keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Nutella-sushit isoon makeannälkään!

Bulkkaatko kesää varten? Haluaisitko päästä eroon törröttävistä kylkiluista ennen bikinikauden alkua? Vaellatko päivittäin kymmeniä kilometrejä vuorilla ja tarvitset lisäenergiaa? Huolesi ja makeannälkäsi ovat pian mennyttä, sillä luvassa on Nutella-sushien ohje, jonka pelkkä lukeminen voi aiheuttaa kakkostyypin diabeteksen.

Tämä huippuunsa hiottu resepti on erittäin vaativa ja edellyttää yleensä vuosien kokemusta sushien rullaamisesta. Älä kuitenkaan lannistu, koska ahkeralla harjoittelulla sinustakin voi tulla armoitettu Nutella-sushien käärijä.
Aloita valmistelut rientämällä hyvinvarustettuun päivittäistavarakauppaan, josta kehotan ostamaan kuvan mukaiset ainekset. Aineksia voi myös varioida, mutta en suosittele sitä ensimmäisellä kerralla, ettei sushit mene pilalle aloittelijamaisten mokien vuoksi. Kyseiset ainekset maksoivat noin 15 euroa, joten tämä ohje ei sovellu tyhjätaskuille. Kokeneet sushinrullaajat ovat kuitenkin yleensä melko varakasta väkeä! Voit säästää leipomalla rieskat itse ja keräämällä metsästä metsämansikoita, jotka kylläkin kypsyvät vasta parin kuukauden kuluttua.
Ainesten lisäksi tarvitset terävän japanilaisen puukon, kirsikkapuisen leikkuulaudan, Villeroy&Bochin ruokailuveitsen sekä näyttävän tarjoilulautasen. Jos et kuitenkaan omista aitoa japanilaista santokua, voit käyttää myös veistä, joka on saatu vuosia sitten ilmaislahjana jonkin lehden tilaamisesta. Itse jouduimme turvautumaan ilmaisveitseen, koska aidot japanilaiset veitset sattuivat juuri olemaan hukassa.
Nyt alkaa varsinainen ohje, suosittelen että laitat nyt musiikin pois ja meluavat lapset ulos ja siirryt hiljaiseen paikkaan tavaamaan ohjetta, koska tämä vaatii 110 prosenttista keskittymistä.

1. Laita rieska leikkuulaudalle ja levitä Nutella-levitettä veitsellä koko rieskan pinta-alalle.

2. Kun Nutellaa on runsaasti rieskalla, asettele toiseen päähän lakua, suklaata tai pilkottuja mansikoita riviin.

3. Jos taitosi ovat sushimestarin tasolla, voit laittaa päähän myös kahta eri täytettä. Mansikat ja suklaa sopii erityisen hyvin yhteen.

4. Aloita sushin rullaaminen täytepäästä ja tee napakka käärö. Tästä vaiheesta ei valitettavasti ole kuvaa, koska kuvaajamestari unohti ottaa kuvan.

5. Kun käärö on rullattuna edessäsi, ota esiin katanasi ja leikkaa rullasta 6-8 sushipalaa. Terävä puukko on tärkeä, sillä rulla pitää leikata, ei sahata. Varsinkin lakritsipalat saattavat yrittää vastustaa prosessia.

6. Asettele sushipalat tarjoilulautaselle leikattu pinta ylöspäin.
7. Aidot sushit tarjotaan aina soijakastikkeen ja wasabin kanssa, mutta näiden Nutella-sushien kanssa voit testata vaikkapa kinuskikastiketta ja kermavaahtoa.

8. Syö kaikki palaset ja tunne, kuinka hyvät hiilihydraatit ja rasvat virtaavat kehoosi ja elvyttävät ja palauttavat lihakset kaikista koettelemuksista. Pro tip: Kääröt voi jätttää myös leikkaamatta paloiksi ja heittää kokonainen käärö muovipussiin ja ottaa evääksi vaikka pyörälenkille.

Tässä oli kesäisten Nutella-sushien ohje. Nämä makeat maki-palaset sopivat niin lohturuuaksi kuin juhlatarjottavaksi. Palat kannattaa valmistaa vain hieman ennen tarjoilua, ettei sushikuori pääse kuivumaan. Eikun käärimään makeita herkkususheja!
Vietin eilen syntymäpäiviäni ja juhlapäivä oli melko kissaisa. Pinkki pehmokatti on Rahkaäijältä. <3

4 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta postauksesta ja oikein Iloiset -vaikkakin myöhästyneet- Synttärionnittelut!!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut Suomen parhaan pyöräilytapahtuman järjestäjälle.

    VastaaPoista