torstai 25. toukokuuta 2017

Älä osta varastettua pyörää!

Mulla ja pyöräilykaverillani Sarilla oli tänään suunnitelma lähteä huristelemaan Helatorstain kunniaksi maastopyörillä metsään, mutta päivä ei alkanut lainkaan hyvin, kun Sari pisti heti aamusta viestiä, että nyt otti ohraleipä. Oli käynyt niinkin töykeästi, että Sarin kaks kuukautta vanha Kona-maasturi oli pöllitty! Siellä se oli suojaisella takapihalla lukossa (yleensä aina sisällä, mutta viime yön poikkeuksellisesti ulkona), mutta joku kelmi oli hiipinyt paikalle naapurin pihan kautta tai hypännyt puolitoista metrisen aidan yli ja vohkinut pyörän. Tämä pyörä on muuten nähty aiemminkin tässä blogissa, koska se saapui meidän mukana Helsingistä maaliskuiselta GoExpo-reissulta. Kyllä niin pistää vihaksi tuollainen! Kaikki pyörävarkaudet on tyhmää ja väärin, mutta erityisen raivoissani olen aina siitä, jos jonkun harrastusväline pöllitään.
Jos törmäät tähän Kona-kaunottareen netissä tai livenä, pistä viestiä jokisensari@gmail.com!
Pyöriä myydään paljon käytettynä vähän siellä ja täällä ja tarkkana saa olla, ettei osta varastettua pyörää. Tässä asiassa maalaisjärki ja vaisto kertoo varmasti paljon. Jos myyjällä on hirveä kiire päästä eroon pyörästä ja homma muutenkin haiskahtaa, niin kannattaa jättää diili väliin, vaikka pyörän saisikin kivaan hintaan. Pyörästä kannattaa kysellä mahdollisimman paljon, esimerkiksi mistä se on ostettu (yleensä rehellisellä myyjällä on jotain papereita tai pyöriin kuluvia varaosia yms. tallessa ja ne tulee mukana) ja jos ilmoituksessa ei lue nippelitietoja pyörästä, voi vaikka kysäistä, että mikäs osasarja tässä olikaan ja toimiiko vaihteet jouhevasti tai onko keula toiminut hyvin ja onko sitä huollettu. Siis ihan perussettiä, mitä kysellään vaikka autoa ostaessa. Jos myyjä ei mitään pysty kertomaan pyörästä, niin herää kysymys, että onko kaveri sillä koskaan ajanutkaan tai omistaako sitä lainkaan? Me ollaan aika usein ostettu pyöriä käytettynä ja usein tulee kyllä vilkaistua myyjän henkkarit. Jos on puhtaat jauhot pussissa, niin henkkarien näyttäminen ei pitäisi olla mikään ongelma. Saa myös käyttää vähän järkeä, että jos narkkarin näköinen sekava kaveri kaupittelee kolmen tonnin triathlon-pyörää, niin siinä saattaa olla jokin epäsuhta.
Käytettynä hyviä pyöriä luotettavilta myyjiltä löytyy fillaritori.com -osoitteesta. Tietysti sielläkin voi joku hämärähemmo tehdä kauppaa, mutta pääasiassa harrastajat myyvät pyöriä toisilleen.
Mun selfietikku on ollut hukassa viime kesästä asti, mutta tänään löysin sen yhdestä pyöräilyrepustani. Nyt kun tarkemmin mietin, kepakko hukkui Åren reissun jälkeen eli en ole purkanut kyseistä reppua sen reissun jäljiltä. :D
Jos jokin poistaa varkaan aiheuttaman harmituksen, niin se on varmasti kunnon maastolenkki! Kona ei onneksi ollut Sarin ainokainen pyörä ja lähdettiin koluamaan Lamminpään polkuja täpäri-läski-kombolla. Se on hauska homma, kuinka yö ja päivä Itä- ja Länsi-Tampereen pyöräilymaastot on keskenään. Itä- ja Etelä-Tampereella riittää juurta, kivikkoa ja kaikenlaista pikkukiusaa kun taas Rantatunnelin toisella puolella polut on kuin moottoriteitä, eikä paljon juuret ja kivet haittaa menoa. Onneksi olen opetellut ajamaan pyörällä täällä vaikeammalla puolella, niin vähän hankalemmatkaan taipaleet ei pääse yllättämään. Itä-Tampereella on kuitenkin vaikeampi koota kasaan yhtenäistä parin lenkkiä, jossa ajettaisiin vaan maastossa, tai ainakin sitä varten pitää tuntea reitit huikean hyvin. Toisin on Lamminpäässä, jossa riittää polkua sotkettavaksi tuntitolkulla.
Me ollaan värikkäiden pyörien ystäviä!
Taukoineen meidän helalenkki kesti reilut pari tuntia ja kelikin oli just sopiva! Tarkemmin sanottuna ajoaika oli tunti ja 51 minuuttia ja kilometrejä tuli noin puolimaratonin verran eli 21 ja puoli. Tästä matkasta varmasti 95 prosenttia oli silkkaa polkua. Tänään oli muuten pyöräilyhaasteen 19. päivä, eli nyt on ajettu melkein kolme viikkoa putkeen joka päivä. Vielä 12 päivää jäljellä. Harkitsin kyllä jo, että pitäisikö jatkaa tätä koko kesä, kun menee niin hyvin ja tulee kerrankin pyöräiltyä paljon. Pistän harkintaan!
Melkein samanlaiset kypärät. Sattumaako?
Mitäs muuta raportoimisen arvoista tässä olisi tapahtunut viime aikoina? Eilen ainakin aloitettiin takapihan grillikausi ja myös Rautis Gym eli autotallisali on avattu tälle vuodelle, eli kesä on vahvasti läsnä. Olen hieman harkinnut, että siirtäisin salit joksikin aikaa aamuajankohtaan, koska iltaisin työt tuntuu venyvän, enkä mä tykkää mennä bodamaan yhdeksältä illalla. Silloin haluan olla jo ihan rennosti sohvalla. Katsotaan miten tämä aamusalisuunnitelma toimii käytännössä!
Aina on hyvä sää grillata vaahtokarkkeja! Ja dipata niitä sulaan suklaaseen...
Ei sitten muuta kun hyvää viikonloppua! 😎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti