maanantai 23. heinäkuuta 2012

Huutokauppa-aarteita

Talvella meihin iski huutokauppahulluus, joka jatkuu vieläkin. Rahkaäijä bongasi Aamulehdestä ilmoituksen huutokaupasta ja kohta jo mentiinkin. Huutokauppa on täydellinen keksintö, jos pitää maakuntamatkailusta, vanhoista tavaroista ja ostamisesta, mutta ei kuluttamisesta. Täällä rahkaväen kodissa kaikki huonekalut ovat käytettyjä, peräisin huutokaupoista, sukulaisten nurkista ja huuto.netistä. Poikkeuksena tietenkin eteisen sisustusksellinen jalokivi, eli kaksi fillaria, heh. Vaikka lopputulos todellakin näyttää juuri siltä miltä kuulostaa, eli sekavalta, tulee vanhojen huonekalun käyttämisestä hyvä mieli.
Meidän ensimmäinen ostosksemme oli vanha matka-arkku, joka oli täynnä joulukoristeita. Tontut ja enkelit joutuivat valitettavasti Molokin kitaan, mutta arkku sai arvoisensa paikan makuuhuoneesta. Tällaisissa arkuissa on siis siirretty omaisuutta maasta tai mantereelta toiselle ja oma veikkauksemme on, että arkku on 1920-30 -luvuilta. Ei siis mikään feikkivanha!

Toisella kertaa mukaan tarttui yllätyslaatikko, jonka halusin mainion juustoraastimen vuoksi. Laatikossa oli myös muita keittiövälineitä, osan käyttötarkoituksista emme ihan päässeet selville. Kuvassa olevan kaunottaren käyttö sen sijaan on selvääkin selvempi, kahen kilon siiat punnitsee kätevästi tällä taskukalavaa´alla. Yritimme tätä harvinaisuutta huuto.netissäkin myydä (pilkkahintaan tietenkin), mutta kukaan ei ymmärtänyt hyvän päälle.

Viime kerralla huuto-ostelu lähti vähän lapasesta, onneks oltiin pakettiautolla liikkellä. Rahkaäijä huusi itselleen (turhaakin turhemman) vempeleen, jolla voi pilkkoa perunasta ranskalaisia. Nokitin huutamalla kirjahyllyn, koska vanha meinasi lahota sijoilleen. Ja pitihän sinne kirjahyllyyn huutaa sitten muutama kirjakin... Että jos jotakuta kiinnostaa kovasti Suomen puolustusvoimat ennen ja nyt tai Valittujen Palojen laadukkaat keittokirjat, niin meiltä saa!
Hyllyn päällä oleva (melko  konservatiivinen)
kynttilänjalka löytyi arkusta!


Kun näissäromuissa ei olis jo muka ollut tarpeeksi kannettavaa, huusimme vielä yhden jutun, jota oikeasti oli lähdetty hakemaankin. Nyt olohuoneen seinällä pölyä kerää aivan hurmaava (saa olla toistakin mieltä) ryijy!

Jos joku muukin innostuu sisustamaan kotiaan mummolaksi, kuolinpesähuutokaupat ovat kohtuuhintanen ja jännittävä vaihtoehto tehdä löytöjä. Antiikkihuutokauppoihin kannattaa suunnata vasta kun käytettettävissä on muutakin kun opintotuki! Huutokauppatunnelmaan pääsee mainiosti myös kotisohvalla, kun koukuttuu FOXin Huutokaupan metsästäjiin. Jos joku alkaa kuvata Suomen huutokaupan metsästäjiä, niin mä oon mukana!

2 kommenttia:

  1. Huutokaupan metsästäjät onkin parasta tosi-tv:tä mitä on tehty!

    VastaaPoista
  2. Todellakin, aivan hunajaa koko sarja!

    VastaaPoista