torstai 19. heinäkuuta 2018

Rento puoliloma

Mä samaan aikaan vihaan ja rakastan tätä superhellettä! Meillä on sisällä rapsakat 30 astetta lämmintä ja valun hikeä koko ajan. Samaan aikaan saan jotain sairasta nautintoa tästä, että kerrankin on kunnon kesä! Me käytiin ostamassa eilen Biltemasta teltta ja nukuttiin viime yö takapihalla ihanassa viileydessä. Kissat oli ihan ihmeissään, kun vietettiinkin yö niiden kanssa ulkona ja molemmat märisivät meille häkistään.
Meidän viihtyisä kesämökki. Parhaiten käytetyt 30 euroa ikinä!
Helteestä oli myös hyötyä maanantaina, kun käytiin kummitytön kanssa Rush-trampoliiniparkissa ja mittari näytti heti aamupäivällä +28 astetta ja saatiin sisäänpääsystä 80 prosentin ale! 30 asteella olisi päässyt ilmaiseksi pomppimaan, mutta vitsailtiin, että niiden mittari on tainnut jämähtää 29 asteeseen. Rushille muuten ihan täydet kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, oli superhauska paikka! Hypittiin molemmat kaksi tuntia lähes tauotta ja tällainen lapsekas aikuinenkin nautti erittäin paljon. Tytön nilkka vähän muljahti kesken hurjien pomppimisten ja Rushin työntekijä hoiti heti homman hienosti ja nilkkaan saatiin kylmää ja kohoa ja kohta hyppiminen jatkui, kun "ei siihen satu enää paljoo yhtään".
Tätä et tiennyt Rahkamuijasta: Olen Barack Obaman kummitäti! Käytiin Rushin lisäksi shoppailemassa Jumbossa. 

Salilla olen yrittänyt käydä vasta vähän illemmalla, kun tuolla Rautis Gymillä ei ole ilmastointia, vaikka muuten onkin kylän paras sali. Polvilämppäreiden pukeminen on todella miellyttävää hommaa, kun ne jämähtää hikisiin pohkeisiin kiinni, eikä liiku eteen eikä taakse. :D
Kyykkäisin aina ilman paitaa, mutta ei pysty, koska meidän salin tangot on niin rapeat, että menee selästä iho rikki. 

Me ollaan käyty viikon ajan melkein joka ilta uimassa ja se on ollut aina kiva ja viilentävä päätös päivälle. Maanantai-iltana mietittiin, että pitäisikö käydä iltauinnilla "Kalliojärvellä", mutta ei jaksettu lähteä sinne asti ja päädyttiin vain Kaukajärven rantaan. Tiistaina töiden jälkeen lähdettiin Subiin syömään ja Rahkaäijän Anni-sisko pisti viestiä, että he lähtevät Kalliojärvelle snorklaamaan ja saa liittyä seuraan. Jäi melkein patongit siihen, kun lähdettiin niin innolla pakkaamaan snorklauskamoja kasaan. Lähdettiin siis neljään pekkaan snorklailemaan ja automatkalla muisteltiin, että milloin kukin on käynyt viimeksi Kalliojärvellä. Oikeasti järven nimi on Heramaanjärvi, mutta koska siellä on kallioita, niin se on Kalliojärvi meidän porukassa. :D
Supersukeltaja!
Tarkastin juuri Rahkamuijan arkistoista, että se oli kesällä 2013 eli jotain sata vuotta sitten, kun viimeksi käytiin Kalliojärvellä. Nyt heti perään 2018 oli sopiva aika poiketa siellä. Mutta tässä onkin ollut ihan surkeita ja kylmiä kesiä välissä!

Annit ihan ammattilaisina. :D 
Otettiin mukaan kaksi märkäpukua, jotka löytyivät ja Rahkaäijä totesi, että ei mahdu enää jalka sisään puvusta, jonka ostin joskus triatlonia varten. Sekin muuten tapahtui 2013. Ei siitä voi mitenkään olla niin kauaa?!? Joka tapauksessa erittäin kireä tri-märkkäri oli mulle ihan sopiva snorklaushommiin ja äijä veti päälleen isomman puvun. Järven vesi oli varmaan 24 astetta ellei peräti enemmän ja märkäpuku päällä siellä oli erittäin miellyttävä lillua ja kaksi tuntia järvessä tuntui joltain vartilta.
Kyllä kelpaa kylpeä!
Mun vedenkestävä puhelin ei ollutkaan vedenkestävä ja haukkasi kameran linssin sisään vettä ja nyt kaikissa mun ottamissa kuvissa on tällainen veden alla -filtteri. :D 

Meillä oli ensin aikomuksena lähteä tänäkin vuonna Åreen ajamaan alamäkeä, mutta sitten iski laiskuus ja järki. Sinne on ihan tuhottoman pitkä matka ja lomalle lähteminen vaatii aina hirveästi järjestelyä, kun pitää tehdä kaikki videot valmiiksi ja muutenkin laittaa asiat sellaiseen kuosiin, että voi olla loman ajan pois. Niinpä päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että heinäkuussa pidetään viikossa 3-4 päivää lomaa ja loput tehdään töitä tarpeen mukaan.
Ilmeisesti sana Kalliojärven upeudesta on levinnyt muillekin tässä viiden vuoden aikana ja kalliolla oli porukkaa kuin pipoa! 

Kesällä myös perinteisesti Youtubessa on hiljaisempaa, niin ollaan tehty videoita vähän kevyemmällä tuotannolla ja käytetty jo valmiiksi kuvattuja matskuja. Tämä on mennyt tosi hyvin ja viimeiset pari viikkoa on ollut hyvin rento meno. Joka viikko voi tehdä jonkun pienen reissun, ollaan käyty muun muassa Helvetinkolulla ja Hangossa, ja jokainen ilta on uusi mahdollisuus pieneen seikkailuun, ex tempore onkin ollut kantava teema viime aikoina. Tässä tosiaan auttaa aika paljon, että kelit on ollut erittäin hyvät, niin jokainen päivä tuntuukin seikkailun arvoiselta. Ei paljon nappaisi, jos olisi +12 ja vesisade.
Poikettiin Hanko-reissulla Bengtskärin majakalla ja se oli aivan ihana paikka! 
Tänään on sellainen puoli työpäivä ja ilta on taas aikaa seikkailla ja nauttia kesästä ja lämmöstä. Heinäkuu on kyllä ihmisen parasta aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti