keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Väkisin vaan!

Mä ja Rahkaäijä sovittiin maanantai-aamuna, että illalla mennään ajamaan maastopyörällä, vaikka taivaalta tulisi puolikkaita koiria. Lopulta kuitenkin satoi vaan vettä, ja renkaiden vaihtaminen ja sadevaatteiden etsiminen oli liian suuri ponnistus ja päädyttiin äärimmäiseen vaihtoehtoon. Me lähdettiin juoksemaan! 
Ilman tumppuja ei ollut mitään asiaa ulos. Jouduin kuitenkin luopumaan tumpuistani kesken lenkin, koska Rahkaäijä tunki ne housuihinsa pakaranlämmittimiksi.
Silminnäkijähavaintojen mukaan Rahkaväki on nähty viimeksi juoksemassa toukokuussa Extreme Runissa. Siitä onkin jo muutama kuunkierto vierähtänyt ja lenkkarit on pysynyt tiukasti kaapissa. Rahkaäijä ei juokse, koska se ei pidä juoksemisesta ja mää en juokse, koska se tuntuu polvissa aivan kamalalta (selitys täällä). Tästä huolimatta lähdettiin väkisin juoksemaan kohti keskustaa.
Kotikadun jalopuut alkaa kellastua.

Juostaanko samantien Kalaan asti?
Hervannassa asuessa me juostiin Suolijärveä ympäri, ja nyt Suolijärven virkaa toimittaa Iiidesjärvi, pari kilometriä pitkä lätäkkö keskellä Tamperetta. Iidesjärvessä viihtyy kaikenlaiset vesitirpat, mutta huhujen mukaan siellä ei kannata liiemmin uida tai kalastaa, koska siellä asuvilla kaloilla on kuusi silmää ja viisi kättä, kun järvi on vuosien aikana vähän rehevöitynyt. Mutta juosta Iidesjärven ympäri voi ja siitä tulee noin kuuden kilometrin kierros. 
Kesken lenkin alko niin sylettää, että oli pakko juosta tavarajunan alle.

Järven toiseen päähän meni oikein kivasti, mutta sitten oli pitkään ihan hiljaista ja lopulta hiljaisuuden katkaisi Rahkaäijä: "Nyt tää muuttui vähän katkeraksi." Vaikka olisi kohtuullinen aeroobinen kunto, oudokseltaan juokseminen tuntuu melko epämukavalta. Me kuitenkin sitkeästi jatkettiin hölköttelyä vesisateessa ja askel kerrallaan järven toinen pää ja koti lähestyi. 
Öööörrgh, olen järvihirviö!
Kun vihdoin saavutettiin kotikatu, oli pakko halata sen kunniaksi, että lenkki oli ohi ja kohta pääsisi saunaan. Saunaa lämmittäessä Rahkaäijä lausui suuren viisauden. "Parhaalta tuntuu reenin jälkeen, joka on ollut ihan hirveä, eikä sen reenin jälkeen, joka on ollut hyvä." Siinä on totuuden siemen meille kaikille pureskeltavaksi. Lenkin aikana polviin ei ihan kohtuuttomasti sattunut, mutta voi pojat miltä tuntui lenkin jälkeen ja eilen! Mää en paremmin osaa kuvailla tuntemusta, kuin että mun polvet olis sata vuotta vanhat ja tosi kuluneet ja jokainen liike tekee niistä vielä raihnasemmat. Muutaman päivän jälkeen se aina helpottaa, mutta pitäyden silti mielummin pyöräilyssä, joka on huomattavasti ystävällisempää polville. Silti olen vähän ylpeä meistä, kun sitkeesti juostiin sateessa ja viimassa.

Ja sitten vanhuuden vaivojen valituksesta muihin aiheisiin! Mulle tulee Fit-lehti, vaikka en ihan erityisesti pidä siitä, mutta puhelinmyyjät naruttaa mut aina tilaamaan sen lupaamalla kivoja kaupanpäälisiä. Eilen tuli uusi numero ja vähän nauroin räkäsesti eräälle kansijutulle. 
Jutussa paljastettiin 5 tehotonta liikettä salilla ja stop the press! Yksi niistä oli lähentäjälaite! Nyt oli kyllä semmonen uutispommi, että tästä shokista toipumiseen menee varmasti viikkoja. Ja mikä parasta. tämän liikkeen tilalle ehdotettiin sumomaastavetoa! Älä ny, voisko mave oikeesti olla parempi vaihtoehto, kun lähentäjälaite? Nyt varmasti jokaisella salilla heitetään lähentäjälaite mäkeen ja tilalle hankitaan sumomavelaite. Eikuh? Ihan oikeesti tulee välillä pientä myötähäpeää, kun lukee noita Fitin juttuja, ne on valitettavan usein täynnä sellasta stereotyyppistä naisten salilla -juttua ja samat jutut vähän eri sanoin kiertää vuodesta toiseen. Mutta toki väliin mahtuu ihan järkevääkin juttua. Mutta ei kovin usein.

Tiedän, että kaikki odottaa kieli pitkällä jotain kissajuttuja ja saamasi pitää! 

Leoko ja Leo, ihan parhaat kaverit!
Ensimmäiset pari päivää Leo tuntui suorastaan loukkaantuneelta meille, kun tuotiin pieni punanen rääpäle häirisemään sen rauhaa. Leo pöllytti Leokoo välillä aika kovillakin otteilla, mutta nyt arvojärjestys taitaa olla selvillä ja kissat tuntuu olevan joka päivä läheisempiä keskenään. Jatkuvasti on menossa pieni skaba ja molemmat hakeutuu koko ajan tassutusetäisyydelle. Erityisesti Leo huolestuu heti, jos ei löydä Leokoa ja alkaa märisten etsiä pentua. 
Rahkaäijä nappasi kuvan kesken painimatsin ja tämä on ehkä kaikkien aikojen lempikuvani.

Paras leikki on sellanen, että Leoko menee pahvilaatikkoon tai kauppakassiin piiloon ja Leo päivystää ulkopuolella ja yrittää myös päästä sisälle huonoin tuloksin. Mitä sitä nyt kalliita leluja ostamaan, kun kaikkein viihdyttävin lelu on S-Marketin euron kestokassi!
Tosta saat vähän tassua!
Ja hammasta kans!
Ja mitä tulee palvelusväen fiiliksiin, niin en voisi varmaan enää onnellisempi olla näistä kissoista! Leo-tiimistä on niin paljon iloa ja riemua, että hiekkalaatikon siivoaminen ei paljon paina ja kovin paljoa en edes kiroillut, kun yhtenä iltana astuin kissanoksennukseen. Nää on aivan huippuja katteja ja ollaan molemmat todettu, että näin tämän kuuluu ollakin. Rahkaäijäkin on varsin kissamyönteinen nykyään ja lähettelee mulle töihin kuvia poikien toilailusta. Kaikki kissat on ihan mahtavia, mutta Leoko ja Leo on ihan spesiaaleja tapauksia ja just meille sopivia!
Hieno kissa ei juo mistään kupista lattialta, vaan lasista pöydältä.
Leo tuli mun kans suihkuun eilen, mutta märkä turkki ei haittaa sitä yhtään.
Leoko on kunnon mammanpoika ja tunkee syliin vähän joka kääntessä.
Rahkaäijä sano, eilen että sen aivot menee pilalle, kun lässytän niin paljon nykyään, mutta sen on varmaan parempi käyttää korvatulppia, koska tämä lässytys ei ole ihan nopeasti loppumassa. :D

26 kommenttia:

  1. Meillä juodaan sattumoisin tuosta samasta (Ikean) lasista samaan tapaan. Siis kissa, en minä. Tai tuo toinen puoliskokaan.
    On ne vaan lutusia!
    Ja pointsit lenkistä! Polvivammaisena samaistun myös tuntemuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi lasin malli suorastaan houkuttelee tunkemaan pään sisälle! Vois itekin juoda samalla tavalla 10 litran ämpäristä. :D
      Vaikka juokseminen onkin vähän floppi näillä polvilla, niin onneks montaa muuta asiaa pystyy tekemään!

      Poista
  2. Vai lenkille olitte sitten päätyneet! Ja jouduit luopumaan tumpuista pakaranlämmittimiksi xD Ja toi on hei ihan totta, että enemmän sisua vaatineen treenin jälkeen on parempi olo! Mäkin olin maanantaina juoksemassa siinä samaisessa vesisateessa ja jep, se fiilis lenkin jälkeen! Just sellainen "mä pystyin tohon, mä pystyn mihin vaan" :D

    Oon kyllä samaa mieltä tosta lehtijutustakin. Lihaskuntotreenauksen perusperiaatteet pysyy kuitenkin vuodesta toiseen samana, joten aika tylsää niitä samoja juttuja on lukea pidemmän päälle. Suosittelisin kuitenkin Kuntoplussaa, mun mummi tilas sitä jonkin aikaa ja antoi mulle ne lehdet luettuaan. Se oli mun mielestä ainakin silloin pari vuotta sitten paljon kiinnostavampi lehti kuin Fit tai joku Kauneus ja terveys, siellä oli ihan oikeaa asiaa :)

    Ja voi teidän kissat on kyllä niin söpöjä, tuitui :3 meidän koira harrastaa tota samaa lasista juomista! Ja kelpasihan näköjään Leollekin sitten toi autonrengaspeti... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaäijän perä meinas kuulemma jäätyä, mutta onneks mulla oli tumput mukana niin ne pelasti jäätymiskuoliolta. :D Vesisateessa juoksemisessa on kyllä sitä jotain!

      Ihmettelen oikein niiden toimittajien mielikuvitusta, että mistä ne aina repii uusia juttuja. Mutta samat saliliikkeet siellä pyörii jutusta toiseen. Mave ja kyykky muun muassa on aina mukana.
      Mä en oo koskaan varmaan lukenut tuota Kuntoplussaa ja tämmösenä lehdenlukufriikkinä kaikki lehdet kyllä kiinnostaa! Kauneus ja terveys on kyllä yks turhimmista ikinä.

      Leo on nyt ottanut pedin omakseen, juuri tälläkin hetkellä pötköttää siellä. Se on vaab hitaasti lämpenevä. :)

      Poista
  3. Ennen vanhaan, kun kävin vielä sellaisella naisten salilla, näin lisäkseni yhden käden sormilla laskettavan määrän naisia tekevän mavea (ja siinäkin on vähän liioittelua). Muut nitkutti lähentäjälaitteessa minimipainoilla menaisia lueskellen. Niin hämmästyttävää kuin se onkin, tosi moni nainen käy edelleen salilla autuaan tietämättömänä siitä, miten oikeasti kannattaisi treenata, jos siitä haluaisi muutakin hyötyä kuin menaisten sivistyttävän (?) vaikutuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään varmaan entistä useampi nainen tietää miten treenata järkevästi, mutta niit
      nitkuttajia tulee aina olemaan. Mutta ei sen puoleen, paljon näkee miehiäkin, joilla ei oo mitään käryä reenistä ja liikkeet rajottuu lähinnä rinta- ja hauisliikkeisiin. Mää ymmärrän, ettei kaikkia vaan kiinnosta reenata maastavetoa, mutta jos salille asti tulee, niin miksei voi tehdä asioita kunnolla?

      Poista
    2. No NIIN-PÄ.

      Edellisen kommenttini jälkimainingeissa kuvittelin eilen työpaikkani keski-ikäisten naisten, jotka sanovat käyvänsä salilla, tekemässä mavea. Siinä kuvassa on jotain hyvin, hyvin huvittavaa, vaikka ei pitäisi olla. Mitenköhän kahvitaukokeskusteluihin saisi ujutettua toimivaa treenivalistusta...

      Poista
  4. Mulla tuli melkein kyynel silmään, kun luin Leo(ko)-uutisia. Tyypit on niin supersöpöjä ja riemuitsen salaa siitä että rahkaäijäkin on kissahurahtanut. Antaa toivoa...

    Repeilin aamulla tuolle samalle FITin jutulle. Hyvä toki, että moninivelliikkeitä suositellaan. Toinen juttu on sitte se, kuinka moni lähentäjäliikkeen nimeen vannova osaa tehdä ne itseään rikkomatta.

    Jestas, tän kommentin kirjoitus kesti ehkä 5minuuttia tällä tosi kätevällä 1-5sormijärjestelmällä. Voitko kirjoittaa enemmän sellaisista asioista, joihin ei tee mieli kommentoida :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan kenenkään sydän ole niin kiveä, että ei vähän pentuun hurahtaisi. :) Meillä asiaa on myös edesauttanut se, että mä teen kaikki kissojen hoitoon liittyvät asiat, kuten ruokinnat ja hiekkiksen siivoukset, niin Rahkaäijä saa vaan rusinat pullasta!

      Mietin kans, että sumomave ei kuitenkaan ole ihan simppelein liike tai ainakin vähän vaikeempi kun lähentäjälaitteen käyttö. Mutta se on sitä kuuluisaa mukavuusalueelta lähtemistä!

      Saat vapaasti toivoa aiheita, joihin et halua kommentoida, niin voin sitten kirjottaa niistä. ;)

      Poista
  5. Leo(ko)-uutiset <3 (tsori, kaikki järkevät ajatukset meni viimeistään ton lasikuvan aikana..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon jo hyväksynyt, että taannuin vakavasti kissojen tulon jälkeen, joten en odota erityisen järkeviä ajatuksia muiltakaan. :D

      Poista
  6. Ihan pakko kommentoida tuosta Fit-lehdestä! Itellenikin kyseinen lehti tippuu joka kuukaus postiluukusta, koska olen liian saamaton peruumaan sitä tilausta, joten antaa tulla vaan! Itekkin naureskelin ko. artikkeli, mutta omat aivoni sen sijaan sulatti tämän päivän uutispommi Iltalehdessä:

    "Jos teet nämä joka päivä, salille ei tarvitse mennä!"'

    1. Kurota

    Säilytä päivittäin tarvitsemasi elintarvikkeet keittiössä sellaisilla hyllyillä, että joudut hieman kurottelemaan, kun otat niitä alas. Näin joudut varvistelemaan ja venyttelemään kylkiä.

    2. Jännitä lihaksia

    Jännittele pakaroita ja reisiä, kun istut tai seisot.

    3. Nouse 5 kertaa

    Nouse aamulla sängystä pystyasentoon viisi kertaa. Vatsalihakset ja jalat heräävät ja saavat hyvää treeniä.

    3. Kävele aina

    Kävele kaikki välimatkat aina kun vain voit. Kävele ainakin osa matkaa silloinkin, kun käytät autoa tai julkisia kulkuvälineitä.

    5. Ravistele

    Ravistele ja pyörittele hartioita aina ennen ruuanvalmistukseen ryhtymistä.

    6. Seiso

    Kun katselet televisiota tai luet lehtiä tai kirjoja älä aina vain istu, vaan seiso ainakin osa ajasta.

    7. Tasapainottele

    Harjaa aina hiuksesi yhdellä jalalla tasapainoillen.

    IHANAN HELPPOA ELÄMÄÄ!

    http://elamaaelluntapaan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aina perun sen ja sitten taas tilaan uudestaan, kun joku ymmärtää sitä mulla kaupata.
      Ai että, miks oon turhaan käyny salilla kaikki nämä vuodet? Tolla ohjelmalla tulee takuuvarmasti tuloksia! Erityisesti pidin viimeisestä kohdasta ja sängystä viis kertaa nousemisesta. :D

      Poista
  7. Olin jo valmistautunut ulisemaan, että missä viipyy Leo(ko)-uutiset, kansa janoaa tietoa. Mutta onneksi ne tulivatkin heti, kun asiaa edes aattelin.

    Meillä kävi niin, että miehen aivot pehmeni mun kissalässytyksestä, ja nykyään se on jo pahempi lässyttäjiä. Jos sillä on asiaa mulle, se kertoo sen kissalle, että voi lässyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kansaa ei jätetä uutispimentoon!

      Loistavaa, miehien aivot ei siis ole immuuneja lässytykselle! Ehkä Rahkaäijäkin lässyttää salaa, kun en ole kotona! Vielä en onneksi ole niin sekasin, että kutsuisin itseäni esimerkiksi kissojen mammaksi tai äidiksi. :D

      Poista
  8. En kestä noita kissakuvia, aivan ihania!!!!!!!1111 <3_<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa mikä on pahinta? Ne on luonnossa vielä paljon ihanampia!!! <3

      Poista
  9. Oon kans miettiny, että parantaako mikä tahansa kuntoliikunta juoksukuntoa, koska on se vaan niin ikävää puuhaa aina kun koittaa aloittaa...

    Mä luin tuon saman Iltiksen jutun kuin Ellu ja siinä kyllä oli päivän naurut! Toihan on ihan perustreeni salilla tuollainen, että ensin kurotellaan ja venytellään kyljet, sen jälkeen jännitellään pakaroita istuen ja seisten, josta onkin hyvä siirtyä lattialle makuulle ja nousta sieltä viisi kertaa. Lisäksi kävellään salia eestaas ja lopputreeni onkin sitten yhdellä jalalla tasapainottelua hiuksia harjaten ja pyöritellen hartioita. Huhhuh!! :D
    Stereotyyppejä eivät pidä pystyssä ainoastaan lehdet, vaan myös naiset itse. Olin kiertoharjoittelutunnilla flunssan jälkeen ja ohjaaja ehdotti että hakattaisiin nyrkkeilysäkkiä tietyssä vaiheessa, niin heti tuli osalta naisista rutinaa että eiku laitteissa vaan, mutta kyllä heillekin sitten se hakkaaminen maistui kun ehdotettiin siihen kohdalle kyykky-ylös -hyppyjä :)

    Tuo kisukuva on ihan selvää suurennos- ja kehysmateriaalia. Eläintaloudessa kannattaa pitää kamera aina käden ulottuvilla, että kerkeää nappaamaan talteen noita hetkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juoksu on niin oma maailmansa, että jos haluaa juoksua reenata niin pitää juosta, mutta musta ainakin tuntuu että juoksukunto oli pysynyt ihan kohtuullisena, vaikka olen vaan pyöräilly.

      Häh, eksää jännitä pakaroita joka kerta kun meet penkkipaikalle istuun ja nouse siitä viis kertaa?:D Ihan järjettömiä tommoset jutut, aina pitäis päästä tosi helpolla! Voi olla että monet naiset on arkoja kokeileen jotain uutta ja "rajua" kun pelätään, että ollaan ihan huonoja tai ei osata yhtään, vaikka ei se tietenkään niin mene. Säkin hakkaaminen on sitä paitsi ihanaa!

      Molemmista herroista tarvis saada jotkut oikein salonkikelpoiset poseerauskuvat, mitkä olis hieno suurentaa ja ihailla aina ohi mennessään, vaikka ne olis just oksentanu lattialle ja heitellyt hiekat laatikosta minne sattuu. :D

      Poista
  10. Mulla meni nyt ihan ohi, että mistä sä nyt kirjotitkaan? Näin vaan ihania kissoja ja aivot taantui sellaiselle tasolle, että kykenen vaan ajatukseen "Aaaaaaw! Tui tui <3" Niin söpöjä. En kestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää voisin ruveta kokeileen, että kirjotan kissakuvien väliin jotain ihan puuta heinää ja testaisin huomaako kukaan. :D Tuskin huomais!

      Poista
  11. Oijoi, kissat on kyllä niin ihania! Hei muuten, Sappee on vielä auki tän viikonlopun..et vielä ehtii! Ois kiinnostavaa kuulla et millasia reittejä sä kaipaisit sinne? Tai mitkä on sun (/teijän) suosikkeja? Kerroppa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enää ei ehditty Sappeeseen! :(
      Mä tykkään kaikista freerideista siellä ja koska alotin vasta tänä kesänä, niin on kiva kun siellä on vähän helpompaakin pätkää. S-linja olis paras, jos siinä ei olis sitä yhtä killerijyrkkää kohtaa. :D Varmaan kun ajaa enemmän, niin saa irti muistakin pätkistä paremmin, mutta tällä hetkellä kaikki helpohkot reitit maistuu mulle!

      Poista
    2. Voin kertoo että itekki sitä S-linjan paskakohtaa talutin koko viime kesän..tänä kesänä puolivälissä päätin ajaa siitä ja kas, ei se ollukaan niin kauhee..mut ei se siltikään koskaan mee ihan ilman ahdistusta. Toivottavasti ens kesäks tulee lisää helpohkoja reittejä, toiveita on laitettu eteenpäin! :)

      Poista
  12. Voi helkkari kun koitin salaa töissä lukea tätä sun blogia, mutta kohdassa ”Kesken lenkin alko niin sylettää, että oli pakko juosta tavarajunan alle” repesin niin kovaan nauruun, että paljastuin ja jouduin patistetuksi takaisin töihin ja ehdin lukea tän loppuun vasta kotona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just kuule uutisissa oli, että töissä tylsistyminen on vakava ongelma nykyään ja sää vaan yritit tehdä kaikkes, että tämä paha kansantaloutta uhkaava mörkö ei tuhoaisi työpäivääsi ja heti rankastiin! Olen niin pahoillani!

      Poista