksi ongelma, miten yhdistän lierihatun ja kypärän?
Jos siis helteisenä kesäpäivänä pyörätiellä tunnet vain viileän ilmavirtauksen ja silmäkulmassasi häivähtää jonkin vihreä, syyllinen on todennäköisesti Rahkamuija seuranaan kesäinen Tempoponi!

8 kommenttia:

 1. Kyllä on hieno kauppapyörä! Itsekin vähän ajattelin hankkia tuollaisen kauppayörän, mutta onko seitsemäs pyörä jo liikaa kahden hengen talouteen? :D Eli montas pyörää teiltä löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä yksi ääni kauppapyörällä, kyllä sellanen pitää olla! Meillon 8 toimivaa pyörää plus kaikko raadot eli voit säkin vielä yhden hankkia. :D

   Poista
 2. Huikeat kuvat siusta yhdessä tempoponin kanssa, bueno! Terveisin Reetta Reitkallista

  VastaaPoista
 3. Voi ei, ei sillä voi tuollaista nimeä pitää! Mä luin että tamponi, enkä nyt saa sitä pois päästäni..

  Yks vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä Yks vaan, se on aivan sinun mielikuvituksestasi kiinni. :D

   Poista
 4. Pähee filetso! Kypäräpulman saattaisi ratkaista Yakkay http://www.yakkay.com/ , onko tuttu firma? Citymarketin lehdessä oli muuten myös komeita vihreitä kypäriä, en tosin oo varma oliko aikuisten kokoja. Zek id aut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mun virallinen kesähattu!
   Poni kyllä tarvii tuollaisen vähän sivistyneemmän Yakkay-kypärän kaverikseen, ehdottomasti!
   Ei kai vähän pieni kypärä haittaa mitään, kunhan se on vihreä. :D

   Poista