tiistai 12. elokuuta 2014

Ootsä joku pyöräilijä vai?

Pyöräily olis aika booring, jos ajaisi aina samalla pyörällä. Niinpä me ollaan yritetty lähteä yhteisille lenkeille joka kerta eri pyörällä, kuin millä edellinen lenkki on tehty. Koska kaksi edeltävää pidempää pyöräilyä oli rullailtu maantiepyörällä ja jäykkäperämaastureilla, lähdettiin sunnuntai-iltana liikenteeseen täpäreillä. 
Hihaton paita oli hirveä virhe, melkein kuin lihaisa herkkutarjotin hyttysille.
En tiedä kumpi on synkempi, taivas vai Rahkaäijän ilme. 
Multa kysytään aina välillä, että olenko pyöräilijä. Mä en ihan tiedä miten pyöräilijä määritellään. Pitääkö olla ammattilainen vai riittääkö se, että ajaa pyörällä? Mä en ole osallistunut tänä kesänä yhteenkään pyöräilytapahtumaan (paitsin järjestin Ratareittä), saatika osallistunut mihinkään kilpailuun. Voiko olla pyöräilijä, jos ajaa vain yksin tai kaksin ilman tavoitteita? Mutta jos törmää auton kanssa, niin uutisoidaan, että pyöräilijä jäi auton alle. Tuskin sen takia tuskin kannattaa kolaroida, että joku kutsuisi pyöräilijäksi. 
Sinä Tarzan, minä Jane?
Kypärä aina pois, kun mennään kiipeilytelineisiin leikkimään!
Kovin pro-tason pyöräilystä ei kylläkään ollut kyse meidän maastolenkillä, kun metsä oli sateen jäljiltä ihan märkä ja ajotatsi ihan hukassa. Ja juuri kun pääsee vauhtiin, hyökkää sata ja kuus hyttystä kimppuun. Ajeltiin Itä-Tampereella Linnainmaan ja Atalan suunnalla ja siellä menee paljon tosi käyttökelpoista polkua, ja sinne palataan vähän kuivemmalla kelillä. Etelä-Tampereen polut etenkin Hervanta-Hallila -suunnalla on koluttu läpi moneen kertaan ja pieni reviirin laajentaminen piristää elämää.
Onneks tämä rakennettiin vasta tänä kesänä, eikä esimerkiksi 15 vuotta sitten tai Rahkaäijälle ei olisi jäljellä enää yhtään luuta, joka ei olisi katkennut.
Kotiin päin polkiessa koukattiin Kaukajärven Vilusenharjun entisella maankaatopaikalle, joka on nykyisin muodikas urheilupuisto. Tänä kesänä sinne on tehty BMX-rata ja tulossa on kuulemma vielä skeittiparkki. Mun mielestä sinne olis myös älyttömän siistiä saada jonkinlainen ulkosali. Mäen päällä riittää tilaa ja sieltä on hienot näköalat, niin olisko aika hieno paikka nostella tankoa!
Rahkaäijällä on vähän BMX-pyöräkuumetta. 
BMX-pyörä varmaan juuri mahtuisi meidän uuteen pyörähuoneeseen, joka on vielä vähän vaiheessa, mutta kovaa vauhtia valmistumassa. Tuntuu aivan maagisen ihanalta, että pyörille ja kaikelle pyöräsälälle on kunnolla tilaa, eikä jatkuvasti tarvitse kompastella renkaisiin tai pumppuihin. Renkaat on muuten huoneen oikealla puolella takan sisässä.
Takaseinällä laitetaan vielä tolpat, joihin maantiepyörät laitetaan roikkumaan.
Kypärille ja kengille on myös oma paikkansa. Ja seinille jotain päheitä pyöräilyjulisteita!
Kun pyökkäri on valmis, voi hiljalleen ruveta speksailemaan viereiseen huoneeseen salia. Suunnitelmat on ainakin hienot, enkä melkein malta odottaa, että se on valmis!

17 kommenttia:

 1. Kattelin pari viikkoa sitten BMX:n SM-kisoja telkkarista ja koko ajan mietin miten Rahkaäijä olisi sopinut sinne sekaan mainiosti. Eli ens vuonnahan se siellä varmaan jo suhaa!

  Aijai, komea bike cave tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä hei yllytä hullua enempää, se on jo kattonut että käytettyjä BMX-pyöriä saa ihan pilkkahintaan. :D
   Tätä bike cavea on suunniteltu pitkään ja hartaasti, niin mahtavaa kun päästiin toteuttaan sitä!

   Poista
 2. Niin hyvää puuta! Sekä tuo rankapuu, että pyörähuone. Ah, suits you sir!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommosen rankapuun kun sais pyörähuoneeseen koristeeks, niin elämä olis täydellistä!

   Poista
  2. Joo! Olisiko häpäisy laittaa oksille ketjuja ym. tilpettä VAI pelkästään pyörähuonepuun ilman-muuta- asiaankuuluvaa koristelua? Ois joulu ainainen, nyt sitä sais ja mitä näitä nyt on.

   Poista
 3. Niin että tämmöistä meillä, tervetuloa varkaisille! Eikä oo kuulkaa täpästä kiinni, ON rahaa ja pyörää, joka viikonpäivälle. Tietty harrastaja tarttee. Ainakin, jos kavereillakin on, tai kaveri ostaa jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahaa ei kylläkään oo, kun on pyörä joka viikonpäivälle. Mutta parempi pyörä pyökkärissä, kun euro tilillä! Ja mulla ei oo yhtään kaveria, jolla olis kolme pyörää, niitten tarvis vähän ryhdistäytyä!

   Poista
  2. Oon vähän kierrellyt maailmaa ja täytyy todeta että maailma ois parempi paikka jos ihmiset keskittyisivät enemmän polkupyöriin ja polkisivat enemmän pyörällä. Go Anni!

   Poista
  3. Just niin! Jos ajaa pyörällä, niin ei voi olla läpeensä paha ihminen. Go Anni!

   Poista
 4. Kiva uus banneri! Mau ja mou, ei mulla muuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kissat ansaitsi mielestäni päästä mukaan. :)

   Poista
 5. Mä oon kyllä niin kateellinen tosta kenkä-kypärä -hyllystä! Ja pyökkäristä :-) Tällä hetkellä pyörät on makkarissa, my precious. Muut rojut täyttää erinäiset kaapit, hyllyt, penkit ja tuolin aluset eteiskäytävässä. Nimim. tarviin lisää tilaa. Ehkä? :)

  Jatkan haaveilua kokonaisesta harrastehuoneesta kaikille urheilu- ja taiteiluvälineille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkä-kypärä -hyllyn saa Ikeasta, vink vink. ;) Niin ymmärrän ton kaikkialla lojuvan rojun. Nyt on vaan se paha, että voi haalia lisää romua, kun on enemmän tilaa.
   Jos vain taivas olis rajana, niin mulla olis erillinen harrastetalo pihapiirissä kaikelle kivalle!

   Poista
 6. Sanotaanhan kaikkia autolla ajaviakin autoilijoiksi, huolimatta siitä ajatko autoa joka päivä vai satunnaisesti kerran vuodessa...riittää siis että istut auton rattiin, niin olet autoilija.. Joten eiköhän samalla tavalla kaikki pyörällä ajavat ole pyöräilijöitä, kun siihen satulaan hyppää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta onko autoilija vasta kunnolla pro autoilija kun ajaa ammatikseen autoo? Ja mikä jännintä, sama tyyppi saattaa olla autoilija että pyöräilijä!

   Poista
 7. Niin kiva ku on pyöräkauppa kotona. Kiva, kun teitä on kaksi jotka ajattelee samalla tavalla ja tykkää pyöristä. Kauheeta jos joutus miehelle/vaimolle selittää miksi pyörien pitää olla olkkarissa eikä pihalla tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin onni, mää en esimerkiksi ottais mitään auton osia lojuun sisälle. :D Ei tätä voisikaan yksin niin intensiivisesti harrastaa!

   Poista