sunnuntai 2. elokuuta 2015

Sadan markan kyykky ja ARVONTA!

Sovittiin jo tämän viikon alussa, että lauantaina on sitten kyykkybileet. Kaikki Rautis Gymin jäsenet pistäisi bileissä kyykkyenkan uusiksi, se on päätetty. Bileet alkoi kello 18 ja suunnitelma oli hyvin selkeä. Rahkaäijä kyykkää 160 kiloa, Rahkamuija ja Rahkaäijän pikkuveli 95 kiloa. Rahkaäijä on tehnyt tämän kesän bulgarialaista kyykkyohjelmaa, ja tulosta on tullut aivan jäätävään tahtiin. Rahkaäijän treenikyykky-ykkönen oli luokkaa 140 kiloa ohjelman alkaessa ja varmaan joka viikko äijä on ottanut uutta enkkaa.

 Mulla taas kesä on ollut aika hankalaa aikaa reenien suhteen. Välillä motivaatio on kyntänyt aivan pohjamutia ja olen uhkaillut, lahjonut ja kiristänyt itseäni, että olen saanut raahattua ruhoni autotalliin asti. Luulisi, että ei ole mitään tekosyitä olemassa, kun oma sali on 20 metrin päässä ulko-ovesta, mutta aika yllättäen sinne on toisinaan vaikeampi lähteä kuin "oikealle salille". Salihommat ei silti ole pahemmin ressaanneet, koska tänä kesänä oli tarkoitus ajaa pyörällä ja sitä on tullutkin tehtyä melko paljon. Mä oon kuitenkin sitä mieltä, että siinä tekee itselleen valtavan karhunpalveluksen jos lopettaa reenit silloin kun ei niin kovasti kiinnosta. Uudestaan aloittaminen on aina hankalaa ja tauon tuoma takapakki tuloksissa ei kauheesti kohota kenenkään mieltä. Jos jotain kuitenkin olen tänä kesänä salilla tehnyt, niin kyykännyt. Sitkeä työ palkittiin tänään ruhtinaallisesti.

Ennätyksiähän sieltä pärähti molemmille! Mulla 95 kilon jälkeen tosiaan tuntui, että vielä olisi paukkuja ja ajattelin, että ei se maksa mitään kokeilla satkua. Noston jälkeen en voinut uskoa, että tein sen, ihan hullua! Tosta kuvakulmasta on mun ainakin hankala arvioida olisko ollut kisasyvyydessä, ehkä ei, mutta seuraavissa kisoissa sitten ainakin niin syvällle, että tulee tuomarin hyväksyntä satasen kyykylle. Sen jälkeen kun kävi ekoissa kisoissa, ei oikein pidä minään näitä salilla tehtyjä enkkoja, koska sitten sen voi vasta kunnolla laskea yhteistulokseen, kun noston tekee kisoissa hyväksytysti. Pidemmän aikaa seuranneet tietääkin, että kyykkääminen on ollut mulle välillä aikamoista korpivaellusta vähän rikkinäisten polvien kanssa, niin kyllähän tää siistiltä kuitenkin tuntuu, ai että! Satku on aina satku.

Ja sitten toiseen tosi siistiin juttuun! Blogilla oli viime viikolla synttärit ja joku vähän kyselikin synttärijuhlien, lukijamatkojen ja juhlaristeilyjen perään. Kun seuraavat synttärit koittaa, voin vetää sellaisen Rahkamuijan juhlapyöräilyn. Mutta jatketaan tämän vuoden synttäreitä vielä ihan pieni hetki! Tänään käytiin hakemassa Nippelissä Rahkaäijän pyörään uusi jarru ja vähän jarrupaloja, koska niitä saattaa Åren rinteillä tarvita. Viime kerralla kiusasin Nippelin kauppias-Kaitsua, että joko sillä olisi kohta antaa polkupyörä blogiin arvottavaksi. Palkintopyörää en saanut vieläkään mukaan, mutta sen sijaan matkaan lähti kaksi pyöräilykypärää, jotka juhlallisesti saan arpoa blogissani. Palkintoina on siis kaksi eri väristä ja eri kokoista Meridan kypärää. Valko-vaaleanpunainen on kokoa M/L (55-61 cm) ja musta L/XL (59-65 cm).
Saisiko olla uusi kypärä suoraan paketista?
Sopii niin maastoon kuin maantiellekin!
Me ollaan ostettu Nippelistä yhteensä neljä Meridan polkupyörää, joten kypärät on erittäin hyväksi havaittua merkkiä kaiken lisäksi! Kaikenlaista höpönlöpöö mullekin tarjotaan blogiin arvottavaksi ja testattavaksi, mutta tämmösiä arvontoja teen mielelläni, koska kyseessä on paikallinen pyöräkauppa, jota olen hehkuttanut sata kertaa aiemminkin blogissa ja kypärä on ehkä järkevin arvontapalkinto koskaan, eikä mikää turhake, joka jää nurkkiin pyörimään. Itse käytän kypärää aina, enkä yleensä lähde edes parin kilometrin kauppareissulle ilman. Suosittelisin samaa muillekin!
Kauppias-Kaitsu käski pistää Nippelin logon oikein isolla blogiin, onkohan tää tarpeeks suuri?
Nippelistä löytyy laajasti fillaria maastopyöristä maantiepyöriin ja Poneista työmatkapyöriin. Ja ihan erityisesti on cyclocross-pyöriä elikkä syslorosseja, joita on ihan joka lähtöön. Me ollaan tamperelaisia pyöräkauppoja varsin laajasti koluttu, mutta eikä mikään muu ei tunnu pärjäävään Nippelille, etenkin palvelu ja hinnat on kohdallaan!
Hmmm, sopisko sulle paremmin tämä...
Eli kommentoi tähän postaukseen jotakin kivaa, vaikka mikä on ollut parasta tänä kesänä, ja kerro kumman kypärän haluaisit. Jos kommentoit anonyymina, niin pistä mukaan joku nimimerkki! Arvonta päättyy viikon päästä 8. elokuuta, mutta suoritan arvonnan ja palkintojen lähetyksen sitten kun kotiudutaan Ruotsin reissulta. Kannustan voimakkaasti kaikkia osallistumaan, ei riitä selitykseksi, että "mulla on jo kypärä", koska se on kuitenkin joku 15 vuotta vanha kolhittu potta ja mullakin on neljä kypärää, joka pyörään ja asuun sopivat!
...Vai tämä?
Nyt jatkan kuitenkin tätä kesälomalaisen rentoa eloa:
Vaatteet menee kassiin itsestään ja joku varmasti pakkaa pyörät ja muut varusteet mun puolesta? Eikö?


P.S. Huomenna MikroRatareisi Kangasalla, tervetuloa! Ei oo pakko tulla heti aamusta ajamaan, saa liittyä myöhemminkin joukkoon värikkääseen!

55 kommenttia:

 1. Parasta on tässä (muuten kehnossa saikkulaisen) kesässä ollu tää blogi (ehottomasti mun top10 lempparit- listan kärkipaikoilla!) ja satunnaiset ajelut uudella sinkulalla. Se Oikea kypärä on vielä hakusessa, mutta ehkä valko-vaaleenpunanen ois se tähän pollaan istuva potta? Niijoo, hyvää synttäriä blogi <3

  VastaaPoista
 2. Parasta tässä ehkä hieman viileähkössä kesässä on ollut se, että on päässyt urheilemaan paljon, kun ei ole ollut liian kuuma treenata :) Jos arvonnassa onni suosii, ottaisin mieluusti tuon mustan kypärän miehelle, joka vielä ajelee ilman kypärää (kun ei tarpeeks isoa muka ole löytynyt).

  VastaaPoista
 3. Tästä kesästä on vaikea löytää mitään hyvää paitsi se, että olen löytänyt käytännön pakosta salitreenit omaan treeniohjelmaa ihan uudella levelillä. Uskoisin, että tuo vaalea kypärä oli ihan passeli minun päähän. Varmaan tuhat kertaa parempi kuin minun nykyinen kypärä.

  VastaaPoista
 4. No se tietty oli parasta ku vietettii ukkokullan kans kolme viikkoo yhteistä lomaa :) nii. Ja valkonen kypärä. T. Hanne

  VastaaPoista
 5. Parasta kesässä on kesä; kaikki änkyrät suomalaisetkin ovat kesämielellä!Valko-vaaleanpunainen M/L kokoinen kypärä kelpaisi :-)

  Ps. Nippeli on ihan kuningas!

  VastaaPoista
 6. Onko Nippeli vielä olemassa, mahtavaa. Silloin kun olin pieni, metrin mittainen, Nippeli oli saman kerrostalon päädyssä kun missä asuttiin. Sieltä tuli ekat pyörät ostettua, sittemmin muutti siitä pois, onkohan vieläkin Kaukajärvellä? Onnea blogille ja välillisesti Nippelille - kiva että vanhat asiat säilyy 😊 ja vaaleanpunainen Tottakai!!

  VastaaPoista
 7. Ei ole ollut liian kuuma!☺

  Mustan kypärän ottaisin jos palkinnon voittaisin. Lahjoittaisin sen miehelleni. Hänhän ei kypärää käytä, ei laskettelussa eikä pyöräilyssä. Nyt hän on ostamassa ensimmäistä kunnon pyörää ja
  vahingossa lipsautti että pitäisi vissiin se kypärä hommata. Pihi kun luonteeltaan vielä on niin aikoi huolia vain max 10e maksavan kypärän Biltemasta ��

  Sari K.

  VastaaPoista
 8. Varmaan yksi parhaimmista kesälomista ikinä.
  Ensinnäkin kun loman kerrankin sai pitää kesäaikaan, lämmintä oli kun kävi ulkomailla, reenit on sujuneet hyvin vaikka tulikin "pieni" loukkaantuminenkin välillä, mansikat ovat olleet makkeita, joka päivä ei ehkä ole satanut, kävin vihdoin ajamassa alamäkeä ja aivan parhautta, metsässä ei ole ollut kovin paljoa hirvikärpäsiä, leffateatterissa on ollut hyviä elokuvia ja ja ja ja....

  Vaaleanpuna-valkoinen kypärä olisi kauheen kiva kun pyörä on sininen :)

  - Elisa H

  VastaaPoista
 9. Parasta tässä kesässä on ollut kaikki uudet kokemukset, sopivat urheilusäät (verrattuna esim. viime vuoden heinäkuuhun, jolloin lomailin ja pelkkä ilmastoimattomalla salilla seisominen sai hien pintaan) ja se, että oman maan perunat ovat kasvaneet ilmeisesti sateen ansiosta huippuvauhtia!

  Valko-vaaleanpunainen sopii mun päähän paremmin, vaikka en pinkin/vaaleanpunaisen fani olekaan. Tuossa kypärässä sitä on kuitenkin sopiva määrä. :)

  VastaaPoista
 10. Parasta on kesätyöpaikka lähellä kotia: pyöräilyä, ou jees. Valkovaaleanpunainen kokonsa puolesta parempi.
  marianna1 at luukku.com

  VastaaPoista
 11. Parasta:
  - uus maastopyörä
  - uus sali
  - kesäloma vielä edessä

  Valkonen kypärä pikkuveljen vaimolle...paitsi jos se onki yllättäen hieno tämmösen valkokammosen päässä, niin sitten pidän itellä. :)

  VastaaPoista
 12. Parasta on, kun tänään pääsee salille eka kertaa neljän kuukauden pakkoloman jälkeen! Ja ennemmin miulle mahtuu tuo pienempi kypärä, vaikka onkin tää pää höyryä täynnä tän tauon takia ja varmaan vähän pullistunutkin.

  -viismarkka

  VastaaPoista
 13. Parasta tässä kesässä on ollut festarit, kesä, ystävät ja ruoka. Ja tietty se, että vielä on kokonainen loma edessä, jee! :) Valkoinen kypärä on hieno. Tällä hetkellä ei löydy pyörää tahi kypärää, mutta hankintalistalla ovat molemmat. :) Kivaa kesää ja reissua Rahkaperheelle! =)

  VastaaPoista
 14. Parasta kesässä on ollut jatkuva hektisyys - reenit, työt, opinnot ja viikonloppureissut ympäri Suomea. P.s. syksyn alkaessa pitäis itsekkin alkaa tuota kyykkyä parantelemaan, kunhan motivaatio kasvaa vielä himpun verran.
  Jos kypärä osus mulle, nii taitaa tuo isopäisten musta olla aika hyvä!

  VastaaPoista
 15. Parasta
  - uusi maastopyörä --> "löysin" talvipyöräilyn -->työmatkapyöräilyä helmikuusta lähtien :)
  - maastopyörällä metsään --> kolme ämpärillistä mustikoita
  Pinkki/valkoinen kypärä sopisi maantiepyöräni ja maantieajoasujeni väreihin!

  -ma

  VastaaPoista
 16. Ihanaa kun joku muukin on samaa mieltä, että myös kypäriä saa olla useampia mätsäämään sopivaan pyörään ja asuun! Tässä kesässä parasta on ollut uuden pyöräilyharrastuksen aloittaminen ja se, että joku tuntematon vastaantuleva maantiepyöräilijä moikkasi, ikään kuin mä nyt kuuluisin johonkin pyöräilijöiden salakerhoon :) Tietenkin parasta oli myös kesäloma, Ruisrock ja reissu Barcelonaan!

  Pinkki kypärä mätsäisi täydellisesti mun syslorossiin, kun siinä on jo tehoväreinä pinkki lukko ja pulloteline!

  -Ina

  VastaaPoista
 17. No MikroRatareisi tietenkin! :) Tänään katselin punaisessa kuupassani hieman kateellisena muiden virtaviivaisia kypäriä... Valko-vaaleanpunaisen Meridan aerodynaamisuus toisi varmasti lisänopeutta.

  - Riikka

  VastaaPoista
 18. Vastaukset
  1. Aikaisemman kommentin jätettyäni lähdin autokaupoille. Myin rakkaan ooppelini toivottavasti parempaan kotiin, joten minun on luettava sinun pyöräilyjutut nykyään vähän tarkemmin. Ja ruvettava myös sovittelemaan pyöräilyä ja kyykkytreenejäni yhteen..kääk! Kesän paras juttu on oma satkunkyykky (sullakin oli hieno) ja autoni myyminen! :)

   Poista
 19. Parasta on ollut pitkä kesäloma (=työtön) ja katto pään päällä, kun on ollut niin sateista. Sekä yksi geokätkölöytö :D Näen vaaleanpunaisia unia kypärästäni. Terkuin Mape

  VastaaPoista
 20. Kesässä parasta: Työt, uus kamu, työmatkapyöräily, tuleva Kreetan loma! Käy molemmat potat, valkopinkki mulle ja musta kävis poikkixelle!

  VastaaPoista
 21. Parasta kesässä on ollut se, että olen oivaltanut, kuinka lomareissuillakin voi syödä ihan oikeasti fiksusti. Sen lisäksi kesässä yksi huippujuttuja on ollut se, että on ehtinyt treenaamaan salilla ja liikkumaan muutenkin, jopa pyörällä! ;) Kypärän värillä ei ole väliä, sillä molemmat mätsää pyörän väreihin ja parasta kaikessa, kumpi tahansa antaa varmasti parhaan suojan mun päälle ;)

  VastaaPoista
 22. Parasta kesässä on tietysti lomailu ja hyvänä kakkosena meressä uinti sekä pyöräily. Vaaleanpunainenkypärä olisi kyllä mahtava :)

  VastaaPoista
 23. Parasta tässä kesässä oli reissu Espanjaan. Siellä ei satanut.. ;)
  Vaalea kypärä olisi kiva.

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Muistelen että yhtenä päivänä ei satanut. Voi olla että muistan väärin....

  VastaaPoista
 25. Parasta on ollu se, kun on ehtinyt rauhassa käymään salilla reenaamassa! Ei oo edes harmittanu ettei ehi pihalle ku on ollu nii pöpöt ilmat. Paitsi fillariretkiä oisin halunnu tehä vähän enemmänkin kun uuden pyörän keväällä hankin.

  En tiä kumpi sopis paremmin omaan päähän. Omakin kypärä pitäis kyllä vaihtaa, mutta mustan vois ainakin antaa miehekkeelle jos on itelle liian iso. Sillä kun ei kypärää ees oo, vaikka oon kovasti koittanu vihjailla että en tykkää, kun se polkee ilman.

  VastaaPoista
 26. Onnea kyykkyenkoista!
  Mun silmään oli ehkä inan korkee, mut pikkujoulukisas otat sitte kunnolla ja ainaki kympin enempi.
  Rahkaukkelin ei tarvi syventää enää yhtään... ;)

  -jarppa

  VastaaPoista
 27. Ahvenanmaan kesä oli kyllä aurinkoinen, ja pyäräilykypärä kovassa käytössä ;) Vielä kun omalle äijälle saisi kypärän, uskaltais päästää senkin pyöräreissulle! Eli mustaa kypärää havittelen :)

  VastaaPoista
 28. Parasta tässä kesässä on se, että se päättyy ihan kohta ja mä pääseen lämpimään, buahahahahahahahahahahah. Sori.

  Ja tuo kypärähän pääsis muuten mukaan, koska aion Chiang Maissa hankkia itselleni konkelimankelin.

  VastaaPoista
 29. Parasta kesässä on ollut pitkä loma ja pyöräilytapahtumat. Niitä onkin tullut kierrettyä otsa hiessä niin, että entisen potan sisuslirpakkeet ovat pahasti kulahtanee, eli vaaleampaa kypärää havittelen!
  T. JJ

  VastaaPoista
 30. Parasta tänä kesänä on ollut suomenmatkailu, Hanko, Helsinki, Porvoo, Lappeenranta, Imatra, Savonlinna ja tietysti ihana miesseura. Musta kypärä tulis tarpeeseen. Pitäähän kypärä saada mätsäämään vaatetuksen mukaan !

  VastaaPoista
 31. Toiseksi parasta tässä kesässä oli pyöräreissu Etelä-Euroopassa ja ihan parasta tulee olemaan pitkä vaellus Alpeilla, jee! Valkoinen kypärä natsaisi päähän ja fillariin :-)

  T. Nimimerkki "Pyörällä päästään"

  VastaaPoista
 32. Parasta kesässä oli loma, joka oli ihan täydellinen: vähän urheilua (Ironman), hengailua Saksan alpeilla jumalaisissa maisemissa ja vähän shoppailua. Ei sitä muuta ihminen tarvi. ¨

  Valkoinen kypärä on aina hieno ja sopii kaikkeen :)

  VastaaPoista
 33. Komia kyykky!

  Pienempi kypärä kelpaisi, nykyinen on ruma :D

  VastaaPoista
 34. Parasta on ollut vauvani. :)

  Musta kypärä kiitos! :)
  leevilotta(at)luukku.com

  VastaaPoista
 35. Paitsi ettei mulla ole oikeesti kypärää... Mukulat aina komentaa ostamaan mutten ymmärrä miksen ole hommannut. Onko se ihan turhaa tässä tilassa? Mutta siis parasta kesässä on ollut se ettei ole tarvinnut kastella pihakukkia! Löytyyhän kaikkea muutakin mukavaa mutta toi kastelu on ollut joka kesä pitkää ja tylsää hommaa :=
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Tämän kesän paras juttu olivat Iskelmäfestarit Himoksella. Valkoinen kypärä.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Ehdottomasti parasta on ollut muutto uuteen (omaan) kotiin! Mahtihomma. Kypärää ei tästä taloudesta löydy ollenkaan, vaikka pyöriä onkin 2kpl. Oh no, tulisi siis tarpeeseen!

  lauurapa@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin siis tuon valkopinkin jos onni potkaisee!! - lauurapa

   Poista
 38. tämän kesän kohokohta oli reissu etelässä!
  tuon valkoisen haluan!
  elina_jokitalo(at)luukku.com
  ElluJ

  VastaaPoista
 39. Hei mun pitää osallistua myös! Mulla ei oo pyörää kun myytiin Skotlannin ilmastossa ruostuneet pois ennen Suomeen muuttoa, mutta tahdon sellasen (mielellään ei ruosteisen) ja tahdon myös (ekaa kertaa elämässäni) kypärän. Jotenkin sitä on tullut niin toheloksi, ettei enää edes ajattelisi ajamista ilman. Halpa henkivakuutus ja sitä rataa - ja vielä halvempi jos oisi arvontavoitto! Musta on mun juttu ja sen tahtoisin jos voitan.
  Kesässä on tietty ollut parasta se kun työt loppui ja oon saanut olla ja mennä miten huvittaa. Oli kanssa kivaa, kun sai kävelykyvyn takaisin pitkän tauon jälkeen. Jee. Kiva kesä.

  VastaaPoista
 40. Parasta tässä kesässä on ollut koko perheen yhteinen loma =). Jos arpaonni suosisi, valintani olisi tuo valko-vaaleanpunainen =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Parasta tässä kesässä on ollut koko perheen yhteinen loma =). Jos arpaonni suosisi, valintani olisi tuo valko-vaaleanpunainen =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Parasta kesässä oli aamu-uinnit mökillä. Ja kiitos hauskasta ja inspiroivasta blogista!
  Miia

  VastaaPoista
 43. Parasta kesässä on kohta alkava loma ja se että helteet tulevat vihdoinkin :) Jos arpaonni suosii, niin vaaleanpunainen kypärä olisi minulle sopiva!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Parasta kesässä on kohta alkava loma ja se että helteet tulevat vihdoinkin :) Jos arpaonni suosii, niin vaaleanpunainen kypärä olisi minulle sopiva!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Parasta kesässä on kohta alkava loma ja se että helteet tulevat vihdoinkin :) Jos arpaonni suosii, niin vaaleanpunainen kypärä olisi minulle sopiva!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Parasta kesässä on kesäyöt milloin ajella fillarilla ristiinrastiin kaupungissa, ja herätä pikkuhiljaa uuden aamun sarastukseen jolloin kaupunki pikkuhiljaa heräilee eloon.

  Jos onni suosii niin naisten kypärä kiitos, kun ensimmäinen kunnon fillari mietinnässä tyttöystävälle ja pitäisi ostaa kenkää ja kypärää ja polkimia.

  yhteyden saa aaron.sol @ luukku piste com

  VastaaPoista
 47. Parasta treenien suhteen on ollut uusi tempaus-ennätys (53kg) ja 50kg tempauksen saaminen jo melko varmaksi nostoksi, enää 50kg ei jännitä! (Se oli mulla pitkään sellainen haamuraja.) Muuten parasta on ollut mökkireissut ja yhteiset minilomat miehen kanssa. Odotellaan vielä syksyn yhteistä lomamatkaa etelän lämpöön.

  VastaaPoista
 48. Kesän paras juttu on se, että mä sain työpaikan ja sitä myöten se, että nyt musta tulee työmatkaPYÖRÄILIJÄ! Joten tuo vaalea kypärä kruunaisi koko setin. :) Sulla on mukava blogi. Tulee kyllä lueskeltua sun jutut, vaikka en oo ennen rohjennut kommentoidakaan. :)

  Eve K.

  VastaaPoista
 49. Parasta kesässä on ollut mökkeily ja kalastus. Vaaleanpunainen kypärä sopisi mainiosti työmatkoilleni.

  VastaaPoista
 50. Parasta kesässä on ollut Ruotsin risteily ja Muumi-maailmassa käyminen. Sekä torikahvit :D Tummempi kypärä olisi enemmän makuuni.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 51. Tässä kesässä on ehdottomasti parasta ollut perheen kanssa vietetty aika ja yhdessä tehdyt kokeilut kuten SUPpailu, seinäkiipeily ja sensemmoiset :)

  Vaaleampi versio kypärästä lienee sopivampi niin ulkonäöllisesti kuin mitoitukseltaan :)

  VastaaPoista
 52. Parasta kesässä on tietenkin mansikat, hillat ja lomareissu. Tuli kierrettyä Kuopio, Helsinki, Tallinna, Tampere ja Vaasa. Töihin pyöräillessä voisi tuo musta kypärä olla bueno!

  Juke

  VastaaPoista