perjantai 15. elokuuta 2014

Kesän päättäjäiset

Edes kerran kesässä on pakko päästä katsomaan Särkänniemeen, kun joku yrjöö viikinkilaivassa. Mä kävin jo heinäkuussa kerran, mutta nyt tarjoutui mahdollisuus toiseen kertaan, kun (ex-)vuokranantajamme TOAS piffas kaikille asukkailleen ilmaset kolme tuntia Särkässä. Tämä on vika kuu, kun meillä on vielä vuokrasoppari TOAS:in kanssa ja sitten päättyy loistelias 7 vuoden asumisurani opiskelijaluukuissa.
Mutta ensin kahville Mustalahden satamaan!
Tämän kesän suurimpia mysteereitä on ollut Minetin jätskipallojen koko. Tänäänkin jätskimyyjä lappas vohveliin niin paljon tavaraa, että meinasin jo ruveta toppuuttelemaan, että yks litra riittää.
Heti iski leuatushimo!
Ennen oli kaikkia paremmin. Myös Särkänniemessä. Kaiholla muisteltiin huvipuiston takanurkkaa, jossa oli Korkkiruuvi, hurjaa pyöritystä tarjonnut Hurveli ja Cinema, jossa näytettiin filmejä jostain ulkomaiden vuoristoradoista. Nyt siellä on vaan törmäilyautot, joissa ei saa törmäillä ja MotoGee, johon on aina kilometrin jono. Kun tälle linjalle lähdettiin, niin vaadin takaisin Särkkään myös CocaColan, Jet Starin ja Frisbeen. Rahkaäijä ei myöskään pääse koskaan yli siitä, että kummitusjunaa ei enää ole ja tilalla on joku vihaisten lintujen kiipeilyteline. Ja hylkeet takasin siihen planetaarion eteen!
Rahkaäijä rikkoi sääntöjä. Se törmäili. Tahallaan.
Kantti kertaa kantti on niin jännä, kun joka kerta pelkää ajavansa järveen!

Jos joku on joskus miettinyt, että kuinka Motogeessä voi olla niin hienot portit, niin se johtuu siitä, että Rahkaäijä on tehnyt ne. Maestro on askarrellut myös Possujunaan renkaita.
Oikeassa alalaidassa Rahkaäijällä olis aika hyvät välitykset maastavetoon, käsien pituus ainakin riittäis!

Jaa kesäkilot?
Kolmessa tunnissa otettiin haltuun kaikki parhaat laitteet, Näsinneula, Metkula, Koiramäki ja narunveto. Narunvedossa mua kohtas uskomaton onni ja sain vedettävän veneen ja heti perään Rahkaäijä voitti kumiankan. Tiedän yhden meillä asuvan vesipedon, joka repii näistä riemua varsin pitkään.
Morjes, oikein speed boat!
Ei tää jonottaminen oikeestaan edes haittaa!
Ensin kävin vääntämässä kättä...

Ja sitten menin pitään asenäyttelyä Koiramäkeen ja koirat oli suorastaan mykistyneitä. 
Metrilakua!
Ei ollenkaan hassumpi kaupunki tämä Tampere!
Äitille ja iskälle terkkuja sinne järven toiselle laidalle!
Nyt kesällä on lupa lähteä, kun me ollaan käyty yhdessä Särkänniemessä. Oikeasti en haluaisi luopua kivoista keleistä koskaan, mutta muuttolaatikkoon kuoritakkia pakatessa huokasin, että ihanaa kun tänkin saa kohta päälle. Ööö, mitä? Mutta yksi paha juttu näissä pimenevissä illoissa on. Huomattiin meinaan tänään, että meidän pihassa on lepakoita. Ääk!

6 kommenttia:

 1. Siis mitäh! Ei enää kummitusjunaa? Se oli ihan huikea. Pelkäsin kakarana aina ihan törkeästi mut silti oli pakko mennä. Ah. Särkkis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kummituslinna on saanut väistyä Angry Birds -puiston tieltä. Ei ole helppoo olla kummitus. :/ Kyllä Särkänniemessä on edelleen sitä jotakin!

   Poista
 2. Särkkikseen ilmaseks?! Kuulostaa hyvältä vuokranantajalta. Toi aikarajoitus mua vähän huvitti. Miten sitä valvottiin että ette olleet yli kolmea tuntia? Olisiko kolmen tunnin täytyttyä kuulunut ensin kuulutus ja sen jälkeen olisi pitänyt juosta valvojia karkuun? Mulla tulis ainakin ihan kauhee hinku kapinoida ja olla ainakin kolme ja puol tuntia :D

  Mulla ei ole ikävä muita vitkuttimia kuin Cinemaa, muista tulisi jo tässä iässä (testattu tänä kesänä Power Parkissa) paha olo. Paitsi korkkiruuvista tuli ainoastaan pää kipeäksi, koska muistan että siinä kolisi ikävästi pää niihin laitoihin... Mut eikö Jet Star ollut se vuoristorata? Eikös sitä enää ole?

  Mua nauratti tuo portin osoittelu. Miehen on pakko myös joka kerta Tampereella käydessä ja tiettyjen rakennusten ohi ajaessa muistuttaa että: "Mää olen tehny muuten katon tohon ja tohon rakennukseen, sillon nakki ja kivi kun olin töissä Katehuollossa!" Mun pitää siinä vaiheessa olla tietenkin kauheen vaikuttunut tästä työpanoksesta.
  Mut ei vaiskaan, kyllä on muotoilu vertaansa vailla noissa porteissa, on selvästi ollut sydän mukana niitä hitsaillessa :D

  Hiano uus banneri! Tyylikäs fonttikin vielä kaiken lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aikarajotus toimi niin, että kello 18 eteenpäin laitteisiin pääsi, kun rinnassa oli tyylikäs "I love TOAS" -pinssi ja huvipuisto meni kiinni tavalliselta kansalta kello 19 ja meillä "vip-vierailla" oli vielä kaksi tuntia aikaa riehua siellä.
   Korkkiruuvi tosiaan täristi ainakin siinä yhdessä mutkassa ja pää kolisi, jollei ollut tarkkana. Jet Star purettiin pois ja nyt siinä on tilalla joku tosi booring kieputin.
   Töillä leuhkimisessa on varmaan jotain sellasta hyvin alkukantasta tyyliin "tässä metsästin silloin mammutin" ja naaraiden pitää olla tosi vakuuttuneita ja ihastuneita tehdystä työstä. :D

   Tuli banneri-inspiraatio, ei kaunista, mutta rahkamuijamaista. ;)

   Poista
 3. Hei olitko sunnuntaina aamuvuorossa töissä? Oltiin kavereiden kanssa ikeassa heti 12 maissa ja näin vaan takaapäin jonkun naisen ja ajattelin sen voivan olla sä, mut en kehdannu käydä kysymässä :(
  Ja aikas reilu vuokrananataja toi toas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olin! Sun olis pitänyt ovelasti kiertää eteen jostain sivusta, että olisit nähnyt olinko se mää. :D
   Sietääkin olla reilu, just laskin että vuosien aikana oon pulittanut niille jonkun 25 000 euroo vuokraa. :D

   Poista