sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Arvonnan voittajat ja savun tuoksuinen pyöräretki

Miellyttävää sunnuntai-iltaa! Hoidetaan muodollisuudet ensin pois alta! Alkuviikosta lupasin arpoa pari Kisu ry:n ensi vuoden kalenteria ja äsken meillä oli juhlallinen arpajaistilaisuus. Ostin sitä varten oikein uuden fleecepaidankin XXL Sportista. No oikeesti en sitä varten ostanut, muuten vaan, kun se oli violetti ja maksoi kympin. Juhlallinen arpajaistilausuus otettiin tietenkin videolle ja kaikkien on nyt pakko katsoa se, että tietää sitten onko itse voittanut. Voittajia pyytäisin lähettämään mulle sähköpostilla yhteystiedot, että voin pistää kalenterit postiin.
Näiden kahden onnekkaan lisäksi haluaisin lähettää kalenterin sille nuorelle naiselle(?), joka kommentoi lukeneensa koko Rahkamuija-blogin läpi ja sen takia oli vähän tenttiin lukemisetkin jäänyt. Siihen kalenteriin voisi sitten vaikka merkitä ne uusintatenttien ajankohdat! Että jos vielä olet linjoilla (en ihmettele, vaikka olisit niin sanotusti jo saanut tarpeeksesi Rahkamuijasta, heheh!) niin pistä mulle sähköpostia.

Edes ihan joka viikko ei käy sellanen tuuri, että mulla ja Rahkaäijällä olisi yhteinen vapaapäivä. Tänään onni potki ja suunnilleen keskiviikosta asti suunniteltiin mitä tehdään sunnuntaina. Yleensä homma menee niin, että ensin sovitaan, ettei tehdä mitään koko päivänä, mutta lopulta koko päivä on täynnä ohjelmaa. Maailmassa ei kuitenkaan ole parempaa vapaapäivän ohjelmaa kuin pyöräily, joten lähdettiin pienelle pyöräretkelle.
Käytiin tsekkaan Vilusen uusi, mutta ei vielä valmis skeittiparkki. Aika hieno!
Rahkaäijä otti jo vähän tuntumaa parkkiin. Onneks sillä on kypärä!
Lähdettiin jäykkäperämaastureilla, kun matkalla oli vain pieni pätkä metsää, muuten asfalttia ja hiekkateitä. 
Ollaan kenkäsamikset! Nää Diadoran talvipyöräilykengät on varsin hyvät, lämpöset, mukavat jalassa ja tyylikkäät.
Ajeltiin Taivalpirtille, jossa on laavu ja nuotiopaikka järven rannalla. Se on suosittu sunnutaikohde, sillä eväsretkelle oli tullut muitakin. Meillä oli mukana maistuvat ja ennen kaikkea huipputerveelliset eväät, naan-leipää, nakkia ja vaahtokarkkeja. Mun teki jostain syystä mieli aurajuustomakkaraa, mutta se olikin ihan huijausta, aurajuustoa nähnytkään! Retkellä tulee aina eväskateus ja muiden eväät näyttää aina paljon paremmilta. Tänään mietin vähän sellaista "Kato, tuolla on tosi iso kuikka" -hämäystä, jolla olisin voinut huomaamatta napata Rahkaäijän nakit ja toisen seurueen kokiksen.
Khuuuumaaaa!
Parasta on se, että parillä odottaa valmis nuotio, eikä tarvi itse katkoa sataa Tiimari-tulitikkua nuotio sytyttämiseen. Mää saan haukkua Tiimarin tulitikkuja, koska olin siellä töissä. Muut ei saa haukkua. 
Rahkaäijä ostaa aina näitä, eikä ole meinaan hääppösiä!
Tuli kyllä niin lämmin pyöräillessä, että melkein teki mieli mennä uimaan. Tai sitten ei. 
Jaa tyhjää tikkua grillailet siellä nuotiossa?
Paistettu vaahtokarkki a´la Rahkaäijä.
Paistettu vaahtokarkki a´la Rahkamuija. 
Kun eväät oli nautiskeltu, alkoi juuri sopivasti kiva pieni lumituisku saattamaan meitä kotiin. Olisin nyt aika valmis antamaan jotain lahjuksia meteorologeille, että ne povaisi kunnon lumisateet ja pikkupakkaset Tampereelle.
Mennessä mentiin Kaukäjärven ja Hervannan kautta, takaisin päin poljettiin Vuoreksen ja Veisun kautta. Takaisintulomatkalla leikittiin seuraa johtajaa ja kumpikin oli vuorollaan reittivastaava ja veti meidän kahden ajajan junaa pitkin puistoja ja polkuja. Jaa kuulostaa lapselliselta? No kokeile ite, pyöräily muuttuu heti hauskemmaksi!
Mun vetovuorolla piti ajaa tietenkin ilman käsiä, koska vihdoin osaan sen!
Ajettiin niin kauas, että siellä oli maapallokin vinossa. 
Jos vaan yhtä asiaa maailmassa saisin harrastaa, niin eiköhän se pyöräily olisi, on se vaan niin kivaa! Ja aikamoinen tsäkä on käynyt, että mun kanssa asuu toinen, joka myös tykkää pyöräilystä tosi kovaa. Yhdessä me ollaan aika hyvä (pyöräily)tiimi!
Nyt on juuri sopiva aika päättää postaus ja lähteä lämmittämään glögiä!

P.S. No en pidä jännitystä enempää yllä, jos joku ei pysty katsomaan videoo. Kalenterit lähtee Mari A:lle ja Ninnille! 

20 kommenttia:

  1. Hyvä arvonta :-)) Vaikka voittoa ei tullutkaan. Onnittelut voittajille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Leoko olisi saanut päättää, kaikki olisi voittanut, kun paperitollot on niin kivoja. :)

      Poista
  2. Mää valitsisin ehkä kans pyöräilyn jos sais valita vaan yhden harrastuksen. =D On se niin kivaa ja mulle käy sekä maantie- että maastopyöräily vaikken maastopyörää nyt omistakaan vaan ajelen muitten pyörillä. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöräilyssä on niin paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuus erilaisiin lenkkeihin ja maastoihin. Just eilen puhuttiin Rahkaäijän kans, että Jaanaba vois hankkia sen maastopyörän niin päästäis porukalla ajaan. :D

      Poista
  3. Paras arvontametodi evö-rr! Ja kiitti, sun ansiosta tajusin asentaa 64-bittinse Chromen, kun ei millään meinannut lähteä äänet toimimaan 32:lla. Voittajille onnet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä arvontametodia saa Veikkauskin ihan vapaasti kopioida! Joo, meidän videoita ei meinaan millään rupu-Chromella katota!

      Poista
  4. Skeittipaikasta tuli mieleen tämä video jonka kaveri oli huomannut:
    http://www.iltalehti.fi/fiidifi/2014111718845140_fd.shtml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan paras! Ens keväänä kun parkki avautuu, ostan Leolle skeittilaudan. ;)

      Poista
  5. Rahkaperheelle linkki kuluttajalehden rahkatestiin: http://www.kuluttaja.fi/tutustuminen/nakoislehti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olin hieman pettynyt, kun Valion pehmeä maitorahka ei ollut mukana.
      Kuluttaja-lehti on yks mun suosikkilehdistä, luen sen aina anopilla. :)

      Poista
  6. Tää on siis niin mahtavaa! Edes kenosta ei ole mitään koskaan lohjennut (okei, on sitä joskus omansa takasin saanut). Arpooko teidän kissat myös lottonumeroita? :D Mä pistän silti varmaan hyvän kiertämään ja taidan silti tilata yhden kalenterin kaverille lahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, varsinkin Leoko on erikoistunut lottonumeroihin, ne numerot, jotka tuoksuu lihalta, on vahvoilla. :D Oikein, toi on tosi hyvä joululahja! Kalenterisi tulee pikinmiten. :)

      Poista
  7. Ihan mahtava video! Ei edes haittaa, etten voittanut, niin kiva video oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos! Mun mielestä Leon putkeen karkaaminen kruunasi kokonaisuuden. :)

      Poista
  8. Mikä vika noissa vaahtokarkeissa? Meillä on yleensä ollut nuotioreissuilla Väiski Vemmelsääri-vaahtiksia joissa on montaa väriä. Kovin on makosia ja näyttää yleensä just tolta kuin sulla! :D On kyllä tarkkaa touhua että jää mediumiksi sisältä.

    Kirjotinkin muuten just täyden postauksen pelkkää rahka-asiaa! On se vaan hieno asia ja jaksaa puhututtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi vaahtikset on sellasia liian kiinteitä! Jotkut Väiskit kun on ihan sellasta höttöö, niin noi Amerikan versiot on sellasia liian tuhteja tai liian tiheitä koostumukseltaan. :D Mutta se on just hyvä, kun polttaa pinnan, niin sitten sen palaneen voi vaan kuoria pois siitä!

      Todella asiallista rahka-asiaa, Rahkamuija tykkää!

      Poista
  9. OMG! Mä en ikinä voita mitään! Vau, kiitos Leo ja Leoko! :)
    -Ninni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitto meni siis ihan oikeaan osoitteeseen! :) Kohta tulee postia!

      Poista
    2. Kalenteri saapui hienon merileijona-kortin kera. Kyllä meidän nyt kelpaa :) Kiitos paljon!

      Poista
    3. Hienoa, että posti-Pate hoiti hommansa kunniallisesti ja kalenteri pääsi perille! :)

      Poista