perjantai 6. heinäkuuta 2018

Seuraava tavoite: maastavedon SM-kisat!

Treenit rullaa taas kun Tampereen ratikkatyömaa, eli hyvin hitaasti, mutta rullaa kuitenkin! Mulla oli tarkoituksena, että heti toukokuun kisojen jälkeen jatkan salitreenejä tiukkaan tahtiin ja käytän hyödykseni sen hyvän flown, mikä oli ennen kisaa. Sitten tulikin kolmen viikon flunssaflow ja melkein kuukausi hyvää treeniaikaa meni (susi)hukille. Mutta eipä mitään, nyt taas rauta liikkuu ja turha murehtia menetettyjä treenejä.

Seuraava kisatavoite kummittelee jo seitsemän viikon päästä kalenterissa. Jämsässä järjestetään elokuun lopulla maastanoston SM-kilpailut ja ilmoittauduin karkeloihin mukaan jo ennen toukokuista voimanostokisaa. Ihan vaan sillä, että en voi ruveta nössöilemään ilmoittautumisen kanssa, jos kisat menee huonosti. :D Kisan järjestää Suomen Voimalajiliitto, ei siis Voimanostoliitto, mutta osallituminen on sallittua, koska Voimalajiliittokin on antidoping-valvonnan alla. Kuviohan menee niin, että antidopingsopimuksen allekirjoittaneena voimanostajana mä en voi kisata missään peräkylän kesäjuhlien penkkikisoissa tai sellaisten liittojen kisoissa, jotka eivät ole ADT:n piirissä. Rankkua voi tulla jo siitäkin, jos on huoltajana jonkin "epämääräisen" liiton voimanostokisassa.
Tulispa joskus tyhmien treenikuvien SM-kisat, siinä pärjäisin! 
Voimalajiliitto järjestää yleensä Vahvin mies/nainen -kisoja ja esimerkiksi otevoimailukilpailuja, niin tämä maastavedon SM-kisakin käydään Vahvin mies/nainen -kilpailujen säännöillä. Mitäs se sitten meinaa? Ainakin monia mielenkiintoisia ja voimanoston säännöistä poikkeavia juttuja! Ensinnäkin sumoveto (jalat leveällä) on kielletty. Tämä on vain hyvä juttu mulle, koska olen aina vetänyt kapealla asennolla ja monet muut naiset taas suosii sumotyyliä. Myös (nosto)trikoot on kielletty, mutta sallittujen listalla on taas vetoremmit. Mä käytän vetoremmejä/versa gripsejä vain tempausmaastavedossa, eikä ikinä ole yksikään veto jäänyt siksi tulematta, että ote lipsuisi, joten remmejä tuskin tulen käyttämään. Sallittua on myös reisikannatus, joka tarkoittaa sitä, että vedon loppuvaiheessa tankoa ylös hilatessa reidet ikään kuin kannattelevat tankoa. Tästä ei mulle ole myöskään hyötyä, vaikeimmat kohdat vedossa on ollu aina alussa ja loppu on tullut hyvin ilman mitään reisikannatuksia.
Toivon maailmanrauhaa ja isoja maastavetorautoja! 
Eksoottisen kisasta tekee myös se, että nostoyrityksiä on neljä! Neljä?! Mitä mä sillä neljännellä teen? :D Lisäksi naisten painoluokat menevät kymmenen kilon välein eli -55 kg, -65 kg, -75 kg, -85 kg ja avoin. Oletan avoimen tarkoittavan +85 kg sarjaa. Tuo alle 65 kilon sarja on erittäin hyvä mulle, koska yleensä kisaan voimanostossa alle 63-kiloisissa ja yleensä treenikaudella paino on vähän yli. Suunniteltiin jo, että tässä olisi vähän varaa ottaa painoa, eli loppukesän luvassa on sushibuffetteja ja runsaasti jäätelöä! Lisäksi tuossa kisassa puntarille pääsisi jo edellisenä iltana, mikä mahdollistaa isomman painonvedon, jos sellaiseen on tarvetta. Voimanostossa puntari on kahta tuntia ennen kisaa, eli siinä ei todellakaan ole aikaa palautua mistään kuuden kilon painonvedosta, mutta edellisen illan puntari mahdollistaisi vaikka mitä kikkailua.
Tää liike kehittää... Ööö... Syviä roikkumalihaksia!
En yhtään tiedä miten tuollainen kisa sujuu, kun mukana on vain mave. Pelkässä penkkikisassa olen toki käynyt nostamassa, mutta maastaveto onkin sitten ihan eri juttu! Tässä on kesä parhaimmillaan, niin koko elämääni en nyt ajatellut uhrata kisavalmistautumiseen ja treenaan normaalisti sen minkä ehdin. Olen ollut viime aikoina aika laiska maastavedon treenaaja, mutta nyt on hyvä hetki tehdä sitäkin vähän enemmän. Mulla on joku ongelma ollut jo pidempään penkin kanssa ja jätän sen nyt vähän vähemmälle. Kyykkyyn panostan entiseen malliin, koska se on tuntunut parhaalta tavalta saada maastavetoa eteenpäin viimeisen vuoden aikana.
Sain tällä viikolla megahienot leggingsit saksalaisilta katsojilta, jotka tuli tervehtimään meitä. 
Mä muuten itse asiassa tilasin nyt sen sähkömaastopyörän, mutta se tulee suoraan tehtaalta ja on vasta kuukauden päästä valmis ja siitäkin menee vielä pari viikkoa ennen kuin se on Suomessa ja kasattuna. Eli tulee varmaan juuri noihin mavekisan aikoihin. Sen jälkeen voinkin sitten aloittaa syksyn armottoman maastopyöräkauden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti