tiistai 29. joulukuuta 2015

Kinkun kasvatusta ja ruokarauhaa!

Kuka sitä nyt haluaisi vaivalla kasvatettua kinkkua sulattaa, kun siitä voi tehdä entistä suuremman? Tänään kävin taas paisuttelemassa kinkkua kuntosalilla. Meikän kinkut räjähtää kohta semmoseen kasvuun, etten kohta mahdu enää edes kyykkyhäkkiin!
Siitä nätti ilme kaukana, kun kinkkua koulutetaan kasvuun!
Ennen  joulua päätin, että otan vihdoin aidon ja oikean voimanostokyykyn haltuun ja kyykkytanko putosi niskasta alemmasta selkään. Ensimmäiset kolme treeniä oli aivan horroria. Sen huomasi muutkin, koska sain paljon myötätuntoa ja lohduttelua, että alku on hankala, mutta sitten helpottaa ja tuloksia tulee. Tanko painoi selässä ikävästi, olkapäitä kiristi ja päästä meinasi katketa verisuoni pelkästä ketutuksesta. Viime viikon lopulla kuitenkin jotain tapahtui ja yhtäkkiä tanko löysi luontevan paikan ja kyykky alkoi tuntua peräti järkevältä!
Onko sitä mankkua nyt varmasti tarpeeksi selässä?
Paljon on varmasti vielä hiottavaa tekniikassa, mutta uskon nyt jo, että tämä tangon paikan viilaus oli kannattava veto ja tuottaa hedelmää jatkossa. Tapaninpäivänä otin ykkösen 95 kilolla ja paketti pysyi kasassa ihan kivasti. Tästä se lähtee hurjaan nousuun!
Kinkku ei kasva tai rauta nouse pelkällä pyhällä hengellä. Sen takia tässä lounastankin juuri bataattia ja bambin pakaraa. Bataatti on muuten luotu yhteen homejuuston kanssa.Vedin joulun aikaan varmaan jonkun viis kiloo erilaisia juustoja, mutta kyllästyminen tai ähky ei edelleenkään ole näköpiirissä. Juustot on samanlainen juttu kun jäätelö, menee eri mahaan ja voi syödä, vaikka olisi kuinka täynnä.
Kuvan ulkopuolella Leo-kissa istuu pöydällä ja tuijottaa lautasta herkeämättä.
Sunnuntaina kaupassa heittelin korin täyteen erilaisia vihanneksia ja kasviksia ja se näytti olevan trendi muillakin, kun kassojen liukuhihnat oli lastattu täyteen salaatteja ja kurkkuja. Hyvä niin! Joulumässäilyjen jälkeen varmaan itse kukin haluaa palata ruotuun tai siistiä elämäntapoja ylipäätään. Mun mielestä nyt olisikin hyvä aika julistaa ruokarauha! Jokainen syököön aivan niin kuin tykkää ja muilla ei ole siihen mitään sanomista. Just niin kuin Jaanaba uusimmassa postauksessaan totesi, kenenkään syömiset ei toiselle kuulu niin kauan kun syömiset on lakien mukaisia. Sitten jos joku alkaa syömään ihmisen lihaa tai litkimään napalmia, kannattaa varmaan puuttua. Mutta muuten muiden ruokien kommentoinnin voi jättää kokonaan pois. Toki järkeä saa käyttää, ketään ei varmasti loukkaa, kun sanoo kehaisee kuinka hyvältä ruoka näyttää tai tuoksuu. Ketään ei myöskään tarvitse maanitella ottamaan edes yhtä pullaa, jos kerran on jo vastattu "ei kiitos". Tästä aiheesta on aivan täydellinen Siskonpeti-pätkä!

Uuden vuoden jälkeen tai ehkä jo nyt monilla on alkanut jonkinlainen terveysprojekti, niin ei siellä työpaikan ruokalassa tarvitse yhtään aukoa päätään, että kuinka kauan ajattelit syödä tommosta pupun ruokaa? Sama toimii myös toisin päin, vaikka itse olisit jo ainakin kaks kuukautta elänyt kanalla ja kasviksilla, ei se ole mikään syy mennä sivistämään muita heidän ruuan epäterveellisyydestä. Se on huonoa käytöstä, josta ei tule kenellekään hyvä mieli. Jos on ihan pakko päteä, niin voi vaikka kertoa ilman mitään piilov#ttuilua, kuinka hienoja tuloksia ja virkeän mielen on itse saanut terveellisemmillä elämäntavoilla.
Käyttäydy, ihminen!
Kerrataan vielä! Ruokarauhaan siis kuuluu se, että jokainen voi syödä valitsemaansa ruokaa aivan rauhassa ilman muiden kommentointia ja syödä pullaa tai olla syömättä, aivan oman valintansa mukaan. Itse aion syödä edelleen ensi vuonna tavallista ruokaa ja pullaa sopivassa suhteessa ja toivon muillekin tasapainoista ruokavuotta!

8 kommenttia:

 1. Mmmmm, pullaa tekiskin mieli! Omaleipomaa, tuoretta pullaa! Sillä vois rauta nousta huomenna. Tai sit ei. :) Kiitos ja aamen tuosta ruokarauhasta, haluaisin sellaisen myös meidän työpaikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon korvapuusti, se olis nyt poikaa! Siis just kun olin kirjottanu tän tekstin, niin mitä sanotaan töissä mun bataatista ja lohesta? "Näyttää aika hirveeltä!" Ööööö? Eikä se varmaan ollu edes vitsi!?

   Poista
 2. Hienoa jos tanko alkaa löytää paikkansa niskassa. On noi kyllä huikeita rautoja mitä saat nosteltua. Kun saisi itsekin treenaamiseen tuollaista määrätietoisuutta, nyt se on ollut lähinnä sellasta hujanhajan-treeniä vähän aikaa :)

  Tuon bataatin ja homejuuston vois kyllä pistää kokeiluun. Bataatti alkaa tökkiä mulla vähän ajan päästä makeutensa takia ja juusto suolaisuuden, mutta tuolla yhdistelmällähän noita molempia vois popsia aika pitkäänkin.

  Tuo siskonpeti -sketsi sai mut aikoinaan nauramaan, mutta samalla ahdistumaan, koska se on jotenkin niin totta. Meidän työpaikalla ollaan oltu ihmeen hienotunteisia. Edellisessä paikassa sain tasaisin väliajoin selitellä syömisiään, mutta nyt voin hyvillä mielin mussuttaa kaikkea pähkinöistä valmiseineksiin eikä ketään kiinnosta, ihan mahtavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hujanhajan-renejäkin täytyy olla välillä! Mulla oli koko kesä semmosta, nyt edes vähän järkevämmin. Aloita joku ihan uusi reeniohjelma, se motivoi!

   Bataatin makeus tökkii? En ole koskaan ajatellut moista, että se voisi tökkiä. :D Mua alkaa jotenkin tökkiin bataatin koostumus, kun syön sitä tarpeeks. Mutta nyt on taas vähän bataattijumitus menossa.

   Mä uskon kanssa, että toi Siskonpeti-pätkä on aika totta monessa paikassa. Kunnon henkinen prässi, että kaikki varmasti syö sitä piirakkaa ja pullaa! Mahtavaa, että nykyiset työtoverisi ovat välinpitämättömiä ruokiesi suhteen! Meillä aina töissä ruokaseura vaihtelee, kun väkee on niin paljon, niin joskus oikein nauratti kun kolmena päivänä peräkkäin eri ihmiset kysy jonkun saman jutun mun ruuasta. :D

   Poista
 3. Mä olen kokenut hyväksi keinoksi sanoa, että saan kauheat vatsanväänteet vehnästä tai mitä nyt tyrkytetäänkään. Jos aletaan silti tuputtamaan, niin selitän vatsavaivojani niin kauan, että tuputtaja hiljenee. Tähän asti olen selvinnyt voittajana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä! Siinä vaiheessa kun alkaa selittämään pullan aiheuttaman ripulin väriä ja koostumusta, niin luulis pahimmankin tyrkyttäjän lopettavan! :D

   Poista
  2. Pirteen väristä kakkaa

   Poista