keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kouvolan kepardi

Rahkaäijä sanoi mulle tällä viikolla, että kukaan ei kuulemma jaksa kohta lukee mun blogia, kun mulla menee koko ajan niin hyvin. :D Otan sen riskin ja kerron vielä yhden hienon jutun.
Sen jälkeen kun olin päättänyt, että meille tulee aby-pentu Leoko, aloin etsiskelemään sille kaveria. Selasin noin kaks miljoonaa kissailmotusta ja pistin aika monta sähköpostia ja tekstaria ja kaikki kivat kissat oli just jo löytänyt kodin. Valitin Rahkaäijälle, että en ikinä löydä mieleistäni toista kattia ja Rahkaäijä lohdutteli, että oikea tulee varmasti vastaan jossakin vaiheessa, kun maltan odottaa. Niinhän se tulikin. Viime viikolla löysin netistä ilmoituksen vuoden vanhasta bengalista, joka myydään allergian vuoksi. Mulle tuli heti tunne, että juuri tää poika tulee meille. Rahkaäijää ei ollut erityisen vaikea puhua ympäri, koska muutaman bengalivideon katsottuaan äijälle tuskin olisi enää käynyt mikään muu rotu.
Moro, mun nimi on Leo!
Mää oon bengali.
 Heti kun mahdollista, soitin kissasta ja olin ihan lyöty, kun sitä oli jo joku tulossa katsomaan ja ajattelin, että se meni siinä, ei tullut tätä bengalia meille. Lannistus vaihtu kuitenkin riemuksi maanantaina, kun kuulin, että mahdollinen ostajaehdokas oli tehnyt oharit kaksi kertaa ja kissa oli jälleen vapaana.
Me bengalit yleensä tykätään vedestä, mä myös.
Eilen aamulla lähinnä steppasin edestakaisin ja hoin, että koska lähetään. Rahkaäijä teki päivän duunit aivan supervauhdilla ja iltapäivällä ennen kahta paettiin superhellettä meidän ilmastoituun autoon. Lahdessa pidettiin pieni ruokatauko ja siitä ei ollutkaan enää kovin pitkä matka Kouvolan lähelle, jossa bengali asusteli.
Leonardo eli tuttavallisemmin Leo tuli heti meitä ovella vastaan ja haisteli molemmat tarkkaan ja siitä alkoi show, missä veijari näytti kaikki parhaat temppunsa, kirjahyllyyn kiipeämisestä hulluihin juoksuspurtteihin. Heti kärkeen kävi siis selväksi, että nyt ei olla tekemisessä minkään löysän sylikissan kanssa, vaan varsinaisen vauhtiveikon. Hetki me siinä vauhtiveikkoa katseltiin ja olin ihan valmis kaupan tekoon. Raapimispuu, hiekkalaatikko ja peti autoon ja kissa laatikkoon ja kohti Tamperetta.
Tää suihku on mun lempipaikka. Täällä on ihanan viileää.
Tänään jo leikityttää, eilen ei.
Ensimmäisen viisi kilometriä kuljetusboksista kuului hyvin mielenosoituksellisia ääniä, mutta sitten jätkä rauhottui ja vähän vaan protestoi aina, jos Rahkaäijä ajoi liian kuoppaista tietä.
Kotiin päästessä Leo tuli reippasti pois laatikostaan ja lähti heti ihmettelemään uusia nurkkia. Yläkerran läpikäymiseen meni ainakin kolme varttia ja sitten siirryttiin varovaisesti alakertaan. Illalla kun mentiin nukkumaan, kissa tuli meidän kanssa alakertaan ja yöllä oli sellainen olo, kuin joku olisi ollut meidän sängyn alla.
Tuosta saat tassua!
Tänään heräsin jo kuudelta ensimmäiseen aamuuni kissanomistajana, mutta hetken kylläkin luulin, että olin vaan nähnyt unta jostakin ihmeellisen kauniista bengalista, koska kattia ei näkynyt missään. Lopulta herra ilmottautui itse pitkällisen etsinnän jälkeen alakerran peränurkasta. Tänä aamuna on jatkettu kaiken haistelua ja erityisesti meidän kylppäri on sen mieleen, kyllä kylmänkin saunan lauteilla ja kiukaan päällä on ihan kivaa!
Mulla on saunavuoro koko päivän.
Kaikki haisee niiiiin oudolle!
Vaikka meidän taloudessa ei koskaan ennen ole ollut kissaa, on tämä varmasti suurempi muutos Leolle, joka joutuu ihan vieraaseen ympäristöön vieraiden ihmisten ympärille. Tyyppi on ottanut ainakin tähän mennessä muutoksen ihan hyvin ja tulee aina pois piilostaan silitettäväksi, kun menee samaan huoneeseen ja vähän jo seuraa mua. Viime yönä myös ruoka oli hävinnyt kiposta ja leikkiminenkin jo maistuu, että melko hyvin menee! Alkuun ohi menevistä junistakin tuli vähän liian jännä ääni, mutta enää se ei tunnu haittavaan. Kerran Leo sähähti mulle, kun menin vähän liian nopeesti lähelle, mutta uudelleen lähestyessä oltiin taas kavereita. Vaikka ulkona on hieno keli, olen istunut aika paljon meidän suihkun lattialla ja höpötellyt kaikkia pehmoisia Leonardolle. Tätäkin postausta olen tehnyt jo monta tuntia, kun välillä pitää käydä tarkastamassa miten kissalla menee.
Maastoudun maastopyörään.
Katos vaan, just sopiva kerrostalo mulle!
Mikä paikka mulla on vielä tsekkaamatta?
Niin. Meillä on nyt Leo ja syyskuussa tulee Leoko. Noin puoli sekuntia mietin Leon nimen vaihtamista, mutta mitä se haittaa vaikka nimet osuu niin lähelle toisiaan? Kun huutelee Leoo, tulee varmaan molemmat paikalle, mutta kaksin aina kaunihimpi. :))
Mä oon niin pitkään ja hartaasti halunnut omaa kissaa, että nyt tuntuu aivan epätodelliselta. Mulla oikeesti on kissa ja vielä mitä upein sellainen. Vau! Eikun siis mau!

26 kommenttia:

  1. Aawww! Leo vaikuttaa huipputyypiltä. Onnea uuteen kotiin ja uuden perheenjäsenen johdosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä lyhyellä tutustumisella mä sanoisin kans, että ihan huikee katti! Kiitos ja kiitos. :))

      Poista
  2. Onpa kaunis kattimatti! Touhukkaan oloinen tyyppi :) Lisää kissapostauksia vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää rakastuin sen ulkonäköön heti ensisilmäyksellä! Leo tulee varmasti näkyyn blogissa aika paljon. :)

      Poista
  3. Ihana Leo! Luulen että teijän porukasta tulee melkonen tiimi :) Kerroitko edelliselle omistajalle että Leosta tulee blogikissa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kohta sellanen vauhtitiimi kasassa, että alta pois.:D Joo, mää kerroin, että kuulumisia ja kuvia voi käydä kattomassa täältä. Leo nousi kertaheitolla julkisuuden parrasvaloihin. ;)

      Poista
  4. Mä ainakin luen sun blogia maailman tappiin. Varsinkin nyt, kun sinne tuli jo yksi ja tulee toinen loistava sidekick. Ei haittaa yhtään, jos menee hyvin, kunhan maailmassa on onnellisia ja iloisia kissoja.

    Mä en usko, että noi samankaltaiset nimet haittaa menoa, koska johan sä keksit Leolle jo (ainakin) yhden lempinimen. Ja eikös Leokokin ollut jo Leksa? Eli tuskin tulee kateille identiteettikriisiä. Toivottavasti ei.

    Se on muuten jännä, kuinka noita allergioita tuppaa ilmenemään juuri, kun pentu kasvaa aikuiseksi. Mun Miisustakin oli jouduttu luopumaan juuri, kun pörröisestä pennusta kehkeytyi aikuinen kissa. No, tässä tapauksessa hyvä sulle (ja Miisun tapauksessa mulle). Ja kiva, että omistaja kuitenkin hoiti Leon eteenpäin uuteen hyvään kotiin. Ja siis voihan joillekin oikeasti tulla niitä allergioita, mutta se on vaan eläinsuojeluyhdistyksestä kuultua faktaa, että niissä on piikki siinä vaiheessa, kun kissa täyttää vuoden.

    Meidän sisustuksissa on näemmä lisääkin yhtäläisyyksiä: meillä on tuo Ikean kissakerrostalo tummanruskeana. Ja kyllä, se on todistetusti erittäin kissanmentävä. Meidän karvaläskit asuvat kyllä vain alemmissa kerroksissa. Kattoterassilla on käyty vain pari kertaa pitkän suunnittelun ja mahtiloikan jälkeen, mutta teidän sporttikissat varmaan tulevat viihtymään siellä hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukaan ei varmasti voi vihata kauniita ja hauskoja kissoja!
      Leksa on just kielletty lempinimi, koska appiukon kissa on Leo, mutta sanotaan Leksaksi ja Rahkaäijä yrittää sanoa myös meidän Leoo Leksaks, mutta en hyväksy sitä. Mää luulen kans, että kissoja ei tää ninimiasia haittaa, ihmiset lähinnä luulee, että meiltä on loppunut mielikuvitus kesken.
      Eihän se kissa oo yhtään enää niin kiva kun se on pentu, noin yleisen mielipiteen mukaan. Mutta toisaalta pennuissa on vähän rasittaviakin puolia, että aikuinen kissa sopii monelle paremmin. Leo tuntuu vähän semmoselta myöhäisteini-ikäseltä, välillä on kakaramainen meininki ja sitten taas olla ihan aikuista.

      Kissakerrostalo oli täällä valmiina, kun me tultiin ja saa tänne myös jäädä, kun siihen saa niin näppärästi kypärät ja kengät tollain. Meidän sporttikissat ei varmaan kovin kauaa jaksa leikkiä kerrostaloa, kun pitää jos taas mennä seuraavaan paikkaan riehuun. ;)

      Poista
  5. "Kun huutelee Leoo, tulee varmaan molemmat paikalle,"

    :D tikahdun nauruuni. Sä oot niin optimistinen! No, kyllä se karu totuus vielä paljastuu..

    Mut siis aivan ihana kissa!! Ja kun ootte Rahkaäijän kanssa tommosia oman elämänne macgyvereita, niin googlatkaa CatMax ja sit vaan rakennuspuuhiin. Ikeasta varmaan löytyy osia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa meinaakko, että kukaan ei tuu, kun huutelen? :D

      Aika hienoja ideoita tuolla kaupassa. Vaan aika törkeen hintasia! Haen Ikeasta Stolmen-tolppia ja teen tommosia kymmenesosan hinnalla. Meillä on pieni kiipeilypuu nyt ja ekana askarrellaan ulkohäkki, siihen on jo suuret suunnitelmat!

      Poista
    2. No sitäpä juuri meinaan.. Meillä yksi neljästä tulee kutsuttaessa, mutta se on niin huomionkipeä, että tulee muutenkin. Muut eivät liikauta korvaansakaan. Nöyryyttävää.

      Joo, ne on törkeen hintasia, käsityörajoitteisena olen törsännyt kumminkin sellaiseen. Mutta siellä on tosiaan hyviä ideoita teikäläisten kaltaisille niksipirkoille, joten jään odottamaan askartelusession tuloksia!

      Poista
    3. Mää sinisilmäsesti uskon, että kissat tykkää ruuan antajastaan niin paljon, että ne suorastaan kirmaa mun luokse aina kun kutsun niitä. :D
      Mä jo aloin vähän hahmotteleen päässäni kunnon seikkailurataa tohon Catmax-tyyliin. Odotan askarteluinspiraatiota ja sitten lähtee!

      Poista
  6. Rahkaäijä on lähes oikeassa. Alkaa vit*ttaan, kun toiset saa siistejä kissoja ja toiset ei. Mut kai mä silti käyn niitä täällä ihastelemassa jatkossakin. Rapsutuksia Leonardolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä huoli, kyllä sääkin vielä saat joskus oman kehräyskoneen. :) Leonardo kiittää rapsutuksista ja ravistaa märkiä tassujaan!

      Poista
  7. Iiiiiihana kisuli! :) Lisää vaan kissapostauksia tulemaan! Jatka samaa rataa, tämä on aina niin ihana hyvänmielen blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leot tulee varmasti oleen blogin vakioaiheita, sellanen kissakuulumiset-osio vähintään joka viikko! Kiitos paljon, pahanmielen blogit ei oo kivoja!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Eikös olekin! Yksi kauneimmista, mitä mä olen nähnyt.

      Poista
  9. Ihana kissa! Määki ottasin heti tuommosen. :) Kerro vaan kaikki maholliset kissajutut. Tämän ruudun takana ainakin tykätään kissoista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leo on aikamoinen hurmuri! Kissajuttuja varmasti tulee, sen lupaan, koska kukapa ei kissoista tykkäis. :)

      Poista
  10. Kannattaisi melkein jo harkita pyörien uudelleen maalausta, värisävyt pikkupanttereista :-)
    Kissat on kivoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, vähän pilkkua ja raitaa vois meidän pyörät kaivata. :) Niin on!

      Poista
  11. Siis sulla on niiiiin hyvä kissamaku. Meillä asustaa maatiainen ja ocicat, ja vuosi sitten oli lähellä abyn tulo. Ehkä vielä joskus :) Bengaleilla puolestaan on niin upea väritys että oksat pois. Hyvin kissi on alkanut sopeutua ja varmasti nauttii kun saa kaverin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaäijän isällä on aby ja ocicat ja varmaan pitkälti sen takia meillekin tulee nyt aby, ne on vaan niin upeita. Ocicatit kans! Oikein hämmästyttää kuinka hyvin katti on kotiutunut, nyt se on jo kuin olis ollut aina täällä. Hyvä kun on sopeutuvainen, niin ei tuu varmasti ongelmaa, kun pentu muuttaa tänne. :)

      Poista
  12. Ihana vesikissa! Tosin suihkepullo rangaistuksena ei toimi, mutta toivotaan että kaveri on mitä hyväkäytöksisin ettei ole tarvettakaan keksiä kurituskeinoja :)

    Kissan nimi on yleensä toisarvoinen, siis nimenomaan sille kissalle, yleensä ruokapussin rapina tai -kupin kolina käy ihan nimestä. Tosin koirallekin opetetaan se oma nimi juuri niin, että se yhdistetään johonkin kivaan (ruokaan) ja puppe assosioituu nimeensä positiivisesti. Turhan usein olen huomannut, että eläimen nimeä käytetään myös moittistarkoituksessa, mutta eihän lemmikki sitä ymmärrä. Tämän jälkeen ihmetellään kun eläin ei ota kuuleviin korviinsa kun sitä koittaa huutaa. Joten eiköhän kissoille toimi samat kikat. Leonardo kaikessa komeudessaan on hieno nimi, en edes välttämättä lähtisi lyhentelemään. Ehkä kutsuhuudoksi Da Vinci tai Dicaprio? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suihkepullo aiheuttais varmaan vaan kunnon hepulin, kun pitäis antaa tassua vedellä. Suihkussakin se tulee tosi lähelle, mutta ei ihan veden alle.

      Toi on muuten tosi hyvä pointti, että nimee ei kannata käyttää moittimistarkotuksessa. En koskaan ole tullut ajatelleeksi, mutta näinhän se on. Tästä lähtien sanon vaan, että perkeleen katti, mutta nimeä ei mainitse vahingossakaan, jos kissa tuhmailee. :D
      Da Vinci olis mun mieleen, kuulostaa aika ylevältä!

      Poista