maanantai 18. huhtikuuta 2016

Pyörähuoneen uudet tuulet

Viime aikoina meidän pyörähuoneessa on käynyt kunnon kevätmyrsky ja puhuri on puhaltanut pari pyörää ulos huoneesta ja muutaman sisään. Kalustonvaihdolla ollaan yritetty hieman järkevöittää pyöräkalustoa ja nyt pyörät ovat sellaisia, että jokaiselle on selkeä käyttö ja paikka, eikä nurkissa loju pyöriä, joilla ei ajeta.

Aloitetaan mun uudesta alamäkitykistä! Se on Kona Operator, joka päätyi mulle hauskan sattumuksen kautta. Eräs tuttu alkoi kyselemään, että minkälainen pyörä kannattaisi ostaa alamäkipyörän tilalle ja sattumalta mun täysjoustomaasturi Radon eli Rauski oli juuri sitä, mitä hän tarvitsi ja hänen alamäkipyörä oli juuri sitä, mitä mä tarvitsen. Eli tehtiin pyörävaihto!
Vihreä Radon-maasturi oli yksi rakkaimmista pyöristäni, mutta se oli aivan surkean vähäisellä käytöllä, kun kaikki maastolenkit on tullut ajettua läskipyörällä. Lisäksi se ei ollut ihan tarpeeksi järeä alamäkeen, joten sen oli aika lähteä. Kukaan ei ylläty, jos sanon, että en pidä tämän Konan väristä yhtään. Pystyn kuitenkin elämään asian kanssa. Ja jos en pysty, haen Biltemasta vihreän spraymaalin ja maalan koko roskan vihreäksi. Alamäkikausi saisi jo alkaa!
Seuraava uusi tulokas onkin jo blogista tuttu Rahkaäijän cyclocross, joka oli heräteostos eräällä kauppareissulla. XXL myi viimeiset tämän mallin cyclot pois huippuhalvalla (alle puoleen hintaan siitä, mitä vastaavista pyydetään muualla) ja yritettiin mullekin kyttäillä samaa pyörää, mutta sopiva koko oli jo myyty loppuun kaikkialta. Ihan kaunis ja sähäkän näköinen peli! Tämän pyörän alta pois lähti Rahkaäijän jäykkäperäinen maasturi Merida.
No mutta mikäs karkki se sieltä seuraavaksi tulee! Se on mun uusi cyclocross Focus Mares. Ai että mikä kaunotar! Ostin sen paikallisesta pyöräkaupasta Nippelistä ja laskeskelin, että tämä on neljäs pyörä, jonka ostin kyseisestä pyörien erikoisliikkeestä. Tämä on nyt se fillari, jolla napsin päänahkoja jokapäiväisessä työmatkatemmossa. Eikä haittaa vaikka eteen osuisi hiekkapolku, ei haittaa Marree! Sen nimeksi taisi juuri tulla Marre.
Työmatkojen lisäksi ollaan jo pari kertaa käyty pienellä ajelulla cycloilla ja nyt tajuan kuinka nerokas pyörä tämä on. Joskus ajattelin, että en teen cyclocrossilla mitään, mutta olin niin väärässä. Teen tällä kaiken! Cyclocrossillahan voi ajaa melkein missä vaan. Lauantaina vähän testailtiin cyclojen polkuominaisuuksia ja hyvin menee maastossakin. Juurakkoon mennään tietenkin eri pyörillä, mutta tämä on superhyvä yleispyörä.
Lauantaina oli aivan upea ja lämmin kevätkeli, kun ajeltiin kaupunkiin syömään hampurilaisia. 
Focus tuli korvaamaan jäykkäperäistä maasturiani ja se on vielä pyörähuoneessa, kun en ole ehtinyt sitä pahemmin kaupittelemaan. Eli jos joku haluaa hyvin käytetyn, mutta erittäin halvan maastopyörän, niin koodia tänne päin.
Pyörät vaihtuu, mutta pyörähuone pysyy silti aika täytenä. Kuvaa ottaessa laskin, että sisällä 11 pyörää. Ulkona majaansa pitää vielä mun Kesä-Poni höntsypyörä.
Kuvan pyöristä viisi on Rahkamuijan ja kuusi Rahkaäijän. Tai oikeastaan BMX-pyörää käyttää molemmat. 
Nyt pyöränvaihtohimot on taas hetkeksi tyydytetty ja tällä kalustolla varmasti pärjäillään tämä kesä. Maantiepyöriä ei ole vielä otettu alas orrelta, mutta nyt nekin voisivat päästä jo kesälaitumille, kun nää hitaat hämäläiset on saanut siivottua melkein kaikki tiet hiekasta.
Sen lisäksi, että lisääntyvästä auringonpaisteesta nauttii kaikki pyöräilijät, siitä pitää myös meidän Leksat, jotka varmasti löytävät nukkumapaikan, johon aurinko paistaa.
Pyöräilyntäyteistä viikkoa kaikille! 

11 kommenttia:

 1. Kissoja ja pyöriä, tätä on odotettu jo piiitkääään.
  Hieno iso mainosjulistekin näkyy siellä pyörien takana.

  Otatko haasteen vastaan: Ajatko Kona Operatorilla ratareidessä yhtä monta kierrosta kuin minä stevensin mobsterilla (4,8" renkaat)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läski kulkee yllätävän hyvin verrattuna dh-pyörään. Jo pelkästään 2,5'' dh-kumit rullaavat huonommin kuin hyvä läskin kumi. Lisä boonuksena onkin tuo varsin persoonallinen ajoasento, kehotan erityisesti kiinnittämään huomiota satulaputken kulmaan :D

   Mutta Anni ottaa silti varmasti haasteen mielellään vastaan :D

   -Rahkaäijä

   Poista
  2. Oikeasti läskipyörällä 24h on jo kuukauden tai ylikin ollut mielessä, kysyin fillarifoorumilla samoin nojapyöräfoorumilla paljonko läskillä on ajettu 24 tunnin aikana, ei vastauksia, eikä googlekaan kerro mitään.
   Joku sen kuitenkin on ajanut jos joku virallinen tulos löytyisi ja jos se ei olisi mahdoton niin voisi kokeilla, paljonkohan tulisi ratareidelle mainosta jos tapahtumassa saisi läskipyörällä ajettua 24 tunnin Suomen ennätyksen...?

   Poista
  3. Jarmo, kannatan ehdottomasti tuota läskipyöräilyennätystä!

   Mutta mää en aja metriäkään radalla Konalla, se pyörä painaa jonkun 20 kiloa. :D

   Poista
  4. Kyllä se houkuttaisi, mutta pitäisi jostain löytää mikä on nykyinen ennätys, harmittaisi kovasti jos vaikka jaksaisi polkea 250km ja sitten jälkeenpäin löytyisi tieto että joku olikin polkenut aikaisemmin 251km, jos tietäisi etukäteen nykyisen ennätyksen olisi helpompi tietää voisiko oma kunto riittää edes teoriassa ennätyksen parantamiseen, kuka tietää ja mistä tulos löytyisi, vai voisiko olla niin että kukaan ei olisi kokeillet tätä läskillä 24 tuntia Suomessa vielä... (osa työkavereistakin varmaan jo kyllästynyt tähän pohdintaan...)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ne hakeutuu aina pinoon. Parasta niiden mielestä on se, että ihminen on pinon alimmaisena. :D

   Poista
 3. toi on niin ubermakee toi teidän pyörähuone :D ja sulla aivan törkeen miehekäs täysnotku hei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, pyörä jokaiseen hetkeen! Nyt ei voi enää syyttää pyörää jos ei osaa ajaa alamäessä. :D

   Poista
 4. hei! kyselisin siitä maastopyörästä, onko vielä sinulla ja minkälainen on halpa hinta? terv .Rita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro! On vielä meillä. Ajattelin hinnaksi luokkaa 150 e. Pistä mulle sähköpostia rahkamuija@gmail.com, niin voidaan puhua lisää tästä. :)

   Poista