torstai 28. huhtikuuta 2016

"Miltä tuntuu olla julkkis?"

Eilinen oli varmaan yksi erikoisimmista päivistä hetkeen. Tai oikeastaan jos tarkkoja ollaan, viimeiset puolitoista kuukautta on ollut yhtä erikoista päivää toisensa perään. Mutta eilinen oli extraerikoinen! Melkein heti Hydraulic press channel -kanavan breikattua kuultiin, että Discovery Channel on ostanut käyttöoikeuden meidän paperivideoon. Se oli jo aika kova juttu silloin, mutta melko pian Rahkaäijä sai sieltä yhteydenoton, että he haluavat myös tulla kuvaamaan meille, koska videota käytetään Ourrageous acts of science -ohjelmassa. No sehän passaa! Eiliseksi oli sovittu kuvaukset alkavaksi neljältä ja vielä viittä vaille oltiin ihan varmoja, että ei ne oikeesti tuu, meitä vaan huijataan. Mutta niin vaan 15.57 pyyhkäisi auto pihaan. Kuvausryhmässä oli kaksi jäsentä, kuvaaja-äänimies ja ohjaaja-toimittaja.
Kuvailin takapiruna ihan hiljaa, kun kuvaukset oli käynnissä. 
Siellä prässissä jotain ehkä näkyy, mitä eilen murskattiin telkkariin!
Discoveryn tyypeillä oli selkeät suunnitelmat mitä ja missä kuvataan ja ensin filmattiin haastattelupätkä, missä Rahkaäijä kertoi Youtube-kanavastaan, videoista ja tästä kuuluisasta paperivideosta. Sen jälkeen vähän kuvailtiin prässäystä, mutta en taida vielä spoilata koko ohjelman juonta. Kun oli tarpeeksi saatu materiaalia konepajalla, siirryttiin kuntosalin puolelle, ja kameramies kuvasi Rahkaäijän kyykkytreeniä. Kerran kun voi kyykätä telkkarissa, kannattaa ottaa tilaisuudesta kaikki irti ja lastata kunnon egopainot!
Kiva varmaan kyykätä, kun joku kuvaa tommosella jättimäisellä singolla 20 sentin päästä naamasta. 
Discoveryn kaksikko vietti kanssamme noin kolme tuntia ja oli aika jännää seurata ohjelman tekoa kulisseissa. Kameramies oli aika hiljainen jannu, mutta ohjaaja oli ihan hauska mies, vaikka väänsikin kunnon brittienglantia. Uskomatonta ajatella, että nää kaverit matkusti Lontoosta Suomeen ihan vaan meitä varten! Ohjelma tulee ulos tällä tietoa loppukesästä, mutta me saadaan nähdä se sitten kun jakso on valmis. Khuul!
Pojat siinä vakavana!
Tämä Discovery Channelin juttu tuntuu jotenkin niin isolta, ettei paljon radiohaastattelut suomalaisille kanaville tunnu miltään. Eilen Rahkaäijä antoi haastattelun muun muassa Radio Rockille ja se on kuunneltavissa täällä. Ei me olla enää ollenkaan perillä siitä missä kaikissa lehdissä, nettisivuilla ja ohjelmissa kanavasta on ollut. Rahkaäijä antaa joka päivä puhelinhaastatteluita ympäri maailmaa, niin vähemmästäkin putoaa kärryiltä. Viimeaikaisista jutuista esiin voisi nostaa ainakin Washington Postin jutun, joka oli varsin hyvä. Eilen joku linkkasi meille myös Bam Margeran nettisivut, joissa oli juttua kanavasta. Tänään joku jäbä pisti viestiä, että oli tehnyt kännykkäsovelluksen joka näyttää kanavan videoita arvotussa järjestyksessä. Silti ihan ylitse kaiken oli muutaman viikon takainen tapahtumasarja, kun prässättiin Valkoisen talon pyynnöstä kaapeliboksi ja Valkoinen talo jakoi videon sitten virallisilla facebook-sivuillaan. Kyllä mua silti sykähdyttää kaikki faniposti, vaikka millään ei kaikkea kerkeä lukea. Varsinkin hauska kuulla, jos joku lapsi on meidän kova fani. Mun muovailuvahaolennoilla saattaa olla joku yhteys näihin nuoriin faneihin.
Prässäys otettiin monta kertaa uusiksi, että varmasti saatiin kuvaa joka kulmasta. 
Tämä koko juttu henkilöityy aika pitkälti Rahkaäijään, joka on se mystinen hydrauliprässimies. Mua se ei haittaa yhtään, Rahkaäijä vetää aika kylmäpäisesti läpi tätä juttua, eikä hätkähdä enää juuri mistään. Monet kyselee, että miltä tämä kaikki tuntuu, onks kivaa olla julkkis, onko yhtään epäuskoinen olo? Totta kai, koko ajan on miettii, että onkohan tämä kaikki totta, mutta nyt tästä on tullut jo arkea, eikä koko kuviota tule funtsittua niin paljon. Lähinnä tätä tulee ajateltua niin sanotusti mikrotasolla, eli mitä kaikkea tämä tuo meidän elämään. Koko ajan on jotain projektia käynnissä, joka puolelta vyöryää fanipostia, haastattelupyyntöjä ja yhteistyötarjouksia. Aika kiireistä on, mutta käydään melkein joka ilta saunassa rauhoittumassa. Ei tätä pysty käsittelemään sillä makrotasolla, ei sitä voi vaan ymmärtää mikä määrä silmäpareja katsoo jokaista videota tai että mikä internetin lempilapsi me ollaan tällä hetkellä.
Onko pelkkää sattumaa, että Rahkaäijän prässi on vihreä?! No on varmaan, koska prässi on luultavasti vanhempi kuin minä. 
Tein jellonan kuvausten aikana aikani kuluksi. Tänään se pääsi videolle. 
Koko kanavan suosio on niin valtava, että kukaan ei ole koskaan tehnyt mitään vastaavaa Suomessa. Eikä tällaista yhden kanavan räjähdystä tapahdu maailmallakaan ihan joka päivä. Lähes 800 000 tilaajaa ja yli 60 miljoonaa videoiden katselua kuudessa viikossa on sellainen suoritus, joka vetää aika hiljaiseksi kenet tahansa. Tässä olisi aika helppo päästää varpaat irti maan pinnalta ja ruveta leijumaan, jossain Youtube-sfääreissä, mutta valitettavasti nuo kaikki sadat tuhannet tilaajat eivät siivoa kissanhiekkalaatikoita mun puolesta, eikä miljoonat katselut muutu sorvinlastuiksi Rahkaäijän pajalla tai myydyiksi kaupoiksi mun töissä. Arki pyörii ihan samalla tavalla kuin ennen, mutta siinä on nykyään vähän lisämuuttujia, kuten konepajalla pyöriviä kuvausryhmiä tai kauppareissulla soittelevia toimittajia. Vaikka nyt menee tosi kovaa, on täysin mahdoton ennustaa puolen vuoden saatika kahden vuoden päähän ja se kannattaa pitää mielessä. Jos tämä on jotain opettanut, niin sen, että koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Tiistai-iltana mennään nukkumaan ihan normaalista ja keskiviikko-aamuna herätäänkin Youtube-staroina. Niin voi käydä.
Suomen suurimmat Youtube-kanavat tilaajamäärien perusteella. Tänään noustiin sijalle neljä. Sori Toddler World TV. 
Maaliskuussa kun kaikki alkoi, mietin kerran, että miksi tää käy just meille. Seuraava ajatuksin olikin jo, että jos ei meille, niin kenelle sitten? On meillä ollut yhdessä vaikka mitä älytöntä projektia ja tempausta ja kyllähän se hauskalta tuntuu, että kerrankin joku meidän hölmöily otti isosti tuulta alleen. Me ollaan vaan sellasia yhdessä, että meille sattuu ja tapahtuu. Kumpikaan ei yksin pystyisi tällaiseen, mutta yhdessä me ollaan aika kova tiimi.
Meneillään on monta juttua Youtube-kanavaan liittyen ja lisää varmaan tulee koko ajan. Kuuppa tässä hajoaa, jos alkaa liikaa kelailemaan tulevaisuutta tai suosiota. Päivä kerrallaan eteenpäin, me ollaan valmiita ottaan koppia kaikesta mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

14 kommenttia:

 1. Kuten jo joskus aiemmin sanoin, niin huipputyypeille tapahtuu huippuja juttuja! :) Miusta tuntuu että on ollut varmaan vain ajan kysymys että teidän kohdalle sattuu jotain tällaista...niin huikeeta ja edelleen, täysin ansaittua! Mie(kin) fanitan teitä täysillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkaäijä aina sanoi, että joskus me vielä keksitään tai tehdään jotain sellaista, mitä ei kukaan ennen, mutta ei me ihan arvattu, että se olisi tällaista ja nyt jo. Ajateltiin, että ehkä joskus vanhana sitten. :D Kiitos Anna!

   Poista
 2. Täällä myös yksi fani! Eilen ihan fiiliksissä hihkuin miehelle, kun Guy Kawasaki jakoi Twitterissä teidän viimeisimmän videon. Niin siistiä! En tiedä kuinka paljon teillä on aikaa seurata muita tubettajia mut Casey Neistat on tulossa Amsterdamiin ens kuussa, joten twiitattiin sille, et pitäiskö sen tulla samalla käymään Suomessa ja pajalle katsoon, kun kamaa prässätään. Kuten Anna tossa sanookin, et huipputyypeille tapahtuu tällaisia juttuja ja ootte niin aitoja, että se puree! Ja edelleen, sitä kutsua Linnan juhliin mä toivon teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli pakko googlettaa sekä Guy Kawasaki että Casey Neistat tän kommentin jälkeen. :D Olin aikasemmin aivan pihalla tubetus-hommista, tai olen mä kyllä vieläkin. Mutta Neistat on oikein tervetullut meille! Just joku australialainen jäbä laitteli viestiä, että se tulee kesällä Suomeen ja haluaa tulla moikkaan meitä. :D Mä en tiedä onko nää videot ihan kuuminta kamaa Saulin mielestä. ;)

   Poista
 3. HYVÄ RAHKALAN VÄKI, teille toivookin menestystä ja toivottavasti meininki näkyy myös teidän tilillä!!! Linnan juhlissa tosiaan ois teidät mahtava nähdä -> Real People from Manse... Riehakasta wappua, terveisin tuttu Go Exposta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Esa! Määkin toivon, että tulis vaikka joku viis miljoona kohta tilille!! Mukavaa kevättä Esalle, pidetään lippu korkeella!

   Poista
 4. Mä oon kyllä samaa mieltä Annan kanssa, että kyllä tää teidän kohdalla tuntuu jotenkin siltä että sen piti tapahtua. Samaan aikaan sitä on silti myös vähän äimänä, että miten ihmeessä :) Ja ehkä tuo hypetys ei ole ikuista, mutta tottahan sitä pitää takoa kun rauta on kuumaa! Toivon paljon menestystä ja pitkää ikää tulevalle Youtube-uralle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä välillä pysähtyy vieläkin miettimään, että miten tässä kävi näin. Mutta ei se auta kysellä, parempi pysyä vaan mukana kyydissä. :D Kiitos paljon, katsotaan mitä tämä tuo tullessaan!

   Poista
 5. Wau! Hienosti menee. Tänään PS (Puoli Seitsemän) ohjelmassa oli muutama tubettaja ja he kertoivat Hydraulic press channel -kanavasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me katottiin toi PS heti sun kommentin jälkeen. Nostan kyllä hattua noille jätkille, molemmat on tehnyt hienoa duunia vuosia!

   Poista
 6. Tää on kyllä niin hullua ja siistiä! Go Rahkikset! Piti äsken kattoo taas itekin muutama HPC:n video ja nauraa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tässä oo mitään järkee! Mutta ei varmaan tarttekaan olla. :D Määkin kattelen välillä vanhoja videoita, erityisesti keilapallo on aivan paras!

   Poista
 7. hienoa meininkiä! jatkakaa samaan malliin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Koitetaan jatkaa. Hyvää settiä luvassa lähitulevaisuudessa!

   Poista