maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pyhän Pyhälenkki

Harvoin tulee maanantaita odotettua yhtä kiihkeästi, mutta tämä maanantai oli todellakin odotettu vapaapäivä työntäyteisen viime viikon jälkeen. Aamulla vähän siivoiltiin ja huollettiin pyöriä ja kun kerrankin oli aikaa, tehtiin perunamuusia ja paistettiin lohta. Mun hommaksi jää aina kuoria perunat muusiin, koska Rahkaäijä jättäisi kuoret perunoihin ja survoisi kaiken muusiksi, jollen tekisi kuorimisoperaatiota. Kuorimuusia. Yöh!
Lohta ja Rahkaäijän lempimaustetta eli Hukkasen kalamaustetta. 
Leo Bengali se siellä vaanii, söisi varmaan tomaatit tuosta ekana. Tai sitten ei. 
Lounaan jälkeen lähdettiin vähän haistelemaan raikasta pyhäpäivää ulos fillareiden kanssa. Rahkaäijä osti pari viikkoa sitten cyclocrossin, mutta mun oli tyytyminen vain jäykkäperäisen maastopyörän kyytiin, kun sopivaa syslorossia ei ole vielä osunut eteen. Rahkaäijä muuten myy etujousitetun maasturinsa pois cyclon alta ja se on myynnissä täällä. Tuo Merida on tosi kiva ja vauhdikas pyörä, itsekin olen sitä toisinaan työmatkoille lainannut.
Ihan vielä ei ole venekelit. Kivan värikkäitä paatteja!
Rahkaäijän uusi pyörä jälkimmäisenä jonossa. Pyhäjärvi oli jo vähän auki, liekö ollut edes jäässä tänä talvena. 
 Ajettiin perinteinen Pyhäjärven lenkki, joka seurailee Pyhäjärven rantaa Pirkkalassa ja Tampereella. Oli sen verran kurainen keli, että kierrettiin kaikki pahimmat mutapolut ja ajettiin lähinnä teitä pitkin. Pehmeät hiekkatiet tuntui suunnilleen siltä, kuin olisi yrittänyt polkea eteenpäin pehmeässä toffeessa.
Toffeesta puheenollen oli pakko pysähtyä kaksi kertaa matkalle osuneisiin kauppoihin, kun pyöräilyeväsvarustus oli varsin vaatimaton. 
Ihanaa mutatietä. Mutta eikös cyclocrosseilla aina ajeta jossain kurassa? 
Aina on loistava hetki leuattaa!
Tänä talvena on tullut poljettua aivan naurettavan vähän mitään pidempiä lenkkejä ja tollanen parin kolmen tunnin seikkailu olikin oudokseltaan aika kova reissu. Suurin osa ajasta lähinnä puhuttiin ruuasta ja syömisestä ja siitä kuinka on nälkä ja kuinka loppupäivänä ei tehdä enää muuta kuin syödä. Meidän lempipuheenaiheet! Alkuperäinen suunnitelma oli polkaista Pyynikin näkötornille munkeille, ja toden totta noustiin tornin juurelle mäen päällä vain ja ainoastaan todetaksemme, että jono on melkein ulos asti ja jonkun koira räksyttää ulkona koko ajan. Ei tehnytkään mieli munkkia tänään! Luovasti keksittiin varasuunnitelma ja suunnattiin Tallipihan kahvilaan, jossa olikin väljempää ja hiljaista.
Mää otin jonkun kasvipiirakan ja valinta alkoi heti kaduttamaan, kun Rahkaäijä veteli vieressä sekä kakkua että pullaa. 
Urheat ratsumme. Määkin haluan kyklokrossin!
Pari pullaa on vielä varaa syödä ja silti mahtuu tähän tuoliin. 
Nyt voisi kevään tullen ruveta ajamaan vähän pidempiä lenkkejä, ettei menetä henkeänsä Ratareidessä, jos meinaa ajaa esimerkiksi Ratapohje-tittelin verran kierroksia. Kunhan kevät tästä vähän etenee, voi maantiepyöränkin nostaa alas orrelta ja lähteä sillä liitämään.

Huomasin juuri, että kello on varttia vaille Satuhäät(!!!!), joten nyt pois tietokoneelta, telkkari päälle (eikun eihän meillä oo telkkaria?!) ja popparit mikroon. Mielestäni olisi täysin asiallista, jos kaikki voisivat kommentoida mitä mieltä olivat kauden ekasta jaksosta. Tai vaikka Temptation Islandin uusista jaksoista. Tai pullasta. Tai mistä vaan!

12 kommenttia:

 1. Meilläkin syötiin pääsiäisenä lohta ja perunamuusia, tosin mä en osallistunut kummankaan tekoon. Kiitos kun muistutit Satuhäistä! Mulla saattaa nyt kyllä pullat kärvähtää uuniin (rahkapullat tulee vähän myöhässä tänä pääsiäisenä työkiireiden takia...) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan hyvä Satuhäiden avaus! Mää kyllä toivoisin vaan entistä enemmän draamaa ja skitsoilevia morsiamia joka jaksoon. Ah, rahkapullat on ihaniaa, todellista rahkan oikeinkäyttöä. :D

   Poista
 2. Nyt ei oo kyllä antaa kommenttia töllöstä, mutta tuota Ratareittä mietin. Että jos on ollut reilut kaksi vuotta melkein kokonaan telakalla ja vielä vaan, mutta haluaisi ehkä silti osallistua, niin onko siellä jokin viallis-sarja? Vai sekaanko vaan? Ja miten noloo on, jos maantiepyörän sisurin vaihdossa onnistuu ainoastaan katkaisemaan muoviset rengasraudat ja joutuu pyytämään apuja? Selkä(kään) ei varmaan kestä yhtäkkiä maantiejurnuutusta, mutta voiko välillä ajaa jollain toisella pyörällä? Onko välinevaihto kesken kaiken sallittua? Tämmöset ajankohtaiset aiheet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me ruveta luokitteleen siä ketään, että toi on ihmisten sarjassa ja toi on pikkuvikasten sarjassa eli kaikki mahtuu mukaan, oli kunto tai tavoite mikä tahansa. Ja renkaan vaihdosta ei tarvi huolia, siellä on varmasti paikalla lukuisia ihmisiä jotka voivat sen vaihtaa. Meno on aina ollut se, että kaveria autetaan radalla ja varikolla. Kierroslaskenta-chippi on kypärässä eli pyörää saa vaihtaa vaikka joka kierrokselle, kunhan kypärä pysyy samana koko ajan. Mää muistakseeni ajoin viime vuonna kierroksia neljällä eri välineellä, maantiepyörällä, Poni-pyörällä, läskipyörällä ja kickbikella. Ainakin muutamilla on ollut kaksi eri pyörää mukana ja loput sitten vaihtelee pyöriä toisten kanssa, että kukaan ei ihmettele vaikka pyörän väri vaihtuukin välillä. :D Eikä tosiaan kannata ressata mitään kierrosmääriä, siellä on tosi ok ajaa vähänkin. Ja nythän tuolla voi tavoitella Ratavarpaan titteliä, joka on 25 kiekkaa eli jotain 70 km. Moni myös tekee niin, että ajaa ensin ekana päivänä jotain ja sitten nukkuun kunnon yöunet ja seuraavana päivänä ajaa taas, eli ei tosiaan tarvi repiä koko vuorokautta. Muutamat on tehnyt myös sillain, että ajaa ekana päivänä kaiken mitä aikookin ja lähtee sitten meneen. Eli tyylejä on monia ja varmasti tulee mukavaa, jos lähdet mukaan!

   Poista
  2. Kuulostaa kyllä huipulta tapahtumalta. Kaks vuotta oon ollut tulossa, mutta aina kaverit on saaneet houkuteltua mökille. Jospa nyt sitten :) Kun vielä pöllin toisilta kavereilta pakun lainaan, niin heitän pyörät vaan kyytiin ja menoks, jee! Vapaus! :D

   Poista
  3. Mökkejä on tarjolla myös Alastarossa, niin todellinen win-win -tilanne kun voi viettää mökkijuhannuksen Ratareidessä! Mutta tule ihmeessä, mökkijuhannuksia ehtii aina viettämään, mutta kyllä Ratareisi pitää joskus kokea. :)

   Poista
 3. Alastaro voittaa mökkijuhannukset, ei täälläkään ihan tiptop kunnossa olla, polvia operoitu yhteensä kolme kertaa ja silti pyörä vielä liikkuu :-)

  Löytyykö mistään muuten tietoa paljonko läskipyörällä on ajettu maailmalla/suomessa 24 tunnissa, vähän houkuttelisi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja huhhuh, kuinka paljon se pyörä liikkuukaan tällä miehellä!

   Hyvä kysymys! Kai sitäkin on joku hullu kokeillut. Ehkä sunkin pitäis kokeilla? ;)

   Poista
 4. Sarjoista en kommentoi kun olen aina töissä, ei ehdi katsoa :D mutta pulla on aina hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En määkään ehdi telkkarista mitään katteleen (ja telkkari ei ees toimi), mutta noin Ruudut ja Katsomot sun muut on hyvä keksintö, voi kattoo kun ite haluaa. Joo ja harvoin missään on pahaa pullaa tarjolla. Paitsi semmonen kuiva pulla. :D

   Poista
 5. Ei liity suoranaisesti tähän, mutta onko Rahkaväellä jo kesäksi riittävästi duunia? Morossa haettiin pyöräileviä löytöretkeilijöitä ja heti te tulitte mieleen. Pitäis ajella pitkin Pirkanmaata, kuvata ja hehkuttaa reissuistaa somessa (tosin teethän sitä jo nytkin). Tsekatkaapa aamulehti.fi/moro

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katoin kans sitä ilmotusta ja se olis ollut tosi kiva, mutta ei mahdu kalenteriin. Olispa viikossa vaikka 9 päivää!

   Poista