keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Youtube-feimiksi vuorokaudessa

Olin tänä aamuna syömässä aamupalaa, kun Rahkaäijä tuli sisälle ja pyysi mua tulemaan eteiseen. Kuulin heti äänestä, että nyt on jotenkin hauska juttu. Rahkaäijä oli huomannut, että yön aikana meidän ennestään täysin tuntematon Youtube-projekti oli vähän räjähtänyt. Yhdellä kanavan videoista oli yli 30 000 katselua ja Youtube-seuraajiakin oli useampi tuhat. Eilen katseluita oli ehkä 200 ja seuraajia 13.

Tämä video räjäytti Youtuben tänään:

Lueskelin aamupalan lomassa videon kommentteja, joita olikin yllättävän monta ja huomasin, että moni oli löytänyt paikalle Reddit-sivustolta. Rahkaäijä muisti, että Youtube-kannulla on tosiaan sähköpostikin ja kun se saatiin vihdoin auki, oli siellä lisenssointisopimustarjous Jenkeistä. Tuli vähän sellainen olo, että nyt joku pissaa meitä silmään ja huolella. Koko päiväksi ei kuitenkaan ollut aikaa jäädä ihailemaan yhä nousevia Youtube-katseluita, vaan Rahkaäijä lähti työkeikalle ja mä hierojalle. Kun pääsin hierojalta pois, sain Rahkaäijältä Whatsappia, että yli 400 000 katselua. Mitä täällä tapahtuu?

Kanavalla on myös pari muuta videoo, kun viraalihitiksi noussut paperintaittelu, mun suosikki on tämä melko brutaali Barbie-video:
Koko päivän kyttäsin Youtuben katselulukuja ja kun sadattuhannet ei tuntuneet enää missään, meni miljoona katselua rikki. Iltapäivällä myös Ilta-Sanomat noteerasi videon.
Linkki uutiseen TÄSSÄ
Koko työpäivän yritin pumpata Rahkaäijältä pikajulkisuuden uusimpia kuulumisia, mutta mies oli vähän harvasanainen. Yhteistyöpyyntöjä ja tarjouksia kuulemma sateli vähän sieltä sun täältä. Joku halusi suunnitella Youtube-kanavalle logon ja toinen halusi koostaa kanavan videoista pätkä saksalaiselle uutissivustolle. Ei varmaan pahemmin tarvitse sanoa, että tuli useamman kerran mietittyä, että onkohan tämä nyt oikeasti ihan totta.
Rahkaäijä perusti Youtube-kanava viime syksynä sillä ajatuksella, että prässillä murskaaminen on jotain uutta ja hauskaa ja on supermielenkiintoista nähdä miten tavarat tuhoutuu. Meillä oli vaikka mitä ajatuksia siitä, mitä murskataan prässillä, mutta kanava vähän hautautui muiden kiireiden alle. Viimeksi eilen Rahkaäijä sanoi, että pitäisi ruveta tekemään taas videoita. Nyt todellakin videoiden teko jatkuu!
Äsken videolla oli yli 1,6 miljoonaa katselua. 40 000 seuraajaa. Satoja kommentteja. Vähän hiljaiseksi vetää!

Äsken käytiin kuvaamassa uusi video, koska silloin pitää takoa, kun rauta on kuumaa. Tuli taattua Hydraulic press channel -settiä ja rallienglanti on taas täällä!
Otin selfien uusimman videon päätähden eli blenderin kanssa. Olis pitänyt vielä nimmari pyytää!

Mulla on aivan sellainen olo, että kukaan ei varmaan usko tätä juttua, koska tämä on jotain niin käsittämätöntä. Hei oikeesti, yli puolitoista miljoonaa katselua yhdellä videolla. Ihan noin vertailun vuoksi JVG:n Paluu tulevaisuuteen -musiikkivideota on katsottu vajaassa kahdessa kuukaudessa 705 000 kertaa. Tai Anssi Kelan Mikan faijan BMV -videota vähän reilu miljoona kertaa. En silti pysty käsittelemään päässäni niin isoa lukua kuin 1,6 miljoonaa. Ei vaan mahdu päähän!

Luulen, että nyt me vetäydytään saunaan rauhoittumaan, on ollut aika hullu päivä! Tässä käy pian kielinaiset ja pakataan kissat ja prässi matkalaukkuun ja muutetaan Hollywoodin ja Rahkaäijän prässiä pyydetään sivuosaan uuteen Star Warsiin!

29 kommenttia:

  1. :D :D. Hauskaa! Toivottavasti tää poikii teille jotain kivaa ja mielenkiintoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhä ihmetyttää miten näin voi käydä! Toivottavasti, koska tässä on mahdollisuus vaikka mihin!

      Poista
  2. Mahtavaa! Mä jo hetken luulin, että se paperi taittuu seitsemännen kerran. Draaman kaari on näköjään kiinnostanut muitakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko illan elokuvan kaikki jännitys kolmessa minuutissa. :D

      Poista
  3. Tää oli kyllä huikeen hauska juttu kun aamupäivällä fb:stä bongasin. Siistiä! Toi Barbie -video oli kyllä hauska, hienosti jalat levittyi loppua kohden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja aamulla en tosiaankaan vielä tiennyt, mihin mittakaavaan tää räjähtää. :D Barbie-video on kyllä huikea, kannatti uhrata kaheksan euroa Lidliin, että sai nuken!

      Poista
  4. Mies innostui tästä hommasta niin, että se on viimeisen 10 minuuttia laukonut uusia ideoita tauotta, eikä suostunut lopettamaan ennen kuin oon käynyt jättämässä edes osan niistä ideoista tänne :') Eli tässäpä näitä halvimmasta päästä olevia, jotka on helppo toteuttaa: jääkiekko, tennispallo, luu (mitä nyt vaikka eläinkaupoista koirille löytyy), kahvimuki, tyhjä virvoitusjuomatölkki, pyyhekumi, kirja (pokkari) ja mitä näitä nyt oli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahhahahhahah, sori pakkomielteen tartuttamisesta! :D Uusien murskattavien keksiminen on koukuttavaa! Paitsi, että nyt meidän ei tarvii enää keksiä nitä kun Youtubessa on satoja ehdotuksia. :D Tota luuta määkin mietin, olis mielenkiintonen!

      Poista
  5. Ihan mahtavaa! Kyllä se redditin voima on kova, nyt kun pelaatte kortit oikein niin tosta voi poikia jotain todella suurta, tai sitähän se jo onkin. Jos haluatte kanavalle logoa tms. niin voisin sellaisen vaikka tehdä, ihan pro bono.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin ihan rehellisesti sanoo, että en oikeestaan tiennyt koko Redditistä mitään ennen eilistä. :D Tää on kyllä paha, kun kaikki tuli niin äkkiä, että miten osaa tehdä oikeet siirrot. Mutta kaikkee pientä tässä on jo menossa!

      Poista
  6. Ajauduin blogiin haeskellessani muiden reissukokemuksia Kaliforniasta ja sen jälkeen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti lueskelemassa hauskoja juttuja.

    Huikeasta youtube -suosiosta paljon onnea, mielenkiinnolla jäädään koko perheen voimin odottelemaan mitä mahtavaa tämä vielä poikii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni muukin on tänne eksynyt Kalifornia-tunnelmien perässä. Mää en voi niitä postauksia lukee, koska tulee muuten liian kova ikävä sinne. :D

      Kiitos! Jännä nähdä itekin, että mitä tästä seuraa.

      Poista
  7. Hei siistii! Tehkää joskus vaikka joku teemaviikko ja julkaskaa joka päivä sen ympäriltä. Mua rupes kiinnostaa, mitä käy kissanruokasäilykepurkille puristimessa.

    Oon aika laiska seuraamaan kanavia juutuubissa, mutta tää menee seurantaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmonen ruokaviikko vois olla aika kova! Mutta toisaalta sellanen ruuan tuhoaminen vois olla monen mielestä aika tuhlaamista.
      Määkin harvoin seuraan mitään kanavia, mutta tää kanava kiinnostaa. Harmi vaan että ite aina tiedän mitä on tulossa. :D

      Poista
    2. Eiks ihan uuden barbin tuhoaminen sitten oo tuhlaamista? Mä muuten suosittelen hankkimaan rikottavat asiat kirpparilta eikä kaupasta. Ei mee niin paljoo tuotantoresursseja hukkaan.

      Poista
    3. Ruuan tuhoaminen vaan herättää paljon enemmän tunteita yleisössä kun tavaran. Mutta hedelmäsosetta on varmaan tulossa.
      Jos lohduttaa yhtään, niin esim. blenderi ja Nokian puhelin ostettiin Tori.fista käytettynä. Barbie oli aikoinaan pakko ostaa, kun se sattu tuleen Lidlissä vastaan ja sellasta ei meiltä löytyny valmiiksi.

      Poista
  8. Hehheh, tää teidän juttu tuli mullekin, kun tilauksesta. Pääsin pätemään mun "lapsenvahtikeikan" 13-vuotiaille mitä kaikkee tiedän "tuubaajista". Vikana päivänä, kun se on kaks viikkoa pitänyt mua ihan uunona :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, hauskaa että pääsit vähän näpäyttään. :D mää kuulin kans, että teini-ikäset serkkupojat oli vähän keulinu tällä koulussa ja terveystiedon tunnilla oli luettu tätä postausta opettajan johdolla. Ihmeellistä tämä nykyajan opetusmateriaali! ;)

      Poista
  9. Rallienglanti is sou bäk! :D Aksentilla kuin aksentilla lausutussa englannissa on jotain todella symppistä.
    Kärsivällisyys ei riittäny katsomaan paperin taittelua, mutta tuo barbin murskauksen kyllä katsoin hartaudella alusta loppuun.

    Täyty kyllä tarkistaa päivämäärä että onko jo huhtikuun eka, mutta tottahan tää oli :) Kaikkea sitä saattaa tapahtua kun kovasti tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paremmin kaikesta suomi-aksentista saa selvää kun esim. jonkun pakistanilaisen englannista!
      Barbie on kyllä vaikuttava ja tuho totaalinen.

      Tää olis ollut kyllä aika kova aprillipila. Paitsi että edes mää en olis keksiny ikinä mitään näin älytöntä. :D

      Poista
  10. Anbiliivipöl!! Paperivideon suosio perustuu varmaan siihen ku jännittää jääkö sormet väliin :D Huippujuttu! Onnee!! Olin kirjottamassa goexpo-postaukseen kommenttina että järjestä ens vuonna lukijatapaaminen siellä ..mä kun olin expossa samaan aikaan enkä bongannu! Mut ens vuonna te ootteki varmaan jo Hollywoodissa tekemässä tv-sarjaa omalla studiolla ja vähän isommilla prässeillä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaäijä ohjaa prässiä toisella kädellä, että ei se nyt varmaan omia sormiaan viittis puristaa. :D
      Ei hitsi, kun ei törmätty! Joo siis ens vuonna meillon omat GoExpo-messut. ;) ;)

      Poista
  11. 7,5 miljoonaa paperivideolla nyt... eiköhän 10 miljuunaa poksahda :D

    VastaaPoista