sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Lift like a girl!

Reilu kuukausi sitten pistettiin Tampereen voimanostajien kanssa alulle yhteinen projekti nimeltä Voimanostokurssille naisille ja eilen oli vihdoin tuo hartaasti odotettu päivä. Kello kahdelta, lauantai-päivän ollessa kauneimmillaan, kokoontui joukko nostonhimoisia naisia Nekalan HH Gymille. Kahdeksan plus Rahkamuija eli vähintää yhdeksän. Oltais myös voitu jäädä paistattelemaan päivää ulos, mutta siirryttiin silti sisälle HH Gymin voimanostohuoneeseen, jonne ei pahemmin päivä paista.
Name of the game oli se, että TVN:n ukot ja yksi leidi neuvoo ja naiset nostaa. Ja niinhän me tehtiin kolme ja puoli tuntia!
Järjestys oli sama kuin voimanostokisoissa, eli kyykyllä aloitettiin, sitten penkki ja kruununjalokivenä maastaveto.
Ensimmäinen nostaja uunista ulos!
"Ja muista sitten työntää niitä polvia ulospäin!"
Ilme on kans tosi tärkee. Mitä rumempi, sen parempi!
Kyykkyhäkkejä oli käytössä kaksi ja tankoja kolme ja jokainen tanko oli vähän eri korkeudella, jotta eri pituisille nostajille löytyi varmasti tanko sopivalta korkeudelta. Äkkiä luulisi, että kyykyssä ei ole edes mitään reenattavaa, alas vaan ja sitten ylös. Mutta ensin pitää löytää käsille sopiva ote tangosta sopivasta kohdasta, sitten säätää jalkojen leveyttä, sitten muljauttaa lantio taakse ja alas mennessä pitäisi vielä muistaa painaa polvia ulospäin sivuille ja ylös tullessa samoin ja vielä pitää katse ylhäällä. Eikä kannata kyykätä peiliin päin! Mutta ei se nyt tosiaankaan mitään rakettitiedettä ole ja Teemulta, Matilta, Veikolta ja Marjulta tuli jatkuvasti hyviä ohjeita, ja yleensä jokainen nosto näytti edellistä paremmalta.
Kun kyykystä oli saatu tarpeeksi, päästiin vähän lepuuttamaan makuuasentoon. Eli penaa!
Selkä kaarelle ja uutta nostoo vaan! Go Jenni!
Jee, onks hyvä meininkiiiii?! Peukut ilman, wuhuuu!
Punapäiseltä Marjulta oikeella kannattaa ottaa vinkkejä vastaan, se meinaan osaa nää hommat!
Myös penkkipaikkoja oli kolme, joten kaikki pääsivät penkkaamaan oikein sydämensä kyllyydestä. Osalle penkkipunnerrus oli tutumpi juttu ja osalle vieraampi, mutta kaikki saivat varmasti hyvät eväät jatkoa ajatellen. Meikäkin tietää nyt vähän paremmin missä mättää, selästä ja jaloista enemmän tukea ja happi otetaan ennen laskua, ei sen aikana. Useampikin hätyytteli ennätysrautojaan ja voimaa näissä muijista kyllä löytyy, kunhan pää on mukana nostossa. Se todettiin monta kertaa.
Kannattaa juoda välillä!
Penkin jälkeen siirryttiin maastanostoon, tuohon Rahkamuijan ehdottomaan lemppariin. Vaikka kahteen edelliseen liikkeseen oli jo vuodatettu hikeä, mutta ei kyyneleitä, oli vielä vähän poweria jäljellä maveenkin. Taas kolme tankoa ja hieman eripainoista kiekkoa kaikkiin, jotta jokaiselle löytyi sopiva paikka treenailla.
Nyt kuulolla, Teemu latelee ohjeita.
Siiri reenaa sumoo!
Nostotalkoot!
Virpi oli varsin kova vetomimmi! Oho, se onkin Veikko, yksi kurssin vetäjistä!
Sarianna keskittyy täysiä!
Koska kerrankin oli mahdollisuus kokeilla vähän erilaista jutskaa valvovan silmän alla, mä koitin sumotyyliä, eli jalat leveällä. Naisille kuulemma sopii sumostaili hyvin, koska se on huomattavasti enemmän jalkapainotteisempi, kuin perinteinen kapea veto, jossa tarvitaan enemmän selkää. Mun täytyy ainakin vähän vielä treenailla, ennen kun pääseen hyödyntämään sumotyylin edut. Oli meinaan vaikeeta noin äkkiseltään! Ensin yritin varsin leveällä jalkojen asentoa, mutta lantio veti kuulemma jotain ihan omaa mambaansa silloin, joten hieman kapeampi sumo näytti (ja myös tuntui) paremmalta.
Jaa, että tästä vaan alas?
Jos kuvassa näkyisi mun kieli, niin se olisi keskellä suuta.
Fiilis tuntui olevan varsin korkealla osallistujien keskuudessa ja kaikki varmasti sai ainakin jotain irti kurssista. Kurssin päätyttyä pukuhuoneessa etenkin yksilöllinen ohjaus sai kiitosta, kun kurssilaisia oli yhdeksän ja ohjaajia neljä, saivat kaikki varmasti henkilökohtaista neuvontaa joka liikkeessä. Vaikka olen käynyt ihan vastaavan kurssin vuosi sitten, tää oli mullekin aivan hyvää kertausta ja tekniikan tarkistusta. Oli myös ihan tosi kivaa, kun porukka kannusti toisiaan ja muutamalle hienolle nostolle oikein taputettiinkin. Varmaan pilasin parikin tiukkaa nostoa, kun karjasin kesken kaiken "NOSTA!!" Olen varmaan viettänyt vähän liikaa aikaa HH Gymille, jossa huudetaan joka ilta. :D
Pakotin koko porukan lopuksi yhteiskuvaan ja kurssin henkeen sopivasti kuvaan pääsi myös voimanostotanko, jota juuri ja juuri jaksettiin kannetalla tollain porukalla!
Katoin näitä kuvia eilen illalla ja nauroin monta minuuttia keskellä olevan Siirin irvistykselle, ihana! 
Joko kuvat on otettu, ei jaksais enää pitää tätä tankoo!
Ihan jättimäinen kiitos kaikille osallistujille ja etenkin Tampereen voimanostajille. Tää oli ihan mielettömän hieno juttu!
Tiedän, että siellä kotivastaanottimien äärellä on nyt huokailuja, että olisinpa mäkin ollut tuolla, kuulostaa niin kivalta! Huokailuihisi on vastatattu! 24. toukokuuta olisi HH Gymillä (Ahlmanintie 56, Tampere) ihan vastaava setti, kymmenen naisihmistä otetaan (plus mä!) ja kurssille on varattu neljä tuntia, kello 14 alkaa. 20 euroo kustantaa ja ilmottautumiset sähköpostilla matti.rajaniemi2@gmail.com mahdollisimman pian. Tuu, siä on tosi kivaa ja oppii kaikkee!

Rahkalaskuri: 807

22 kommenttia:

 1. Ihan huippua, totean vaan vielä!! Joskus vielä raahaan siut omiinkin treeneihin!! Kiitti suberistii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sanon määkin, huippua! Joo, nyt sä oot käyny mun salilla, niin voin sit tulla sun salille. :D Eipä mitään, ilo oli ihan kaikkien puolella!

   Poista
 2. Kiitokset munkin puolesta, tää oli aivan superia! Ihan älyttömän hyviä vinkkejä ja tekniikkaneuvoja sain kaikkiin liikkeisiin, nyt kun vaan vielä muistaisi soveltaa niitä ensi kerralla salilla.

  (ja aahhaha, meikä vaan seisoskelee asiantuntevan näköisenä kädet puuskassa kaikissa kuvissa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniikkaneuvoja ei vaan oikeesti mahdu tähän maailmaan liikaa, aina on jotain petrattavaa! Ja oli hauska tavata, olit just semmonen kun olin aatellukin. :D

   Olin ihan pyöristynyt, kun huomasin, että ei ollut yhtään kuvaa susta nostamassa, yhdessä sentään lastasit painoja penkkitankoon, ettei menny ihan seisoskeluks. :D

   Poista
 3. Oooh, miten kaunista! Mäkin haluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, nyt kuulee neljän viikon päästä Tampereelle niinku olis jo!

   Poista
 4. onks Marju tuolla 24.5 kanssa? nainen on tuttujani ja varsin ihana ja tietäväinen tukkavärikaimani ;) ja mul on LOMA 24.5., joten jos mä vielä vähän aikaa kelaan niin voi olla että pääsen lähtemään messiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä vähän käsitin, mutta kannastaa varmistaa Marjulta viä asia. :) Joo hei, mikäs sen parempaa lomatekemistä, kun reissu Tampereelle nosteleen!

   Poista
 5. Ääääh, kun ei oo työvuorot vielä selvillä, niin en uskalla ilmoittautua. Mut mää niiiiiin haluan tulla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äää, aika paha! Mutta jos vaan työvuorot osuu kohdalleen, nii tuu! Voin tarjota majoituksen!

   Poista
 6. Hihihii, oli kyllä sairaan kivaa! Tosi hyviä vinkkejä tuli ja hirmuinen nostohimo :'D Selkäkin oli ihan fine tänään, eikä itkettänyt istua junassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, voimailu on kivaa! Mutta nostohimoja tuli mullekin, vielä kun tosiaan muistaa kaikki hyvät vinkit reenin aikana. :D Jes, se on hyvä, sumostaili siis ei ollut ihan paha!

   Poista
 7. Kiitos munkin puolesta! Oli huippua!! :) Viä kun muistais kaiken...?! Eiku sehän se tärkein vinkki olikin, "muista kaikki" :D

  VastaaPoista
 8. Kiitos <3 <3 Just näitä juttuja olin aina halunnut oppia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, tosi hienoa kuulla, että oppi osui kohdalleen. :)

   Poista
 9. Kiitos vaan, oli huippua! Ny vaan reeniä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, oli hauska tavata! :) Nyt vaan opit kovaan käyttöön!

   Poista
 10. Voi jestas. Pitäiskö sitä hyödyntää VR:n opiskelijahintoja ja päräyttää käymään entisessä kotikaupungissani. Parikybää maksan mielelläni siitä, että joku pätevä katsoo tekniikoita kuntoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on aina hyvä matkakohde, tuu tuu! Viimesen tiedon mukaan paikkoja olis vielä jäljellä kolme, että mahtuu mukaan viä. :)

   Poista
 11. Olitko eilen Kikalla liikenteessä? Joku ihan sun näköinen potkutteli "sun kypärä" päässä ja "sun vaatteet" Kangasalan suunnalla. :D Joku wanna-be vai sinä? Missasinko nimmarin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin Kikalla liikenteessä, mutta potkuttelin vaan Hervannassa. :D Se oli varmaan vaan joku Rahkamuijan innokas fani, joka halus näyttää samalta, olis kannattanut pyytää nimmari siltä. ;)

   Poista
 12. Siinä Saarenmaantien vierellä on sellainen rullailijoitten suosima kevyen liikenteen baana. Siinä sun ilmeinen fanisi sitten meni ja potkutteli. No, jos tarvit jotain stunt-henkilöä joskus, niin tuolta voit käydä hakemassa... :D

  VastaaPoista