torstai 13. marraskuuta 2014

Salaiset kansiot lävähtää auki!

Koulu-sali-työpäivästä tulikin pötkötyspäivä kotona, kun ystävämme mahatauti iski ensimmäistä kertaa varmaan kymmeneen vuoteen. Onneks mulla on ollut maailman parhaat kissat seurana. Viime yönä, kun tein kuolemaa ja valmistauduin yrjöämään sisuskaluni ulos, Leoko istui mun päälle ja nuoli kyyneleet poskilta ja asettui sitten makaan mun pään viereen tyynylle. Se on täydellinen kissa. <3
Mutta elämä voittaa ja päivän piristykseksi katsellaan tänään vähän vanhoja kuvia. Popcornit esiin, nyt se alkaa!
Mun kampaaja vieläkin kaiholla muistelee tän tukan tekoa. 
Punkkarit ei istu tuolilla, koska tuolit on varmasti kapitalistien keksintö. Nih!
Vanhimmat tarjolla olevat otokset on ysiluokan luokkaretkeltä 2007, hengailtiin päivä laivalla. Muissa kouluissa vissiin mennään ysillä jonnekin viikon leirikouluun ja me mentiin Ahvenanmaalle ja takas.  Mulla oli ihan bränikkä tukka ja kaikki oli jatkuvasti hiplaamassa mun sivukaljuja. 
Päättötodistus kädessä. Kivan pöytäliinan olen päälleni löytänyt. 
Pääsin ekaa kertaa elämässä lentään, kun poikkesin serkuilla Saksassa. Baijerissa tyyli oli aika konservatiinen, eikä muita irokeeseja paljon näkynyt.
Löysin myös just mun punkkityyliin sopivan asumuksen sieltä. 
Kesän perinteinen Ruisrock-reissu. Vieläkin katkeruudella muistelen, kun portilla mun kaikki kettingit takavarikoitiin "koska olisin voinut vaikka lyödä niillä jotakuta." :D
Ja sitten kun lähdettiin  Tukholmaan, otin kaikki mahdolliset ketjut mukaan. Tukholmassa eräs pyöräilijä törmäs rotvalliin ja kaatu, kun se jäi tuijottamaan mua. 

Samalla reissulla ekaa kertaa IKEAssa. Nykyään käyn siellä useita kertoja viikossa. 
Taas Ruisrockissa, 2008. Mutta miksi mulla on toi pehmokoira mukana?
Niin että mitä? :D
Hyvä meininki!
Kummitäti ja kummityttö 1 kk. 
Junalla keikoille ympäri Suomee. Tässä ollaan selvästi menossa Jyväskylän Lutakkoon. 

Harjavallassa festareilla. Toi on oikeesti ehkä pähein tukka, mitä mulla on koskaan ollu!
Ja taas Ruisrockissa! 2009. Yritettiin muistaakseni parittaa puuhun nojavaa pitkätukkaa ja mun takana seisovaa naista. Tiedä vaikka siitä olis tullut pitkäikäinen festarirakkaus!
Kaiken epämääräisen festaroinnin lisäksi kävin onneksi kerran Kilpisjärvellä vaeltamassa.

Selfiet on selkeesti ollut hallussa. 
Pukeuduin penkkareihin pissikseksi. Hiukan olen pahoillani, ettei tässä kuvassa näy koko asun kauneus, tissivyö, liian lyhyt toppi ja liian läpinäkyvät violetit leggingsit.
Jonottaminen oli muotia jo 2010 Green Dayn keikalla. Keikka oli muuten ihan jäätävä pettymys.
Puntala rock 2010. Ei ketuta. Ei-pä.
Mutta sitten mää tapasin Rahkaäijän ja aloin vaan leikkiä kodinhengetärtä ja unohdin kaikki keikkahömpötykset
Ihan tavallinen siivouspäivä kotona! Oikeesti saatoin olla menossa pikkujouluihin. 
Ja sitten mää aloin vetämään maasta. Ööööörgh! Tää oli jo Rahkamuija-aikaa, eli ehkä loppuvuodesta 2012.
Miks mää sauvakävelen kotona? Olin kyllä aika hoikka tyttö tuolloin. Rahkaäijä sanoi mulle tässä joskus syksyllä, että mä olen saanut sellaista yleiskokoa salilta ja nyt ehkä uskon sen kun näitä katon. Mä en tykkää yhtään siitä, kun blogeissa aina pilkataan omia vanhoja kuvia tyyliin "hirvee rimpula/laihaläski/läski/". Se vaan kuuluu elämään, että joskus ollaan eri näkösiä, mutta mun mielestä sellanen vanhan olemuksen mollaaminen on ihan turhaa. Varsinkin kun yleensä ne ennen-kuvat on ihan normaalin ihmisen kokosia ja näkösiä.
Ja paras viimesenä! Näytöllä näkyvä kuva (jota en löydä mistään) on otettu syksyllä 2010 ja tämä kuva syksyllä 2012 ja selvästi yritän imitoida tota mun huikeeta kaksoisleukaa. En voi lopettaa nauramista!
Sitä ei käy kiistäminen, että toisinaan olen ollut varsin persoonallisen ja värikkään näkönen, mutta yhtään ei kaduta! Lukioaikana oli tosi hienoja keikka- ja festarireissuja, joita kelpaa vanhana (=tällai 23-vuotiaana) muistella. Nyt aion kuitenkin olla niin hurja, että otan lasillisen ananas-Jaffaa ja menen saunaan. Ja skoolaan vanhoille kuville!

20 kommenttia:

  1. Hah :D mut hei, miks green dayn keikka oli pettymys?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä fanitin sitä yläasteella tosi paljon ja osasin kaikki levyt etu- ja takaperin ja odotin sitä keikkaa aika paljon, mutta en ollut siinä kohtaa enää tarpeeksi fanityttö ja se keikka oli ihan liian show ja biisilistakin huono. :D

      Poista
    2. Okei.. mää olin kans oikeen truuu-fani, ja harmitti kyllä ihan törkeän paljon ku en päässyt keikalle!

      Poista
    3. Sillain olen kuitenkin tyytyväinen, että kävin keikalla, niin sekin on nähty!

      Poista
  2. Onks toi Harjavallan kuva siis Metalliauringosta? Maailman typerin nimi parhaalla festarilla. Vai onko toi joku Karmarock?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Metalliaurinko! Todellakin aivan Suomen parhaita festareita ainakin sillon kun mä oon käynyt, muistaakseni 2008, 2009 ja 2011. Karmarockissa en oo ikinä käyny!

      Poista
    2. En muista yhtään minä vuosina olin tuolla mutta jonain noista vuosista ihan varmasti. Vähänx siistiä, ollaan oltu samoissa meiningeissä! Hienosti sensuroitu Rytmis-paita tossa kuvassa :D

      Poista
    3. Karmarock on Suomen paras festari, kannattaa käydä!

      Poista
    4. Mika, mun paras Metalliaurinko-muisto on se, kun sain Lighthouse Projectin käsinkirjotetun settilistan itelleni ja se oli mulla kotona seinällä monta vuotta. :D Siellä ollaan varmaan hei pogoiltu kilpaa! Rytmis-paita oli vähän sellanen festaripaita, kovin usein en koulussa (toivottavasti) pitänyt. :DD

      Elina, aika kovat lupaukset, täytyy käydä joskus tsekkaan!

      Poista
  3. Green Day...Olin 13v, ku ostin Dookien. Soli hyvä, mutta sen jälkeen en ole voinu sietää koko bändiä. Tästä ja yhessä kuvassa näkyneestä Anti-Flagin julisteesta tuli mieleen toivoa reenimusapostausta! Joohan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää olin 13, kun ostin just ilmestyneen American Idiotin, eikä mikään ollut sen jälkeen enää entisellään. Mutta siitä levystä tykkään kyllä vieläkin.
      Anti-Flag, niin ihanan vihaista! Reenimusiikkipostaus on tehty jo, vaikka se on melkein pari vuotta vanha, niin näköjään ihan kelvollista settiä silti näytti olevan! http://rahkamuija.blogspot.fi/2013/02/virallinen-treenimusiikkipostaus.html?m=1

      Poista
  4. Voi mahatauti, koita jaksaa! Mut jos siitä taudista jotain positiivista pitää hakea, niin ainakin salille voi heti mennä olon helpotettua ilman pelkoa sydänpussitulehduksesta. Mä ehkä olen siinä suhteessa hiukan masokisti, että kärsin mieluummin kaksi päivää yrjöten kuin kaksi viikkoa niistäen ja yskien. Mutta parempi se tietenkin olis jos voisi molemmat vältää kokonaan.

    On kyllä ollut komea keesi. Nuo rillit vielä mun mielestä viimeisteli sun tyylin ja toi lisää särmää :)

    Mitäs sitä todellakaan märehtimään tai katumaan vanhoja kuvia. Muistan kun en ylioppilasvuonna huolinut kaverilta yhtä yhteiskuvaa itselleni kun mun mielestä mulla oli omasta mielestäni siinä niin iso perse. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin rohkenen vähän epäillä tätä ja nyt kyllä vähän naurattaa moinen ehdottomuus, varsinkaan kun ei silloinkaan mitään ylipaino-ongelmaa ollut. Onneksi sitä on viisastunu matkan varrella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle toi mahatauti kerran kymmeneen vuoteen on ihan sopiva tahti. Vatsalihakset on melkein vieläkin ihan romuna. Ja ihme juttu oikeesti, että vaikka mihin tauteihin on keksitty parantavat lääkkeet, mutta flunssaan ja mahatautiin ei vieläkään, pyh!
      Tykkäsin kyllä kans noista vihreitä laseista, ne oli kivat! Ne oli myös vähän sellaset imago-lasit, kun ilmankin olisin selvinnyt. :D

      Jep, joskus se itsekritiikki on aika kohtuutonta ja myöhemmin miettii, että mikähän tässäkin kuvassa oli niin tolkuttoman hirveetä. Mutta onneks se ehdottomuus tosiaan lievenee ajan myötä. :)

      Poista
  5. Tulipa jotenkin hyvä mieli tätä postausta lukiessa, ja vähän myös omat nuoruuden (siis joo, nyt 23-vuotiaana on toki jo vanhuus koittanut) keikkareissut, joista mullakin on todella mukavia muistoja :) Musta on aina vähän ikävää lukea, miten monet dissaavat teini-ikäistä itseään "vanhempina ja viisaampina", vaikka senhän pitäisi olla ihan selvää, että ihmiset muuttuvat, tyylit muuttuvat, ja kiinnostuksenkohteet samoin. Itse en olisi teini-ikäisenä taatusti ikinä uskonut, että alle kymmenen vuoden päästä tulen kuuntelemaan paljon mieluummin oopperaa kuin jotain örinäheviä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaan kuuluu siihen juttuun, että teininä ollaan vähän hassuja. :D Ihan oikeessa olet tosta itsensä dissaamisesta. Mä voin ihan rehellisesti sanoa, että en tehnyt teininä mitään oikeesti tyhmää, niin jos irokeesi on hurjinta mitä on ollut, niin syytä dissaukseen ei todellakaan ole. Olishan se tietysti vähän huolestuttavaa, jos mitään kehitystä ei tapahtuis vuosien aikana. :)

      Poista
  6. Nyt alkaa leuatus hivuttautua valtamedioihinkin, kohta taidetaan Rahkamuija nähdä iltauutisissa antamassa aiheesta asiantuntijalausuntoja?
    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/31/nain-roikut-muuallakin-kuin-netissa-roikkumishaaste

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haistan, että leuatus on todella lähellä läpimurtoa!

      Poista
  7. Nyt Rahkamuija ryhdistäydyt ja teet kissoista vähintään 100 kuvaa sisältävän jutun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et sää paljoo pyydä. :D Mä ryhdistäydyin, mutta ihan sataan en pystyny!

      Poista
    2. Hienosti toimittu, kiitokset!

      Poista