perjantai 14. elokuuta 2015

Rahkamuijan värityskirja

Ensimmäiseksi seuraa suora arvontalähetys, jossa selviää Merida-kypärien voittajat. Onnettarina toimii Leo ja Leoko!
Onnea voittajille! Pistäkää mulle sähköpostia (rahkamuija@gmail.com) niin laitetaan kypärät postiin!
(Jos joku ei jaksa katsoa videoo, niin kypärät voitti Ebba Eveliina ja Siinatar.)

Ja sitten päivän pääaiheeseen! Tänä kesänä on ollut yksi muoti-ilmiö ylitse muiden ja se on aikuisten värityskirjat. Kyllähän sen nyt ymmärtää, että näin sateisena ja kylmänä kesänä ei kellään ole mitään muuta tekemistä, kun istua mökissä sisällä ja värittää  Juuri tänään Aamulehdessä kerrottiin, että aikuisten värityskirjat on monesta paikasta myyty loppuun. Mutta ei hätää, uusia painoksia odotellessa voit värittää Rahkamuijan värityskuvia! Voit joko tulostaa kuvat tai luontoa säästäen värittää ne Paintilla. Paperisen värityskirjan parissa perfektionisti masentuu hyvin pian, jos väri menee yli viivan, mutta Paintilla värittäessä voit painaa vain CTRL+Z -näppäinyhdistelmää ja virhe on poissa! Laiska värittäjä voi myös käyttää Paintin ämpäriä ja värittää kokonaiset alueet kerrallaan!
Kaikissa hyvissä tehtäväkirjoissa on joku juoni ja Rahkamuijan värityskirja kertookin siitä, millaisia tunnelmia ja maisemia on iltakävelyn varrella. Kuvat aukeaa suuremmaksi niitä klikkaamalla.

Iltakävely alkaa vilkkaalta asuinalueelta, jossa on elämää ja vilinää aina. Kävelyllä voi nähdä monia eläimiä, kuten kissan kiipeilemässä katolla tai sorsan lammessa. Liekö jotain ydinjätteitä kipattu veteen, kun niin isoksi on kasvanut tavallinen heinäsorsa? Ulkona käy mukava tuuli, joten pyykit kuivuu nopeasti pihalla ja mattojakin voi vielä pestä tähän aikaa kesästä. Onkohan kaupungissa ollut jokin tapahtuma, koska keskustasta tuleva bussi on aivan täynnä?


Kas, tuossa onkin lähikauppa ja meiltä on rahka loppu. Taas joku ääliö on pudottanut olutölkin lattialle ja lattia lainehtii ohrapirtelöä. Banaanitkin taitaa olla loppu, mutta Rahkaäijä tykkää ihan vihreitä ja raaoista banaaneista, eikä halua ostaa täältä kypsiä banskuja. Viinirypäleet sen sijaan näyttää hyvältä! Kukahan noita sokerimurojakin ostaa?
Iltakävely kulkee läheisen kuntosalin ohi ja ikkunasta näemme, kuinka varsin harteikas bodari hioo vapaaohjelmaansa peilin edessä. Pohkeet näyttää olevan vähän jäljessä muuta jalkoja, mutta kisaväri sen sijaan on jo lähes valmis. Salilta kuuluu kova ähinä ja puhina, kun ihmiset kyykkäävät ja vetävät maasta. Kukaan ei sen sijaan polje kuntopyörällä ja ne saavat rauhassa pölyttyä nurkassa.
Seuraavaksi iltalenkkeilemme läheiseen metsään. Joku näyttää tulleen sinne myös läskipyörällä, varmaankin mennyt uimaan läheiseen järveen ja jättänyt pyöränsä mäntyyn nojaamaan. Orava ei näytä lainkaan tyytyväiseltä, taitaa olla käpy pahemman kerran hukassa. Kettu näyttää vähän masentuneelta, pöllö on taas varmaan kettuillut sille. Kas, puiden takaa näyttääkin saapuvan thaimaalainen marjanpoimija. Pelästyyköhän tuo hirvi sitä? Nyt on kyllä aika lähteä kotiin saunomaan ja syömään rahkaa, koska taivaalla salamoi hyvin uhkaavasti!

Sellainen oli meidän mukava iltakävely, monenlaista voi nähdä, kun lähtee kauniina kesäiltana ulos! Mulle voi sit lähettää valmiita väritettyjä kuvia sähköpostilla, niin voin tehdä niistä taidenäyttelyn blogiin!

Hyviä värityshetkiä ja mukavaa viikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Mä en kestä! ihan mahtavia :D
  pitää heti ruveta värittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sisäinen värityskirjan piirtäjä on tyytyväinen! Valitsitko puukynät vai tussit? ;)

   Poista
 2. *printing*
  Näistähän saa oivat sisustustaulutkin seinälle :)
  t. Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, kehykset vaan puuttuu! Modernit taulut tulee, kun pistää saman kuvan vierekkäin eri värisenä, esim. metsä yöllä tai päivällä. :D

   Poista
  2. Apua, minkä väriseksi väritän pyörän? Sehän on sitäpaitti ihan selvästi vielä fätpaikki. Tähänkö se nyt sitten kaatui... mutta mikä oravalla on hätänä kun silläkin on suu mutrussa? Ehkäpä sillä on myötätunnosta paha mieli kun kettua harmittaa :)
   Kyllä, mää kyä ihan oikeasti väritän, tää on hauskaa :D

   Poista
  3. Jos mää saisin päättää, fätpaikki olis tietty vihree! Oravan käpy on hukassa, mutta se taitaa olla siellä lähellä pyörää. :D
   Eräs toinenkin olis todistettavasti värittäny kun sain sähköpostiin kaks hienoo teosta. :) :)

   Poista
 3. Voiiii mikä ihana onnetar mun lapun tassuttikaan =D!! Isot kiitokset vielä tätäkin kautta, laitoin juuri sähköpostia tulemaan.
  -Siinatar-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Odottelen vielä toisen voittajan yhteystietoja, niin laitan molemmat postiin yhtä aikaa ensi viikolla. :)

   Poista
  2. Matti myöhäinen ilmottautuu. Nyt on minunkin yhteystiedot pistetty s-postilla tulemaan. :)

   Poista
 4. Oot niin mahtava :D Ja hei, sun ääni oli ihan sellainen mitä kuvittelinkin sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, se on aina tosi paha shokki, jos bloggaajan ääni onkin vääränlainen, onneks nyt ei käynyt niin. :D

   Poista
 5. Loistavaa settiä jälleen! Repesin tossa "...pöllö on varmaan kettuillut sille" -kohdassa.

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää veikkaan, että pöllö on verbaalisesti aika ylivoimainen verrattuna kettuun, joten kettu ei vaan pysty keksiin mitään napakkaa sanottavaa takaisin!

   Poista