sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Apina ja gorilla kävelivät torilla

Tampereen Laukontorilla järjestetään kalamarkkinat kaksi kertaa vuodessa ja meillä on ollut perinteenä käydä syömässä muikut joka kerta, eikä tämänkään syksyn markkinat ollut poikkeus. Messukylästä on vain muutama polkaisu (nelisen kilometriä) keskustaan ja eilen aamulla otettiin Meridat alle ja lähdettiin kylälle.
Päivän pääkohteet.
Ratinassa oli paljon tosi rumia urheilullisia ralliautoja, kun oli Pirelli-ralli.

Kotikaupunkini ompi Tampere.
Anteeksi nyt vaan, mutta kalamarkkinoilla on ilmiselvä kartelli kalan hinnasta. Täsmälleen saman kokoinen muikkurove on kahdeksan euroa joka ikisessä kojussa ja luulen, että sen kalakauppiaan teltta palaa "ihan vahingossa", joka kehtaa muun hinnan pistää. Mutta muikut on saatava, joten taalat tiskiin!
Arrr, muikkua huuleen!
Laukontorilla on nykyään viimestä päälle komeeta taidetta seinässä!
Toi pöllö!
Samalla reissulla pyörähdettiin myös keskustorin maalaismarkkinoilla. Maalaistunnelma on ilmeisesti vähän muuttunut sen jälkeen, kun mää maalta muutin, koska suurin osa kauppiaista oli jostain Aasian suunnalta ja ne myi vaatteita, joihin oli saatu yhdistettyä samaan vaatekappaleeseen neonvärit, leopardikuosi ja bling bling-timantit. Eikun navettaan! No oli siellä oikeesti jotain koppakauppiastakin ja sitten yksi, joka myi struudeleita. Koska oltiin ajettu ainakin vartti pyörällä, niin piti saada struudelinköntit mieheen. Rahkaäijä otti omenatäytteisen ja mää nougat-marsipaanitäytteisen. Valitsin kyllä ihan väärin, koska Rahkaäijän siivu oli noin kolme kertaa suurempi ja mun oli vielä niin kuiva, että se oli varmaan leipastu joskus Itävalta-Unkarin hajoamisen aikoihin. Neljä euroa olisi voinut tietysti käyttää fiksumminkin.
Miksi toi mun on noin pieni?
Jos haluat varastaa pyörän, niin saat viedä kerralla sitten molemmat ja tolppakin tulee mukana.
En olekaan ikinä ennen huomannut, että puluilla on tollanen tyylikäs violetti huivi kaulassa.
Me tehtiin tänään aamupäivällä nopea pikavisiitti Seinäjoelle ja haettiin sieltä pyöräperheeseen uusi jäsen, oikein Rahkaäijän pitkäaikainen päähänpinttymä. Huomenna täytyy lähteä vähän koelenkille ja sen jälkeen lisää tästä pyörästä, joka me jo nimettiin Lumikiksi.
Ohukainen ja paksukainen.
Sen verran jo ehdittiin testaamaan Lumikkia, että polkaistiin pyörillä salille. Pitkään arvottiin, että sali vai pyörälenkki, mutta ei salipäivästä niin vain luisteta. Me käydään nykyään Rahkaäijän kanssa yhdessä salilla ehkä kerran viikossa, kun aikataulut menee niin ristiin ja nyt olikin ihan luksusta päästä yhdessä podaamaan. Ja kerrankin oli kuvaaja paikalla!
Mites nää varpaat nyt tykkäis olla?
On vaan ihan parasta, kun saa rauhassa ilman kiirettä reenailla yhdessä ja toinen osaa sanoa juuri ne oikea tsemppaussanat, kun sarjan viimeinen kyykky on vielä jäljellä. Kukaan ei myöskään osaa varmistaa penkkiä yhtä hyvin kuin Rahkaäijä (ei sekään aina...) ja sen pullosta voi varastaa vettä, jos oma pullo on kotona. Parisuhdepodaus on parasta!

Mää en oikeesti penkkaa tässä, vaan se on mun stunt-näyttelijä.
Penkissä on ollut pari viimeistä treeniä ihan ihmeellisiä haasteita ottaa tanko telineestä. Olen yrittänyt saada jaloista enemmän tukea siirtämällä niitä vähän eteenpäin, kun ennen ne oli lähempänä pakaroita, mutta nyt en enää saa tankoa telineestä järkevästi. Viikko sitten munasin tämän takia 60 kilon ykkösyrityksen, jonka piti olla ihan läpihuutojuttu. Ehkä hilaan jalat sinne missä ne oli aiemmin tai mietin koko aloitusasennon uudestaan.
Tykkään tämmösistä rouheista koruista!
Vähäisten leuanvetorimpuilujen jälkeen Rahkaäijä näytti mulle uuden selkäliikkeen, joka pamahti kohteeseen heti ensimmäisellä toistolla. Eli alataljan jalkatukea vasten polvet ja siitä vedot, ah kun tuntuu makoisalta! Mää oon tosi laiska keksimään tai kokeilemaan mitään uutta salilla, mutta se on aina kivaa, kun saa jotain uutta liikerepertuaariin.
Rahkaäijä muistuttaa erehdyttävästi viikinkiä parrassaan ja rikkinäisessä paidassaan.
Tiedätkö mikä on parasta? Se kun maanantai on vapaapäivä, niin saan sunnuntain tuplana! Tämä sunnuntai oli ihan minuuttiaikataulutettu, mutta huominen valesunnuntai on sellanen, että makaan kissat kainalossa sohvalla koko päivän!

8 kommenttia:

 1. Hear, hear, maalaismarkkinat! :D Veikkaan tietäväni mistä puhut, ja kieltämättä olo on joskus sellainen että ollaanko tässä nyt Suomessa nimenomaisilla markkinoilla vai mieluumminkin jossain Turkissa/Aasiassa/tmv. joidenkin rantakatujen kojuilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ehkä me ollaan vaan ymmärretty ihan väärin ja kyse onkin siitä, että maalaiset saa tulla markkinoille katsomaan suuren maailman ihmeitä. :D Mietin vaan aina, että kuka niitä vaatteita ostaa.

   Poista
 2. Hieno pipo! Mistä tuommosia saa?

  Rahkaäijästä tuli kyllä ekana mieleen joku Kummeli-hahmo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Continentalin buffi-huivi, joka on suorastaan luotu pyöräilykypärän alle!
   Rahkaäijässä on kieltämättä ainesta sketsi-hahmoksi! ;)

   Poista
 3. Komea seinä! Huutonaurua autenttisille maalaismarkkinoille ja sata vuotta vanhoille ströödeleille vai mikä struudeli onkaan. Mitä se edes tarkoittaa? Jotain kuivaa leivonnaispötkylää? Entäs Lidlin Oktoberfestin knöödelit, onko testattu ja mitä ihmettä ne sitten on?

  Jossain markkinoilla on tarkat säädökset että pitää oikeasti olla sen alueen viljelijä tms. jotta saa tulla myymään. Rispektit niille, muuten on pelkkää metrilakua, Susi-paitaa ja panhuilua "soittavaa" "inkaa".

  Tulipa kotoisa fiilis teidän salin levypainoista, mun toisella salilla on noita Rebareja (hyh hyh) ja toisella Leokoja (nami nami). Opettelin vihdoin ja viimein levypainojen värit ulkoa, sehän on ihan simppeliä kun viitsii kelata mistä on kyse. Pitänee nääs osata ne painonnoston tuomarikokeessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Struudelissa pitäis olla sellanen ihana lehtitaikina(?)kuori ja mehevä sisus, mutta nyt se oli vaan sellanen kuiva köntti, jota en kovin mielelläni muistele.
   Me oltiin Kaliforniassa maalaismarkinoilla jossain pikkukylässä ja siellä oli kunnon meininki, kaikki myi oikeesti jotain ite tehtyä. Semmosta tännekin! Eikä sovi unohtaa joka markkinoilta löytyviä "asenne-paitoja", jossa lukee jotain muka erittäin nokkelaa.

   Ne on oikeesti hyvä osata ulkoo ne, voi arvioida kanssabodaajien painoja ihan yhdellä silmäyksellä! Paitsi voi tietenkin yrittää huijata ja maalata kaikki punaseksi. :D

   Poista
 4. Hei, oon vähän kade. Teillä saa kalamarkkinoilta sentään sitä KALAA. Täällä kun on "kalamarkkinat", niin tarjolla on vaatteista, lihoista ja metrilakuista lähtien ihan kaikkee mahdollista ja sit se yks kalakoju, jossa on riistohinnat. En tykkää. Enkä oo muuten yhtään kalajuttua niiltä markkinoilta vielä ostanu, vaikka ihan "pari" kertaa on tullut käytyä 7 vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hääh, aikamoista huijausta! Meillä päin kalamarkkinoilla on vähintään kymmenen kalakojua, jotka kaikki myy muikkua ja loimulohta, muu kalatarjonta ei sitten olekaan ihan huikeeta. Mää kyllä boikotoisin tommosia feikkikalamarkkinoita. :D

   Poista