maanantai 8. toukokuuta 2017

Ei se ole hullu, joka yllyttää, vaan se, joka yllytykseen lähtee...

Mä oon monta kertaa ääneen harmitellut, että onpa tylsää, kun ei ole enää työmatkaa, mitä pyöräillä. Arkisin päivät aina alkoi mukavasti reilun parinkymmenen minuutin polkaisulla ja työpäivästä pääsi mukavasti irti, kun pyöräili kotiin. Funtsin ääneen tätä arkipyöräilykaipaustani Rahkaäijälle, joka ehdotti, että poljetaan vaikka kuukauden ajan viitenä päivänä puolen tunnin lenkki. Homma karkasi kuitenkin vähän käsistä ja hetken päästä tämä haaste oli muotoutunut niin, että kuukauden ajan joka päivä vähintään puolen tunnin pyöräily. OK, mä oon mukana!
Päivä kakkosen lenkillä oli vesiesteitä!
Koska keksimme tämän haasteen eilen, se myös alkoi eilen eli tänään on menossa päivä kaksi ja lenkkejä on jo takana kaksi. Haasteen ainoa sääntö on, että joka päivä puoli tuntia pyörän päällä. Maastopyörällä, cyclocrossilla, maantiepyörällä, Ponilla, ihan sama! Myös pyöräilyn pilkkominen osiin sopii, voi käydä vaikka kaupassa tai kaverilla pyörällä tai ajaa aamulla vartin ja illalla vartin, kunhan 30 minuttia tulee päivittäin täyteen. (Enemmänkin saa ajaa!) Myöskään vauhdilla tai kilometreille ei ole väliä.
Tänään käytiin maastoilemassa Kaupissa ja Lidliin poikkeamisen kanssa meni yhteensä tunnin verran.
Suurin motivaatio tähän kuukauden haasteeseen on puhdas yllytyshulluus ja vähän oudoista haasteista pitäminen. Tässä blogissa on nähty muun muassa cooperin testi reenaamatta, erittäin rankka sotilasmaastavetohaaste, moottoripyöräpoliisin työntökoe ja hihaton tammikuu. Tämä olkoon jatkoa kaikille älyttömille sportti-haasteille.
Toinen syy on se, että talvella tuli ajettua pyörällä suhteellisen vähän ja tästä voisi vähän tarttua pyöräilykuntoa ja ajotunteja kesää varten. Kolmantena syynä ainakin itselläni on se, että näin liikunnan saa  melko helposti osaksi jokapäiväistä elämää. Ennen me molemmat oltiin aikamoisia himotreenaajia, mutta viimeisen vuoden aikana sporttia on tehty lähinnä silloin, kun on ehditty ja jaksettu. Palaisin kuitenkin mielelläni sinne urheiluhullun kategoriaan takaisin, koska se on sellainen elämäntyyli, josta oikeasti pidän. Liikunta on yksi parhaita asioita elämässä, koska mä aidosti nautin sportista. Se ei ole mikään välinearvo sille, että saisi hoikemman varren tai pidemmän iän, vaan pyöräilen ja treenaan salilla, koska se on kivaa ja kehittyminen koukuttaa.
Uhkarohkeasti vaihdoin jo eilen cyclocrossiin kesärenkaat, koska uskon jatkuvista lumikuuroista huolimatta kesän saapumiseen.
Puoli tuntia päivässä on ihan älyttömän vähän, eli sen varmasti ehtii tekemään. Luulen, että suurin haaste on jaksaa tai lähinnä viitsiä hypätä satulaan joka päivä. Nyt ei pitäisi olla luvassa mitään reissuja tai hulluja työviikkoja, eli esteitä päivittäiselle pyöräilyannokselle ei ole. Se on viitsimisestä kiinni. Osan lenkeistä voi rullailla niin löysästi, että kävelykin on rankempaa, joten ei tässä pääse pahaa ylikuntoakaan syntymään. Eli siis ihan helppo nakki! Vai onko? Raportoin siitä tulevan 30 päivän aikana!
Suuri aarteenmetsästäjä!
Pyöräilyhaasteen lisäksi meillä on toinen uusi innostuksen aihe, eli aarteenmetsästys! Tarkemmin sanottuna ostettiin metallinpaljastin, jolla ollaan käyty muutamana päivänä piippailemassa metsissä ja hiekkarannoilla. Ikävä kyllä tässä huomaa sen, että kaupunkialueella on aivan järkyttävä määrä roskaa luonnossa, sillä suurin osa löydöistä on ollut tähän mennessä tölkin palasia, pullonkorkkeja ja muuta luontoon kuulumatonta törkyä. Vielä emme ole siis päässeet muinaisesineistön ja piilotettujen aarrekätköjen äärelle. Kotihuudeillani maalla on vanhan kartanon rauniot ja innolla odotankin, milloin lähdetään sinne piippailemaan, koska sieltä voisi löytyä mielenkiintoisia juttuja ja tiedän, että siellä ei kukaan ole kauheasti käynyt roskaamassakaan.

Toukokuu on siis täten pyöräilyn ja aarteenetsinnän kuukausi! Kuulostaa ihan suunnitelmalta. Jos aiot lähteä mukaan pyöräilyhaasteeseen (tai edes 5 pv/viikossa kevytversioon) ilmianna itsesi. Kyllä ne kelitkin kohta (ehkä) lämpenee, niin ei tarvitse ajaa enää toppahanskat kädessä! :D

4 kommenttia:

 1. Heippa! Haaste kuulostaa kivalta, mitenköhän itsellä kävisi..:) Kiva juttu myös metallinpaljastin, mutta arkeologina haluaisin muistuttaa että jos oikeasti löydätte jotain historiallista/esihistoriallista niin merkatkaa paikka tarkasti ylös, että mahdollinen tutkimus onnistuu. Muistattehan myös että tunnettujen muinaisjäännösten lähellä on piipparointi kielletty :) en vastusta metallinpaljastimia, mutta liian paljon tulee vastaan näitä sankareita jotka tunnetuissakin kohteissa kaivavat surutta tavaraa ylös merkitsemättä mitään muistiin :D tutkimuksellehan pelkkä esine on käytännössä arvoton ilman kontekstitietoja!
  Hyvää loppukevättä ja kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Nämä ja muut rauniot missä ajattelimme piipailla, ovat alle 100 vuotta vanhoja eli muinaisjäännökset eivät ole uhattuna nyt tällä kertaa.

   T:Rahkaäijä

   Poista
 2. Mukana pyöräilyhaasteessa...

  Toisaalta minulla haaste on helpompi ehkä, ei kissoja, eikä yrittäjänä toimimista ja talouskin yhden hengen kaikki aika jää omaan käyttöön.
  Tänään tuli 12 peräkkäinen vähintään 50km:n päivä.
  Vauhti ei päätä huimaa, nämä 12 päivää on vaihdelleet keskinopeuksiltaan 13,28km/h - 18,73km/h.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että Jarmo on ainakin varma osallistuja. :) Ei se vauhti, vaan pyöräilemisen ilo!

   Poista