torstai 31. joulukuuta 2015

Vuoden parhaat jutut

Kun tätä vuotta on jäljellä enää muutama kämänen tunti, on korkea aika koota yhteen vuoden 2015 parhaat asiat ja tapahtumat ja niitähän riittää! Tässä vuoden voittajat sekalaisessa järjestyksessä!

Vuoden reissu
Åre! Voi jehna, kuinka upea viikko meillä oli Ruotsissa. Vuoden hetkeksi voisi myös nostaa sen, kun kahden päivän autoilun jälkeen horisontissa viimein piirtyi esiin Åreskutan-tunturi! Ensi kesän lomakohde on jo valittu.
Eipä tähän ole enää mitään lisättävää. Sydän melkein pakahtuu tätä kuvaa katsoessa. 
Vuoden urheilutapahtuma
Kiistaton voittaja on Ratareisi! Ratareisi-pyöräilytapahtuma järjestettiin toista kertaa ja taas poljettiin Alastaron moottorirataa ympäri. Tämä 24 tunnin hulluttelu järjestetään kolmannen kerran 25.-26.6.2016. Kannattaa ruveta jo reenaan! Voin tässä muuten paljastaa, että jos kaikki menee oikein, niin meiltä on tulossa keväällä 2017 jotain ihan älytöntä pyöräilytapahtumarintamalla!
Pyöräilyn riemua, hauskoja hetkiä ja mahtavia ihmisiä. Sitä on Ratareisi! Kuva Timo Kananoja
Vuoden ihmiset
Tänä vuonna tapasin kaksi aivan mainiota naista blogin kautta, ja Niinan sekä Reetan kanssa olen viettänyt monta hupaisaa hetkeä!
Reettaan tutustuin, kun tämä lähetti sähköpostia, jonka ytimekäs sisältö oli "Haluan tutustua Rahkamuijaan!"
Niina taas tuli naisten voimanostokurssille ja yhdelle vetämälleni pyörälenkille keväällä. 

Vuoden projekti
Ehdottomasti vuoden kovin ponnistus oli autotallisalin rakentaminen. Nyt kun jälkeen päin muistelee sitä kaikkea työmäärää, pyörittelee vaan päätään epäuskoisena. Mutta lopputulos oli todellakin kaiken vaivan arvoinen! Nyt sali on talvitauolla, mutta rauta laitetaan taas kolisemaan, kunhan kevät koittaa.
Tästä lähdettiin...
...ja tähän päädyttiin!
Vuoden Instagram-suosikit
Instagramissa välitöntä lässytystä ja sydämen pakahtumista on koko vuoden aiheuttanut abessinialaissisarukset Cheese ja Olive.
Juustolle ja Oliiville ei lainkaan häviä kotimainen suosikkini, eli Kissankujeita-blogin Instagram-hurmurit. Hienoja ja laadukkaita kuvia komeista kolleista!


Vuoden opiskeluteko
Alkuvuodesta päätin, että nyt loppuu lorvailu. Keväällä puristin yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinnon kasaan ja vähän siinä meinas kiire tulla. Mutta ei sen väliä, kunhan tuli valmista! Vikan tentin jälkeen menin terassille juomaa valkoviiniä ennen työpäivää. Thug life!
Arvokas valmistujaiskuva.
Vuoden eläinteko
Kun sali oli saatu kasaan, oli edelleen voimia pieneen askarteluun. Muutama helteinen ilta sahattiin, porattiin ja niitattiin ja tuloksena oli erittäin komea häkki kissoille. Kesällä kissat saivat vapaasti kulkea häkkiin ja sisälle, mutta kylmemmillä keleillä niillä ei ole sinne suurta hinkua.
Leksat vietti kesällä suurimman osan ajastaan häkissä maailmanmenoa ihmetellen. Joku komea kollikin näkyy siellä taustalla. 

Vuoden luetuin Rahkamuija-postaus
Tänä vuonna pyöräilyjutut oli kuumaa kamaa blogin lukijoiden (ja satunnaisten googlettelijoiden) mielestä, koska vuoden luetuin postaus oli Maantiepyörän osto-opas aloittelijoille. Toisena kärkeen kiilaa postaus oranssista SUP-läskipyörästä. Yksi oma suosikkini oli postaus lajeista, joiden parista sinkkunainen voi löytää sulhasen. Erityisen hauskaa oli myös tehdä Meidän salin vakiokävijät -postausta, josta kuulen vieläkin salilla.
Meidän salin vakiokävijät -postauksen "Matti". 
Vuoden nostosuoritus
Tämän vuoden voimanostoteoksi on pakko valita muutaman viikon takainen 62,5 kilon penkkisuoritus! Huh, kun olen ylpeä siitä! Toinen päräyttävä hetki oli kevään kisoissa 135 kilon maastaveto.
Kunnon suoritus vaatii kunnon tuuletukset! 
Vuoden pyörämatka
Vuoden parhaaksi pyöräilyksi valitsen erään sunnuntaireissun, kun poljin yksin Tampereelta Turenkiin. Koko 95 kilometriä puhalsi myötätuuli, aurinko paistoi ja elämä oli ihanaa!


Vuoden sekasotku
Vuoden hirveimmästä sotkusta vastasi Leo bengali, jonka teki mieli vähän kananmunia. Ei ollut ihan se hetki, jolloin olin iloisin kissanomistaja.
Tässähän kävi sitten vielä sillä tavalla, että Rahkaäijä päätti siivota tämän hävityksen tehokkaalla teollisuusimurilla, mutta ei sitten jaksanut tyhjentää imuria. En viitsi kuvailla kuinka pahalta se imuri haisi viikon päästä. :D :D
Vuoden ostos
Kaikenlaiseen humpuukin sitä varmasti on tullut tuhlattua, mutta todellinen laatusijoitus oli läskipyörä. Musta on tullut todellinen läskipyöräsaarnaaja ja olen olemaan jo sitä mieltä, että läski on ainoa ja oikea valinta maastopyöräksi, muita ei tarvita.
Tämä kuva on ihan niinku joku kääntäisi puukkoa haavassa. Nyt sitä lunta jo!
Vuoden bändi
Tää on helppo! Vastaus on SABATON! Joskus kesällä autotallisalilla alkoi Sabaton-hulluus, joka ei hellitä. Tällä bändillä on vain hyviä biisejä! Harmittaa, kun herättiin liian myöhään parin viikon takaiseen Espoon keikkaan ja silloin jo kenttäliput oli menneet. Ei heviä voi kuunnella penkillä istuen! Sabatonin tietyt biisit tuo mieleen myös Åren reissun, koska siellä bändiä luukutettiin autossa tuntitolkulla.  Into the firen liveversiosta on tullut mun virallinen kyykkybiisi ja olen kuunnellut sen tänä vuonna ehkä jonkun 273 kertaa.


Vuoden aviomies
Tässä sarjassa oli ehdokkaita varsin vähän ja ylivoimainen voittaja on Rahkaäijä! Kertakaikkiaan hieno mies!

Vuoden paras huijaus
Huhtikuun alussa Leo sai pentuja ja isä oli tietenkin meidän Leoko-kolli. Pennut olivat vähän kuin abessinialaisia, mutta pilkullisia. Niin söpöjä! <3 <3 <3 Harmi vaan, että ihanat pennut oli Rahkamuijan vilkkaan mielikuvituksen tuotetta.
Rahkaäijä photoshoppasi pennuille pilkkuja ihan kieli keskellä suuta. :D
Vuoden titteli
Maaliskuussa aloitettiin pyöräilynohjaajakoulutus ja marraskuussa sain projektin loppuun. Vuoden titteli on siis kiistatta pyöräilynohjaaja!
Loppukokeessa tuli eteen kaikenlaista kinkkistä tilannetta!

Vuoden työvoitto
Vieläkin menee puistatus, kun ajattelen tätä vuoden työvoittoa ja samalla vuoden karmeinta urheilukokemusta. Heti vuoden alussa käytiin vähän polkasemassa Röret Runt -pyöräilytapahtumassa, jossa ajetaan kilometrin kuntoputkessa sisällä. Ajoin 200 kierrosta eli 200 kilometriä, ja koskaan en ole ollut niin loppu ja rikki minkään liikuntasuorituksen jälkeen. Niin fyysisesti kuin henkisestikin kova koitos. Ihan heti en ole menossa uudelleen. Ihan sairas reissu!
200 kierrosta myöhemmin. 
Kun kokosin vuoden tapahtumia yhteen, ihmettelen vain, että onko nämä kaikki jutut todella tapahtunut tänä vuonna? Ihan hirveästi juttuja ollaan ehditty tekemään ja kokemaan. Kaiken tämän hehkutuksen vastapainoksi yritin miettiä jotain negatiivista tältä vuodelta, mutta ihan rehellisesti en keksi mitään isompia juttuja. Toki jonain maanantaina on voinut vähän maailma ketuttaa ja rauta painaa salilla, mutta sitä ei lasketa. Mitään en muuttaisi tältä vuodelta, tämä oli hyvä vuosi just näin!

Lisäksi haluaisin lausua vilpittömät kiitokset kaikille, jotka on viettänyt aikaa Rahkamuija-blogin parissa vuonna 2015. Ilahdun aina kun sähköposti kilahtaa kommentin merkiksi ja jokainen kommentti ja sähköposti merkitsee näin blogin kirjoittajana. Rahkamuija jatkaa tinkimätöntä tyyliään myös vuonna 2016 ja siitä vuodesta tulee kuulemma paras ikinä!

16 kommenttia:

 1. Kiitos rahkavuodesta 2015, innolla kohti uusia seikkailuja 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa Katri, mahtavat seikkailut odottakoon tänä vuonna!

   Poista
 2. Mahtava yhteenveto! Silmäilin ensin nopeasti ja katsoin että sun instagram-suosikki oli Cheek mutta ei ihan.

  Mun pitää varmaan vähän petrata että olisin ens kerralla "vuoden kommentoija"!

  Rispekt ja rautaista uutta vuotta Rahkaperhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheek olis kyllä kieltämättä ollut aika yllätysveto! Ootas, käyn tsekkaan millasia kuvia sillä on. Joo, ei puhutellut!

   Sä ansaitset ennemminkin semmosen kaikkien aikojen kommentoija -palkinnon, sen verran monta kommenttia olet paiskannut kolmessa vuodessa!

   Sitä samaa, olkoo kilometrit kevyitä vuonna 2016!

   Poista
 3. Meidän perheen kaikki miehet lukee rahkamuijaa. Mukavaa alkavaa vuotta...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota, teidän perheen miehillä on siis hyvä blogimaku. :D Kiitos samoin!

   Poista
 4. Hyvää Uuttavuotta !!!

  Tuttuja juttuja osittain vuoden tapahtumat minullekin ja odotellaan jo kevättä 2017, mutta ensin tämän kesän ratareisi tai oikeastaan ensi kesän (2016) kun vielä on menossa 2015.

  Vuoden ostos kohta hymyilyttää vähän, tulin juuri kotiin, alkumatka linja-autolla ja viimeiset parisenkymmentä kilometriä vuoden ostoksella :-) joten tännekin saisi lunta tulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Jarmo!

   Hauskaa sanoa, että Ratareisi on taas TÄNÄ vuonna!
   Älä muuta sano, lumi tekisi poikaa nyt. Parin viikon päästä onneksi pääsee Kuusamon hankille testailemaan kunnolla läskin lumiominaisuuksia.

   Poista
  2. Täällä vuoden ostos oli viimeisenä päivänä hankittu: Stevens Bikes Mobster XL Fatbike, värikin sopii ratareidessä olleeseen kypärään kohtalaisen hyvin.
   Toivotaan lumisia kelejä Kuusamon matkalle
   Tämä vuosi aloitettu 55,21km pyörälenkillä, läskillä ja retkipyörällä.

   Poista
  3. Kivan näköinen pyörä, hieno! Kyllä Kuusamossa ainakin jonkin verran lunta taitaa olla. Hyvä vuoden aloitus, itsellä kilometrit vähän vähäisemmät vielä!

   Poista
 5. Hyvää uuttavuotta. Mukavia juttuja lukee. ja kiva kun ens vuonnakin jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Kiva kuulla, että pidät lukemastasi! Kuten vanha sanonta kuuluu, mikä nyt pahan tappais. :)

   Poista
 6. Hauska kooste. Odottelen innolla vuoden 2016 ensimmäistä "lehteä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Rahkis-Sanomat on kohta menossa jo painoon!

   Poista
 7. Oikein hyvää uuttavuotta 2016! Olkoon se yhtä hieno kuin viime vuosikin :)

  Mun suosikkipostauksia on olleet varmaan kaikki jutut missä esiintyy teidän kissat ja Rahkissanomat on ehdottomasti vuoden nettilehtijulkaisu!

  Tuo teidän vuoden sekasotku oli vielä onneksi pientä meidän sotkuun verrattuna, kun päätin syöttää herkkävatsaiselle koiralle palvattua kinkkua joulun kunniaksi. En tahdo nyt antaa turhan tarkkoja mielikuvia mikä mua odotti kahtena päivänä töistä tullessa, mutta sen verran voin paljastaa ettei sotku haissut pelkästään kananmunalle. Onneksi nyt voi jo hiukan hymyillä asialle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Mari! Uskon, että tämä vuosi ei todellakaan petä meitä!

   Kissajutut on kyllä monen muunkin suosikkeja. Ne on onneks semmosia linssiluteita, että ne tunkee mukaan yhteen jos toiseenkin kuvaan. :) Samaa mieltä, Rahkis-Sanomien pitäis saada joku journalismipalkinto!

   Voi ei! Ei tainnut toi kananmuna-kaaos olla sittenkään niin paha! Kun pahimmat siivoushetket unohtuu, alkaa tämmöset lemmikkien sotkut vaan naurattaan. :)

   Poista