perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kultamuna käsissä

Keskiviikko-iltana tehtiin pieni maakuntamatka. Napattiin Pirkkalasta kyytiin Jaanaba ja Juhaba ja ajeltiin Alastaroon, missä tietenkin sijaitsee meidän Do it yourself -juhannustapahtuman eli Ratareiden tapahtumapaikka juhannuspäivänä. Miesväki oli ottanut mukaansa myös pyörät, joten rataa päästiin testaamaan tositoimissa.
Rata on tyhjä, sinne vaan!
Oletko kuullut sen Kirkan biisin, jossa lauletaan "Tää yö nyt  poljetaan ja hengaillaan.
Ei mennä nukkumaan.
 Varikolla pyöräillään ja svengaillaan, kun sataa kierrosta kerätään"?
Se kertoo juhannusviikonlopusta 2014.
Kavereillekin riittää tilaa katsomossa.
Mites, mahtuisko 14 metriä leveällä baanalla ohittamaan? Se on enemmän kuin olisi kolme kaistaa moottoritiellä rinnakkain.
Tälle suoralla voi kokeilla sitten temponopeuksia yön pimeinä tunteina. Kiihdytysauto menee tässä kohtaa yli 500 km/h, paljos sä?
Mulla on koko tapahtumasta nyt äärimmäisen hyvä fiilis, yritin kuvailla muille asiaa niin, että meillä on käsissä jättimäinen strutsin muna ja kun koputtelee vaan kuoren irti, niin sisältö on 24 karaatin kultaa. Koko konsepti on niin ainutlaatusen hieno, 24 tuntia pyöräilyä tyhjällä moottoriradalla Suomen suvessa, ei ole mitään vastaavaa. Saksassa toki, mutta niillä ei ole meidän kesäöitä siellä.
Las Palmasin mutka. Tänne muuten putosi taannoin lentokone.
Asfaltti rullasi oikein mukavasti, Rahkaäijä kehui myös, ettei mitään töyssyjä tuntunut pyörällä ajaessa.
Alastaro Circuit, 21. -22.6.2014, lauantaista sunnuntaihin, ole paikalla!
Rahkamuijalla on joka paikkaan vipit.
Koska juhannukseen on vielä hetki, käytiin sitä odotellessa vähän treenailemassa tänään. Rahkaäijällä oli jalkapäivä, meikällä selkä-takareisijumppa. Kaikki muut oli varmaan jo vetämässä lammasta kaksin käsin naamariin kotona, kun salilla oli tosi hiljasta.
Olisin varmaan minäkin tarvinut sitä lammasta ensin, kun oli ensin vähän käynnistymisvaikeuksia treenin kanssa. Vasta takareisiin päästessä sain jutun juonesta ja treenistä kiinni. Kerään vähän maastavetoon motivaatiota ja sen hinkkaaminen saa vielä vähän odottaa, suorin jaloin vetoa on sen sijaan tullut nitkutettua viime aikoina senkin edestä.
Rahkaäijä, nyt jäit kiinni! Peilistä näkee, että selvästi yrität zoomata sinne pakaroihin.
Moikka, oon Miss Suomi -finalisti numero 11 ja toivon maailmarauhaa ja kunnon pumppia lihaksiin.
Me ollaan viime aikoina ajettu jonkun verran Hervannan keskustassa ja lähiöissä sellasta urbaania maastoajoa ja salitreenin jälkeen meillä oli pyörät valmiina odottamassa. Ostin muuten Tigerista timantteja Rauskiin, ne sopii t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-s-t-i! Bling bling vaan.
Vuoraan ehkä koko pyörän timanteilla.
Lähdettiin keskustaan päin "pommittaan" pyörillä ja erityisesti tsuumailtiin paikkoja, joista voisi roikasta eli hypätä.
Suuri surmanajaja tietenkin hyppäis vaikka liikkuvan junan yli, jos olisi sopiva hyppyri.
Yliopiston pihasta ei löytynyt mitään hyvää kohdetta, joten suunnattiin Rahkaäijän lapsuuden hyppyhuudeille, eli Sampolan koululle. Siellä on kivoja matalia rappusia, joita voi ajaa tai hyppiä alas.
Jatkettiin matkaa Tullintorille päin ja Pakkahuoneenaukiolle onkin joku arkkitehti mukavasti suunnitellut hyppyrintynkää. Olin ihan tyytyväinen tähän kuvan roikasuun, vielä kun saisi kunnolla vauhtia, niin näyttävyys olis taattu!
Viime viikolla mustelmat oli melkein taattuja, kun käytiin vähän reenailmassa hyppäämistä TTY:n pihassa. Mun piti ottaa oikein näyttävä tuplaroikasu kahden peräkkäisen kivikorokkeen päältä, mutta vieläkin tuntemattomasta syystä painoin jarrut pohjaan juuri ennen ensimmäistä hyppyä ja pyörä naisineen vaan putosi korokkeelta ja melkein vielä toiseltakin. Jollakin uskomattomalla tuurilla en kuitenkaan kaatunut ja selvisin ilman fyysisiä vammoja, henkisiä kauhutiloja kylläkin saattoi jäädä. Mutta rohkeesti vaan uutta roikasua tonttiin, niin ei jää jännittämään!

Koska pääsiäisen pyhät ei lopu koskaan ja kellään ei ole mitään tekemistä kuitenkaan, niin pistetään perinteinen kysymyspatteri! Mitä meinaat tehdä juhannuksena? Tykkäätkö Kirkasta? Saako pitkäperjantaina käydä salilla? Söitkö jo lammasta? Onks junalla kiva matkustaa? Kumman roikasu näytti hienommalta, mun vai Rahkaäijän? Ole kiva ja kerro! 

Rahkalaskuri:794 

6 kommenttia:

 1. Kysymyspatteri: syödä makkaraa, en, saa käydä! :), en, ihan kiva, sun tottakai :)
  vastakysymys: Mistä toi vaaleanpunainen toppi on ostettu? :) Ihana bligblig-pyörä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vastauksia, varsinkin viimenen vastaus oli erittäin oikein. ;) Vastakysymykseen vastaus: se on Lidlistä, tais maksaa 4,99 € ja mullon samanlainen myös mustana. Tosi mukava päällä. :) Ja kiitos, määkin rakastan sitä!

   Poista
 2. Tää sun MAHTAVA blogi pelastaa hiljaset yövuorot, repesin tuolle MissSuomi-kuvatekstille. Eikö muuten kannattas siinäkin kisassa olla reenivaatekierros ku kaikki ne ehokkaat kehuu salia ja jumppaa harrastavansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hienoo, että voin auttaa sua olemaan hereillä. :D No todellakin pitäis olla, ja mä toivoisin myös sellasta kykykierrosta, jossa kaikki esittelis kykyjään, Ameriikassa on aina semmonen missikisoissa! Sitten kaikki vois vetää vaikka jonkun jumppaohjelmanumeron!

   Poista
 3. oon kans ihastellut tota pakkahuoneenaukiota mutta siellä tahtoo olla skedejengii ja ties mitä jengii ja porukkaa ettei pysty roiskautteleen...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuolloin pitkäperjantaina tuolla oli aika rauhallista, mitä nyt jossain siellä aukion kulmassa oli joku ryyppyjengi. Mutta ei tosiaan ehkä kehtaa mennä roiskautteleen, jos väki on pussikaljalla/ottamassa aurinkoo tossa kivien päällä. :D

   Poista