tiistai 15. joulukuuta 2015

Paint on niiiin sou lääst siison!

Tämä blogi on aina tunnettu taiteen ja kulttuurin tyyssijana ja juuri tälläkin hetkellä Kiasma ja Guggenheim tappelevat, että kumpi saa Rahkamuijan kaikki Paint-teokset kokoelmiinsa. Kohta pitää museonjohtajien lyödä lisää paalua pöytään neuvotteluissa, koska uutta taidetta on syntynyt! Paint on jo vähän vuotta 2014, mutta onneksi olen löytänyt taiteennälkäiseen elämääni meidän Sony-tabletin luonnosteluohjelman. Tässä tulee parhaita taideteoksia viime ajoilta.
Tämä teos kuvaa elämän jatkuvaa uudistumista ja Tampereen rantatunnelihanketta. 
Tällä teoksella taas otetaan kantaa Keski-Euroopan kuninkaallisten tuhlailevaan elämäntyyliin ja amerikkalaisen eliitin elämäntapoihin. 
Tässä essentialistisessa teoksessa pohditaan aurinkolasipäisten Siperian tiikereiden kohtaloa ja keltaisten helikoptereiden paikkaa nykymaailmassa. 
Tämä kubistinen pläjäys on kannanotto meren pinnan nousemiselle. 
Teosta luodessani mietiskelin, että onko mansikan paikka todellakin täytekakussa ja mitä amerikkalainen colapukki todella symboloi. Entä auttaako tyhjässä roikkuva nosturi ketään? 
Tämä Sartren filosofiasta inspiraationsa ammentava kuva kehottaa miettimään, että kannattaako lähteä merta edemmäksi kalaan. 
Tässä omakuvassa peilaan nykymaailmaa Dostojevskin maailmankuvaan. 
Tämä hieman irvokkaastikin avioliittoa käsittelevä teos puhuttelee kaikkia porakoneiden ystäviä.
Tässä Liisa Ihmemaassa-henkisessä teoksessa tuon esille voimanoston monet kasvot. 
Jään odottelemaan voittaako Kiasma vai Guggenheim tarjouskilvan vai laukkaako musta hevonen New Yorkin modernin taiteen museo takavasemmalta voittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti